Thursday, November 28, 2013

Farisyah: Cun ke???

Salam Sayang Semua...
aduh anak dara nie...
sekali sekali dapat bergaya dengan sunglasses
memang berjaya habislah...
biasalah farisyah ratu posing ibu ....

macam comel je....
macam cun je...
macam gedik je...
hahahahahahha....
apa2 pun kakak tetap sentiasa comel dimata ibu...
sayang kakak ketak2.....



promosi RM 10 datang lagi...
berminat klik Promosi RM 10
dan terus hubungi  kami

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 27, 2013

HB Neida- Terima Kasih Ch@

salam sayang semua...
bersua kita kembali...
orang ni sekarang sedang sibuk campur malas...
hahahahhahaha

N3 khas untuk adik perempuan bungsu ku...
Junaida Johari aka Mak Uteh...

23/11/1989
telah lahir seorang bayi perempuan..
alhamdulilah keluarnya dengan sihat...
dan paling penting dialah yang paling manja...
tapi dia seorang yang rajin tapi garang...
buat my loving SIS ..neida aka mak uteh budak 2F...
 selamat Hari Lahir 
Moga ALLAH sentiasa merahmati hidup uteh sepanjang masa...
Menjadi anak yang Solehah Buat MOK dan Ayah...
menjadi Mak saudara yang disayangi oleh anak2 saudaranya..
Menjadi Kebanggaan Keluarga...
jaga diri selalu,jangan lupa ALLAH...
sentiasa tersenyum dan tersenyum...
jangan manja2 sangat...umur dah tua....
sayang uteh selalu....

teristemewa buat junaida johari...

terima kasih Ch@ aka ibu kutu...hahahahahha
sangat2 cantik dan kreatif...
lain kali nak tempah lagi...
booking siap2...

ada sapa berminat...
boleh terus hubungi ch@...
korang pasti takkan menyesal ...

ok pergi dulu ye...
nanti jumpa lagi...




promosi RM 10 datang lagi...
berminat klik Promosi RM 10
dan terus hubungi  kami 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 26, 2013

2F: Menikmati Aiskrim...

Salam sayang Semua...
Bila semua perasan menganggu diri...
aku cuba bertahan...
tapi hilang semua kesabaran aku nie...
maaf jika aku jadi kurang ajar...
inilah perasaan aku sekarang...
tapi aku cuba untuk bersabar....

ok untuk hilangkan rasa ini...
jom kita teman budak berdua nie makan aiskrim...
huhuhuhu memang syok...


lokasi:
Masjid Tengku Tengah Zaharah Terengganu...

tengok si Faez...
sepatutnya aiskrim tue kongsi dengan kakak...
habis baju menikmati aiskrim...

sebelum gerak balik...
kena tukar baju n mandi sekali...
faez oh faez...
baru je baik batuk...
oklah kita jumpa lagi ye...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 20, 2013

WW: Aiskrim + Dating


....ww time...
menikmati aiskrim berdua..
semasa budak berdua tue kat kg...
sekali sekala ala2 romantik gitu...
tapi hati seorang ibu...
Alangkah bestnya kalau kita makan aiskrim nie dengan budak dua orang tue...



tetiba rasa nak ajak cik poji pi makan petang nie...
hahahahahaha


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Farisyah: Majlis Anugerah Kecemerlangan

Salam Sayang Semua...
bersua kita kembali...
oklah nak bercerita sepanjang majlis anugerah kecemerlangan...

semalam dah cerita tentang
dan hari ni kena ceritalah...
maafle memang n3 nie penuh gambar...

jumaat / 15/11/2013

pagi2 lagi kami hantar farisyah ke sekolah...
dalam pukul 8:45 macam tue baru kami datang kesekolah farisyah..
time tue guru besar tengah bagi ucapan...
pergilah isi perut dulu...
makan kat kantin sekolah.,...
tetiba rasa teringat time sekolah dulu....
pastu baru masuk dewan...

ok buku aturcara majlis...

bersama BFF "Damia Qurratul'aini

persembahan koir sekolah

lepas tue majlis penyampaian hadiah berlangsung..
banyak jugak anugerah yang pelajar2 dapat...
seronok tengok bila masing2 naik pentas dengan senyum..
mak ngan ayah kat bawah nie sibuk duk ambil gambar anak masing2...
moment yang sungguh indahlah...

ini pulak persembahan budak PRA SEKOLAH...
wakil putrajaya dalam pertandingan menyanyi..
best suara budak nie...
time ni dia nyanyi lagu
"Sayang"

farisyah tengah tunggu turn...

menuju ke Penolong Kanan 
time ni macam2 perasan aku rasa...
bangga, sedih , terharu...
serius sukar untuk aku gambarkan

ok sama buat "peace" dengan cikgu...
sporting habis..

bergamabr dengan Mia lepas ambil hadiah

muka ibu pulak yang merah...

mestilah dengan ayahnya...
namapun anak manja ayah...

kami bertiga..
faez je takde...

majlis habis dalam pukul 11:45...
terus balik opis...

tapi sebelum tue...

depan pintu pagar sekolah pun jadi...


tamatlah sudah majlis penyampaian hadiah sekolah farisyah...
sebelum tue...

sijil dan plat yang akan menjadi pembakar semangat farisyah
(boleh pulak tertukar dengan budak tahun 2 dia punye plat..nasib baik jumpa budak tue..dan tukar balik)


sekejap je masa berlalu...
tahun depan farisyah dah masuk tahun 2...
moga ALLAH memberi kesihatan yang baik buat anak ibu...
dan sentiasa menjadi kebanggaan ibuayah dalam apa jue bidang sekali pun...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 19, 2013

Farisyah :Sesuatu Yang Tidak Disangka

Salam Sayang Semua...
Bersua kita kembali...
Hari ini nak bercerita kisah Farisyah...
sesuatu yang tidak disangka...
serius...
akan dapat tahu benda nie...
ayat pertama yang keluar dari aku
"subahanallah....memang ibu tak caya"
air mata memang laju je mengalir time tue...

di awal persekolah...
aku memang selalu bertanya hal farisyah di sekolah,.....
dalam hati hanya ALLAH je yang tahu...
setiap hari aku mengadu kisah perjalanan persekolah farisyah 
pada cik poji,pada mak dan pada semua adik beradikku...
terutama kak ngah dan adik2 perempuan aku...
kadang2 aku bercerita jugak di BLOG dan FB...
namun bukan semua....
terima kasih pada kwn yang sudi memberi kata nasihat padaku...
dalam masa yang sama ...
aku ngan cik poji mencari2 apa yang terbaik buat farisyah...
diawal persekolahan....
farisyah tidak lepas ujian linus...
hanya kenal ABC...
baca dua suku kata..
tulisan memang mintak maaf ada yang boleh baca dan ada yang tak boleh baca...
matematik dia ok sikit...
mewarna,lukisan memang biasa je...
time tue cikgu pun cakap teruk sangat..
cikgu suruh banyaklan latihan kat rumah...
memang aku menangis je...pikirkan nasib farisyah...
nasib baik cik poji banyak bagi dorongan pada aku...
memnag masa tue harapan aku nak tukarkan farisyah pada sekolah khas...

tapi ALLAH itu mahal mendengar...
setiap keluhan kesahku...
akhir ALLAH balas dengan senyuman...

Pertengahan tahun...
jumpa cikgu...
cikgu cakap farisyah nampak perkembangan yang amat mengalakkan...
saringan pertama LINUS farisyah lulus...
namun bukan cemerlang...
aku time tue dah happy sangat...
farisyah ada perkembangan...
tapi aku masih lagi berusaha..
google pasal anak dyslexia,austime dan macam2 jenis sindrom lagi...
call sana sini...
time jumpa pakar setiap kali temujanji farisyah...
memang kami akan tanya apa saja janji kami puas hati...
akhirnya bulan 9 ari tue farisyah buat IQ test..
dan keputusan amat mengembirakan hati...

dalam bulan 8 ...
cikgu call cakap nak jumpa...
berdebar2 hati hanya tuhan je tahu...
rupanya cikgu nakbagi tahu...
pencapaian yang amat memberangsangkan...
awal tahun farisyah memang teruk habis...
tengah tahun cuma naik sikit je...
dan akhirnya...
perkembangan amat2 mengembirakan...
cikgu pun macam tak caya...
serius...
farisyah boleh membaca dengan bagusnya...
menulis pun dah boleh..cuma kena tambah latihan je...
matematik pun dah ok...
bahasa inggeris memang cepat tangkap percakapan cuma nak menulis je kurang...
agama..bacaan tak clear sangat sebab dia pelat,tapi fahaman dia bagus...
bahasa arab dia pun ok...

Alhamdulilah  perkembangannya luarbiasa bagi kami...
bagi orang lain mungkin biasa...
tapi bagi aku laki bini...
memang tak boleh bayangkan...
kegembiraan kami...
sehingga semuanya terbukti bila cikgu dia SMS aku bagi tahu 
farisyah dapat ANUGERAH  KHAS SINAR GEMILANG
time dapat sms tue otw pi kerja...
serius aku menangis time tu jugak...
memang aku tak caya...
farisyah pulak time ni duduk kg...
memang dalam kepala mcm mana nak pi ambil farisyah
memang kepala duk celaru...
nak pi ambil ke tak...
sampai opis...
call si jemah aka sue...
sue cakap baik ambil sebab ni anugerah utk dia...
tentu dia bangga...
call mak...
mak cakap datanglah ambil...biar dia jadi pembakar semangat dia...
dan lepas kerja kami terus balik ke TRG...
dalam masa sehari...sampai umah mak pukul 1 pagi...
esoknya pukul 3 petang kami bertolak balik...
semuanya demi  farisyah...




inilah surat yang buat aku tersenyum dan menangis sendiri...
dan  memang aku tidak duga....
sesungguhnya setiap ujian yang telah ALLAH titipkan kepada aku suami isteri...
ALLAH balas dengan senyuman...
mungkin farisyah tidak secemelang anak orang lain...
tapi farisyah tetap cemerlang di hati kami berdua...
dan farisyah dah lulus ujian LINUS..
tahun depan farisyah dah kluar dari kelas pemulihan...
masuk kelas biasa...
aku suami isteri memang puas hati...
usaha kami selama ini akhirnya berbaloi...
dalam masa yang sama aku tetap masih lagi google dan call mana2 pakar tentang perkembangan anak2...

usaha aku takkan berhenti disini...
farisyah banyak kena tolong...
korang doakan moga aku tidak putus asa dalam mendidik farisyah dan faez...
doakan moga cita2 farisyah satu hari nanti dimakbulkan oleh ALLAH...

maaf kerana terlalu panjang aku bercerita...
terima kasih kepada mereka yang sudi membaca...
 jumpa lagi...







10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 18, 2013

Satu N3 bernilai RM 100

Salam Sayang semua...
sekarang ni tahap M nak update blog memang meninggi aje...
tapi nak jugak kongsi  cerita nie...

sapa kata Blog nie buang masa...
ramai orang cakap hidup tak privasi kalau ada blog....
sebab semua nak cerita...
tapi kalau kat FB pun sama gak...
semua korang cerita...
tapi sebenarnya...
blog nie selain kita dapat kawan yang best2...
ada jugak income nye...
ni aku blog yang kecik2 pun ada income...
walaupun tak banyak...
tapi kalau korang tanya otai...
gila banyak income dia...

tapi aku berblog bukan tujuan income  sebenarnya...
kalau dapat tue...macam bonus le...
sebenarnya dengan blog nielah aku dapat kawan...
dari blog ke FB ke instagram ke cll,sms,whatApps...
terutama dengan Mak Jemah aka suraya dan Ch@
terima kasih sebab banyak berkongsi pendapat serta sokongan pada jue...

berbalik pada tajuk...
sebenarnya...cik jue dapat offer buat satu N3 pastu selitkan pada ZALORA...
dan satu N3 tue dapat baucer membeli belah di ZALORA...
dan N3 cik jue dah buat...
dan baucer tue terus diberi pada hari sama N3 tue kita publish...
heheheheh seronok tau...
memang rezeki tergolek2.....


tapi sampai sekrang baucer nie cik jue tak guna lagi...
tak tahu nak beli apa...
hahahhaha
beli blous kot...
tak usha ada yang berkenan...
tapi takut size pulak...
maklumlah cik jue niekan bambam...
lagi satu kita tak pernah shoping online untuk baju sendiri...
itulah kisahnya...
apa2 terima kasih ZALORA sebab sudi pilih blog
"one happy family"

jumpa lagi ye...


promosi hebat masih lagi berjalan ...
Photo Magnet...Photo Magnet...
berminat????
klik je sini...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 12, 2013

Hadiah Dari Mekah

Salam Sayang Semua...
Rasa Rindu pada budak berdua tue...
makin tebal...
tabahkan hati aku nie...

Sebenarnya nak cerita sikit pasal abang cik jue nie...
cik jue nie ada sorang je abang..
Alhamdulilah tahun nie...
mereka suami isteri telah menjadi tetamu ALLAH...
dan alhamdulilah mereka telah kembali ke tanah air dengan selamatnya...
pada 30/10/2013...
Alhamdulilah mereka pun sihat...
dan membawa berita gembira...
Insayallah tahun depan akan bertambah cucu mak n ayah ku...

seronok tengok mereka berdua sihat...
biasalah balik mekah adalah sedikit buah tangan...
kurma.kismis.air zamzam...
memang makan n minum kaw2 lah...
dan yang paling best kami semua dapat hadiah darinya...
apa hadiahnya??????


(sila abaikan muka tuan tanah yang berkerut menaham panas)
ok sehelai jubah denim...
selesa ok...
dah lama mencari tak sangka dapat free...
farisyah pun dapat sehelai  abaya
cik poji dapat kopiah...
tapi biasalah tak muat...
pastu abang kasi duit 10 riyal..
buat beli kopiah katanya...
hahahahahahahaha...



dalam boring2 kat opis kerja dah siap nie...
aku pun gatallah tangan menekan Shoping Online 
sebab budak opis aku nie ada yang kaki shoping online...
rupanya ZALORA nie banyak jugak barang yang di jual....
korang nak shoping apa...
memang syoklah...

tapi aku belum pernah shoping lagilah kat zalora nie...
nanti rasa mcm nak try...
member opis aku cakap ...
perkhidmatan dia pun ok
tapi aku tak tahu le pandangan dari orang lain....
jadi kalau korang rasa nak shoping online...
Zalora butik online salah satu tempatnya...
jadi selamat bershoping ye...
(hahahhahaha mcm duta ZALORA dah aku nie)


apa2 pun...
terima kasih abe ngan kak ma....
kasi hadiah....
hehehehehhehe



Photo Magnet...Photo Magnet...

berminat????

klik je sini...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 11, 2013

Faez :Jom Makam Aiskrim

Salam sayang semua...
Rindu Kita tak...
apa nak jadi sekarang nie...
kadang2 rajin je mengupdate blog...
kadang2 malas...
tapi sekarang memang mood rindu kat budak berdua tue je...

oklah apa kata kita menghabiskan stok gambar...
kejadian di IKEA...
first time makan aiskrim sendiri....
habis comot...
tak kasi menangis tak ingat dunia...
jadi ibu pun redai ajelah

menikmatinya sampai comot sekali..

jangan usik ok...
faez tengah makan aiskrim nie..

nyum..nyum..nyum...

ok dah habis...
selepas kakak mengambil peluang memakannya hampir separuh...


ok dah selesai ...
makan aiskrim...nasib baik aiskrim VANILA...
kalau coklat...memang selamatlah...
heheheheheh
tengok aksi budak nie...
makin rindu ibu kat faez...
ok ada lagi 2 minggu...
huhuhuhuhu tabahlah wahai hati...
jiwa rasa kosong je tanpa budak berdua nie...


oklah stop dulu ye....
nanti jumpa lagi...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 7, 2013

Faez: Ibu Sedih Awak Happy Je...

Salam Sayang semua...
think positif always...
semalam rasa sedih sangat bila budak berdua tue takde...
tapi atas nasihat kawan2 kat FB n Blog serta member2 opis...
akhirnya hari ini...rasa ok sikit...

ambil peluang rehatkan badan...
ambil peluang bulan madu jap...
ambil peluang cas bateri ...
ambil peluang bermanja2 dengan cik poji...

tapikan naluri seorang ibu kot...
sampai je umah petang semalam....
buka pintu rasa sunyi betul...
air mata ni laju je mengalir..
tetiba cik poji pulak cakap
"sunyi je rumah kitakan yang"
"ampaian pun kosong"
huhuhuhuhu....terus makin laju pulak air mata nie....

tapi lain pulak kisah si anak....
malam tadi adik wassup gambar...
happy je main....
adik cakap kadang2 faez macam termenung...
pastu terus bangun jalan masuk bilik...
mencari ibunya dalam bilik...
bila tengok ibu takde dalam bilik...
kluar sambung main.....
tapi tak nangis....
huhuhuhu lega hati ibu bila dengar faez tak nangis...
semalam call cakap ngan kakak...
dapat anak yang mulut banyakkan...
siap cakap...
"ibu janganlah sedih,kakak jaga adik kat umah mok tok,nanti bila dah umi nak jaga adik balik..ibu datanglah ambil...kakak ngan adik ok je duduk rumah mok tok nie"

serius lega hati ibu bila dengar mcm gitu...



tengok bukan main lagi budak kecik tue main...
join kakak ngan abang main...
mana nak ingat ibu...

oklah hari ini hati ibu lapang sikit...
moga anak2 ibu sentiasa sihat dan happy dibawah jagaab mok tok...
dan moga umi kembali nak mengasuh secepat mungkin...

oklah jumpa lagi ye...
nanti kita lawat rumah korang ye...

tahniah buat falsya n emy ...
dua2 dah selamat bersalin....
seoarang bb girl..seorang bb boy...
tahniah...selamat berpantang korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, November 6, 2013

2F:Rindu Hanya DIA yang Tahu

dah lama tak jenguk kat sini...
rindu pada kalian ...
tapi banyak benda harus diselesaikan...
dan akhirnya semuanya selesai...
namun didatangi masalah yang lain pulak...
masalah itu buat aku bertambah rusing...
banyak benda harus aku pikirkan...
sampai terpaksa aku lepaskan...
walaupun sebenarnya hati ini hanya ALLAH je tahu...
serius aku jadi seorang perindu sekarang nie....

inilah kisah anak2 ku...
terpaksa aku tinggalkan walaupun sebenarnya berat untuk aku tinggalkan...
terutama FAEZ...
budak tue memang taknak renggang lansung dengan aku...
memang berkepit selalu...
tapi bila terpaksa aku tinggalkan...
aku rasa betul2 kehilangan...
malam tadi sampai je rumah...
rumah rasa kosong tanpa mereka berdua...
air mata tumpah di muka pintu...
namun cuba untuk bertahan....
sebelum tidur menangis lagi...
sampai pagi tadi bengkak mata...
memang aku rindu kat budak 2F ini...


walaupun aku tahu mereka baik2 sahaja dibawah jagaan mak aku...
tapi rasa rindu itu tak mampu aku tahan...
baru sehari...macam mana aku nak harungi untuk beberapa hari, beberapa minggu lagi...
sampai bila???
aku pun tak de jawapan untuk soalan itu...
sekarang yang aku tahu...
moga ALLAH bukakan pintu hati UMI untuk mengasuh balik dalam masa terdekat...
please kawan2 doakan moga UMI kembali pulih semangatnya...

sekarang ni memang aku tak terpikir nak cari pengasuh lain sebab umi ckp memang dia nak mengasuh balik...cuma bagi dia masa utk berehat seketika...fobia dia masih belum hilang lagi..

oklah sambung buat kerja jap...
ada masa kita jumpa lagi....
Moga ALLAH tabahkan hatiku untuk hari2 mendatang tanpa mereka berdua buat sementara waktu....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa