Tuesday, November 4, 2014

Faezuddin- Demam- Hospital Putrajaya

Salam Sayang Semua
Mcm mana ari nie
ok ke
hehehehhe

nak cerita pasal budak kecik nie..
kisah hari sabtu...
orang duk sibuk2 tengok bola..
kami laki bini pun sama
siap berperang kat FB lagi...
perang2 manja...bkn perang betul2...

maklumlah cikhubbykan org JOHOR
mestilah sokong JDT kan...
jue???
mestilah pantai timur
THIS IS PANTAI TIMUR
hahahahhaha

oklah sebenarnya dari siang tue lagi
faez dah start demam
tak turun2 ...dia muntah tapi nampak ok je
kami bagi jelah makan ubat kat rumah 
sebab cik hubby kena kerja ari sabtu..
tapi disebabkan malam tue panas dia 
masih tak turun2..
kami pun plan nak bawak dia pergi klinik jelah
lepas je habis bola..
terus kluar nak pergi cari klinik 24jam
tapi area rumah kami tue...
kami tak tahu kat mana klinik 24 jam
bincang bawak jelah ke putrajaya atau bangi..

tapi cik hubby ckp..
alang2 dah sampai putrajaya..
terus jelah pergi hospital
sampai kat hospital...
test deman faez masih lagi tinggi..
MA kat depan tue bagilah nombor yg cepat sikit..
dalam 30 minit mcm tue...
doktor Panggil...

time tue memang faez mcm tak larat sangat dah..
doktor chek ...
rupanya faez dah hydration
kaki tangan dia dah pucat
tapi taklah teruk sangat
jadi apa lagi..
drip le..masuk air...
faez punyalah letih sangat time tue..
doktor cucuk ambil darah dengan pasang drip pun dia tak nangis..
dia pandang sayu je...
kesian anak ibu...

time ni ..baru lepas kena drip..
muka sedih je...
faez nampak kurus betul sekarang nie...

sayu je ibu tengok kamu sayang...
tangan taknak lepas..
sejuk mengigil sebab ibu basahkan kamu macam orang mandikan..
sedangkan suhu kat ER tue sejuk gila...
ibu pun tak tahan..


dalam pukul 5 pagi..
baru result darah semua kluar...
doktor cakap ada effection dalam darah
tapi tak teruk sangat..
jadi bolehlah balik rumah..
berbekalkan ubat deman dengan antibiotik...

ngantuk sangat time tue...
tapi kami sempat singgah kedai Mamak
isi perut ...lapar gila time tue...
balik rumah sembahyang subuh 
dan lepas tue selamat...

bangun2 je...
faez dah ok...
tak demam langsung...
ubat tak bagi pun lagi...tapi dia dah sihat...
aktif macam biasa...
jadi kami just kasi antiboitik je...
selera makan pun tip top balik...
habis nasi goreng satu pinggan 
di pau pulak nasi goreng kakak...

faez o faez...

tengok perbezaan ketara..
jam 5 pagi dengan 11 pagi..
bila "duckface" beraksi 
maknanya dia dah sihat...

tapi kamu nampak kurus..
takpe ibu akan bagi kamu "mealshake"
setiap pagi...bagi selera makan terbuka sikit..
kalau sebelum nie dua hari sekali...
tapi sekarang setiap hari...
moga kamu bambam mcm dulu...
sedap sikit ibu nak gomol kamu hari2...

miss u so much 
Muhammad Faezuddin 

oklah pergi dulu ye..
lain kali kita cerita lagi...
terima kasih pada yang sudi membaca...


promosi hebat omega guard bulan nie...

- MFMS Empire - The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire

FREE CONSULTATION
 and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!






nak tempah photo magnet...
jom pi sini
http://gallery-annafauzie.blogspot.com/
best price...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

Sidratul Muntaha said... [Reply]

semoga sihat2 selalu, nak

Falsya said... [Reply]

falsya xleh la tgk anak2 kecik kene cucuk kat tgn gitu..sedih sayu semua ade..

semoga diberi kesihatan yg baik ye faez..

eima said... [Reply]

tak pe mealshake boleh bantu kuatkan imun ngan selera mkn faez

anak2 sy pun sy bg mealshake alhmdulillah klu dmm tak lama kejap je ..dah baik

AMIIZAA said... [Reply]

siannya....aunty mieja doakan faez cepat sihat.....

AMIIZAA said... [Reply]

siannya....aunty mieja doakan faez cepat sihat.....

Qider said... [Reply]

semoga anak cepat sembuh..saya baru lepas anak dan suami demam denggi..

LYAfrina said... [Reply]

hihi.. berlawan la plok cik jue n cik abe ye.. hehe.

siannya faez.. moga faez dh ok skarang.. xpe la..bdk2 tgk mbesar mmg jd makin kurus kot.lg2 kalo lasak. tgk asya dh..sekeping je skarang.kecik dulu..bam bam la jugak..


**sori cik jue.. bru smpat nk bw ni

Eliss Mie said... [Reply]

Semoga x demam2 dah yer.. nayla hr tu infection tggi tu kn thn.. sbtu ni follow up blk..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa