Thursday, March 27, 2014

Faez : Selera Tetap Ada..

Salam Sayang Buat semua..
lama tak bersua di sini
mood sedikit kelaut ..
tak tahu sampai laut mana..
biasalah kalau tak kerja blog pun tak update..
cuti lama jaga faez chickenpot...pastu plus sambung cuti balik JB
masuk2 je opis kerja berlambak atas meja..
nasib baik ari ni dah free...
esok cuti lagi
mak ngan ayah datang ....
horeyyyyyyyyyyyyy
nak sambung kisah faez chicken pot...
alhamdulilah faez hanya demam sedikit je...
naik chickenpot berserta tumbuh gigi..
dalam seminggu semua ok...
sekarang tinggal parut je..tuepun tak banyak...
cik jue letak cream herbal blend shaklee..
nampak berkesan kat kulit faez
faez ni walaupun kena chicken pot dan sakit gusi nak tumbuh gigi..
selera makan dia tetap tak putus...
memang berselera je..
alhamdulilah takdelah ibunya susah hati anak tak makan...

tengok budak nie selera bukan main makan bubur mcd..
habis sebekas dia makan..

perasan sangat perubahan budak berdua ni
(farisyah ngan faez)
selepas bagi milkshake shaklee...
selera mkan bukan main..
bekas biskut memang ada kat depan tak sempat letak kat rak...
terutama si faez...
di yang sememangnya seorang yang pemakan..
bagi milkshake memang bertambah2lah seleranya...
dan paling ketara sejak pengambilan milkshake...
mereka berdua nie...dah tak selsema lagi..
sepanjang jerubu baru2 nie...
alhamdulilah kesihatan mereka berdua memuaskan...
tak batuk,selsema dan demam...
ibu ngan ayah dia yang teruk...
datuk ngan selsema sampai hilang suara...

inilah kisah faez...
sekarang dah okla...
makin lasak dan banyak ragamnya...
hobi dia..
buli kakaknya..kakak pulak redha je ada buat...
mulut pun bukan main pot pet..
banyak dah perkataan yang boleh dia ikut..
macam recoder...
hahhahahaha
oklah pergi dulu nanti jumpa lagi...


Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 20, 2014

ART CupCake Yang Comel

Selamat PAgi Semua...
tetiba muncul...
alhamdulilah makin sihat..
hari ni turn ayahnya pulak menjaga...
ikut giliran nanti tak sampai akhir tahun cuti pun habis...

nak kongsi kreatifnya si Cha nie...
cik jue tempah magnet art ni dengan cha aka umi yang kentak tue...
hari tue masa ambil tupperware terus ambil sekali ..
serius cantik / comel dan kebabommmmmmmmmm

nak tengok tak...
jom cik jue tunjukkan ye...

comel tak....suka kan

dah selamat melekat kat peti ais...
lepas nie takde lagi istilah lupa birthday or anniversery....
huhuhuhhuhuuhu


oklah lepas cuti 2 hari..
tetiba busy pulak....
oklah kita pergi dulu..


Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, March 17, 2014

Faez Dan Chickenpox

Senyum dipagi isnin..
moga membawa seribu sinar..
MH370 masih belum dijumpai..
penuh dengan andaian sampai ada yang tak masuk akal..
nyawa orang bukan mainan jadi sebelum kluarkan stement harus dipikirkan berkali
kembali kepada tajuk kita...

faez kena chickenpox
hari ni cik jue tinggalkan faez sekejap dengan ayahchiknya...
datang opis selesai tugas yang ada..
pastu ambil cuti sampai faez ok...
bila anak kena sakit mcm nie terus rasa nak berhenti kerja...
duduk rumah jaga mereka sendiri..
walaupun kat opis tapi hati ngan perasaan ni jauh ingatkan faez kat rumah
nasib ibu berkerja...
moga impian nak berhenti kerja satu hari nanti akan tercapai..
INN SHAA ALLAH

faez oh faez..
walaupun kamu kena chickenpox tapi aktif macam biasa..
paling bagus faez tak demam ..suhu dia dalam 37c sahaja..
cuma sekali sekala kamu merenget sebab gatal...
pergi klinik doktor kasi calamine lotion..

hari pertama ...tak berapa banyak lagi...
hari ni dah banyak tapi tak ambil gambar lagi...

ok anak ibu dah berbedakkan lotion..

aduh kesian anak ibu nie..
ibu doakan anak ibu moga cepat sembuh..
tengahari ni nak pi cari daun bambu...
ada apa2 lagi tak petua nak cepat sembuh...
adik kena "chickenpox" tapi hati ibu berdebar takut berjangkit dengan kakak pulak..
maklumlah kakak tak pernah kena lagi...
risau ibu berdouble2..



Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, March 14, 2014

Info Slimming set & cara makan set slim dalam Shaklee

salam sayang semua...
bersua kita di pagi jumaat ni..
tips kurus....hahahahhahah mcm kelakarkan..
sbb yang bagi tips nie orang nya bukan main lagi tembamnya..
tapi takpe....after 2 month ..cik jue dah dapat 4 kg...
slow takpe janji sihat ....
tapi sekarang kena makan steriod pulak
selera makan menjadi2...
harap takdelah teruk sangat naiknya...



cik jue amalkan
*herblax
*lecithin
*omega
*esp dan cinch..

Cara makan vitamin Shaklee set kuruskn badan

Mulakan dengan Bismillah dan selawat ke ats Nabi Muhammad s.a.w
3 hari pertama berturut2, then stop: amik herblax  3 biji setiap malam. Herblax ni tujuannya untuk cuci perut u untuk tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi dalam badan. Ni untuk memberi kesan yang lebih efisen dalam penyerapan vitamin ke dalam badan.  
**ibu menyusu xleh amik herblax
Selepas 3 hari…

After breakfast: 
Breakfast mcm biasa. (pastikan HEAVY.pagi2 mkn heavy takpe.. asal mlm jgn heavy) Then amik 3 biji lecithin dan 1 biji omegaguard.
**klu makan berat 3 kali..so dua je lecithin amik..

Morning Tea break:
 Amik 1 scoop Cinch. Dibancuh dengan air kosong (yg biasa suhunya..bukan panas sb protin musnah pada suhu tinggi)..boleh juga dengan jus atau air lain selain the dan kopi. CINCH ni boleh memberi tenaga berterusan kepada badan kita. tujuan minum time tea break supaya lunch u takkan mkn byk..tp tetap mkn
**kalau amik esp..amik 2 sudu besar esp.cara bancuh:air suam je k..macam cinch jugak

Tengahari: 
lunch macam biasa. Lepas lunch amik 3 biji lecithin dan 1 biji omegaguard. 
Lunch ni control pengambilan nasi…Amik nasi saiz genggaman tangan je. lebihkan sayur,sup dan buah tp buah jgn lebih sgt sbb dlm buah ada gula jgk……
saranan rasulullah pon supaya makan buah dulu sebelum makan nasi..untk senang system perkumuhan untuk berfungsi dan juga untuk bg kita rasa yang light kenyang..jadi kt xkan amik byk nasi dah untk lunch sbb kt dah kenyang dgn buah…

Petang tea break around 3-5pm :
minum CINCH  segelas.. Bancuh 1 scoop ..tujuan minum time teabreak supaya dinner u takkan mkn byk.. sbb dh kenyang ..tp tetap mkn....then amik 1 biji omegaguard.

Malam : 
dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke sup ke. Cuma JANGAN HEAVY dan JANGAN skip mkn .. Ia tidak akan membantu u kuruskan badan kerana nafsu makan u akan bergelora dan metabolisma badan anda akan menurun ..lps tue amik alfalfa 3bj.

Setiap weekend: amik 3 biji herblax pada sabtu malam dan 3 biji pada ahad malam. Amalkannya setiap minggu..

Penting
DISPLIN! dan jgn depends dgn figure kat alat timbang..sbb dgn shaklee..ia tak pecahkan otot,tapi ia pecahkan lemak... jd at least turun 200-500grm seminggu is gud enuff...
jangan lupa minum air yang banyak ye...
lagi bagus mengikut berat badan masing2...
YANG PENTING ENJOY MKN VITAMIN 


antara kejayaan sendiri walaupun sikit tapi berharga..kerana saya enjoy dengan vitamin yang saya makan




ok tuejelah nak kongsi dengan korang...
ok lah pergi dulu ye...


Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 13, 2014

Jom Borong Tupperware

salam sayang semua...
#doakan yang terbaik buat penerbangan MH370
 seriusa rasa sedih sangatkan...
walaupun tidak mengenali mereka..
namun tersimpan rasa sayu dihati...
moga mereka semua selamat...
al-fatihah buat mereka semua

ok jom kita cerita kisah TUPPERWARE..
seumur hidup cik jue..
nilah kali pertama cik jue borong tupperware sampai RM 400
banyak gilakan...
last borong pun beberapa tahun lepas...
tuepun satu set cecah jugaklah RM 150
kerana saya bukan peminat tegar TUPPERWARE
tapi tetiba mak cik si hijau comel tue..
mengajak masuk kutu tupperware..
maka terjebaklah...
dan hasilnya...
puas hati ko....

ok nilah hasil...
Jumlah keseluruhan RM 400
tolak Shake sHaklee je...

ok puas hati ko...
dan last2 cik jue terjebat jadi ahli tupperware...
kebanyakkan barang di pilih oleh my cik hubby lah...
sebab dia bayar kutu tue RM 40..
bini dia yang daftar nama...
hahahhahahah
 biaslah kami laki bini nie...
semua benda kena persetujuan berdua..
walaupun main kutu....

oklah pi dulu now..
nanti kita cerita lagi...
ada benda lagi nak kongsi nie...
hasil tangan "hijaucantik"



Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, March 11, 2014

"Limbo Rock" versi Faez

Salam Sayang Semua..
Mood lagi bersedih dengan kehilangan MH370
moga selamat kembali ...
kalau kembali dengan apa cara sekalipun...
moga keluarga mangsa tabah dengan apa terjadi..

sapa nak tengok aksi limbo rock versi faez
memang kelakar..
anak yang sorang ni setiap hari ada je aksinya...
mengelikan hati betul...
kejadian bermula...
faez naik kereta nie,..
pastu di tolak dengan kaki..
keadaan depan rumah yang sikit menjunam..
jadi kereta tue akan meluncur dan faez hanya mengawal stereng kereta je...
jadi bila kereta tue meluncur..dia kawal pulak tak betul...
maka terkandaslah dia dia besi amapaian baju...


apa lagi menjeritlah faez..
siayah pulak sebelum tolong sempat snap gambar..
suruh ibu masukkan dalam blog...
kenangan buat faez...
budak lasak memang selalu dapat sakit...
dia start menangis sebab ayah dia ambil gambar tak tolong dia

last sebelum ayah tolong...
menjerit sebab takut...
"kereta" tue masih bergerak lagi..

ok sapa nak main limbo rock dengan faez...
jomlah datang rumah..
izz..rizki n sara..
jom kita lawan sapa lagi lasak...
hahahahahhahaha


oklah pergi dulu ye...
nanti sambung balik...
mood berblog dah datang..


korang esp ada offer baik nie..
buy 6 free 1
free membershipp rm 65
bonus 30%
sapa nak jomlah kita borak2...



Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?


Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, March 10, 2014

Doa Untuk MH370


mood sedikit kelaut..
moga dipermudahkan urusan 
doakan yang terbaik..





p/s : Marilah kita sama² berdoa agar pesawat MAS MH370 ditemui dan semuanya dalam keadaan selamat.... 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, March 7, 2014

Mengapa Saya Jadi Ahli Shaklee

Salam Sayang Semua...
ok ramai yang bertanya kenapa harus menjadi ahli shaklee..

terima kasih yang sudi bertanya..
kerana anda berusaha ingin menjadi seorang yang LUAR BIASA

ok disini  cik jue akan terangkan secara details kenapa  cik jue memilih untuk jadi ahli SHAKLEE

cik jue orang yang allegik ubat..memilih shaklee adalah yang terbaik kerana 
  • Shaklee tiada bahan kimia yang berbahaya.
  • Shaklee adalah biodegradable.
  • Shaklee dibuat dari bahan semulajadi & diproses secara semulajadi.
  • Shaklee BUKAN SINTETIK!
  • Shaklee halal dah diyakini.
  • Shaklee natural.
Shaklee sangat menjaga standard dan sangat strict. Shaklee ikut peraturan yang paling ketat, misalnya policy Shaklee lebih ketat dari USDA dan FDA. Walaupun Shaklee adalah supplement tapi ia mengikuti garis panduan FDA bukan sekadar DSHEA. DSHEA tak requires ujian klinikal tapi Shaklee buat ujian klinikal tau!

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-
  1. Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage (jika perlu). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual;
    ATAU
  2. Buat pembelian dalam tempoh  1 BULAN sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS pertama (bernilai RM30+). Penjimatan sehingga RM100+.
Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar, atau gunakan Shaklee ID saya, JULIANA BINTI JOHARI 1096158 SEBAGAI SPONSOR.

Nak jadi ahli Shaklee adalah sangat mudah. 

Cuma daftar, gunakan produknya, kumpul points dan bila anda dapat certain points dalam sebulan, anda dapat CASH BONUS. Bestkan! Makan sendiri je pun dah boleh dapat bonus.
Jadi bonus tu dah boleh cover cost produk yang anda makan setiap hari. Kan dah jimat kat situ. Dan itulah yang saya katakan ‘PERCUMA’.

MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN

Yuran keahlian yang anda bayar tu cuma SEKALI SEUMUR HIDUP. Tak perlu renew every year. Boleh pakai seumur hidup.

Kalau anda cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points bulanan atau minimum belian. 

Cuma gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan dan saudara-mara je. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Anda boleh beli pada harga yang murah. Iaitu 25% - 33% lebih murah daripada Retail Price.

Tapi kalau anda ingin mulakan business dan dapat CASH BONUS, barulah anda perlu mempunyai points tertentu setiap bulan.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  1. Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% - 33% less than retail price)
  2. Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.
  3. BERPELUANG membuat bisnes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR yang hebat.
  4. ACCESS kepada SPECIAL GROUP kami untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee.
  5. Bagi mereka yang register dengan saya, anda akan dijemput masuk dalam sebuah group ekslusif Shaklee di Facebook dibawah kelolaan mentor-mentor yang hebat dan telah berjaya. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini. 
Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.

Kata mentor saya,
“Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.”

Untuk pengetahuan semua, saya seorang yang SANGAT sibuk. Sampaikan pada mula-mula dulu memang mentor saya pun perli.. “Alah.. sibuklah sangat!”. Ya, saya memang sibuk! Lama kelamaan mentor saya mengakui kesibukan saya.  Tapi, saya tetap berusaha & tidak mengalah!

Mentor-mentor yang hebat ini tidak pernah kenal erti jemu dengan pelbagai persoalan saya dan bantu saya untuk berjaya. Berdasarkan pengalaman saya yang terikat dengan komitmen semasa, saya rasakan memang senang buat business online ni dengan syarat, follow dan duplicate apa yang mentor kita dah berjaya buat. Siapa mentor-mentor hebat itu? Hubungi saya untuk keterangan lanjut…

Thanks for reading!

 
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 3-4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SweerNya Korang..SENTAP ibu

Salam Jumaat Semua..
Rindu kita tak...
tak rindu ye...
takpelah,....
sekarang musin sibuk kot...
kadang2 tak sempat nak up date blog...
FB...mestilah update...
hujung jarikan...hehehehehe

menikmati air kelapa yang sungguh nikmat...
gelas besar dengan cuaca sekrang yang memang tengah panas nie..

ayah tengok saja ke...
taknak join ye..


tak de maknanya...
romantiknya...
kakak tak layan pergi main jumpa kawan 
ibu..tengok saja...
SENTAP ok....dengan ibu taknak pulak minum macam tue...
memang sentap ok...



insan2 penghibur hati...
dalam susah senang ada bersama...
memberi sokongan dan dorongan..

terima kasih abang
 kerana memahami 
terima kasih abang
kerana memberi peluang
terima kasih abang
kerana memberi sokongan




Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?

Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa