Tuesday, February 25, 2014

Post kat FB dan Blog..

salam sayang semua...
terpanggil nak buat N3 nie...
kerana petikan ini...

adakah kita antara yg suka cerita hal anak2 suami harta gaya hidup mewah atau kejayaan untuk niat menunjuk2 Kat fb atau blog....baik fikir dulu belum cerita...

Moga hidup dijalan lurus.....~ Hahahahahahahohohohooh....Relatives & Taulan yg dsygi...moh kita baca nih...mmg klakar tp ade byk betul nye...muhasabah diri sy sndiri...tiada kena mengena dgn yg Hidup atau yg telah Mati...
Copy Paste: Status FB...mmg kelakar..
Jenis-jenis status FB yang ada tujuan tersirat (copy paste):
1. Check in kat hospital siap snap gambar sambil ayat sendu2 suruh doakan anak, suami etc.. padahal nak bagitau check in kat Prince Court Hospital… pesakit pun cuma demam manja2 je.. Kata lah warded kat GH, mati hidup balik takkan ‘check in’ status fb kan.. huhu

2. Snap gambar anak dalam umah dengan caption ‘alahai anak mama ni bla bla bla…’.. padahal nak tunjuk sofa, tv or perabot baru yg jadi objek latar belakangnya.. Yerla kalau tak buat macam tu orang tak tau kan.. Takkan semua orang nak jemput datang rumah..

3. Syukur tak henti2.. ‘Alhamdulillah rezeki yang semakin melimpah ruah, makin masyukk..bla bla bla’.. Alhamdulillah itu dan ini.. padahal nak orang tau betapa mewah atau kayanyer dia sekarang (sebenarnyer takde pun).. Kalau ikhlas nak bersyukur, terus lah sujud kepada Allah swt.. sesungguhnya Allah itu ada dimana2.. tak perlu guna fesbuk sebagai orang tengah!!

4. Tangkap pic dalam kereta…eh pastinyer kena nampak stereng sekali.. Caption, biasala.. ‘Ala jam la jalan… gud morning semua.. letih la hari ni.. etc etc..’ Padahal nak tunjuk lambang kat stereng kereta tu.. Hello kalau bawak Lamborghini ke Porche ke ok la.. Setakat Honda, Toyota, Nissan dan yang sewaktu dengannya, rentikanlah dik !

5. Check in kat shopping mall dengan status ‘shopping untuk hilangkan stress’ atau ‘ahhh hari2 shopping, abes la duit i..’ atau ‘hmm I kalau bershopping mcm ni la..susah nak berhenti’… hahaha kelakar kan.. sebenarnya nak bagitau orang lain yang dia banyak duit boleh shopping hari-hari. Ade yang jenis siap snap gambo paper bag lagi, nak tayang brand.. nak lagi parah siap snap tanda harga.. kalau gitu sah lah, korang ade penyakit ‘CULTURE SHOCK’ !

6. 24 hours duk update pasal anak dia.. anak dia la paling cerdik, anak dia la paling comey.. mcm orang lain takde anak.. takpun sibuk update pasal Laki dia.. Laki dia la yang paling kaya, laki dia la yang paling loving, laki dia itu laki dia ini.. hmm yunk memangla itu facebook awak, tapi awak bukan Kate Middleton atau Diva Siti Nurhaliza. Orang tanak tau setiap inci pasal keluarga awak!!

7. Tangkap pic sendiri (mulut biasala muncung, herot segala bagai), dengan caption ‘muka tanpa mekap..mata panda letih tak cukup tdo bla bla bla…’ dengan harapan ade la orang lain komen.. “eh u still nampak comel la.. nampak muda la dari umur sebenar etc etc” hmm.. lu pikir la sendiri..

8. ..
9. ..
10. ..
Haaa yang lain-lain korang isilah sendiri !

Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda:

Ertinya:
“Suatu yang paling aku khuatirkan kamu ialah syirik kecil, lalu ditanya oleh sahabat.”Apakah syirik kecil itu ya Rasulullah s.a.w?” Kemudian baginda s.a.w bersabda: ”Iaitu riak.””
(HR.Ahmad dan Baihaqi)


memang ada betul apa yang ditulis di atas nie..
tapi ada jugak yang tak betulnya...
bagi cik jue....
di atas niat masing2...
apa niat korang...
yes betul kalau kita bersyukur terus sujud syukur tak payah nak post2 kat fb...
tapi kalau korang belajar teknik pemasaran ...
apa yang kita dapat harus kita beritahu..war2kan supaya nampak kejayaan kita..
korang tahu...si penulis tue sujud syukur ke tak...
tak kanlah dia nak tulis 
"aku sujud syukur sebab aku dapat bla..bla...bla"

cik jue tak cakap apa yang "org" ni tulis salah...
tapi bagi cik jue semua nie atas niat masing2...
sebab kalau kita belajar teknik pemasaran online...
inilah yang kita harus tekankan...
bukan niat nak menunjuk tapi untuk meningkatkan lagi bisnes kita
ini pendapat cik juelah...
apa pendapat korang..
sila kemukan pendapat korang ye...
moga dapat kita semua munasabah diri...
andai cik jue salah maafkan cik jue ye...



terima kasih...
moga kita semua tidak tergolong dari mereka yang ingin menunjuk-nunjuk...



Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?

Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Hadiah Untuk Mak dan Ayah buLan Nie...

Syukur Alhamdulilah..
senyum korang ye...
ari ni dah gajikan...
sapa2 dapat BRIM angkat tangan...
cik jue?????tahun nie first time isi...
tapi tak dapat sampai sekarang...
kalau dapat memnag rezeki terpijak betul tue...

bercerita tentang rezeki...
jangan kita ingat rezeki kita tue duit je..
rezeki ni mcm2 bentuk...
anak pun adalah rezeki...
dapat beli kereta baru tue pun rezeki...
dapat beli rumah pun rezeki...
jangan duk pikir kalau dapat rezeki tue duit je....hehehehehehe

bulan nie...memang alhamdulilah banyak pulak rezeki masyuk...
dengan Fridge Photo Magnet tak putus2 orang order...
dengan shaklee yang tak putus gak orang ader...
adalah income sikit yang buat tersenyum puas...
berkat doa mak ayah bisnes yang baru  nak bertapak menampakkan kemajuan...
bukan senang nak senang
bukan susah nak susah
berjaga malam tue biasa....


disebabkan ada kelebihan bulan nie...
berkongsi rezeki yang diberi untuk mak ngan ayah...
cik jue belikan set sakit sendi shaklee untuk mak ngan ayah tersayang


kenapa pilih set sendi..
kenapa tak beli vitamin lain...

sebab mak ngah ayah kita selalu mengadu sakit sendi...
ialah sorang dah masuk 58 sorang lagi dah masuk 56 tahun..
sakit lutut tue biasalah..

JHT : memang untuk mereka yang sakit sendi

Ostemetrix: ini untuk menambahkan kalsium dalam badan...
mak ngan ayah dah jemu minum anlene dah tak boleh terima.tue yang cari dalam bentuk tablet tue...

Omega Guard:merupakan pelincir untuk setiap tulang dan sendi kita..
ok cik jue pun makan omega guard nie..sebab jua ada "radang sendi"alhamdulilah sekarang dah bertambah baik...

dok godek2 set sendi jumpa testemoni nie...
bertambah yakin nak hadiah set sendi untuk mak ngan ayah...


moga vitamin sahklee ni beri seribu manafaat buat mak ngan ayah..

terjumpa petikan nie.."setiap rezeki yang kita terima bila dikongsi dengan mak dan ayah kita insayllah rezeki itu bertambah berkat dan akan bertambah2 tanpa putus"


Inginkan side income 3-4 angka sebulan hanya dengan bisnes online Shaklee?

Hubungi cik Jue  untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price untuk korang

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, February 24, 2014

Faez:Bila Dia Membebel

Salam sayang semua...
Bercerita kisah anak memang tak sudah...
Seronok tengok telatah mereka...
Puas hati tgk mereka membesar depan mata sendiri.
Namun rasa sedih jugak menyelubungi diri kerana tidak dpt menjaga mereka sepenuhnya sendiri...
Skrg tengah berusaha untuk menjadi 
Fulltime Working-At-Home-Mum (WHAM )
dpt berkerja dari rumah mcm mentorku...

Oklah nak cerita kisah faez...
Minggu lepas,cik jue kena stayback kat opis sbb nak meeting dan agenda semua tak siap lagi...
Call cik poji bagi tahu...dia ok je sbb hari2 cik jue ngan anak2 tunggu dia kat opis dia sampai pukul 7:30 mlm...
Cik  poji ckp takpelah ...farisyah dia ambil dulu kat sekolah faez ambil kemudian..
Kerja tak siap2 lagi nie..cik poji call ckp nak sembahyang maghrid dulu baru nak ambil faez..kereta dgn cik jue..maknanya cik poji kena ambil faez dgn motor..
Dalam pukul 8 lebih kerja dah siap..dia org tunggu kat JPA opis cik poji.
Opis cik jue ngan cik poji dlm 15 minit..
Presint 5 ke presint 1..
Cik jue bawak kereta laju gila Kesian dia org tunggu lama..
Sampai je kat besment JPA nampaklah 3 beranak ni duk tunggu...
Yang tak boleh blahnya...
Faez bila je dia tgk cikjue ...
Terus meluru membebel tak henti2 sampai dalam kereta dgn bahasa jermannya..
membebel tak henti2...
marah ambil lambat rasanya...
cik jue siap cakap
"sorry anak2 ibu..ibu lambat hari nie..."
dah penat barulah di berhenti membebel...
kelakar pun ada...kesian pun ada..

ibu tahu faez membebel sebab ibu ambil faez paling lambatkan..
kesian anak ibu nie...
tapi nak buat mcm mana sayang...
insayallah suatu hari nanti 
andai impian ibu ngan ayah tercapai...
ALLAH murahkan rezeki kita...
ibu akan jaga anak2 dirumah...

Daripada guna duit BR1M tu untuk tujuan yang 'hangus', baiklah labur pada tempat yang betul. Bagi duit tu 'beranak' banyak-banyak. Tahun depan terus tak layak terima BR1M lagi 

"Beli pancing & belajar memancing, lebih baik daripada beli ikan yang hanya akan habis di makan." 


petikan ayat dar fb mentor..
nak tahu macam mana duit tue nak bertambah...
boleh je hubungi cik jue...
insayallah cik jue tolong korang...
malas call???
takpe korang wassup/sms...
kalau malas gak...
apa kata korang baca je E-book nie...
inasayallah dia boleh membantu anda..





pakar Photo Fridge Magnet..berminat nak tempah ...
sms/whatssup/telegram
019-2880276



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, February 19, 2014

Loga Baru / Photo Magnet

Salam sayang Semua...
sebelum tutup blog nak buat kerja...
nak perkenalkan loga terbaru shaklee...
sebelum ni dah pakai ...
tapi ari ni baru nak rasmi...
hahahahhahahahahha

ok ni lah loga terbaru cik jue dalam shaklee...
cantik tak...????
setiap urusan pembelian shaklee atau pendaftaran ahli shaklee dengan cik..
cik jue akan hadiahkan sekeping Photo Magnet seperti diatas...

pada mereka yang nak menempah 
photo magnet untuk bisnes mereka...
bolehlah hubungi cik jue...



019-2880276

nak tengok contoh magnet yang dah orang order..
jom pi sini..


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, February 18, 2014

Cik Jue : Utlra Sound n Sample...

Salam Sayang semua...
bersambung N3 yang tertinggal...
bermulalah rawatan untuk pengesahan...
mula2 buat utlra saound dulu...
masa tue doktor dah cakap boleh pergi hospital swasta klu nak cepat...
sebab Q kat HPJ dlm masa sebulan...
masa tue jue dah sibuk mencari hospital swasta ....
memang dah bincang nak pi buat utrla sound kat luar dah...
tapi disebabkan beberapa masalah tertentu...
cik jue pergi buat kat an-nur..
tapi an-nur tak boleh kesan bengkak tadi jadi ultra sound tue tak jadi....
malas nak pikir dah teruskan aje kat HPJ...

5/02/2014
pergi buat ultra sound kat HPJ
-jumpa bengkak di bahagian areola ..betul2 sebelah ngan puting ...
bengkak sebesar 1.5 cm sahaja...
-bengkak di kirikanan ketiak...tapi belah kanan lagi besar sebab cik jue punya bengkak tue sebalah kanan...
selepas tapi bengkak tue macam biasa mcm tak bahaya...
huhuhuhu lega ok....

6/02/2014
pergi ambil sample...
mula2 masuk tangan sejuk gila...takut weiiiiiiiii
masuk cakap dengan doktor...
dia suruh baring...
dia rasa dan pegang...
"kecik" katanya...
dalam hati harap tak payah ambil...
"nak ambil tak"..tanya doktor tue lagi...
ambil keputusan ambil jelah...
doktor tue ckap...sakit sikit tau sebab tempat ni banyak urat n saraf....
sebatang jarum yang halus di depan tue ada lubang...
sekali dia cucuk...
subahanallah bukan sakit sikit memang sakit ok...
selawat panjang aku...
nasib baik sekejap....
doktor tue tunjukkan sample...
bercampur darah,nanah dan sedikit hitam...
lepas tue sakit tue hilang...
dah lega...
ingat dah oklah...
rupanya sakit tue datang balik....
seharian ok..tangan belah kanan pun kebas bukan main...
lenguh sampai tak boleh nak angkat...
penangan lepas ambil sample lagi "power" berbanding masa ambil sample....

huhuhuhuhu takpelah 
sakit itu penghapus dosa2 kecil....
keputusanya ...
20/02/2014 hari khamis nie...
moga semua nya ok...
always think +ve...
ceria sepanjang masa...
insayallah setiap penyakit ada penawarnya....
moga ALLAH mempermudahkan segala urusan...

doakan yang terbaik buat cik jue ye...


jom main kutu shaklee
your shaklee Independent Distribotorjue -1096158
sms/whatssup/telegram/
019-2880276
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/juelianajoehari




pakar Photo Fridge Magnet..berminat nak tempah ...
sms/whatssup/telegram
019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, February 17, 2014

BANGKIT 2014

Salam Sayang Semua...
macam mana hari minggu korang...
best ke tak...
mestilah bestkan...

cik jue...??
ari sabtu kena datang opis jap...lepas tue petang dating berdua ngan cik hubby..
(datinglah sangat...pergi beli mineral water bekalan kat opis dah habis stok)
ari ahad...the best "pengalaman" yang kami dapat..
masih lagi keluar berdua...
First time join program mcm nie...
 "BANGKIT 2014 BERSAMA DR AZIZAN"
program yang amat mantap...
ilmu yang banyak kami perolehi...
berkongsi pelbagai kejayaan dengan mereka yang telah berjaya...
dan salah seorangnya adalah AFDLIN SHAUKI 
berkongsi kejayaan pelikat pants yang bertambah maju...
bermula dengan buat untuk pakai sendiri...
bertukar menjadi bisne yang maju ...
income sebulan untuk "pelikat pants" je tak kurang dari RM 25K...
tapi sayang kat sana tak boleh ambil gambar...
kalau tak memang dah banyak cik jue ambil gambarnya...heheheheheh


memang terbaiklah program ni...
tetiba barulah cik jue ngan hubby sedar apa matlamat kami sebenarnya...
moga ia menjadi kenyataan satu hari nanti...

mcm mana cik jue boleh joinbenda nie...
inilah bermula dari shaklee...
kalau tak kerana shaklee memang cik jue tak tahu pun pasal program2 nie semua...
antara orang yang berjaya dan menjadi mentor cik jue ialah...

jom baca kisah mereka disini...
dari zero kepada hero..
jatuh bangun mereka dalam mengusahakan perniagaan mereka...


moga impian cik jue nak buka taska sendiri dan menjadi suri rumah akan tercapai satu hari nanti...amin..amin..amin..amin...

ada sapa2 berminat nak main "kutu shaklee" 
jom kita...
baca syarat2 kat sini ye...







10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Jom Join "Kutu Shaklee"

salam sayang semua...
"jom join kutu shaklee"
tujuan asal program ini diadakan adalah bertujuan untuk membantu kawan2 di luar sana....
 yang ingin join shaklee namun masih tak nampak jalan
tak cukup modal...
nak makan shaklee tapi rasa terbeban sebab rasa tak mampu nak beli vitamin..
nak buat bisens shaklee tapi takut takde org nak tolong tunjukkan jalan yang betul...

Terima Kasih saya ucapakan 
kerana berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut  KUTU SHAKLEE”
Saya hanya mencari seramai 10 0rang sahaja untuk join “kutu Shaklee” ini..
Anda hanya perlu membayar RM 66 sebulan selama 10 bulan.
Apa yang anda dapat dengan menyertai “kutu Shaklee” ini…

Anda secara automatik menjadi ahli Shaklee mengikut giliran bulan dan anda boleh memilih serta membeli barang Shaklee berjumlah RM 660 dengan harga ahli.
Disini saya akan terangkan faedah jadi ahli Shaklee
KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1.            Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% - 33% less than retail price)
2.            Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.
3.            BERPELUANG membuat bisnes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR yang hebat.
4.            ACCESS kepada SPECIAL GROUP kami untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee.
5.            Bagi mereka yang join kutu Shaklee  ini, anda akan dijemput masuk dalam sebuah group ekslusif Shaklee di Facebook dibawah kelolaan mentor-mentor yang hebat dan telah berjaya. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini. 

Memulakan Bisnes Shaklee tanpa modal?

Jika anda menyertai “kutu shaklee” anda telah mengambil langkah bijak untuk memulakan bisnes Shaklee..
Anda akan mendapat 200 uv dengan pembelian sebanyak RM 660 secara automatic anda akan mendapat bonus pertama berjumlah RM 30++ pada bulan berikutnya.

Barang apa nak beli??
Anda boleh memilih untuk mendapatkan produk2 shaklee untuk kegunaa sendiri dan keluarga.
Saya memberi contoh ye…

Saya  join keahlian percuma dengan pembelian RM 660 (200 uv point) untuk jadi ahli...apa yang saya beli...
saya beli set kurus utk diri sendiri
set kanak2 untuk anak2 saya…
dan balance saya beli3 set kurus kawan opis dengan total jualan RM 276
bila dikira balik…saya hanya memerlukan RM 384 sahaja untuk menjadi ahli shaklee



cuba anda fikir sejenak…dengan RM 66 sebulan selama 10 bulan anda mendapat pelbagai faedah.Cuma anda perlu menunggu turn anda sahaja.sementara menunggu giliran anda boleh mencari siapa yang nak beli produk Shaklee dengan anda.senangkan…bermodalkan RM 66 sebulan sahaja.

Saya mempunyai group yang terbaik dalam bisnes Shaklee ini…antara kelebihan menyertai Shaklee bersama group MFMS

Satu perkara yang ingin saya kongsikan, sekiranya anda menyertai Shaklee dengan Group ini,  anda tidak digalakkan untuk pergi dari satu rumah ke rumah yang lain sambil membawa produk Shaklee di dalam beg.

Ini cara pemasaran 10 tahun lepas. Lagi pun, orang tak suka kita buat macam ni. So, anda tak perlu pun buat macam ni. Ia bukanlah amalan dalam group kami.

Selepas menyertai group ini, anda akan dimasukkan ke dalam sebuah secret group di Facebook untuk membantu anda menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline.

Di situ terdapat pelbagai input atau bahan mengenai produk Shaklee, testimony pengguna dan juga strategi pemasaran yang boleh anda gunakan untuk berjaya dalam perniagaan ini.

Cumanya, anda perlu meluangkan sedikit masa untuk go through semua fail yang terdapat di situ.

Selain itu, anda akan diajar cara untuk menjalankan bisnes menggunakan teknik ‘jemput-jemput’ atau ‘panggil-panggil’.

Insya Allah, anda akan diajar cara pemasaran terkini, iaitu pelanggan yang akan mencari anda  bukan anda yang mencari pelanggan.

Walau pun bisnes Shaklee ini adalah system MLM, anda tidak perlu bersusah payah untuk mencari orang. Anda akan diajar untuk menggunakan teknik ‘panggil-panggil’di mana orang lain yang mencari anda untuk join bisnes Shaklee bersama anda.

Selain itu, anda juga akan diberikan sebuah Ebook “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”yang akan tertera dengan nama anda sebagai contact person di dalam buku itu. Ebook ini diberikan percuma kepada anda. Anda hanya perlu membayar RM10 sahaja untuk kos pengurusan menguruskan pengedaran Ebook ini.

Insya Allah, sekiranya anda serius menjalankan perniagaan, anda akan memperoleh bonus bergantung kepada jumlah sales yang berjaya anda buat setiap bulan.

Terus terang saya katakan, anda tidak boleh berharap yang bonus anda akan terus mencecah 4 angka pada bulan pertama.


Disini saya sertakan beberapa link untuk anda hayati dan baca dulu sebelum anda bersetuju nak join “kutu Shaklee” ini


Hayati kisah pengalaman sebenar bagaimana MASTER COORDINATOR MARIA terpaksa berhenti kerja sebagai Engineer selepas 6 bulan menjalankan Online Business. Kini menjadi Fulltime Working-At-Home-Mum (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka sebulan hanya DARI RUMAH. From ZERO to HEROin!!! Semoga bermanfaat...Kebanyakan orang memperoleh bonus 2-3 angka pada bulan pertama. Selepas mereka mengetahui cara yang betul, Insya Allah pada bulan kedua atau ketiga mereka akan mula memperoleh pendapatan 4 angka.





apa lagi berminat boleh je terus hubungi cik jue...tempat adalah terhad...
019-2880276 (whatssup/sms/call/telegram)
saya ingin membantu anda dalam menambahkan pendapatan keluarga...
sama2 kita majukan diri kita...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa