Thursday, May 30, 2013

Kami Rindu KaMu sayang

huhuhuhu
gatal hantar anak balik kg alih2 makpaknya yang rindu...
rindu bangat kat anak daraku...
hantar balik kg bersebab sebenarnya...
nak mintak tolong mak aku ..
ajar dia solat -betulkan bacaan dalam solat-
ajar dia mengaji
dan nak bagi dia kebebasan sebab kalau dia duduk kat sini 2 minggu mahu kesian dia tak de xtvt..
sebab aku hantar dia kat rumah umi (pengasuh si faez)
tapi bila dia tak ada...
rasa sunyi pulak...
sebab mulut diakan potpet potpet....
bila dia tak ada rasa sunyi sangat


terasa betul bila dia tak ada kat rumah...
tapikan ...
weekend ni dah kena balik ambil sebab 
dah dapat tarikh temunjanji dengan pakar psikologi kanak2....
huhuhuhuhu...
insayallah cik jue akan berkongsi ilmu yang akan dipelajari dia sana nanti dengan kalian...
moga bawa munafaat kepada kita semua....




tension sepatutunya n3 kena publish semalam...entah kenapa tah tak boleh publish pulak....
huhuhhuhuhuh

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, May 28, 2013

PeRtaMa KAli

faez dah masuk 8 bulan...
dan pertam kali dia demam teruk..
biasanya tubuh dia panas2 je...
tapi tak demam pun...
tapi jumaat lepas...
sampai umah mak aku..tubuh dia panas sangat..
dan merenggek aje kerjanya...
chek kat rumah tinggi ...
tapi pi klinik doktor chek 37 je...
pening aku....
rupanya2 budak kecik ni demam sebab nak tumbuh gigi...
air mulut meleleh2 keluar...
tengok dah ada putih2 kat gusi dia...
huhuhuhuhu tewas jugak rupanya anak ibu ni......

budak yang mintak di dukung sepanjang masa...

tapi bila dia sihat...
ibu pun dia tak layan....

biskut wajib ada kat tangan...
budak ini memang suka makan ...




huhuhuhu saya rindu kakak saya...
semalam masuk kereta saya tengok kakak saya tak ada....
saya dah buat perangai...balik rumah pun saya tengok kakak saya tak ada jugak...saya pun buat perangai lagi..saya tak kasi ibu tinggalkan saya sebab saya tak ada kawan nak main....
saya rindu kakak saya...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, May 23, 2013

SaYa daH Berdiri sendiri...

salam aunty semua...
ni saya FAEZ...
ibu cakap ari ni saya boleh guna blog ibu..
update cerita saya...
ibu saya pening tengah siapkan kerja...

ibu cakap malam nanti...
kami nak balik terengganu...
rumah mok tok saya...
heheheheheh saya suka sangat...
sebab ibu bagi tahu semua orang balik...
tak sabar saya nak balik jumpa
kak mardiah,abang hilman,kak mawardah,ain dan haziq...
tapikan saya sedih jugak..
sebab ibu cakap kakak nak duduk kg cuti sekolah nie...
ibu tak nak kasi tapi kakak nak jugak...
malam tadi ibu dah paking baju ngan buku kakak....
baju saya pun ibu paking jugak tapi taklah sebanyak baju kakak...
mesti saya rindu nak buli kakak saya...

oklah seminggu lagi saya dah nak masuk 8 bulan..
sekarang saya  dah pandai berdiri sendiri...
saya tak kisah janji saya rasa saya boleh berdiri saya berdiri je...
kadang2 kat sofa,badan ayah saya,kerusi dan kat buai...
kadang2 bila benda tue bergerak saya pun jatuh...
sakit kepala saya selalu terhantuk...
bila sakit saya menangis le...

lagi satu saya suka masukkan benda dalam mulut saya...
ibu ngan ayah saya mesti marah...
hari2 ibu sapu lantai....
tapi saya lagi laju pada ibu...
bila saya nampaknya benda atas lantai...
saya laju je menuju....
itulah saya...
nak tengok gambar saya tak?????

inilah saya...
saya berdiri sendiri tanpa bantuan ibu...
kat tangan saya tue remote astro...
saya ingat boleh makan tue yang saya masukkan dalam mulut saya...


oklah saya pergi dulu ye...
nanti saya cerita lagi...
jumpa lagi ye...

hadiah peserta contest dalam proses..jue nak kasi semua yang sertai contest jue....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, May 22, 2013

kEkUATaN dAN kEtABAHaN /raJINnyA diA

senyum dipagi rabu...
walaupun kepala otak nie mcm2 pikir...
anak daraku yang pelbagai cerita dan kisahnya....
tapi masih tersenyum ...
kerana seperti yang aku sentiasa cakap...
aku akan tersenyum selagi aku mampu ...
walaupun sebenarnya pahit untuk ditelan...
bukan apa...
aku risau memikirkan masa depannya...
dah aku tak boleh cerita lagi
nanti air mata nie laju je keluar mcm tadi masa jumpa cikgu farisyah...
cuma terus berusaha untuk terus tabah namun mampukan aku bertahan...
moga iktihar aku jumpa pakar psikologi di HUKM dapat membantu aku dan hubby...

ok...senyum balik...
bila rajinnya datang...
tak payah suruh2...elok je dia menolong ibunya mengemas...
time pagi sabtu sehari sebelum kenduri kat rumah...


ibu tahu kemampuan farisyah..
ibu tahu keupayaan farisyah...
ibu tidak mengharapkan impian yang tinggi padamu sayang...
tapi  ibu impikan..
seorang anak yang solehah...
seorang anak yang baik 
seorang anak yang bertanggungjawab 
seorang anak yang pandai menghormati orang tua
seorang anak yang penyayang...
kerana ibu tahu..
sifat itu ada padamu sayang...

MOGA ALLAH TERUS MEMBERKATI MU SAYANGKU
NUR FARISYAH MOHD FAUZI



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, May 21, 2013

1 Hari 1 Resepi

huhuhuhuhuh
dah selasa ye...
semalam cuti..penat anak2 pun mcm panas je tubuh...
petang pulak farisyah ada appoiment ....
senyum ajelah...

tajuk kat atas bukan main gempak...
1 hari 1 resepi...
hadiah dari hubby...
katanya sempena hari ibu...
buku resepi ko....
apakah maknanya wahai cik abang sayang
katanya...
lepas nie ibu dak delah asyik tanya nak masak apa...
pening ayah nak jawab nak masak apa.....

nampak sangat dia pun pening kalau aku tanya nak masak apa...
tahu takpe..ni duk biar bini dia je pikir ...
petang nie nak masak apa ye????
hahahhaha

tapi sumpah aku cakap..
buku ni terbaik!!!!!!!!!
macam2 ada dan senang...
sebab barang2 yang diguna memang kebanyakkan ada kat rumah...
takpayahlah singgah kedai kalau nak masak benda yang lain dari yang lain....
maklumlah stok barangku yang biasa2 ada..klau luar biasa tue memang kena pi kedai le cari sebelum masak...

terbaikkan...
harga asal rm 35 keatas rasanya...
tapi offer dapat 
rm 29 rasanya...
hehehhehhehehhe
hubby ku mana pandai buat suprise...
tengok bini dia pegang buku tue terus ckp belilah ayah hadiah kat ibu...
kalau tahu dia nak bayar ...ambil novel sekali dua tiga bijik...


apa2 pun terima kasih lah ayah sebab kasi buku ni kat ibu...
nanati ibu masak sedap2  dan kalau ayah makin membesar jangan salahkan ibu ye...
kalau orang tanya kenapa makin berisi ni...
ayah jawab...
sebab bini aku sayang kat aku .hari2 dia masak sedap2 ..tue yang aku makin besar......


faez sakit mata..merah bawah kelompok mata dan dalam mata...kesian sikecik ku yang tak pernah sakit itu...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, May 19, 2013

Jemputan Ke Majlis Kesyukuran Masuk Rumah/Housewarming

As-salam Semua..


MAJLIS KESYUKURAN MASUK RUMAH/HOUSEWARMING
KAMI SEKELUARGA DENGAN BERBESAR HATI MENJEMPUT
TUAN/PUAN./ENCIK /CIK KERUMAH KAMI
DI

NO 11 JALAN  1/19
TAMAN IXORA
43900 SEPANG
SELaNGOR

PADA   AHAD - 19/05/2013
JAM  12 TENGAHARI—6 PETANG

019-2880276 (JUE) 019-3618652 (FAUZIE)

SEMOGA KEHADIRAN KALIAN DAPAT MEMERIAHKAN LAGI MAJLIS KAMI






Sekian Terima kasih...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, May 17, 2013

Ikea - Kitchen FY2013 dan Safi Natural Cleanser

alhamdulilah...
dah lama tak tengok nuffnang...
bukan apa saja ....nak kasi suprise ..
poyolah sangat...

tapikan memang suprice  pun...
rupanya dah boleh cashkan 
RM 53.20..
tapi kan...
ada lagi duk berlari2...
heheheh tak jadi cashkan....


10 Q IKEA-KITCHEN FY2013 
DAN 
SAFI NATURAL CLEANSER

SAYA PENGUNJUNG TEGAR IKEA...
DAN 
SAYA PENGUNA TEGAR SAFI...

SEKIAN TERIMA KASIH...



JEMPUT DATANG RUMAH KU YE KAWAN2...

DAN 
TOLONG VOTE ANAK TERUNA KU YE...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, May 13, 2013

K.I.S.A.H Kasut Besar...

Salam Isnin Semua...
moga hari ini membawa keceria kepada kita semua..
sebelum tue...
HAPPY MOTHER DAY
to all of you...

oklah nak cerita pasal kasut besar nie...
korang pernah jumpa KASUT BESAR TAK???
kasut lagi besar pada kita...
biasa kita jumpa time ada
festival kasut kat PWTC kan..
tapi kalau korang datang Kementerian Pelancongan (KPL)..
memang korang akan jumpa sebab di letak kat lobi utama...
walaupun opisku bersebelahan je..
tapi minggu lepas baru first time aku pijak sana...
tue pun sebab nak pi makan kat kafe ...
oergi dengan hubby n anak daraku akule...
menjerit2 dia bila tengok ada kasut besar...
siap marah2...
"ibu nie kenapa kita tak pernah datang sini.....kat sini cantik betul"
hahahahhha,....
di sebabkan farisyah nie memang hantu posing...
apa lagi ambil kesempatanlah dia...

besar tak???pink colour....

purple time.....cantikkan kasut dia...


bukan anak dia je...mak pun nak jugak...

kalau boleh farisyah nak masuk dalam kasut tue...

bukan sekeping...dua keping lagi...


oklah ...siap n3 terbengkalai...
sapa nak bergambar dengan kasut besar jom datang KPL...
mesti korang teruja punye...



buat peserta contest..nanti cik jue kasi hadiah korang ye...sedikit busy buat masa ini....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, May 12, 2013

HADIAH /CERDERMATA HARI GURU...

SALAM SEMUA...
HARI GURU DAH DEKAT NIE...
PENING YE TAK TAHU NAK KASI HADIAH APA KAT CIKGU???
ANAK2 MINTAK HADIAH NAK KASI PADA CIKGU???
KAMI BOLEH BANTU ANDA..
DENGAN HARGA YANG MURAH ...
BOLEH DIJADIKAN KENANGAN BUAT CIKGU2...
SESUAI UNTUK GURU LELAKI ATAU GURU PEREMPUAN...

BERMINAT BOLEH PM KAMI DENGAN SEGERA


CONTOH YANG TELAH DITEMPAH...

2 KEPING -SORANG PAKAI CERMIN MATA..
-SORANG TAK PAKAI CERMIN MATA...


ANTARA DESIGN YANG KAMI ADA...


INI ANTARA DESIGN YANG KAMI BUAT...
ANDA BOLEH DESIGN SENDIRI..
KALAU TAKNAK  DESIGN SENDIRI KAMI BOLEH DESIGNKAN...
BOLEH REQUEST 
WARNA DAN KATA-KATA



SIZE YANG KAMI SYORKAN 2R = 10x7 CM...HARGA UNTUK SIZE 2R

2 KEPING - RM 7.00 (sekeping)4 KEPING - RM 5.00 (sekeping) 12 KEPING - RM 4.50 (sekeping)






BOLEH SMS/WASSUP/CALL DI

019-2880276

ATAU EMAIL..

loveannajueanna@gmail.com 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, May 10, 2013

Cucu Mak tok/Tokki yang Ke 7

As-salam semua..
semalam tak update blog...
busy, malas semua ada...
hari ini jumaat...10/05/2013

ok nak perkenalkan cucu mak /ayah ku yang ke 7..

SYED HAZIQ AL-MAHDELY BIN SYED FAISAL AL-MAHDELY
09/05/2013 - 4.35 PAGI -2.95KG


SEMOGA HAZIQ MENJADI ANAK YANG SOLEH BUAT UMI DAN ABAH...
MLM TADI DAH PELUK CIUM DIA..NANTI HAZIQ DAH NAK BALIK TERENGGANU...
LAMBATLAH CIK NA DAPAT PELUK CIUM HAZIQ LAGI LEPAS NIE...



BUAT UMI HAZIQ...
HAPPY BESDAY KAK NGAH...
MOGA DIPANGJANGKAN UMUR,DIMURAHKAN REZEKI SERTADIBERI KESIHATAN YANG BAIK UNTUK MENJADI HAZIQ...

 sebab dalam pantang jadi tengoklah gambar kek nie sebagai tatapan...
huhuhuhuhuhuhu




haziq lahir beza sehari je dengan umi dia...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, May 8, 2013

W.W AKU blogger dan Kami Blogger

yup...
baju yang ditunggu telah tiba...
terima kasih eida...
walaupun nampak simple...tapi aku suka....

sila aibaikan lemak2 tepuku...
 tetiba ada budak kat belakang ku..
nasib baik tak terpijak...
huhuhuhuhu


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, May 7, 2013

SayaLAh H.E.R.O

morning..morning..morning
opis kembali ceria...
akhirnya hari ini opis dah kembali penuh...

D.I.A MEMANG HERO IBU

oklah ibu kasi peluang saya cerita kat sini...
tadi intro ibu yang buat...

tengok...
saya  hero ibu sayakan...
saya masuk kat celah buai 
pastu bergerak dengan buainya sekali..
saya tahu ibu saya nie blogger...
bila ibu saya panggil saya...
saya terus pusing..
sebab saya tahu ibu nak ambil gambar saya....
hehehehehe

saya bergerak sampai ke bilik komputer ayah saya dengan buai..
ibu saya biarkan aje...
ibu cakap geram dengan saya sebab saya lasak sangat....
tapi masa nak keluar kaki saya sangkut..
jadi saya nangis...
baru ibu saya tolong saya...
inilah kisah saya malam tadi...
saya juga suka kacau kakak saya mengaji dan buat homework...
nanti kakak saya bebelkan saya...
tapi kakak saya tak pukul saya...


oklah saya kena stop sampai sini..
jumpa lagi lain kali ye...
sayang aunt2 yang baca cerita saya...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, May 6, 2013

Pertama Kali....

huhuhuhu..
opisku sunyi sepi....
boleh kira berapa kerat je yang datang ari nie...
lagi2 unit aku...
kat luar ni aku sorang je ada...
nasib baik ada bos 2 org temankan...
kalau tak memang aku cabut balik gak....
hahahahahhahaha

apa yang pertama kali....
apa lagi mengundilah...
opppp aku tak nak bercerita pasal politik...
kalau ikutkan umur...
aku dah layak mengundi sejak pilihan raya tahun 2004...
tapi......
tahun 2004...aku tak daftar...hahahahaha
tahun 2008...ok dah daftar....
tapi masa tue dah kawin..tak tahu nak balik mana...
masing2 sibuk nak balik negeri masing2 sebab klu ikutkan itu tahun pertama kami berdua mengundi...
akhirnya persetujuan telah dibuat...
tak payah mengundi...
lepak je kat umah...
(tak de kesedaran sivik langsung)

dan akhirnya tahun ini 
2013
kami memilih untuk mengundi...
hahahahhaa akhirnya kami tukar alamat putrajaya...
jadi kami tak perlu risau lagi nak mengundi kat mana....


ok bukti kami mengundi tahun ini...
exsited gila nak mengundi kali pertama...





moga malaysia terus maju dan aman damai...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, May 3, 2013

Dating dengan Mak Jemah...

Korang tahu tadi aku dating ngan mak jemah...
waaaaaa...............sangat2 seronok...
rasa mcm dah lama kenal...
sebelum ni pernah jumpa tapi kejap je kat warisan...
tapi kali ni memang betul2 set nak dating dengan mak jemah...
tapi biasalah...anak daraku kenalah ikut..sementara nak menunggu pukul 2:30 nak pi KAFA...

 Datingnya kat ALAMANDA..
dah lama sebenarnya nak jumpa sue nak kasi PFM tue..
tapi asyik tak sempat je...
semalam wassup sue minta alamat ingat nak pos je...
tetiba sue ajak je jumpa..
sebab hari lain susah sikit,aku pun setlah nak jumpa kat alamanda ari nie..

serius sue memang happy good luck,gelak je kerjanya..bercerita kisah keluarga masing2,memang tak puaslah borak dan borak...


dah namanya blogger ambil gambar tue pentingkan...
hehehehehehhee

me n sue....


anak daraku yang peramah semacam 
malu ibunya..selamba je minum n makan aunt soya punye speggeti..
manja dah lama kenal dengan aunt soya...

ayat farisyah bila sue dah balik...
"ibu bestlah aunt soya kawan ibu tue..dia mcm kawan sya pulakkan ibu..dia baik betul...macam tak caya"
hahahahaha tergelak aku sebab dia cakap 
"MACAM TAK CAYA"



buat sue...
terima kasih sebab sudi lapangkan masa jumpa jue n farisyah..insayallah kalau ada masa dan panjang jodoh kita jumpa lagi...teringin jue nak jumpa syawal n izz...jangan serik tau....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Ok Ke Tak..

bila gatal sudah datang...
first time aku pakai shawl...
mula2 rasa mcm ok...
pastu rasa mcm tak ok...
cik abe kata ok je....
aku rasa mcm makin gemuk bila pakai shawl...



KORANG KATA APA YE??????


INILAH WAJAHKU BILA PAKAI SHAWL...
HEHEHEHEHEHEE....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, May 2, 2013

TaK Jumpa Jalan Keluar...

semalam cuti...
korang pi mana???
cik jue???
pagi ada kat umah..tengahari baru keluar ukur jalan...

aduh inilah kisah anak terunaku..
membesar dengan jayanya dan lasaknya..
akhirnya barulah tahu perasan seorang ibu yang punye anak lelaki..
memang lasak mengalahkan kakaknya time kecik2 dulu...
tapi aku suka layan kelasakanya...

semalam dia melepas..
aku biarkan je dulu..
kasi puas...
pi dapur tetiba keluar tengok dah takde di tempat kejadian...
cari punye cari...
rupanya dah bawah meja...
tupun dengan dia menangis kepala terantuk cari jalan keluar...

tengok aksinya...

heheheheheheh itulah anak terunaku...
sehari ada je buat aku gelak...
pagi2 masuk je dalam carseat...duduk dengan baik...
petang jangan harap...ayah dia cakap...

"pagi di cash bateri tue duduk diam..petang bateri dah penuh tue aktif 3 macam..hahahahahaha"

"opis ku sunyi mcm kena langgar todak... semua orang cuti..huhuhuhuhuhuhu"



contest dah tutup...nanti aku bagi tahu sapa pemenangnya ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa