Tuesday, November 18, 2014

Sumpah ...Aku Pasti rindukan Dia

Salam Sayang Semua
Bersua kita kembali
macam mana hari ni sihat ke...
cik jue???
alhamdulilah sihat

Esok 
Farisyah aka Kakak akan ikut mak tok dia balik terengganu...
kenapa????
cuti sekolah dan kali pertama dia akan ikut mak tok dia...
sebab sebelum nie dia ada je bersama kami kalau time cuti sekilah
kali nie dia sendiri request nak balik kg...
sebab nak belajar ngan mak uteh katanya..
kami akan ambil dia balik 
25 disember ni...
lama betul nie...
biasa dalam seminggu je dia ikut
takpelah kami bagi kebebasan kat dia...

sedih????
sumpah aku sedih gila...
rindu??
tak pergi lagi aku dah start rindu dia
itu pilihan terbaik...
dia sendiri pilih...taknak pergi rumah "umi" pengasuh faez..
nak bawak pergi opis??
takkan sebulan hari2 nak bawak dia...
nanti dia pun naik boring...
jadi dia pilih nak balik kg...

tapi yang menjadi kerisaun kami...
tentulah si faez...
dia tak pernah berpisah dengan kakak lama2..
mesti dia cari2 kakaknya
teman bermain,teman buli segala2nyalah
jangan faez demam rindu kakak sudah...

petang2 lepas nie faez kena ddk dgn ibu jelah...
tunggu ayah habis kerja...
kalau tak ada je xtvt dia berdua

main kejar2 kat depan opis...

seorang dengan rollerblade
sorang dengan motor

setiap masa mereka bersama

indahnya sebuah kehidupan...
hahahhahaha
farisyah tak pergi lagi...
ibu dia dah start meroyan...
ada je esok aku tak kasi farisyah ikut mak tok dia...
sabar ok...
demi kepentingan dia...
aku harus biarkan dia..

Moga farisyah sentiasa dilindungi ALLAH
jangan sakit2 tau kat rumah maktok
kesian maktok nanti...

oklah pergi dulu ye...
lain kali aku cerita lagi....
terima kasih sudi jengah kat sini...



mutiara katasehina-hina orang yang dihina, hina lagi orang yang menghina,jangan sampai apa yang dihina berbalik pada diri sendiri..-ustaz kazim Elias-



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cik Jue/One Happy Family untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

Sidratul Muntaha said... [Reply]

next year kami mungkin buat gitu
klu tak
takkan nak usung dia ke opis unless register dia dengan event2 kat dalm uia ni mcm event cuti sekoalh tuk mahallah

ch@ said... [Reply]

mesti berat hati nak lepaskan kan kak?
tapi takpe, lepaskan pada ahli keluarga lain sementara in shaa Allah smg farisyah baik2 aja. smg byk pelajaran yg boleh dia dpt nnt.

mamaarifakeem said... [Reply]

Pasti rindu... tp bagus juga, boleh dia belajar utk lbh berdikari, anak2 akak mmg lgsg tk pnh berenggang, mmg tak la nak blk kampung tnpa mama n abahnye, ssh juga..huu

LYAfrina said... [Reply]

Huhu.. mmg akan terasa sdikit kehilangan bila tba2 y selalu ada xde. Lama jugak tu. Ok jugak farisyah balik kmpung. Kat sana lg best kan... cuma harapnya adik faez baik2 j bila kakak xde ni. Mstilag dia rindukan.. dh selamani kakaknya la teman setia

Salina@IbuAqil said... [Reply]

Aduhai sedihnya..
Ina x bleh cik jue..
Masa arwah FIL admit wad tiap mlm kami anak menantu brkg tido tepi koridor hosp..
Aqil blk tido rumah emak abah ibu..
Itupn ibu rasa rindu sgt x lengkap dia x ada..
Bila blk mandi je mst jenguk dia cium puas2..
Padahal dia syok je duk umah opah atok dia sbb ada Astro Channel 613..
Ceh!!!!!

hpm Bosnia said... [Reply]

I was very encouraged to find this site. I wanted to thank you for this special read. I definitely savored every little bit of it.
Bosnia-Herzegovina

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa