Tuesday, November 18, 2014

Sumpah ...Aku Pasti rindukan Dia

Salam Sayang Semua
Bersua kita kembali
macam mana hari ni sihat ke...
cik jue???
alhamdulilah sihat

Esok 
Farisyah aka Kakak akan ikut mak tok dia balik terengganu...
kenapa????
cuti sekolah dan kali pertama dia akan ikut mak tok dia...
sebab sebelum nie dia ada je bersama kami kalau time cuti sekilah
kali nie dia sendiri request nak balik kg...
sebab nak belajar ngan mak uteh katanya..
kami akan ambil dia balik 
25 disember ni...
lama betul nie...
biasa dalam seminggu je dia ikut
takpelah kami bagi kebebasan kat dia...

sedih????
sumpah aku sedih gila...
rindu??
tak pergi lagi aku dah start rindu dia
itu pilihan terbaik...
dia sendiri pilih...taknak pergi rumah "umi" pengasuh faez..
nak bawak pergi opis??
takkan sebulan hari2 nak bawak dia...
nanti dia pun naik boring...
jadi dia pilih nak balik kg...

tapi yang menjadi kerisaun kami...
tentulah si faez...
dia tak pernah berpisah dengan kakak lama2..
mesti dia cari2 kakaknya
teman bermain,teman buli segala2nyalah
jangan faez demam rindu kakak sudah...

petang2 lepas nie faez kena ddk dgn ibu jelah...
tunggu ayah habis kerja...
kalau tak ada je xtvt dia berdua

main kejar2 kat depan opis...

seorang dengan rollerblade
sorang dengan motor

setiap masa mereka bersama

indahnya sebuah kehidupan...
hahahhahaha
farisyah tak pergi lagi...
ibu dia dah start meroyan...
ada je esok aku tak kasi farisyah ikut mak tok dia...
sabar ok...
demi kepentingan dia...
aku harus biarkan dia..

Moga farisyah sentiasa dilindungi ALLAH
jangan sakit2 tau kat rumah maktok
kesian maktok nanti...

oklah pergi dulu ye...
lain kali aku cerita lagi....
terima kasih sudi jengah kat sini...



mutiara katasehina-hina orang yang dihina, hina lagi orang yang menghina,jangan sampai apa yang dihina berbalik pada diri sendiri..-ustaz kazim Elias-



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cik Jue/One Happy Family untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 17, 2014

Jangan Besar Boleh Tak????

Salam Sayang Semua...
bercerita di pagi isnin yang damai...
mood suam2 kuku..bukan sebab monday blues...

korang mcm aku tak...
tetiba rasa....
cepatnya anak-anakku ini besar...
tak puas gomol lagi...
pejam celik pejam celik dah besar...

tetiba aku terpikir...
boleh tak korang berdua jangan besar...
ibu tak puas lagi gomol kami hari2..
tak puas lagi gurau2 dengan korang
tak puas lagi peluk korang...

memangle besarpun boleh buat mcm tue...
tapi dah tak sama...
bila dah besar...mesti diaorang dah malukan...
bila dah besar mesti ada life sendiri...
tapi ibu tetap akan cium korang hari2 
walaupun korang dah besar
sebab korang adalah nyawa ibu...


aksi korang berdua kadang buat ibu rasa..
geram je..
ketawa je...
seronok je...
marah je...



tapi korang tetap kesayangan ibu dan ayah
tak pernah bezakan walaupun sebesar biji sawi...
kerana korang adalah anugerah terindah...

oklah pergi dulu ye...
lain kali aku cerita lagi....
terima kasih sudi jengah kat sini...


kita tidak mampu untuk mengubah hati orang lain untuk berbaik sangka dengan kita, tetapi kita mampu untuk mentarbiah dan mendidik hati kita untuk bersangka baik untuk orang lain


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cik Jue/One Happy Family untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 11, 2014

Kaktus Hiasan Oleh Green Friends

Salam Sayang Semua...
ni N3 Fresh...bukan sejuk beku...
korang minat cendermata tak???
minat kaktus tak???

ari ni aku nak perkenalkan korang pada satu kedai online nie...
dia buat kaktus yg telah di gubah....
boleh request nak untuk apa...
cantik...sumpah aku tak tipu...
korang akan rasa puas hati sangat...
sebab aku dah tempah....

ini aku punya...
sempena anniversery kita orang yang ke 9 pada 6/8 baru2 ni...
satu untuk aku....satu untuk cik hubby..

korang boleh request untuk birthday,convo,hadiah kawin...apa2 jelah..
kaktus nie senang nak jaga...
tak payah siram setiap hari...
dua atau tiga minggu sekali pun takpe...





cantik kan....
kalau korang berminat nak tengok lagi pelbagai koleksi 
jom intai2 instagram adik comel nie...
atau nak senang berurusan terus je call 019-7537021

lupa pulak mesti korang tertanya2 price diakan...
murah je....jangan risau...
harga mampu milik ok...

oklah pergi dulu ye...
lain kali aku cerita lagi....
terima kasih sudi jengah kat sini...


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cik Jue/One Happy Family untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 10, 2014

Aku menangis Bukan Kerana "Result"

salam sayang semu
N3 sejuk beku
kerana menulis tajuknya buat mata aku berkaca2
klu aku taip kat opis paham2 ajelah

ramai org update result anak periksa kat fb,insta dan blog
dan aku pun nak update jugak...
tapi result nie buat aku terdiam...
bkn kerana resultnya yang teruk ....
tapi cara dia bagi result nie kat kami..

tengahari jumaat...
biasa cik hubby ambil farisyah sorang2
tapi sebab hujan aku pun dtg ambil dia dgn cik hubby...
farisyah dpt buku sekolah darjah 3 time tue..
masa kami menjemput dia...
ada kertas ditangan...dan muka dia memang sedih time tue...
masuk je kereta...ayat pertama dia ckp..
"ibu...kakak gagal...kakak tak pandaikan ibu...kakak bodohkan ibu.."
yup inilah ayat yg kluar dlm mulut dia...
dan masih terdengar2 lagi di telinga kami..
klu korang kat tempat aku laki bini..
apa korang akan rasa...
masa tue aku drive..
hubby ambil result kat tangan dia...
hubby ckp...
 
"ibu...kesian kakak"
serius terkejut dengan result itu 1B 3D
nombor terakhir didalam kelas..
dan keputusan dia ialah GAGAL
 
time ni farisyah dah menangis2 kat belakang
aku berhenti kereta...tak boleh nak drive dah time nie...
aku tgk hubby dah diam...
aku ambil result....dan aku menangis...
aku menangis bkn krn result dia...
tapi aku menangis krn pikirkan apakah perasaan farisyah...

aku suruh hubby drive...
aku tenung result dia...
aku pandang dia...
dia menangis lagi...
"ibu kakak nie tak pandaikan..kakak gagalkan ibu...kakak......"
time tue aku rasa jatuh tergolek...
jatuh yg tak boleh bangun..
aku rasa time tue aku yg gagal...
hubby suruh aku berhenti menangis...
jadi ibu yg kuat...tenangkan dia...bkn menangis...

"kakak...ibu ngan ayah tak marah kakak pun...takpelah result akak teruk...tapi akak dah cubakan...kakak anak yg bijak...walaupun kakak gagal tapi kakak dah buatkan.."

"tapi ibu....kakak tak pandai..tulisan kakak cikgu tak paham..."

hubby diam...last2 hubby mengeluh...
apa salah kita ye ibu...
tak cukupkah masa kita utk dia...
kurangkah apa yg kita bagi kat dia

aku tak tahu nak jawap apa...
sebab aku yg hadap dia hari2...
8 mlm -9mlm setiap hari...

dan aku menangis bukan kerana result tapi kerana

Rintihan itu...
rintihan itu buat aku rasa tak berpijak...
rintihan itu buat aku rasa gagal...
rintihan itu buat aku rasa serba salah
kerana rintihan itu aku rasa hilang punca

berilah dia ketabahan
berilah dia kekuatan
berilah dia semangat 

sayang kami pada kamu takkan pudar
kerana kamu anugerah terindah buat kami

buat anak ibu tersayang..
walau apapun keputusan kakak..
kami terima sayang...
kami tak pernah mengharapkan kakak mendapat keputusan yang cemerlang..
kerana kami tahu kemampuan kakak
kalau itu dah keputusan kakak dapat
tahun depan kita cuba lagi..
anak ibu tak pernah gagal
anak ibu sentiasa berjaya dihati ibu dan ayah
sayang...

farisyah di kategori "slow learner"
budak mcm nie jiwa dia sensitif
susah nak pickup bila kita ajar
kena banyak tumpuan
lambat nak faham
tapi alhamdulilah jenis dengar bila kita cakap
tapi kami tak tahan 
dia sensitif sangat 
tapi dia cepat think positif balik...
tapi setiap kali jadi apa2 kat dia...
dia akan menangis dan merintih
dan rintihan itu bawak kesan pada kita yang mendengar
kerana air mata kita tumpah sama..
sebab bila dia cakap2 benda mcm nie...
bukan aku je yg menangis tapi mata cik hubby juga berkaca2..
kerana rintihan dia terlalu berat untuk kita terima
masa dia kena hypo ari tue...
dia boleh ckap
"kesian ibu ngan ayah..kakak nie selalu sakit,selalu susahkan ibuayah..kakak ni bkn anak yang baikkan..."
 benda nie aku dah rujuk pada doktor...
dan jenis farisyah nie memang mcm nie...rasa bersalah,terlalu pikirkan orang mudah down..
sebagai ibu bapa kami kena tenangkan dia...tapi bila selalu merintih salah diri sendiri..menangis teresak2...mana kami tahan..
kadang2 kami down bersama2 dia...tapi kami cuba untuk bangkit dan pulihkan semangat dia...tapi hanya ALLAH je tahu perasan kami...
 
 namun aku ada mak yang berkongsi rasa dengan aku
bila aku cakap...
"aku dah tak kuat"
mak cakap aku kuat..
bila aku mengeluh..
kenapa ALLAH uji aku begini...
mak cakap
sebab allah sayang aku
bila aku cakap kenapa mesti aku..
mak cakap sebab aku adalah insan yang terpilih..

kadang2 aku terpikir sampai bila aku kena hadapi ini semua..
kadang2 aku rasa nak menyerah kalah..
kadang2 aku rasa bila aku rebah..
aku taknak bangun lagi...
namun...
aku tak mampu kerana semua ini aku kena hadap jugak walau bagaimana cara sekali pun
Moga aku terus kuat dan kuat menghadapi apa yang telah ditakdirkan buatkan...
kerana aku tahu ada hikmah di sebalik apa yang terjadi kepadaku...


Sayang Kami Pada Kamu tak akan luntur ...
kerana kamu anugerah terindah buat kami...

NUR FARISYAH BINTI MOHD FAUZI

 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, November 7, 2014

Aku, Novel dan .....

Salam Sayang Semua
senyum tau pagi2 nie...
moga murah rezeki kita semua

tajuk tak boleh blah....
tak kalahlah orang kata....
sebenarnya nak cerita pasal Minat aku nie ha
hari ni nak bercerita pasal Novel dan ......

 Memang di akui...aku gila novel
gila sangat2
masa bujang2 dulu...
duit gaji memang habis ke novel jelah...
sebulan memang wajib aku beli novel...
paling sikit 2 paling banyak 5 kot..
masa tue gila terbitan Alaf 21..

lepas kawin,...
beli jugak tapi dah kurang...
sebab takde masa nak baca...
lagipun duit banyak nak gunakan..
maunya tak...
sebijik novel tue memang cecah harga 10 kg beras...
hahahhahahah
dah mula berkiralah tue...

lagi satu...
kalau baca novel wajib habiskan
sanggup je tak tidur malam...
mengadap sampai habis...

kalau novel tue sedih...
sampai bengkak2 mata baca...
kalau novel tue kelakar...
gelak macam nak pecah perut pulak...
kalau sweet2 je...
senyum sampai telinga...
cik hubby selalu tegur....

kadang2 terpikir gak...
nak jadi penulis novel...hahahahhah berangan sangat...
tapi sampai sekarang tak tulis2...
tapi zaman sekolah dulu...
aku pernah gak tulis cerpen2 pendek dan masuk dalam majalah sekolah...
hahahahhaha bangga gila time tue...

pernah jugaklah buat buku ..
dalam tue penuh kata2 puitis yang aku copy dan reka sendiri...
ada saja sajak ngan pantun2 yang aku karang tapi takdelah hebat sangat...
sekadar suka2 je....
tue yang berangan nak menulis novel tue...

setelah beberapa bulan tak beli novel baru...
dan akhirnya bulan nie...
aku terjebak lagi beli novel....
gila cari dua tiga kedai buku dan akhirnya ketemu jugak...

gila ko baca novel nie...
menangis tersedu2...
hahahahahha emo betul...
ok aku dah katam buku nie 2 kali...
(mengaji tahun nie...tak katam2 )

cik hubby selalu cakap kalau beli novel  
kat aku memang ta rugi...
sebab aku akan ulang dan ulang...
boring je memsti aku baca novel tak kisahlah aku dah baca kali pun...
aku tetap baca..
novellah menjadi peneman setia setiap kali farisyah masuk wad...
skrglah lagilah..
cik hubby setiap petang balik lambat..
jadi kami anak beranak kena tunggu dia kat lobi opis...
boring ok...
jadi budak berdua tue duk main...
jadi aku bacalah novel...


ok terisikan masa....

lagi satu bagusnya cik hubby cakap...
kalau nak bagi hadiah kalau malas sangat nak pikir...
beri je novel...
mesti senyum aku panjang je....
hahahahhahaha

ok selain novel2 cinta dan kisah rumah  tangga...
aku jugak suka baca buku yg ada unsur motivasi...
sebab aku klau down...
aku mesti baca buku motivasi dan google kata2 motivasi...
sebab dia menaikan lagi semangat aku...
dan aku suka share kat fb ngan Insta...
biarlah apa org nak cakap tapi itu adalah aku...

antara kata2 yang aku suka...

aku suka nie...sebab ini adalah aku...
banyak cakap dan suka gelak...tapi bila ada masalah aku suka bersendiri ...dan aku menangis seorang diri...
aku share bila aku dah tak mampu nak tanggung dah...selagi aku mampu aku tanggung je sorang2 sampai kadang2 benda tue dah jadi parah...

aku suka yang nie jugak...
sebab kadang2 aku rasa macam tak mampu nak hadap semua yang jadi kat aku...tapi lama2 aku bangkit sendiri...

dan yang paling aku suka ...

sebab aku tahu aku mampu menghadapi segala yang telah ditentukan kepadaku...


tetiba aku rasa aku menjawab soalan cabaran kat blog pulak...


oklah pergi dulu ye..
lain kali kita cerita lagi...
terima kasih pada yang sudi membaca...


promosi hebat omega guard bulan nie...

- MFMS Empire - The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 4, 2014

Faezuddin- Demam- Hospital Putrajaya

Salam Sayang Semua
Mcm mana ari nie
ok ke
hehehehhe

nak cerita pasal budak kecik nie..
kisah hari sabtu...
orang duk sibuk2 tengok bola..
kami laki bini pun sama
siap berperang kat FB lagi...
perang2 manja...bkn perang betul2...

maklumlah cikhubbykan org JOHOR
mestilah sokong JDT kan...
jue???
mestilah pantai timur
THIS IS PANTAI TIMUR
hahahahhaha

oklah sebenarnya dari siang tue lagi
faez dah start demam
tak turun2 ...dia muntah tapi nampak ok je
kami bagi jelah makan ubat kat rumah 
sebab cik hubby kena kerja ari sabtu..
tapi disebabkan malam tue panas dia 
masih tak turun2..
kami pun plan nak bawak dia pergi klinik jelah
lepas je habis bola..
terus kluar nak pergi cari klinik 24jam
tapi area rumah kami tue...
kami tak tahu kat mana klinik 24 jam
bincang bawak jelah ke putrajaya atau bangi..

tapi cik hubby ckp..
alang2 dah sampai putrajaya..
terus jelah pergi hospital
sampai kat hospital...
test deman faez masih lagi tinggi..
MA kat depan tue bagilah nombor yg cepat sikit..
dalam 30 minit mcm tue...
doktor Panggil...

time tue memang faez mcm tak larat sangat dah..
doktor chek ...
rupanya faez dah hydration
kaki tangan dia dah pucat
tapi taklah teruk sangat
jadi apa lagi..
drip le..masuk air...
faez punyalah letih sangat time tue..
doktor cucuk ambil darah dengan pasang drip pun dia tak nangis..
dia pandang sayu je...
kesian anak ibu...

time ni ..baru lepas kena drip..
muka sedih je...
faez nampak kurus betul sekarang nie...

sayu je ibu tengok kamu sayang...
tangan taknak lepas..
sejuk mengigil sebab ibu basahkan kamu macam orang mandikan..
sedangkan suhu kat ER tue sejuk gila...
ibu pun tak tahan..


dalam pukul 5 pagi..
baru result darah semua kluar...
doktor cakap ada effection dalam darah
tapi tak teruk sangat..
jadi bolehlah balik rumah..
berbekalkan ubat deman dengan antibiotik...

ngantuk sangat time tue...
tapi kami sempat singgah kedai Mamak
isi perut ...lapar gila time tue...
balik rumah sembahyang subuh 
dan lepas tue selamat...

bangun2 je...
faez dah ok...
tak demam langsung...
ubat tak bagi pun lagi...tapi dia dah sihat...
aktif macam biasa...
jadi kami just kasi antiboitik je...
selera makan pun tip top balik...
habis nasi goreng satu pinggan 
di pau pulak nasi goreng kakak...

faez o faez...

tengok perbezaan ketara..
jam 5 pagi dengan 11 pagi..
bila "duckface" beraksi 
maknanya dia dah sihat...

tapi kamu nampak kurus..
takpe ibu akan bagi kamu "mealshake"
setiap pagi...bagi selera makan terbuka sikit..
kalau sebelum nie dua hari sekali...
tapi sekarang setiap hari...
moga kamu bambam mcm dulu...
sedap sikit ibu nak gomol kamu hari2...

miss u so much 
Muhammad Faezuddin 

oklah pergi dulu ye..
lain kali kita cerita lagi...
terima kasih pada yang sudi membaca...


promosi hebat omega guard bulan nie...

- MFMS Empire - The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 3, 2014

Terima Kasih Nuffnang

Salam Isnin Semua
ceria2 je pagi isnin nie...
jangan nak moddy sangatlah..
kalau moddy  ari nie..
boleh mempengaruhi seminggu tau...
cuba untuk tersenyum je seminggu nie...

kadang2 aku rasa mcm tak berapa nak betul skrg nie
hahahahahahahha
depan pc aku senyum sorang2...
rupanya susahkan...
sbb aku bukan seorang pendiam 
tetiba jadi pendiam...
sedih kan...
stress kan pun ye jugak
kat insta aku selalu aku 
#rindugenglama
mahu aku tak rindu...dia orang paham aku..

alamak nak cerita pasal NUFFANGlah
nape merapu kelain nie...
aku perasan ramai yg up pasal nuffang nie...
nuffang bermurah hati sekarang nie...
huhuhuuhhu
seronok weiiii
bila sekali buka akaun ada 19 duk "on going"
gila tak seronok
takpernah lagi aku dapat banyak mcm niekan...


seronok tau...
sebab yang menanti dah RM 47.62 cukup RM 50 dah boleh cash
tapi kali ni nak tunggu dululah...
biar lepas beli selipar baru  baru kita cashkan...

bukan senang nak dapat duit free

tetiba nak rasa nak buat nie pulak...
ramai blogger yang tengah buat nie..


1. 1 Gambar terbaru anda dan 5 fakta ttg diri anda.
2. 5 cara memenangi hati anda.
3. Sesuatu yg menguatkan anda.
4. Buku kegemaran anda.
5. 3 perkara yg anda ingin katakan kpd bekas kekasih.
6. Apa yg anda makan hari ini.
7. Sejauh mana pendidikan itu penting bg anda.
8. 5 lagu cinta kegemaran anda.
9. 5 lelaki yg menarik perhatian anda.
10. Apa di dalam handbag anda?
11. Kenangan lucu zaman kanak-kanak.
12. 5 wishlist anda.
13. 5 blog kegemaran anda.
14. Cerita kasut saya.
15. Surat kepada seseorang, siapa shj.
16. Siapa, bagaimana anda 10 tahun lagi.
17. 5 perkara yg anda rindukan, apa shj.
18. Siri tv kegemaran anda.
19.1 resepi kegemaran anda.
20. Quote kegemaran anda.
21. Tempat yg anda ingin pergi dan tak pernah pergi.
22. Destinasi percutian impian.
23. Pekerjaan yg anda ingin selain kerja anda skrg.
24. Rumah impian anda.
25. Berita terkini hari ini yg anda baca.
26. Gajet kepunyaan anda.
27. Mood anda hari ini.
28. 5 perkara bermula dgn "andainya".
29. Bunga kegemaran dan ertinya utk anda.
30. Perkara menarik yg anda berbangga tahun ini.
31. Apa yg anda dapat dgn berblog.

tengoklah kalau mood itu datang...
huhuhuhuhu

oklah pergi dulu ye..
lain kali kita cerita lagi...
terima kasih pada yang sudi membaca...


- MFMS Empire - The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa