Monday, February 10, 2014

Perkembangan Farisyah Kebanggaan Kami

Salam Sayang Semua...
bersua kita kembali di pagi isnin...
apa khabar weekend korang...
weekend hari lepak ngan anak2 buat cik jue...
gunakan sehabis baik...

dah lama tak cerita kisah Farisyah kan....
alhamdulilah hampir 1tahun 1/2 dah farisyah tak kena hypo yang teruk...
yang sikit2 tue adalah...tapi tak sempat ke hospital...
dia ok atas "kepakaran" ibu ngan ayahnya...
belajar melalui pengalaman dan atas nasihat doktor...
syukur alhamdulilah..kalau tak kesian farisyah lebam tangan kena ambil darah nanti...

temujanji hospital masih lagi seperti biasa...
dalam 3/4 bulan sekali...
setakat nie perkembangan pun makin baik....
tak tahulah apa planing doktor lepas nie...
tunggu 13/02/2014 nie...
salah satu sebab kenapa Farisyah dah makin ok..
sebab dia dah besar..dah tahu time mana dia rasa hypo...
kalau dulu dua tak pandai nak bezakan...
sekarang dia dah pandai...

farisyah makin bermotivasi...
masih ada lagi yang mengejeknya...
tapi dia dah buat tak tahu...
balik sekadar mengadu...tak de menangis macam dulu...
bab kata ayahnya... farisyah dah bermotovasi tinggi macam ibu...
(sedikit bangga disitu sbb cik poji puji hehehehe)

perkembangan sekolah...
alhamdulilah dah pandai membaca walaupun tak berapa lancar lagi...
mungkin bagi orang lain anak dah darjah 2 sepatutnya dah lancar...
tapi bagi cik jue n hubby itu dah membanggakan kami..kerana kami tahu pencapaiannya...
tulisan memang sedikit teruk...
masih tidak cantik sangat...
besar2 dan tak masuk garisan yang betul...
tapi alhamdulilah makin hari ada perubahan...
ibu bangga dengan kamu sayang...
percakapan pun alhamdulilah...
makin ok...makin banyak faham...
tulisan jawi /al-quran...
memang tak pandai....
namun bab mengaji alhamdulilah...
ustaz cakap walaupun sebutan kurang memuaskan tapi dia ingat setiap apa yang dibaca...
bacaan dalam sembahnyang pun makin baik....

setiap hari alhamdulilah sujud syukur kami tengok perubahan dia...
walaupun masih ada seribu kerisauan dalam hati...
takut sangat dia tak boleh setaraf dengan anak2 seusianya...
namun tawakal kepada ALLAH...
moga Farisyah mampu menjadi seorang yang cemerlang didunia dan akhirat...


ada yang tanya...
suppliment untuk farisyah???
ini soalan dari cikgu farisyah...
sebab farisyah menunjukkan perkembangan yang amat memberangsangkan...
alhamdulilah sebelum ni memang hanya bagi farisyah ngan adiknya 
kismis dan scott's emulsion 
sekarang sejak jadi ahli shaklee nie...
suppliment untuk farisyah ngan adiknya


sejak minum Meal Shakes ni ..
takde lagi istilah memaksa farisyah makan...
kerana dia sendiri cari makanan di dapur....
biskut pun takpe janji boleh makan...
dah disebabkan selalu saja makan....
jadi risiko nak kena hypogalisme  makin berkurang...
sebab tenaga dalam badan mencukupi...
tak sempatlah gulanya nak habis...

syukur sangat2 dengan perubahan pada diri farisyah...
biasanya cik jue kasi farisyah minum meal shakes campur milo atau macam tue je setiap pagi...
selain itu farisyah suka campurkan meal shake dengan cocokrunch atau honey star...
si faez pun join sama...

tengok anak dara nie buat muka dapat makan cocokrunch ngan mealshake...
sedap katanya...
setiap pagi nielah makanan dia...
takpelah...
"anak suka ibu gembira"

alhamdulilah syukur kehadap ilahi...apa yang kami usahakan selama ini makin hari membawa kegembiraan...
kesedihan kami...air mata kami yang mengalir mengenakan nasib Farisyah akhirnya membuahkan hasil...
kami tidaklah menaruh harapan terlalu tinggi buat farisyah...
namun setiap perkembanganya membuat kami berdua sayu hati...
segala dugaan yang ALLAH bagi berikan pada kami terbukti ada hikmahnya...
kerana farisyah kami berdua belajar erti seribu kesabaran,erti bersyukur dan menjadi insan yang kuat...
walaupun dulu kami banyak menangisi kehidupan kami ...
sekarang kami bahagia...
sesungguhnya...
ALLAH duga kami kerana DIA tahu kami mampu hadapi...DIA bagi kami ujian kerana mahu kami belajar ERTI bersabar dalam kehidupan...Terima Kasih Atas ujian ini....
syukur ALhamdulilah...

salam sayang kami cik jue...
selagi ada kudrat yang mengalir akan kami berikan yang terbaik buat amanah yang telah ALLAH berikan kepada kami...
Farisyah N Faez...
kamu berdua pembakar semangat ibu dan ayah...
kamu berdualah racun dan penawar buat ibu dan ayah...
moga2 anak ibu dan ayah ini berjaya didunia dan akhirat...

see u agian...
smile always...
ALLAH itu maha Mengetahui 




saya pengedar shaklee...

berminat nak beli shaklee dengan harga paling best
just pm saya...
nak tambah cari side income...pun saya PM
cik jue
SID 1096158 
019-2880276 (wassup/sms/call)




nak tempah photo fridge magnet

untuk koleksi sendiri atau nak buat cendermata...
jom pm CIK jue...
019-2880276 (wassup/sms/call)
pergi link bawah nak tengok koleksi

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

4 comments:

Masya said... [Reply]

alhamdulillah... anak sy pulak pelat R, sya bg minum susu halibs alhamdulillah makin pandai sebut R sekarang dah tak pelat .. omega guard mmg bagi dia waktu pagi atau sebelum tdo campurkan kat susu ...

tahniah cik jue dan suami.. berkat kesabaran .. alhamdulillah allah permudahkan..

syawalsimpsons said... [Reply]

alhamdulillah semua di permudahkan...farisyah sue tgk dier seorang yg jenis kuat hati mcm ibu dier jugak....insyallah sue pasti farisyah mesti sama taraf mcm bebudak lain

Nad MamaZN said... [Reply]

Alhamdulillah..
Berkat kesabaran...
Teruskan usaha cik jue

LYAfrina said... [Reply]

btl tu cik jue..apa shj pncapaian anak kita adalah 1 kebangaan buat kita.. sama gak mcm lya..setiap apa y dia hasilkan & ada peningkatan adalah satu keterujaan & kebanggan buat lya, walaupon ank2 org lain mgkin dh lama blh n lg byk kemampuan..

apa2 pon lya pasti farisyah akan mjadi seorg ank y cekal & tabah...lya pasti farisyah ttp akan bjaya akhirnya.. insyallah

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa