Friday, June 10, 2016

Farisyah- keputusan pakar

ok sambungan n3 tadi
 NEW CASE

selasa 7/6/2016- 2 ramadhan
pukul 10.30 pagi dah samapi hospital putrajaya untuk temujanji pakar..
tunggu dengan hati yang tidak tenteram...

pukul 1:30 tengahari baru pakar panggil..
Doktor Arini tak de ari ni ..cuti
jadi kes farisyah doktor fauziah yang ambil
sapa2 yg biasa berurusan dgn klinik pakar paed tahulah sapa doktor fuziah -ketua pakar kanak2 hospital putrajaya

masuk bilik ceritalah pasal perkembanga farisyah
cerita pasal kejadian ari jumaat ari tue...
cerita semua termasuklah kes ari selasa minggu lepas tue...
tengok rekod farisyah yang lepas2...
chek fizikal farisyah- tumbesar fizikal dia normal
dia siap chek farisyah dia kluar jap...
masuk balik dengan doktor janet...
call doktor khoo pakar kanak2 di HKL ...
berkumpullah kami untuk bincnag pasal keputusan result farisyah
dan akhirnya....doktor bagi keputusan...
kejadian ari jumaat ari tue..dia ketogorikan sebagai sawan
cuma tak tahu teruk mana,sbb ada beberapa ujian lagi kena buat salah2 satunya CT SCAN

ok langkah pertama...
kebetulan farisyah tengah puasa....maka kenalah ambil darah lagi...
kesian farisyah...tangan tue dah penuh lubang2 dah...
kerap sangat ambil darah ...sampai dia dah takde perasan org ambil darah dia...
dia tak menagis pun...masuk bilik rawatan pun sorang2...aku tunggu je kat luar

dah siap semua....
result untuk gula dan kiptan terus tahu....
result lain kena hantar makmal...nanti doktor call klu ada apa2 yang serius

kalau sebelum ni farisyah tak pernah ambil apa2 ubat
kali ni frisyah dah start kena ambil ubat...
ubat sawan selama 2 tahun...tapi sebelum result keseluahan klaur doktor suruh makan dlm masa 2 bln dengan dost yg paling sedikit
ubat ni adalah untuk menghalang kejadian yang sama berlaku lagi...

punyalah lama perbincangan kes faisyah....
masuk pukul 1:30 petang..kluar2 bilik pakar pukul 3:30 petang
ok maka kali ni farisyah ada rutin baru...makan ubat 2 kali sehari

sekarang kami duk cari perubatan islam jugak yang mampu membantu farisyah
taknaklah mengharapkan perubatan moden sahaja
jadi sesiapa yang ada perubatan islam yg boleh merawat farisyah...pertolongan anda amatlah dialu-alukan
sekarang kami hanya bawak farisyah ke Darul Syifa je
klu boleh kami taknaklah kasi farisyah makan ubat lama sangat...
apa2 pun tunggu result dan tarikh buat ct scan
harap2 semuanya hanyalah sementara

doakan kami sekeluarga tabah mengahdapi ujian dari ALLAH nie...
ujian kami baru sdikit...sekurang2 nya farisyah masih mampu uruskan diri sendiri,bolehpergi sekolah mcm budak lain...cukup sifatnya..berbanding orang lain yg lagi teruk keadaanya...

cuma skrg ni yang menjadi kerisauan kami suami isteri serta doktor2 pakar yang lain..jika farisyah jadi kat sekolah atau mana2 yang tiada kami berdua...dia blur..berdiri tegak dan org tak tahu dan terlanggar dia buat dia jatuh....apa jadi kepadanya selepas tue....YA ALLAH mintak dijauhkan kerana risiko dia selepas jatuh itu amatlah tinggi...
MOGA ALLAH SENTIASA MELINDUNGI PUTERI KESAYANGAN KAMI


oklah stop sini dulu...mata pun dah bengkak...nak pergi mengadu dengan ALLAH jap...

insyallah diskesmpatan lain aku menulis lagi...
doakan farisyah baik2 sahaja,dijauhi dari segala bahaya dan diberi kesihatan yang baik...


never give up .there  is no such thing as an ending.just a new begging






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

Dewi Aja said... [Reply]

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ch@ said... [Reply]

speechless, kita tak tahu hendak komen apa kak.
kita doakan semoga akak dan keluarga dibekalkan kekuatan, diberikan kemudahan dlm setiap urusan dan dikurniakan rezeki yg melimpah ruah serta kesihatan yg baik. smg akak kekal tabah, akak sumber inspirasi. stay strong. fighting.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply]

semoga Jue tabah menghadapai segala dugaan, keep strong ya...

danish lanish said... [Reply]

Assalammulaikum... 9 thn lepas anak sy pon dikatakn ade penyakit sawan ni.. Tp sawan jenis mata keatas badan lembik dan kuku biru.. Hospital mcm rumah ke2 lah.. Saya rasa anak sy kene sawan sbln sekali.. Mcm2 ikhtiar sy buat.. Berubat sna sni.. Sampailh ade satu haritu sepupu sy suruh try pegi pusat perubatan islam di kuang sg buloh.. Kami cuba.. Sampai sana masa nak masuk pusat tu kami ditegur seorang abg kenapa dtg sni sakit ape.. Kami ceritalah.. Dia urut blakang leher anak sy.. Dia ckp urat leher salah parking aje.. Dia suh blk tgk dulu kene lg @ x.. Alhamdullilah sampai skrng anak sy xkene sawan.. Cubalah tny sape2 yg tau pasal urat blkng leher tu.. Sbb penah org tny sy tmp tu.. Tp pengamal perubatan kat sna xde buat urut2 ni.. Cuma time tu rezeki sy Allah bg sy jumpa dgn abg tu..

Siti Nor Farhana Abd Wahab said... [Reply]

Salam... Tuan... Sy nk ty la... Ade x no tel abg yg urut belakang tu.... Ya allah...anak sy pun sama.. Harap ade penawarnya

Siti Nor Farhana Abd Wahab said... [Reply]

Salam... Tuan... Sy nk ty la... Ade x no tel abg yg urut belakang tu.... Ya allah...anak sy pun sama.. Harap ade penawarnya

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa