Monday, June 30, 2014

Promo Jun 2014-Vitamin E Shaklee

N3 melekat...sila ke bawah untuk cerita baru


Bulan ini Bulan Cinta
Promo Best of the Best
Vitamin cinTa 
Vitamin Cantik...


kongsi dengan keluarga dan rakan 
jimat betul nie..
-beli 6 percuma 1-
-free membership..-
-tengah bulan dapat bonus lagi...-
sapa tak ambilrugi nie...

vitamin E banyak kegunaan nie...


apa lagi jom sama 2 kita cantik 
nak raya nie kan....


- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 9, 2014

Kunci Kereta Itu Milik Aku!

maha suci ALLAH 
semoga kita semua dirahmati ALLAH selalu

aduh beli kereta lagi baru lagi ke...
kalau betul alahamdulilah 
tambah2 kalau kereta tue dibayar oleh orang lain
memang haruslah beli kereta idaman kami...

BMW X6

tak dapat yang atas nie...
dapat yang bawah nie bawah nie pun jadilah...


HYUNDAI X5

janji  bulan-bulan shaklee yang bayar 

mustahil????
mengapa tidak...
dah ramai yang berjaya memiliki kereta idaman 
dan shaklee telah membayar kereta mereka setiap bulan

dan hujung minggu lepas..
ada Shaklee National Concerence 
di sunway convention central
dan mereka yang telah layak menerima Bonus Car
telah menerima award masing2..

serius terispirasi melihat gambar mereka dengan kunci kereta besar
terutama gambar mymum in shaklee

mereka yang telah menerima car bonus

uniknya shaklee.jika kita layak menerima cars bonus
kita akan diberi wang tunai bukan kereta
dengan wang itu kita tak semestinya membeli kereta
kita boleh gunakan wang itu untuk membeli rumah atau apa sahaja

unik kan.....
dan INSAYALLAH bonus yang diberi mampu untuk bayar duit ansuran kereta BMW X6

kalau korang tak caya...
mari baca kisah nie...

macam mana ????
ingin jadi seperti mereka semua 
apa  lagi jom sertai kami
sama2 mengubah nasib keluarga demi masa depan bersama
jadi insan yang lebih tawakal 
disisi ALLAH

semua impian akan jadi kenyataan 
jika kita berusaha dan tawakal pada ALLAH
tapi impian tidak akan jadi kenyataan anda kita hanya duduk goyang kaki
kerana rezeki tak jaduh tergolek 
tapi kita harus mencarinya.

fikir-fikirkan...
sayang korang


nak lebih tips..
jom terjah disini...
mereka mampu menolong anda
dan 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan?
Ingin sertai 'rumah' kami yang sangat happening dan penuh dengan aura positif? 

MARIAFIRDAUS EMPIRE, THE MOST HAPPENING SHAKLEE GROUP IN MALAYSIA!




nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, June 6, 2014

Saya Dah Tak Takut Berniaga

[ Saya Dah Tak Takut Berniaga ]

Semakin ramai individu sudah tidak takut untuk berniaga pada zaman sekarang. Alhamdulillah.  

Tetapi mereka ada yang terlalu berani. Contoh:

1: Amek loan untuk menyertai skim cepat kaya
2: Amek loan untuk mulakan perniagaan besar-besaran tapi ilmu tak cukup
3: Gunakan simpanan yang ada untuk melabur dalam perniagaan tetapi tidak buat research terlebih dahulu.

3 perkara diatas akan menyebabkan sesiapa pun 'rugi' dan risiko besar untuk 'gagal'.

Jadi apa yang kami buat?

1: Kecikkan modal (RM65 dah boleh ada kedai online dan produk)
2: Kecik kan risiko (risiko terjadi bila anda tak nak berusaha)
3: Naikkan peluang untuk berjaya (Sediakan sistem)
4: Sediakan bimbingan supaya mudah untuk berjaya
5: Sediakan sokongan moral dari rangkaianempayar MFMS

Sebab itu, kadar peratus yang mengikuti kami yang dapat menghasilkan jualan secara online adalah lebih dari 50%!

Maksudnya, kalau anda ikut cara kami, dengar nasihat kami, aktif bersama kami, peluang anda untuk mula menjana pendapatan secara online adalah 50%!

Kalau anda tak cuba? 100% anda tidak akan dapat menghasilkan apa-apa jualan. 

lebih banyak tips dan rahsia akan terbongkar jika anda mendonwload dan membaca secara percuma...

DAH RAMAI YANG BERJAYA...ANDA BILA LAGI...

 http://www.ebookniaga.com/sorryboss/juelianajoehari




jangan sia2kan peluang yang ada...

ALLAH TAKKAN MENGUBAH NASIB SESUATU KAUM JIKA KITA TIDAK BERUSAHA UNTUK MENGUBAHNYA






- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Bila Mereka Bermain Bersama

Salam Jumaat Semua
Alhamdulilah Masih dapat kita bersua di hari ini
Moga Kita semua di beri Keberkatan dari ILAHI
menjalani Kehidupan Seharian...

Play Together
seronok tak...
gelak sama2 makan sesama
rasa bahagia kan...

inilah farisyah dan faez
bila mereka bergabung untuk main bersama
kita yang tengok pun happy je...
tapi bila time main gaduh2..
memang sakit je hati...
ibu pun mulalah nak jadi tarzan...

apa je dua beradik nie duk main
si faez siap menerap tue...
khusyuk benor...

malam tadi singgah pasar malam
di pow nya ibunya belon...
bukan satu tapi 2...
sabar jelahkan...
tapi takpelah seumur faez inilah kali pertama cik jue beli belon mcm ni untuk dia...

seronok tengok bila mereka membesar bersama
dengan kesihatan yang baik dan memuaskan ...
iq yang berkembang dengan baik...
terutama farisyah yang makin hari menunjukkan peningkatan yang ketara

sekarang baru cikjue faham 
selain ajaran dan amalan seharian di rumah bagi membentuk anak2..
suppliment yang baik juga penting 
bagi memberi sokongan pada mereka...
kalau tanya cik jue...
mestilah cik jue pilih SHAKLEE untuk suppliment mereka
setiap pagi ...
sesudu mealshake di campur dengan susu untuk faez
 dan 
sesudu mealshake di campur dengan milo atau horlick untuk farisyah 

inilah 3 benda budak 2 beradik makan setiap hari

minyak ikan/omega guard tue cik jue bagi malam
faez cik jue compur dalam susu @ gaul dengan makanan dia
farisyah gaul dengan makam malam dia
cik jue bagi malam sbb siang tak sempat...
pagi2 semua kluar rumah dengan kelam kabut..
malamkan kami makan bersama
time tuelah bagi...

vitamin c tue kadang2 pagi...
kalau lupa malam pun kasi...
mana yang sempat...
biasalah ibu bekerja nie...
kena curi masa sebaik mungkin...

vitamin c memang kegemaran budak berdua nie...
rasa masam2 manis macam gula2 tue buat mereka tak cukup sorang satu...
pantang tengok botol vitamin c faez mulalah mintak2...
hehehehe anak oh anak...

oklah stop dulu ye...
lain kali kita cerita lagi...
terima kasihg pada mereka yang sudi jengah cik jue nie...



- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 


FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, June 5, 2014

Fenomana Oat Choclate Chop

Salam sayang semua...
apa khabar semua...
hari ni dah 5/6/2014
syukur dan syukur alhamdulilah masih bernafas dibumi ALLAH ini

sekarang fenomena OAT CHOCLATE CHOP Kan...
korang suka tak makan nie...
sesuai untuk orang yang berdiet
tak berdiet pun sesuai gak...

kegemaran kami sekeluarga
terutama budak yang suka makan tue...
FAEZ lah...
rasanya memang terbaiklahkan...
harga pun macam2...
paling murah yang cik jue jumpa RM8.90...
tapi jauh diterngganulah...

kalau sekitar putrajaya nie 
kebanyakkannya harga RM 13 
setakat nie cik jue pernah makan yang dua jenis je...


bagi cik jue yang nie manis sikit....


ini kesukaan kami sekeluarga

ini isi dalam dia....
pack kecik2 gitu

terbaik kan...
pada bagi budak berdua nie makan benda yang tak berkhasiat
baik bagi nie...
sedap dan kenyang

time sekolah 
farisyah yang nielah cik jue bekal setiap hari dalam beg dia...
bulan puasa nampaknya kena cari stok banyak sikitlah
buat bekalan kot2 dia tak dapat larat nak puasa...

sapa suka OAT CHOCLATE nie
angakat tangan...

oklah pergi dulu
jumpa lagi...
insayallah




- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 4, 2014

Garlic!! Bawang Putih!! Antibiotik!!

salam sayang semua...
Hari ni nak berkongsi sedikit tentang Shaklee Garlic...
tak salahkan kongsi sedikit ilmu
mana tahu membawa seribu kebaikan pada mereka yang memerlukannya

garlic?bawang putih? 
kenapa kena makan garlic?
nak tahu jawapannya ...
jom baca sampai habis tau....


Selalunya kita gunakan bawang putih di dalam masakan, kan? Haa.. bukan setakat untuk penambah rasa makanan, bawang putih sebenarnya mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia. Bawang putih ini telah dikenalpasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darahseterusnya sebagai punca kepada penyakit darah tinggi! Wow! Maknanya, selain dari Shaklee Omega Guard, Shaklee Garlic turut sama membantu dalam menurunkan kadar kolesterol seterusnya mencegah tekanan darah tinggi. Dan kerana itulah gabungan kedua-dua vitamin ini menjadi Set  Penjagaan Jantung di dalam rangkaian produk Shaklee.



Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  1. Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  2. Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  3. Menurunkan tekanan darah
  4. Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  5. Berfungsi sebagai anti-oksidan
  6. Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  7. Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  8. Bantu rawat asthma
Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee
  1. Pengekalan 100% Allicin aktif
  2. Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
  3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan      Spearmint.
  4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
  5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.
Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

  1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana     mengandungi ekstrak spearmint.
  2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan   sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
  3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
  4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung     perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman
  5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic     sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang     merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab  tekanan darah tinggi meningkat.
  6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam     tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
  7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,     mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
  9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki
  10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan     brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
  11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan      meransang hati untuk mengawal gula dalam darah
  12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
    • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
    • Perut memulas (stomach upset)
    • Cirit-birit (Diarrhea)
    • Bronkitis
    • Luka-luka (infected wounds)
    • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing
Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.


kredit to mama cilik

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 


FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 3, 2014

SUBWAY pilihan hati

Dah masuk bulan jun kita
sekejap je...
pejam celik pejam celik dan tengah tahun

azam tahun nie banyak dah capai belum
aku alhamdulilah adalah yang capai satu dua tue..
sejak ajak VISION BOARD lagi senang nak capai
keajaiban VISION BOARD

ok lama tak cerita pasal anak2 ku
si budak 2 F-farisyah dan faezuddin
biasalah kakak dah besar ..
ragam pun dah kurang
kesihatannya alhamdulilah bertambah baik dan semakin baik
dari segi sekolah pun
alhamdulilah menunjukkan peningkatan walaupun tak sehebat budak2 sebayanya...
namun aku sebagai ibunya
sentiasa bangga dengan perkembangannya

faez
budak ni banyak akal
ada je aksi buat aku geram,gelak besar senyum sorang pun boleh tengok aksi dia
kadang2 rasa mcm nak gigit2 dia

oklah nak cerita pasal FAEZ DAN SUBWAY
baru2 ni kami pergilah makan subway
dan sebenarnya kami memang jarang makan subway
jadi nak di jadikan cerita
ari tue belilah subway dua biji
satu untuk farisyah dan satu untuk cik jue
makan kat BURGER KING sbb cik poji nak makan burger king

tapi tidak disangka si faez ni suka giler dengan subway
naitnya nak kongsi jelah dia dgn si kakak
tapi akhirnya dua2 makan sorang satu 
dan tak berkongsi
aku gigit mula2 je...
lepas tue dah tak nak lepas dah 
makan sampai habis...
walaupun si ibu tengok jelah anak makan
tapi aku happy sebab dia makan dengan selera dan tidak memilih
badan sekarang pun dah macam di pam2
penangan milkshake ngan vitamin c

 faez oh faez akhirnya ibu dapat makan 2 inci je dari 6 inci

menikmatinya sampai muncung mulut2

kelazatan tidak terkata

kat dalam tue semua sos ada..
sos chili,bbq sos, thousand island n mayonis..
sayur pulak biasalah citarasa ibunya
segala jenis sayur termasuk bawang
tapi faez makan semua dengan penuh selera...
sapa terliur sila angkat tangan ye....

ini biasalah kakak..
takde masalah bab2 makanan mcm nie..
sentiasa menjadi pilihan hati...

oklah selamat menjamu selera semua..
ada yang meleleh air liur ye...
cepat2 kesat...
hehehehehehhe


milk shake dan vitamin c banyak mengubah selera makan,sistem imunusasi dan kecergasan IQ berdua
banyak perubahan buat mereka berdua 
terima kasih pada 
mamacilik kerana perkenalkan shaklee kepada cik jue

- MFMS Empire - The Most HAPPENING Shaklee Team in Malaysia! 



FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa