Thursday, January 30, 2014

Shaklee- Set Kecantikan

salam sayang semua...
jom ari ni kita bercerita tentang set kecantikan shaklee...
apa yang best tentang set kecantikan shaklee nie....
ohsem sangat....


 ESP

Esp mengandungi Asid Amino yang tidak boleh disintesis (dibuat) oleh tubuh badan..

asid amino ini fungsinya adalah untuk membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain lagi.

Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Selain dari kulit yang cantik, esp juga merangsang untuk penghadilan kulit yang berseri dan anjal.

Esp membantu proses regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.


 Vita E

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
Menjaga kelembapan kulit
Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


 Vita C
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
Mencerahkan kulit


 B Complex 
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

Sebagai pelembap
Mencegah pigmentasi
Melambatkan tanda penuaan
Mengubati jerawat


 Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
Mencegah penuaan
Menjadikan kulit lebih kenyal
Mencerahkan kulit

Menjaga kulit dari sinaran UV
Mengurangkan parut jerawat
Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
Menjadikan wajah lebih berseri


FULL SET KECANTIKAN KULIT - RM ???

VITAMIN C tahan 3-6 bulan
VITAMIN E tahan 4 bulan
B COMPLEX tahan 4 bulan
ESP tahan 1 - 2 bulan


nak set bajet pun boleh...
Vitamin C 
Vitamin E 
sahaja...

Harga best punye...
jangan risau ok




                                            apa lagi cepat2 hubungi saya...

saya pengedar shaklee...

berminat nak beli shaklee dengan harga paling best

just pm saya...

nak tambah cari side income...

pun saya PM
cik jue

SID 1096158


019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, January 29, 2014

SHAKLEE :Seribu Satu Kebaikan ESP Shaklee

jom petang2 kita berbicara pasal
ESP shaklee...
kuasanya yang UMMMMMMMMMMMMMMMMMM





Ada keistimewaan dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?

Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan  KECANTIKAN,  KESIHATAN dan ingin  KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!

>>>> Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

>>>>> Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. 

WOW…!!!
DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!


macam mana...
puashati tak dengan pengejelasa di atas...
berminat boleh terus hubungi cik jue...


saya pengedar shaklee...


berminat nak beli shaklee dengan harga paling best

just pm saya...

nak tambah cari side income...

pun saya PM
cik jue

SID 1096158

019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Muncung Siapa Paling Panjang???

Salam Sayang Semua...
dah breakfast semua...
ok satu tips nak kurus yang ingin di kongsi disini...

"Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper"



ok berbalik pada tajuk...
dah dapat jawapan ke???
kalau cik jue memang dah ada jawapannya...
muncung paling panjang kepunyaan



Mohammad Faezuddin..
hari ini genap 1 tahun 4 bulan...
cik jue gelarkannya...
anak shaklee...
milk shake setiap pagi...
omega plus setiap malam...
sekarang bertambah lincah...
tak pernah duduk kecuali tidur...
tuepun tak diam pusing satu katil...


panjang tak muncung saya...

ok ini lagi panjang...
dengan air matanya sekali...

faez kalau merajuk memang mcm nie...
muncung bukan main panjang lagi....
memang tak boleh blah...
faez oh faez...
 ada sapa2 nak lawan ke...
mari kita lawan nak...
sapa cakap anak lelaki tak boleh buat muncung yang menawan...
hahahhaha
 terbuktikan...
faez mampu...



**geram je tengok muncung dia...rasa mcm nak picit2 je**



saya pengedar shaklee...

berminat nak beli shaklee dengan harga paling best

just pm saya...

nak tambah cari side income...

pun saya PM
cik jue

SID 1096158

019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 27, 2014

ShakLee :Lost 1.5 kg selepas 3 Minggu

Salam sayang Semua...
bersua kita kembali...
nak cerita pengalaman sendiri setelah 3 minggu menggunakan produk shaklee...
alhamdulilah selepas 3 minggu menggunakannya...
yes 
cik jue dah hilang 1.5 kg..
bukan senang nak hilangkan berat 1.5kg nie...
tak perlu berlapar...
just control makan sahaja...
masih ambil nasi setiap hari...
masih makan macam biasa...
breakfast,lunch dan dinner...
memang tak pernah miss...
cuma kena ada jadualnya...
jangan risau semuanya ok...

inilah peneman saya setiap hari di opis...

lecithin...omega guard...dalam bekas tupperware tue..jue buat chinch shake mix with milo

cik jue ambil..
breakfast
2biji lecithin
1 biji omega guard
segelas chinch shake 
bersama makanan pagi..

kalau makanan pagi dah berat...
tengahari biasa cik jue kenyang...
sebab chich shake buat kita kenyang...
cik jue ambil...
sayur dengan ikan/ayam/daging saja...
kalau pagi ringan cik jue akan ambil nasi...
lepas tue ambil 
2 biji lecithin
1 biji omega guard

dinner pulak...
biasa cik jue jarang ambil dinner...
perut kenyang...
biasa kami balik opis lambat sebab cik jue kena tunggu cik poji habis  OT pukul 7:30 malam setiap hari...
otw balik rumah kami biasa singgah kedai..terus makan..
cik jue biasa kongsi makanan ngan farisyah je...
sebab rasa kenyang..
bahagian kami pulak...
3/4 utk farisyah
1/4 untuk ibu dan faez
kadang2 farisyah makan habis jadi tak kongsi pun ngan ibu...kongsi ngan adik je...
 lepas tue cik jue ambil...
2 biji lecithin
1 biji omega guard..

sebelum tidur ambil her-lax
4 biji...
syarat utama minum air masak banyak2...
serius kamu akan rasa kenyang...

selain dapat kuruskan badan...
cik jue dapat jimatkan perbelanjaan makan cik jue sehari...
kat opis nie harga makan dah nak setaraf hotel...
makan pagi cik jue jarang dapat jimat...
tapi tengahari ok...
biasa perbelanjaan makan tengahari cik jue boleh cecah RM 6/7 sekali makan...
sejak menggunakan Shaklee nie...
kos makan cik jue sehari dah kurang dari RM 5...
jimatkan...

makan malam pulak...
satu family makan ....biasa nya lebih kurang(+/-) RM 25 utk tiga orang makan...
sekarang RM 15 sahaja sebab dah takde bahagian untuk cik jue...
 jimatkan disitu....

dulu pakai seluar jeans size 36.....bukan main besar lagikan...
sekarang dah turun 34....turun 2 inchi..
hehehehe seronok tak...


jimat duit....berat pun turun...
bangun pagi dah tak sakit tapak kaki lagi...

korang mesti cakap...
ala beli vitamin tue mesti mahalkan
sebenarnya shaklee ada menawarkan kos bajet yang murah...


korang boleh pilih ikut kesesuain bajet korang..
jangan risau ok...
sebab selain untuk kurus...shaklee jugak tolong korang untuk sihat...

yg paling bajet korang ambil je pakej nie...


ini best the best price...
tak sampai rm 100 pun...
tahan ke tak...
lecithin ini..insayallah tahan sebulan
herb-lax pulak tahan 2 bulan...
bajet tak?????
jimat tak?????
best tak????

ok apa lagi...
berminat boleh je bagi tahu cik jue...
kalau nak tahu lebih lanjut korang boleh je PM cik jue...
insayallah cik jue akan beri consultan percuma untuk korang....

hehehehehehe
harap impian nak dapat berat badan yang di impikan berjaya...



saya pengedar shaklee...

berminat nak beli shaklee dengan harga paling best

just pm saya...

nak tambah cari side income...

pun saya PM
cik jue

SID 1096158

019-2880276





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BahagiaMU DeritaKU

Salam Sayang Semua...
Apa Khabar ari nie...
breakfast apa hari nie...
Cik Jue punye bReakfast..
Segelas Chinch Shake MIx with Milo
bersama roti
2 biji Lecithin
1 Biji Omega Guard
alhamdulilah kenyang....

semalam juara lagukan...
persembahan mantap....
tambah2 time closing ....
sapa menang ????
korang pun tahu jawapannyakan...
hafiz - Bahagimu Deritaku
tahniah...

tapi cik jue bukan nak cerita pasal AJL...
nak cerita pasal
BAHAGIAMU DERITAKU 
dalam erti kata sebenar...

kejadian pertama...


berebut "Lamb Stew" dengan ibu..
menangis satu kedai...
dapat je peha kambing tue...
terus diam...
bahagiakan....
ibu putih mata tengok...
sebab ibu baru makan sikit...last2 ibu makan
sup dia je...
ibu sila berputih mata


kejadian kedua...
selepas tengok AJL..
si kakak ngan ayahnya dah lama di buai mimpi indah...
tapi sia adiknya...

bahagia duk main susun bakul..
time dah pukul 11:45 malam...
tahukan kamu wahai faez...
hari ini ibu kerja...
kalau faez tak tidur macam mana ibu nak tidur...
lagi sekali ibu nyanyi lagu Hafiz..."Bahagiamu Deritaku"

inilah dalam erti kata sebenar 
"bahagiamu deritaku"
versi cik jue...jangan korang salah anggap pulak..
hati ini tak pernah rasa derita pun dan sentiasa bahagia dengan gelagak si anak yang buat siibu sentiasa tersenyum....

(manusia sekarang susah..tulis lebih kat blog pun jadi isu...blog aku ikut suka akulah...apa masalah korang nie')

oklah nanti kita sambung lagi pasni ye...


saya pengedar shaklee...
berminat nak beli shaklee dengan harga paling best
just pm saya...
nak tambah cari side income...
pun saya PM 
cik jue
SID 1096158
019-2880276



promosi Photo Magnet Ada lagi...
berminat jomlah PM kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, January 22, 2014

Farisyah New Look again

Salam sayang Semua...
Bersua kita kembali...
busy ke korang??

oklah cerita kita bermula...
alhamdulilah farisyah dah ok...
ari ni dah pergi sekolah
semalam dapat MC ...
doktor nak kasi dua hari...
tapi dia kata nak sehari je...
rajin anak ibu nak pergi sekolah ye...
ok farisyah new look again...
sebelum tamat sekolah tahun lepas..
cermin mata farisyah hilang...
sedih betul anak dara tue...
boleh di hilangkan cermin mata....

ini gambar mula2 farisyah buat cermin mata...tahun 2012
dalam 2013 pergi buat cermin baru...
frame pakai yang sama sebab frame tue susah nak dapat..
walaupun harganya mahal berbanding frame biasa...
tapi puas hati
tapi sayang cermin mata ni hilang...
pastu beli baru...
jenuh cari frame yang sama mcm yang dulu...
tapi dah takde...
akhirnya dapat jugak yang nie,...

nampak mcm dah besar anak ibu nie...
comelkan...
ok kena stop...

banyak kerja tetiba...hahahahha


saya pengedar shaklee...
berminat nak beli shaklee dengan harga paling best
just pm saya...
nak tambah cari side income...
pun saya PM 
cik jue
SID 1096158
019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, January 21, 2014

Farisyah: Anak Ibu Demam

Salam Sayang semua...
tengahari baru bersiaran...
berkongsi kisah anak daraku sayang
Nur farisyah...
setelah hampir tiga tahun tak demam teruk 

ni kisah last farisyah demam
dan akhirnya semalam farisyah demam...
risau le hati ibu ngan ayah dia...
maklumah anak yang sorang nie ada hypoglasimia
paling kami risau selera makan dia...
kalau dia tak makan...
memang kena bawak pergi hospital ...
dan paling kami taknak...
dia hypo...


tapi sejak semalam selera makan dia ok lagi...
masih mampu makan dengan banyak...
ari ni farisyah tak pergi sekolah...
pergi klinik tadi...pastu duduk kat opis ayahnya...
ayahnya call ckp demam masih teruk...tapi selera makan ok...
huhuhuhu lega dengan farisyah masih makan macam biasa...
terpikir2 jugak...
biasa dia memang susah nak makan kalau dia tak berapa sihat...
tapi mungkin dia minum milkshake setiap hari...
selera makannya oklah setakap nie...
huhuhuhu lega hati ibu tengok farisyah masih berselera...

ini yang jue kasi farisyah setiap hari...
ibu doakan kakak cepat sembuh....


doakan farisyah cepat baik dari demam ye...

oklah jumpa lagi ye...


saya pengedar shaklee...
berminat nak beli shaklee dengan harga paling best
just pm saya...
nak tambah cari side income...
pun saya PM 
cik jue
SID 1096158
019-2880276


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 20, 2014

Kejadian Pagi Jumaat

Salam Sayang Semua...
dah sarapan
dah ambil Sahklee cinch Shake???
huhuhuhu sedap bila dicampur dengan milo..letak pulak air suam2...
memnag terbaiklah...
insayallah kenyang sampai tengahari...

oklah jom kita bilik diari 3 hari bercuti...
apa terjadi ye....
inilah kisah cik jue...
kejadian pagi jumaat...
buat duit melayang...

inilah hasil kerja anak teruna kesayangan cik jue...
bagus budak nie...
bijak budak nie...
penangan nak susu...
kejut ibu suruh bangun...
konon2 nak kasi cermin mata kat ibu suruh bangun buat susu...
hasil?????
patah cermin mata ibu...
habis nyawa ibu sayang oh...
faez oh faez...
terpaksalah ibu pakai senget2 pun...
kalau tak mcm mana ibu nak buat susu faez...
tak nampak...

akhirnya 
selepas jumaat pergilah betulkan...
sekali tak boleh betulkan pulak...
kena tukar frame baru...
susah pulak nak cari yang sama saiz...
dah akhirnya...
dapat jugak...
nie dia...
boleh lah dari takde...
bukan senang nak cari frame yang sama saiz dengan cermin...
kalau buat baru memang senang...

bertuah sungguh anak teruna ibu nie...
ibu rasa nak gigit2 pipi kamu....
kesalahan nie tetap ibu kenakan denda...
faez kena gomo ngan ibu sampai menangis....
geram sangat ibu....

oklah jumpa lagi ye...



saya pengedar shaklee...

berminat nak beli shaklee dengan harga paling best
just pm saya...
nak tambah cari side income...
pun saya PM 
cik jue
SID 1096158
019-2880276

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 16, 2014

Shaklee :Supliment untuk Anak-anak

Salam Sayang Semua...
kan betul kita cakap macam chipsmore...
ok jom kita bercerita kisah shaklee petang nie...

macam nie...
lepas join shaklee...
jue pun bagilah budak berdua nie makan set kanak2
alhamdulilah seminggu baru makan...
nampak perubahan positif gitu....

jom kita cerita pasal kakak dulu
Nur farisyah...
sapa yang tahu farisyah kan ada Hypoglasimia
sejak makan set shaklee perubahan ketara padanya ialah

*nampak bertenaga setiap pagi
*tidak tidur sepanjang perjalanan ke sekolah
*tangan kurang berpeluh (klu berpeluh menunjukkan farisyah kurang bertenaga/kurang gula dalam darah)
*nampak tumpuan pada pelajaran pun lebih sikit


faezuddin 
*ok faez dah kurang selsema...
*antibody pun kuat kena hujan alhamdulilah tak deman n selsema
*batuk pun dah kurang
*nafas pun tak laju macam dulu
*nampak selera makan bertambah
*makin aktif dan cergas
*makin bijak pulak tue




ini pandangan cik jue bila tengok perubahan budak dua orang tue...

kalau korang nak tahu khasiatnya jom cik jue kongsi kat sini



1. Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua




2.Omega Guard

  • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
  • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.



“Info tambahan yang kita perlu tahu :  Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”


ok inilah perkongsiaan dari cik jue buat kalian semua


kalau rasa nak cuba ..


boleh hubungi cik jue...


best price untuk korang 






cik jue


SID 1096158

019-2880276




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa