Tuesday, December 31, 2013

Last 2013

Salam Sayang Semua...
Hari ke 356 di tahun 2013
syukur alhamdulilah...
masa bernafas dibumi ALLAH ini...
masih diberi kesempatan untuk terus bertaubat...
nak menyesal dengan dosa lalu pun tak ada guna..
apa kata jom kita bertaubat dan move on...
jangan ulang lagi dah

syukur di atas semua pemberian yang ALLAH berikan pada tahun 2013
moga tahun 2014 lebih baik berbanding tahun 2014
moga tahun 2014 membawa seribu sinar dalam kehidupan...
segala kenangan pahit di tahun 2013 di tinggalkan...
supaya tidak menghantui kehidupan di tahun 2014...
kenangan yang indah di simpan ketat2 di hati...
di jadikan kenangan terindah...
kenangan yang pahit di buang jauh2...
moga ia tak akan berulang lagi...



terlalu pantas masa berlalu...
seribu kenangan tersemat dijiwa...
moga ia membawa lebih banyak sinar kebahagian...
al-fatihah buat mereka yang telah meninggalkan kita semua...
yang masih bernafas di bumi ALLAH ini..
teruskan perjuangan...
moga kita semua diberkati ALLAH selalu...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 30, 2013

Terapi Untuk Anak-Anak

Salam Isnin Semua...
hari ke 355 di tahun 2013
sekejap je masa berlalu ...
banyak suka duka kehidupan sepanjang 2013
yang buruk kita jadi pengajaran dan iktibar...
yang baik kita jadikan kenangan terindah dalam kehidupan...
sentiasa bersangka baik...sesungguhnya sesuatu yang barlaku itu ada hikmahnya...

berbalik pada tajuk..
"terapi untuk anak2"
yup anak2 pun perlu terapi..
kalau perempuan terapi untuk kita adalah shoping
untuk anak2 pulak terapi untuk mereka ialah..
bermain di taman..
ini terapi anak cik juelah...
alasan diaorang sebab
(bila anak dah besar dan pandai bercakap)
"ibu ngan ayah sibuk je pergi kerja..ari ni kan cuti..jomlah kita pergi taman,boringlah duduk kat rumah je"

ok walau bagaimana carapun memang kena bawak mereka pi taman...
kasi mereka puas bermain..
kesian kalau satu hari duduk kat rumah tak pi mana2..
memang nampak letih je muka diaorang nie...
hahahhahhaa
takpelah ibu ngan ayah bawak pergi taman free je...
tak payah bayar pun...
isi minyak kereta ngan belanja makan aiskrim je...
cukuplah terapi untuk korang berdua....

hari:Ahad
waktu: 5:30 petang - 7:00 petang
lokasi:Dataran Nilai

ok pengembaraan bermula

ok jom main bola...

ayah pun join sama

mana bola nie....????



ok inilah terapi untuk budak berdua nie...
kasi mereka main puas
senyum sampai telinga...
ari sabtu main kolam deoan rumah je...
sebab ibu tak sihat...
kesian melepak kat rumah satu hari...


promosi Photo Magnet Ada lagi...
berminat jomlah PM kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, December 27, 2013

RENGUNGAN JUMAAT


SALAM JUMAAT SEMUA..
SAMA2 KITA RENUNGKAN...
REZEKI SETIAP ORANG TIDAK SAMA..
YANG PASTI DIA ADA..
YANG MEMBEZAKAN CEPAT ATAU LAMBAT 




Bersangka Baik Pada ALLAH
"Bila ALLAH makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu, bila Dia lambat makbulkan doamu, maka DIA ingin mengujimu,bila DIA tidak makbulkan doamu, maka DIA merancang sesuatu yang terbaik untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan...Kerana kasih sayangALLAh itu mendahului kemurkaanNYA...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, December 26, 2013

Faez :Rasa Nak Tercabut Nyawa Kami

Salam khamis Semua..
pagi tadi punyelah malas nak bangun pagi...
mentang2 semalam cutikan...
hehehehehehe...
korang semua apa khabar...
mesti ramai yang sambung cutikan...

hujung2 tahun nie...
kadar sibuk cik jue memang berbeza sikit berbanding pertengahan tahun...
tapi alhamdulilah setakap nie mampu mengatasinya....

oklah berbalik pada tajuk kita...
budak yang dah nak masuk 
1 tahun 3 bulan nie..
memang jalannya dah laju...
akal dah panjang...
ligat sangat...
happy sangat tengok dia ligat mcm tue...
tapi sendiri mau ingatlah...
penat sampai kadang2 rasa mcm nak menagis pun ada....

faez sekarang pantang gate rumah terbuka...
memang di meluru ke jalan raya...
BAHAYA????memang BAHAYA...
walaupun Taman perumahan...tapi ada gak yang bawak kereta laju...

kejadian pagi semalam 
tengah cik poji sibuk membasuh kereta...
cik poji bukalah gate sebab banyak baju kat ampaian..
nanti basah pulak baju...
si faez ada kat luar main basikal...
cik jue memang duk tengok dia main...
tetiba sekali cik jue pandang ke TV...dia dah takde...
oklah cik jue ingat dia mainlah kat depan...
dalam masa yang sama ada sebuah kereta honda perlahankan kereta...
cik poji ingat org tue cari rumah org...
bila di keluar ...........
rupanya2...faez dah kat jalan raya....
YA ALLAH...
tak tahu apa perasan kami masa tue....
memang sumpah sekelip mata je....
berlari2 aku ngan cik poji ambil faez...
subahanaALLAH...
jauhilah kami sekeluarga dari kecelakaan....
terdiam kami...
memang tak salah2kan sapa2...
sebab dua2 salah....
huhuhuhuhu faez oh faez....

petang pulak kami memang plan nak kluar...
pakaikan dia kasut..sibuk nak pakai beg sekali...
bajet hensemlah...
buka je gate rumah terus je kluar...
tak pandang kiri kanan dah...
cik jue ikut je mana dia nak pergi...
bila si kakak tanya
"adik nak pergi mana"
dia pun tunjuk nak pi taman rupanya....

ini budak yang mendebarkan hati ibu ngan ayah dia pagi semlm...

betul2 pengajaran buat kami...
macam2 boleh jadi dalam sekelip mata...
selama ni memang Gate rumah kami bermangga...
jarang sangat kami buka...
kalau buka pun sebab nak kluar rumah...
pasni cik poji ckp...
"basuh kereta pun tak boleh buka gate...
biar basah baju jangan kita yang menangis hari2"
huhuhuhuhu serius kami berdua rasa bersalah atas kecuaian kami...

Moga ALLAH lindungi kami sekeluarga...





sesungguhnya Dia memberi rezeki kepada sesiapa yang di kehendaki-NYA dengan tidak menghintung jumlahnya

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

JJCM : Pertama Kali Warung Bunian

rajin tak ari nie..tetiba ada dua cerita...
kisah makan kat warung bunian...
padahal jalan laluan balik pergi kerja...
tapi memangtak pernah singgah...
ahad baru2 nie...

nyum..nyum..nyum...
memang nasi lamak best...
sambal dia terangkat...
apa lagi order le...
nasi lemak telur bungkus -utk cik jue...
nasi lemak telur goyang -utk farisyah...
cik poji mestilah ..
roti canai...
tapi dia cakap roti canai tue dia tak berapa suka...
bukan citarasa tekat dia....
hahahhahaha cik poji bab roti canai memang cerewet...
hehehehehhehehe

jomlah layan gambar nasi lemak...
memang menyelerakan...


tengah plan nak pi makan tengahari pulak...
katanya lagi havoc...

oklah pergi dulu ye...
lain kali kita cerita lagi....




Menjemput rezeki adalah satu bentuk amalan paling beradab dalam mendapatkan kekayaan. Menjemput jauh berbeza dengan mencari, memburu, merebut, apatah lagi merampas, memeras atau memanipulasi.




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, December 24, 2013

Rezeki Itu Dari ALLAH

Salam sayang Semua...
sorry lama tak menulis...
biasalah akhir2 tahun nie...kerja banyak sikit...
dengan malasnya lagi hehehehhee
tapi cuba jugak untuk melawat kawan2...
walaupun tak sempat nak tinggalkan jejak....

bercerita pasal rezeki...
rezeki dari ALLAH nie berbagai bentuk..
tak semestinya dalam wang ringgit...
kadang2 kita tidak sedar apa yang kita dapat itu adalah rezeki...
alhamdulilah...
walaupun pelbagai dugaan cik jue tempuh dengan hubby...
tapi tanpa disedari rupanya murah jugak rezeki kami ini...
awal tahun kami dapat duduk rumah sendiri...
syukur alhmadulilah
bisnes magnet bertambah maju...
bolehlah buat side income walaupun bukan tetap...
dapat tukar cik hitam sayang menjadi cik putih yang lebih besar sikit dari cik hitam...
syukur diatas rezeki yang ALLAH kurniakan kepada kami...
dan kerana rezeki itu datang dari ALLAH...
benda yang kita buat perhiasan sendiri pun ada orang tempah...
siapa sangka...
sudah namanya REZEKI...

inilah pembuka rezeki..
buat untuk rumah sendiri...

ini pun untuk rumah sendiri...
(dan ada yang menempahnya)

ini pun sama...
(dan ada yang menempahnya)



tetiba ada orang nak tempah...
mula2 risau jugak nak ambil tempahan 
tapi inilah yang dinamakan REZEKI...




 sebahagian daripada tempahan 


syukur2 di atas kurnia rezeki dari ALLAH
semoga kalian semua dimurah rezeki...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, December 18, 2013

Cuti2 : Homestay D'Cottage Gong Badak Terengganu

Salam Sayang semua...
semakin hari perangai M makin besar dalam kepala...
tapi bila tengok kamera rupanya banyak benda yang tak kongsi kat sini...
apa nak jadi tah...

dalam bulan 11 ari tue ...
cik jue ada join family hubby pi bercuti kat terengganu 
(bercuti di kampung sendiri)
tapikan entah kenapa kita malas sangat nak ambil gambar...
jadi memang takde gambar yang best2 pun...
cuma nak kongsi cerita pasal homestay

kami menyewa di Gong Badak
jarak ke bandar Terengganu dalam 13 km
5 minit ke lapangan terbang kuala terengganu
5 minit ke ICT (Ikan Celup Tepung)
tempat dia sangatlah sesuai untuk disewa...
sebenarnya dia macam bilik...
tapi ddk sana rasa mcm duduk hotel heheheheh


ini bilik yang kami sewa...
ada katil besar dan boleh tambah tilam dibawahnya...
semua ada tapi tak boleh masaklah sebab ni bukan rumah 
just bilik...
ada kolam renang untuk kanak2...
memang best
dia ada dua bilik...
gambar kat atas nie bilik pertama 
sewa dia RM 80 semalam..
nanti cik jue tunjuk bilik nombor dua...
kami sewa dua2 bilik...
jadi kolam renang tue milik farisyah dan faez sahaja...


ini bilik no 2...
kami anak beranak duduk dalam bilik nie...
bilik pertama tok  n aunty yang duduk..

bilik air besar ala2 hotel...

kolam kepunyaan farisyah 

faez pun sama


keadaan yang amat tenang...
ok ini rumah tuan punye cottoge...
nama dia 
KU Joe dan Puan Faridah..
jangan risau tuan rumah super duper...
memang baik dan peramah sangat..
cik jue suka duduk sana sebab dekat dengan kedai makan,
keadaan tenang sangat...
memang bestlah...

kalau korang nak pi terengganu...
cik jue suggest korang sewa kat sini...
memang tak rugi...
kalau nak sewa nie nombor contact onwer dia...

contact no:019-9833645 (ku Joe) 

               :019-9144127(faridah)


kalau suruh kasi star...
cik jue kasi 5 bintang dari 5 bintang...
farisyah asyik duk tanya bila nak pergi lagi...
hahahhahaha


oklah jumpa lagi ye...

promosi Photo Magnet Ada lagi...

berminat jomlah PM kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 16, 2013

2F: Sweet Je...Farisyah dan Faez

Salam ISnin Semua...
Tadi Pergi Klinik...tapi Ramai Orang Patah bAlik.......
pergi petanglah Malas nak menunggu..

lama tak bersiaran...
malas betul nak menaip...
walaupun ada cerita nak kongsi...
nak tulis blog ni mood ..hehehhe

tapi ari ni nak kongsi saat indah budak berdua nie...
sweet sangat...
rasa nak menangis pun ada...
harap kakak akan sentiasa menolong adik dalam apa jua keaadan...
moga meraka sentiasa memerlukan antara satu sama lain...


tengok apa yang kakak tengah buat...

pakai selipar untuk adik...
sebab sama2 nak main kat luar...

adik dah perasan ibu ambil gambar...
tue yang senyum...

ok kakak berjaya pakaikan adik selipar



alhamdulilah...
bahagia rasa hati tengok mereka berdua...
sentiasa berkerja sama...
sayang anak2 ibu....


dalam proses buat projek baru...
tengah usha line...harap2 menjadi...
rezeki ALLAH datang dalam pelbagai bentuk...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, December 15, 2013

PHOTO MAGNET : RM 10

tempoh promosi dilanjutkan...
N3 ini melekat punya...


sila scroll ke bawah untuk N3 baru...

Salam dan selamat pagi teman2 semua...
hari ni nak buat promosi sikit...
hanya RM 10 
anda akan mendapatkan Photo Magnet anda...
tapi tidak termasuk harga pos


ok anda hanya perlu memilih ketogori seperti di bawah ini sahaja...

 2 keping size 10 x7 cm
RM 10

1 keping size 10 x 7 cm
2 keping size 5 x7 cm
RM 10
4 keping size 5x7 cm
RM 10



MACAM MANA BERMINAT TAK...
APA LAGI2 JANGAN SEGAN HUBUNGI KAMI
MELALUI EMAIL ATAU WASSUP/SMS/CALL

loveannajueanna@gmail.com
atau
019-2880276




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, December 12, 2013

KeluarGa BahagIa.




Salam saYAng Semua...

Bersua kita kemabali...

dengan Mood Tuan Tanah yang malas nie...

 plus dengan busy,letih semua ada...

hari ini sekadar nak berkongsi....

satu rangkap yang membawa kesan pada aku...

insayallah moga bahagia kita semua...









Suami itu ANUGERAH. Isteri itu AMANAH. Anak anak itu 

INDAH. Ibubapa BUKANLAH AMAH. Keluarga itu 

JEMAAH.

Lakukan IBADAH. InsyAllah ke JANNAH♥



AMINNNN


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, December 5, 2013

Faez : Jom Main Taman

Salam sayang Semua...
up date blog setiap hari mampu buat satu je...
cerita tentang kehidupan2 anak2 selalu buat kita rasa happy...
mungkin sebab merekalah mebakar semangat kita seharian...

xtvt hujung minggu..
kalau tak kemana2 memang taman depan rumahlah jadi port kami....
taman taklah besar sangat..
tapi bolehlah buat hilang boring budak berdua tue...

hehehehe..
faez punye kesukaan...ialah...


buai...heheheh muka tak tahu takut walaupun laju...
ibu yang gerun tengok....


dan yang ini satu lagi...
tak tahu apa nama benda nie...
yang pasti benda nie boleh goyang2....
hahahhahhahhaha

kakak pun mana nak kalah...
nak jugak orang ambil gambar dia...
posing kakak jangan tak posing....


heheheh melayan anak2 dihujung minggu memang best...
walaupun kadang2 rasa penat...
tapi hujung minggulah waktu bersama mereka dan cuba untuk penuhi sebaik mungkin...
kegembiraan mereka kebahagian ku....



PHOTO MAGNETpromosi RM 10 datang lagi...berminat klik Promosi RM 10dan terus hubungi  kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, December 4, 2013

Farisyah: Restoran Upin Ipin

Salam Sayang Semua...
bersua kita kembali heheheheh
ari ni nak bercerita tentang Restoran UPIN IPIN DI BANGI...
cerita dah lama baru nak publish...
tapi kena publish jugak...
sebab kedai ni pilihan anak dara ku...
 dah lama dia duk mengajak tapi takde masa nak pi...
akhirnya ri tue..dia ikut ayahnya ke opis...
tengahari kami kluar ke bangi...
time tu hujan lebat gila...
cari2 punye cari kedai nak makan,,,
last2 terjebak di restoren Upin Ipin....
bukan main panjang lagi senyuman anak dara....

suasana kedai memang upinipin sepenuhnya...
cerita yang ditayang pun cerita upin ipin...
memang rasa dalam dunia upin ipinlah....

dalam kedai tue ada jugak mainan...
dan itu dia menu bajet kat kedai upin ipin...

aksi menunggu makanan sampai...

tue dia...
nasi ayam upinipin dah samapi...

untuk nasi ayam....biasa2 je...
tapi untuk ayam goreng nya...
memang bestlah....
tapi ada org ckp restoren upinipin kat shah alam masakan lagi best berbanding bagi....
takpelah lain kali kalau kita pi shaH alam Kita try makan ye....
huhuhuhuhu...
akhirnya tercapai hasrat anak dara nak makan nasi ayam....

oklah...jumpa lagi ye.....





PHOTO MAGNET
promosi RM 10 datang lagi. 
..
berminat klik Promosi RM 10dan terus hubungi
                                                                               kami





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, December 3, 2013

Mengapa Umi Tak Mahu Mengasuh????

salam sayang semua...
ramai duk tanya...
kenapa umi tak mahu mengasuh???
pengasuh faez dah mengasuh balik ke???
alhamdulilah setelah 10 hari...
akhirnya umi sudi mengasuh balik...
syukur sangat....
jue ada buat N3 kenapa umi taknak mengasuh...
tapi jue tak publish...
takut2 ada pihak lain yang baca..dan tersalah anggap atau benda tue tak sewajarnya untuk dihebohkan...
jadi langkah selamat jue tak publish cerita tue...
cuma jue boleh cakap...
UMI taknak mengasuh sebab 
anak yang umi mengasuh....meninggal di rumah umi...
sebab dia biarlah kami2 semua je yang tahu...
jadi umi fobia gila...
tapi kami semua berusaha nak pujuk umi...
sampailah umi bagi Green light nak mengasuh balik...
sebab kami tahu ..ini semua bukan salah umi...
benda dah nak jadi...

dan alhamdulilah umi kembali pulih...
dan sudi mengasuh balik...
dan kami bahagia....
sebenarnya kalau ikut umi memang tak mahu mengasuh lagi...
mungkin tahun depan baru start balik...
tapi jue terpaksa...
masa kena balik ambil farisyah time konvo ari tue...
jue try call umi ckp nak blk ambil faez sekali...
boleh tak umi mengasuh...
alhamdulilah umi cakap ok..
dia ckp rumah rasa kosong tak de anak2...
ialah anak umi dah besar...
dah kerja pun...
rumah biasa bising je..tetiba jadui sunyi...
tapi dalam masa yang sama ...
umi masih lagi fobia....
apa2 pun moga ALLAH sentiasa merahmati umi...
moga kejadian yang sama tak berlaku lagi...
alfatihah buat anak yang meninggal...
moga ibu dan ayahnya tabah....

oklah...
see u agian....


PHOTO MAGNETpromosi RM 10 datang lagi...berminat klik Promosi RM 10dan terus hubungi  kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Faez: Saya Ada Beg Sekolah

salam sayang semua..
selamat hari selasa...
bersua kembali...
semalam buat N3 ..pastu kita pi klinik dapat mc...
selamat tak jenguh blog...
MC pertama pada tahun nie....
dah tak tahan sangatlah...kena jugak pergi klinik...
hehehehehehehe

ok...
nak cerita budak kecik nie...
dah ada beg ...
beg bawak baju pi umah umi...
comel bila tengok dia pakai...

comel tak...hehehehe sesuai sangat ngan Faez...

susah nak amnil gambar budak nie...

setahun 2 bulan...
ragamnya makin banyak...
selalu buat aksi yang buat ibu dia naik marah...
hhuhuhu mulut dah ringan sekarang nie...
"nak/tak nak/bu/ayah/kakak"

ada sapa berminta ke..dengan beg faez...
kita boleh tolong belikan...heheheheh


RM 25 
yang ni kita beli untuk FAez...
muat isi baju faez 3 pasang dan sehelai tuala


SIZE L-RM 35
Measures Approx
 38cm*27cm*10cm

SIZE M- RM 30
Measures Approx
 34cm*26cm*10cm


kalau minat boleh PM jue...
nanti jue tolong pergi belikan...

tolong kawan2 yang berminat...
tak salahkan...
heheheheh


oklah jumpa lagi...

PHOTO MAGNET
promosi RM 10 datang lagi...
berminat klik Promosi RM 10dan terus hubungi  kami


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 2, 2013

Farisyah : Saya Budak Baru Belajar

salam sayang semua...
Ari ni isnin dah rupanya...
hari pertama kerja di Bulan Disember...
kejap je masa berlalu...
sejuk je pagi nie...

oklah jom kita bercerita kisah anak dara kesayangan ku
farisyah...
dah lama sebenarnya dia nak Roller Blade nie...
tapi paham2 ajeklah harganya boleh tahankan...
jadi disebabkan farisyah nie anak yang baik...
tak pernah nak berontak kalau nak apa2 pun...
cakap je ...lain kali kita beli,....
insayallah dia akan dengar...
akhirnya dengan sedikit rezeki lebih kurnia ILAHI....
 kami pun memenuhi impinanya...
petang sabtu, mcm biasa bawak budak2 ni berjalan,...
tempat lepak paling best biasalah 
"Dataran Putrajaya"
kat sana memang ramai org jual mainan....
dan akhirnya si ayah pun terjebak belikan 
roller blade untuk anak daranya...
mula2 risaulah takut farisyah tak pandai main...
bkn apa takut membazir...
tapi rasa betul2 terkejut....
try,cuba dan test....
dalam 3 minint sahaja....farisyah dah boleh imbangkan badan....
dan terus meluncur....cuma tak laju je....
wah peningkatan yang bagus nie....


besoknya (ari ahad)
buat main kat taman depan rumah...
lagi banyak pengingkatan....
dah start laju dan dah pandai brek....
huhuhuhuhu...
tak sia2 ayah beli untuk awak kakak....

posing dulu...

perjalanan bermula...



ini adalah hadiah untuk farisyah sempena peningkatannya di sekolah...
harap kakak terus jadi anak yang berguna didunia dan akhirat...
Sayang kakak sangat2...






PHOTO MAGNET
promosi RM 10 datang lagi...
berminat klik Promosi RM 10
dan terus hubungi  kami



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa