Sunday, June 30, 2013

PromosI Terhebat Photo Magnet

Promosi Terbaru Kami
PhoTo Fridge MAgnet...
Berminat Boleh PM kami...
Kerana Harga Kali ini Lagi Murah Dari Biasa...
6 keping magnet...
2 saiz 10 x 7 cm
4 saiz 5 X 7 cm
dengan Harga RM 25 sahaja..
 (HARGA BIASA RM 28)


berminat ...
pm kami laju2 di
loveannajueanna@gmail.com
atau 
sms/call/ wassup
019-2880276  
019-3618652



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 24, 2013

GCM :Bila Faez dan Farisyah Berendam

pagi semua...
apa khabar...
cuaca makin teruk,...tekak dan start sakit,mata mula pedih...
faez masih tak sihat....
risau betul hati ini...
maklumlah diakan tak pernah sakit/demam sebelum nie...
sekali  kena terus teruk....


oklah baru nak sambung cerita GCM
(GOLD COAST MORID)
teruk benorkan...
kali ini kisah anak kesayangan bila dapat masuk air..
terutama faez...
tak takut langsung...mengigil2 pun tetap taknak naik...
menjerit2 bila ajak naik...

kali pertama turun dalam air...
dilepaskan sendiri...
si kakak berpaut pada pelampung adik...
nasib tak terbalik...

salah satu gelongsor yang farisyah cuba
farisyah dengan berani mencuba semua gelongsor yang ada..

siap buat peace lagi tue...


senyuman Kegembiraan

ayah dua anak....
kedengkian kakak terselah disitu...

akhirnya...
dapat gambar kami berempat...
nasib baik ada org nak tolong ambilkan gambar...



ok cukup sampai sini dulu ye....
nanti kita sambung lagi....
adalah lagi kisahnya nie....


gambar diatas ialah gambar hari pertama sahaja...hari kedua selamat   kamera simpan kat bilik...nak berendam puas2 jadi tak boleh bawak barang berharga...hehehehehe




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 19, 2013

Gold Coast Morib - Pakej Birthday

salam semua....
oklah baru nak cerita pasal jalan2 kat Gold Coast Morid
cerita biasa mcma orang lain...
cuma lain sikit sebab  kita ambil pakej birthday
sebenarnya dah lama nak pi sini...
cuma masa dan keadaan tidak sesuai...
tengok offer semua kena ambil weekday...
memang susah sikitlah...sbb farisyah dah sekolah...
nanti kena tinggal sekolah pulak.....dah le banyak appoiment...
rasa kesian pulak klu asyik tinggal sekolah je...

jadi kebetulan bulan ni besday kita ...
jadi hubby pun ambil pakej besday ...
sebab bezanya pakej besday 
kita boleh ambil weekend sebab besday 
kita kali ni jatuh hari minggu
(pakej besday ni boleh diambil sehari sebelum atau sehari selepas besday)


ok sebab pakej besday harga dia pun up sikitlah dari pakej biasa...
RM 265 tapi pakai GOURPON punye...
dapat lagi diskaun RM 10
jadi TOTAL RM 255

apa yang kami dapat...
biasalah 2D 1N..
breakfast dan diner utk 2 orang
tiket ke water park utk 2orang
sebiji kek
sekeping sijil 
seekor bear 

itulah jelah tapi sebab kami pergi wekend...
orang tak ramai  berbanding weekday...
kata staf kat situ le...
puas hati dapat mandi...
nanti kita cerita kat n3 ye..

farisyah posing dr bilik...

pemandangan dari tingkat 5..
 orang tak ramai kan....


ok stop dulu ye...
banyak kerja nak siapkan...
petang ni nak bawak budak bambam tue ke klinik...
deman on off dah masuk 3 hari...
selsema ngan batuk pun tak hilang2 lagi....
ubat dah nak habis dah....

ok kita pi dulu ye...
jumpa lagi...




nak tempah photo magnet..jomlah klin di bawah....gallery anna-fauzie

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 18, 2013

Kisah Hari Ini

Dah petang rupanya...
baru nak update blog...
huhuhuhu..
sebenarnya tertinggal memory card pulak...
mcm mana nak update 
sbb memang kena pakai gambar ...klu tak tak jadi cerita...

pagi tadi ada ceramah sempena Ramdhan yang akan datang...
"FORUM AHLAN RAMADHAN"
dia punya ahli panel
ustaz hazli  aka ustaz bollywood
ustaz Harryanto Rizal
tapikan ustaz bollywood tak dapat datang ganti dengan 
ustaz apa tah namanya tapi best jugak...
aku suka join ceramah kalau penceramah yang buat kita tak tidur..
maksud aku yang suka buat kita tergelak2 tapi isi dia padat dan bawa kesan pada kita...
memang mantaplah ...
dari pukul 10 sampai pukul 12:30 tengahari...
rasa kejap je....
huhuhuhuhuhu
nak jugak tempek gambar kan
wajib dah namanya blogger takde gambar mcm tak sah je..

ok dah stop dulu now...
lain kali jumpa lagi....
peace yoooooo

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 17, 2013

sEBIJI Kek SeKeping Sijil SeekoR Anak PaTung...

Yup..
itulah yang aku dapat...
segijik kek coklat
sekeping Sijil Penghargaan
seekor anak patung .....
ini semua dapat time sambut besday kat goldcoast sabtu ari tue...
supprieslah sangat...hahahahhahh

tak suppries pun sebab semua benda yang hubby nak klim kena mintak ic aku...
maka aku tahu le apa yang dapat...
cuma rasa terharu time...
farisyah n hubby nyanyi lagu "happy birthday"
kat restoren time dinner....semua orang turut nyanyi dan tepuk tangan...
hahahhahahaha
bukan kau sorang je ambil pakej besday ramai ...
dalam 10 orang kot...

sebijik kek coklat yang rasanya boleh tahan...

sekeping sijil...

tiup lilin..farisyah yang xsited sebenarnya...
mulut sapa yang muncung lebih...

oppppppssss.
patung????sorry anak pantung anjing sebenarnya...
hubby cakap tak mesra pelanggan ada ke bagi anak pantung anjing pada orang islam...


sebelum tue...
sebagai tanda perhargaan...


ok dah stop sini..
esok kita sambung cerita gold coast ye...


lupa nak bawak memory card camera


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Aksi LAsak Dalam Kereta

Moning..morning..morning...
dah isnin ye....
sebelum n3 ni jadi lagi panjang....
terima kasih pada kalian semua yang sudi wish birthday pada cik jue ari sabtu lepas...
true FB,WASSUP,SMS n CALL
terima kasih pada SUE siap call 
tahniah diatas kejayaan main FUTSAL ari tue
moga tahun ini cik jue lagi baik dari tahun 2 yang lepas....

oklah...
siapa yang lasak dalama kereta...
si apa lagi kalau si bambam FAEZ...
kisah perjalanan ke Gold Coast
walaupun sebenarnya dia tak berapa nak sihat...
tapi aksi lasaknya berjalan mcm biasa....

cerita melalui gambar ok...

mula-mula duduk diam2....

tetiba...

dah bangun..dalam carrier 
tengok kasut kat tangan bukan kat kaki ye...

tengok kyusuk kan...

tetiba dah terbalik duduknya...

dan last sekali....

nak panjat naik dashboard kat belakang....



ok dah siap aksi ganas dalam kereta oleh Mohammad Faezuddin bin Mohd Fauzi....
jenuh tau nak layan dia...
ni kakak tak join...kakak baik time nie duduk je depan jadi co-pilot ayah...




manalah hilangnya sebelah lagi kasut si faez nie....
tuelah orang pakai kat kaki dia main kat tangan....
sabar ajelah anak teruna nie.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, June 14, 2013

Hadiah Besday Sebelum Besday...

Ok Dah lepas Satu beban Pagi nie...
hehehehehehe....
semuanya berjalan lancar....
alhamdulilah......

ok sekarang nak cerita nie....
aku dapat hadiah besday sebelum besday .....
seronoknya....
ok esok dapat hadiah paling best...
bercuti di GOLD COAST MORID....
kenapa aku cakap nie hadiah...
sebab my hubby memang ambil pakej besday ...
nanti kita cerita apa yang lebihnya dalam pakej besday...
dan setakap nie yang aku tahu harga mahal sikit berbanding pakej biasa...
yang lain hubby dah tahu cuma kita yang tak tahu 
suprise katanya...
tunggulah apa yang suprisenya.....

oklah hadiah pertama yang kita dapat...

mak budak nie kreatif Ya Rabbi...
cha nanti akak nak tempah tau.....



dan ini dari KEKWA..
(Kelab Bahagian Kewangan)

huhuhuhuhuhu
tadi siap hint kat cik poji kita....
belilah novel kat kita sebagai hadiah besday mcm cik akob sue...
jadi tak payah nak pening2 pikir lagi....
10Q cik akob sue bagi idea paling bernas untuk dijadikan hadiah

syukur alhamdulilah di atas nikmat yang telah KAU berikan...


happy birthday nana mama damia 

moga dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki...
dan paling penting dipermudahkan untuk bersalin nanti...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Ringkas.....



huhuhuhuhu 
aku nerves gila nie....
nak kena jadi mc pagi nie....
dah lama aku tak jadi mc....
sakit perut,nak kencing semua ada....
harap semuanya berjalan lancar.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, June 13, 2013

Berubah Kerana Anak

Salam Khamis...
menghintung hari nak pi besuka ria dengan Family....
tapikan cik P dah datang pulak ari nie...
macam mana nak main air.....
huhuhuhuhuhuhuu.....

inilah kisah perjalanan hidup kita...
biasanya balik kerja... 
lepak jap tengok tv..
pastu masuk dapur..pastu siap2 nak solat berjemaah..

tapikan sejak gila "teduhan kasih" ini
jadual larilah pulak...
hubby jeling bukan main...
tetiba rasa mcm ketam pulak...
"nak ajar anak jalan betul..diri sendiri tak betul"

hubby pun banyak berubah sejak farisyah mula solat nie..
biasanya xtvt dia...
balik opis,masukkan kain dalam mesin..
pastu dia akan mengadap komputer main games....
tapi sekarang sebab farisyah tunggu dia nak solat nie...
azam maghrid je...dah siap mandi...
nak jadi iman pada anaknya...


jadi ibu sila faham2 sendiri...
tutup tv bila sebelum azam maghrid ye...
sila mandi dan solat bersama ye...
sila layan "teduhan kasih" di TONTON ye... 

sekarang ayah dah mula menjeling jangan sampai ayah buka suara ye...


betulkan...bila dah ada anak nie..banyak perubahan yang ketara berlaku sebab kalau kita tak berubah macam mana kita nak mendidik anak2 kita menjadi insan yang cemerlang..
kita impikan anak yang berjaya didunia dan akhirat ...tapi kita sendiri beri contoh tak baik pada anak..macam mana anak nak jadi yang terbaik....


n3 ini bukan untuk menunjuk2  tapi buat kenangan kami sekeluarga..insayallah bila kami baca balik..kami tersenyum sendiri kerana ia kenangan terindah bagi kami sekeluarga dalam kehidupan seharian kami....


"senyum selalu ..peace"


kenapalah tv tayang cerita best time maghrid



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, June 12, 2013

Jom Masak ~iKan Bawal Masak Pedas

semalam aku terajinlah sikit...
Tapi sebenarnya simple dan mudah je...
Ikan Bawal Masak Pedas/ Sweet Sour pun Boleh kot...

simple dan senang 

bahan2nya ialah:

ikan bawal
tomato 2 biji
sos cili
1 biji bawang besar-dicincang halus
2 biji bawang putih-dicincang halus
2 biji cili -ditumbuk 
3 biji cili padi-ditumbuk
halia-dicincang halus
garam
gula 
kunyit
minyak untuk mengoreng dan menumis

caranya ialah:

  • ikan bawal di sapukan garam + kunyit dan di biarkan seketika kemudian digoreng 
  • tomato dicelur sehingga mengelupas kulitnya-tutup api dan biarkan sejuk seketika selepas tue lenyek tomato tadi 
  • tumis bawang putih,bawang merah dan halia sehingga naik bau
  • masukkan cili dan cili padi yang ditumbuk tadi,tumis sampai pecah minyak
  • masukkan sos cili,tomato yang dilenyek,garam dan gula
  • dah mendidih tutup api dan tuangkan keatas ikan tadi
  • kalau suka bolehlah letak daun bawang keatasnya...
huhuhuhuhuhu...
itu aje...senangkan...dalam 20 minit dah siap....
sedap dimakan dengan nasi panas2....



~anak daraku dok ajak buat cupcake sama2..bilalah nak buat nie...hari2 duk tanya..mcm ibunya pandai buat cupcake..tengah duk google resepi kek coklat kukus paling senang~



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 11, 2013

First Time ~Sand Art

pagi..pagi..pagi...
huhuhuhu moga aku ceria sepanjang hari 
berusaha untuk mengembirakan anak2...
berusaha untuk terus menguji IQ farisyah...
alhamdulilah perkembangan yang baik....
makin boleh menguasai bahan bacaan...
tersenyum ibu puas walaupun sebenarnya ada penat...
tapi alhamdulilah masa diberi kudrat untuk memberi pendidikan yang terbaik buatnya....


dah selalu jumpa Sand art nie...
tapi farisyah mcm tak berminat ....
dan 
mak pak dia tak pernah offer dia nak main sand art tak...
nak di jadikan cerita...
ari sabtu lepas...jalan2 kat AEON seri kembangan...
terpandanglah bdk2 dok main sand art ...
tanya dia...

"kakak nak try main tue tak"
"nak tapi kakak tak pandai...ibu ajarkan boleh"
"ok boleh tapi kakak kena buat sendiri tau"
"ok...kakak try ye ibu"

(inilah bagusnya farisyah tidak pernah give up dengan apa yang di buat..semangat dia tinggi -ini di akui sendiri oleh pakar kaunseling psikologi minggu lepas)

jadi bermulalah farisyah buat sand art...

tekun...princess pilihan hatinya
(lupa nak ambil gambar mula)

dah hampir siap...
nampak macam kreatif jugaklah...

ok dah siap....
comel sangat....
ibu bangga dengan kamu...


ok mcm mana hasil tangan farisyah ...
cantik tak aunty2 semua....
sapa tahu kedai yang jual barang art...
macam colour keychain???


doakan yang terbaik buat farisyah...
moga menjadi anak yang cemerlang didunia dan akhirat...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, June 10, 2013

Saya Yang LasaK

Yup...saya memang lasak...
tapi saya manja....
bila ibu saya tak ada saya menangis macam orang sakit2,macam kena pukul...
saya memang ngada2 kata ayah saya...
sebab saya lebih manja dengan ibu berbanding ayah...
klu ibu tak de baru saya cari ayah saya...
klu depan orang saya memang pandai berlakon...
semua orang kata saya baik...sebab saya akan duduk diam bila orang ada...
tapi bila saya dengan ibu n ayah saya...
saya mulalah buat perangai....
kalau boleh saya nak ibu saya duduk di tepi saya sepanjang masa...
tapi ibu buat tak layan....
jadi kakak le kena teman saya....
walaupun saya "nakal" tapi saya tetap comel....
kata ibu ngan ayah saya....
hehehehehehehhe

ini kejadian petang semalam....
saya lepak2 depan tv dengan ibu saya...
ayah ngan kakak saya tak de...
ibu letak saya atas sofa....
tetiba saya dah panjat kat atas sofa...
ibu saya ambil gambar saya dulu baru dia turunkan saya...
lasak tak saya????
huhuhuhu menjerit ibu saya dia bebel2kan saya...


inilah kisah saya...
muhammad faezuddin bin mohd fauzi

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kisah Port Luck Pagi Nie...

salam isnin semua...
moga hari ini bawa kecerian buat kita semua...
huhuhuhu pagi2 buat cerita pasal makan2 nie...
maaf pada mereka yang puasa hari ini....

first time aku join buat port luck yang tempat baru nie...
heheheheh seronok...
masing2 rajin membawa juadah ....
aku????????????????
macam biasa sambal udang le....
pastu adalah sedikit makaroni bakar hasil tangan makcik cik hubby aku bawak...
sedap ko....
kebanyakkan western punye

juadah pagi ini...baru sebahagian ok...

besday girl...
happy besday kak sab...moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...


kasi bos2 yang makan dulu...

gosip time...menunggu bos makan...
posing time....



ok dah tue je gambarnya....
sebab masing2 lapar tak sabar nak makan....
dan sekarang selamat sudah masuk perut...
macam2 ada......



lagi sebulan kita nak puasakan....moga dapat mengerjakan ibadah puasa kali ini dengan lebih sempurna...dan moga ramadhan kali ini bukan ramadhan terakhir buat kita semua....AMIN

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, June 7, 2013

Hilang DI rUmah Sendiri?????

Salam Jumaat ...
Moga jumaat kali ini bawak barakah pada kita semua...

Apa Yang Hilang dirumah ni????
Ya ALLAH rasa berderau darah aku jap...
cari2 tak jumpa.....
panggil berkali2 pun tak menyahut...
inilah kisah anak terunaku....
diam2 je buat projek bawah meja.....
panggil berkali2 pandai pulak tue tetiba kluar dengan senyuman...
konon2 manislah tue....

rupanya masuk bawah meja nak ambil cawan...

keluar dengan perasan tidak bersalah langsung...



jenuh tau cari...
aku kat dapur masa nie...si ayah duk main games...si kakak pulak dok tengok tv,bila keluar tanya dia org faez mana???
semua pandang sama2 sendiri....
ayah mengelabah ...bilik air tempat pertama dia tuju....
tapi semua pintu bilik air tutup...
aku sibuklah memanggil.....
tetiba dengan bunyi benda ketuk kat lantai...
rupanya si kecik nie ada bawah meja makan....
huhuhuhuhu faez oh faez...
suka sangat kejutkan ibu ngan ayah....

anak ini makin lasak tau dan makin manja...tak boleh langsung tengok ibunya pakai tudung...terus menangis....takut ibu tinggal



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, June 4, 2013

Kisah CaMpur2

Salam 
5 hari mendiamkan diri tak update blog...
kenapa?????
malas kot????
gambar takde....sebab aku sekarang malas betul nak ambil gamabr...
kamera pun aku simpang baik2 je....
bateri pun tak cash...
huhuhuhu dasar pemalas..

hubby
huhuhuhu biasalah dia ...
sedih sebab kereta rosak...
gearbox rosak....nak menangis pun ada ...
sebab 3K terpaksa dikeluarkan....
dia cakap....
"ayah rasa bersalah sangat kat ibu...kesian kat ibu sebab rosakkan semua program kita..."
~laki ku ini kadang2 touching dia lebih mengalahkan aku~
ayah bukan salah ayah pun kereta nak rosak....nak buat macam mana..nanti kita usaha lagi ye sayang....

walaubagaimanapun ....my hubby dah booking pakej birthday kat hotel gold coast morib sempena hadiah hari jadi bini dia nie....
sighhhh........................senyum sampai telinga................

farisyah...
 minggu lepas di duk kg...
tapi weekend ari tahu dah balik ambil sebab ada temunjanji...
jadi semalam kami pergilah ke hospital rehabilitasi cheras
kami ke sana untuk berjumpa dengan pakar kaunseling untuk kanak2...
banyak  yang kami pelajari disana.....
kes farisyah ni kena rujuk HKL...
jadi kena tunggu temunjanji dengan HKL....
kat HKL kami kena buat test iq dulu...


Faezuddin...
anak ini memang aktif ...
seronok...
umur 8 bulan dah pandai berdiri sendiri...
berpaut pada sofa,kabinet TV, meja dan yang tak boleh tahan...
kat badan kakak dia pun dia nak berpaut...
dan semalam...dia dah start nak merangkak...
tapi masih tak pandai duduk sendiri..
tapi kalau kita dudukkan boleh je....


Aku aka CIK JUE..
semalam aku sakit perut...
cirit birit.....dari pagi asyik keluar masuk toilet...
gagahkan diri pi opis jugak....
pukul 10:30 pagi...
klaur pi temujanji farisyah...
dah siap semua hubby ajak singgah kat UNITEN...
makan cendol.....memang dah tak boleh masuk...
perut asyik memulas je...
hampir2 nak pitam kat Uniten...
pastu aku suruh hubby hantar balik rumah....
kat rumah farisyah tolong picit kaki...
lega rasa.....

esok exam BITK...
huuhuuhh bila nak lulus nie?????
ada2 sapa2 exam BITK esok....
aku exam kat Uniten.....

oklah dah tamat cerita kami sekeluarga....
stop dulu ye...jumpa lain kali.....


wajib letak gambar....
takde gambar mcm takde makna....
hahahhahahhaa




mood blog sekarang makin menurun tak tahu nape....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Saturday, June 1, 2013

PLEASE VOTE...10q FRIENDS

Nak Mintak tolong Kawan2 nie...
nak mintak like gambar faez...
huhuhuhuhu....
klik gambar kat bawah nie...
nanti like ye...


terima kasih ye kawan2...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa