Tuesday, April 30, 2013

Contest Time...JOM Join...

salam semua...
tergerak hati nak buat contest suka2 je...
nak kongsi sedikit rezeki dengan kawan2 blog ..
pengomen2 tegar dan slient reader...


syarat dia mudah je....



  • cerita sikit apa yang korang tahu tentang aku A.K.A Cik Jue
  • apa yang korang suka dengan cik jue dan blog cik jue
  • apa yang korang tak suka dengan cik jue dan blog cik jue

dan mohon kesudian kalian u like Gallery Annafauzie dan blog Gallery Annafauzie ini tiada paksaan...



pemenang di pilih berdasarkan ...
klu aku baca apa yang korang tulis boleh buat aku rasa..
menangis,gelak sampai berair mata dan tersenyum sorang2..
ikhlas tau...aku tak kisah pun korang nak kutuk kaw2 pun aku tak kisah....jangan risau cik jue open minded terima segala kritikan orang dengan terbuka....


hadiah????
adalah yang menarik dan in shaa ALLAH korang mesti suka

komen kat sini je tau ..tak payah buat n3 bagai...
tempoh tidak di tetapkan lagi...masih open tapi kalau aku rasa nak stop aku akan bagi tahu 2/3 hari sebelumnya ok....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Bila Adik Nak Besar???


yup soalan yang selalu di tanya...
bila adik nak besar???
boring kot asyik main sorang...
sekarang memang suka melayan adik dia....
redha je kalau adik buat apa saja...
adik pulak tak padan dengan kecik....
asyik membuli kakak aje kerjanya....

kakak makan tengahari kat opis ibu...


adik yang kuat membuli....



kalau balik kerja antara putrajaya ke salak tinggi aku rasa macam nak balik terengganu...penat gila sebab budak kecit ni lasak bukan main dalam kereta...sampai kadang2 mengalah..sanggup bawak kereta dari pegang dia dlm kereta....hahahahahahha


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, April 29, 2013

Jumpa Umi Hot....


wahai kawan2 blogger....
korang tahu cik jue jumpa UMI HOT...
hahahahaha rasa mcm tak caya....
memang inilah yang dinanti2 kan...
teringin benor nak jumpa UMI HOT nie...
akhirnya...
IMPIAN JADI KENYATAN

bermulanya disini..
memang dah ckp dengan cha nak pi sungai buluh rumah mak cik tapi tak confirm lagi..
tetiba petang sabtu tue kami pergi jugak...
(bawak tok hubby n pak cik dia pergi rumah mak sedara hubby-belakang rumah cha)
heheheheh x wassup lagi cha bagi tahu...
pastu bila masuk je kawasan tue..terus suruh hubby lalu depan rumah cha..saja nak confirm betul tak rumah cha...tengok "waja" dan warna rumahnya..rasa mcm betuldah..tuelah rumah cha...
lepas tue terus pi rumah TITA...

pastu wassap dgn cha cakap dah ada snugai buluh..klu jadi nak singgah umah dia jap


tetiba cik hubby ckap...
pilah kalau ibu nak pi sekejap...
nanti bila lagi nak pergi....
huhuhhuhuh....
terus aku laju je bangun nak pi rumah cha....
"hahahahhaha jangan marah ye cha....tetiba dah sampai depan rumah"

serius rasa mcm tak caya ko....
berborak mcm kenal lama sangat....
tapi sayang pi kejap je....
borak tak habis...hubby call suruh balik sebab pak cik dah nak balik...
huhuhuhuhu sedih tau....
nak borak lagi...

bukti kami dah jumpa...
(first time aku pakai baju kurung berjalan rumah orang..yelah baru balik kenduri kawin)

lagi sekali...
cha ..tuannya kecik molek je..peramah gitu..memang kentallah budak kecik nie...selalu cerita rumah dia bersepah tapi takde maknaya...comel je...

tak dapat tengok aksi anak daranya ..sebab auni tidur...

adli yang sentiasa serius...

arrizqi yang peramah..senyum je...

dan ini gambar  anak daraku yang tak malu buat perangai..


 aku teruja habis dapat jumpa "umi hot" nie...
korang perasan tak??
umi cha nie memang jiwa sedondon dia kuat...
tengok anak2 hijau di rumah...bukan anaknya maknya sekali sedondon...



p/s buat cha...
terima kasih sebab kasi akak datang rumah...lain kali nak datang lagi kita borak2...pastu buat port luck sekali....ajak member blogger yang lain...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Dah 7 Bulan..

isnin oh isnin..
rasanya baru je lelap mata..tetiba hp dah bunyi...
5:30 pagi....mata kena buka....
alahai ....alangkah bestnya klu boleh sambung dalam sejam lagi...
huhuhuhuhuhu...

hari ini 29/04/2013
anak teruna ku..
dah masuk 7 bulan...
kejap je...
 bulan nie tak de chek up kat klinik...
jadi tak tahu le berat dia berapa....

pandai???
dah angkat bontot....tapi masih belum maju kedepan..
tapi laju je...menyulur...
pandai sangat mengutip..pastu masuk mulut...
yang tue paling tak tahan...

ibu doakan...
moga adik ibu sihat selalu..
tapikan..
faez ni suka buli kakak..
kesian kakak..kadang2 kena tarik rambut....
tapi kakak tetap sabar ....sedikit pun dia tak balas adik dia buat..


jumpa umi anak tiga...
rasa macam tak caya...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, April 26, 2013

aKSI bEREBUT bIG aPPLE~ FAEZ

salam jumaat...
agak semua senyum dengan ceria...
kenapa ceria sebab ari jumaat..
esok cuti ok...hahahahhaha

oklah nak tunjuk aksi keterujaan anak teruna ku...
merebut BIG APPLE dengan ibunya...


teruja sangat...

tangan nak capai...tapi masih lagi ibu pegang

hampir nak capai tapi masih lagi sempat dihalang

terpaksa bawak dia lari sedikit..sebab dah hampir nak menyentuhnya

dan akhirnya.....


dapat jugak......


huhuhuhu saya suka..
ini tak lagi gambar ketuk meja kalau kita makan dia tengok aja..
tanda protes ok....


mencuri masa..tetiba banyak pulak kerja hari ni...dalam kepala pulak banyak betul pikir terutama pasal farisyah..moga aku dapat hadapi semua ini dengan tenang dan tabah...









10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, April 25, 2013

Terima Kasih Mama,Papa dan Tok ~hubby life

seperti yang dijanjikan...
n3 hari ini semua untuk hubby...
jadi ...



terima kasih buat mama n papa kerana tanpa kalian berdua 
"abg G"
takkan ada dibumi allah ini...
takkan jadi suami  anna...
takkan jadi ayah kepada anak2ku..

first time cik jue letak gambar MIL & FIL..
sebab memang jarang jumpa...

terima kasih buat TUK..
kerana telah membesarkan "abg g" dari lahir sampai sekarang
dengan penuh kasih sayang serta memberi sepenuh pendidikan..

ini insan yang paling hubby sayang...


walaupun ibubapa kita tidak membesarkan kita tapi kasih sayang dia pada kita tetap ada..air yang di cincang takkan putus...
memang kita yang bercakap senang tidak seperti orang yang menghadapinya....

 my hubby pernah cakap
"mcm mana susahnya kita,abang takkan bagi anak kita dijaga orang lain kerana abang merasa akan kepahitannya"



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

HaPpY Birthday TO This Old Man..


25/04/2013...
tiap tahun pada tarikh ini sejak 9 tahun lepas...
amat bermakna buatku..
yup..hari kelahiran my loving hubby...
kadang2 ada kejutan buat dia...
tapi tahun nie tak ada
cik hubby dah cakap awal2 tak payah nak hantar kek kat opis...
sekarang opis tengah "panas"
hahahahahahahahha
terus bini dia sentap...tak jadi nak order kek...
jadi petang semalam sibini ni pun belanja cik hubby dan anak2 makan 
 BIG APPLE..
ini semua pasal kes N3 cik mot/kak izan



ini kek untuk abang




happy bezday My hubby/abang/ayah...
hari ini dah 31 tahun ok..
dah tua...hehehehehe

WISH U....

dimurahkan rezeki
sihat sentiasa
happy selalu
semoga berjaya di dunia dan akhirat
sentiasa bahagia di samping kami ...ayang...farisyah..faezuddin


WE LOVE U SO MUCH
UMMMMMMMMMHHHHHHHHHH



next N3 ..cik jue nak perkenalkan orang2 penting dalam hidup my hubby...istemewa sempena besday dia..

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, April 24, 2013

sweet moment~ menonton bersama Versi 3

ok..ini versi kedua..
untuk  versi pertama sila klik line dibawah
kali ini hanya mereka berdua..
faez dah pandai tengok upin ipin...

tengok..tangan dia tak boleh duduk diam...
ada je nak pegang...
kakak ok lagi tapi bila adik mengganas mulalah dia lari tengok atas sofa sorang2..
si adik pulak mulalah nak menangis...
macam n3 sebelum nie..


senyuman dibibir tidak melambangkan kecerian di hati.
moga kekuatan dan ketabahan tetap menjadi milik aku selamanya...
aku akan terus tersenyum selagi aku mampu....
air mata jauhilah engkau padaku...aku tidak mahu menangis lagi....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kursus Pertama Tahun 2013

Hari Ini dah Hari RAbu...
semalam takde N3...
sebab cik jue pi kursus..
kat KPT nie...kena ada 10 Hari berkursus setahun...
mati ko.....
kat JPA dulu pun 7 hari nak menangis cik jue nak cukupkan...
puncanya tak join kursus kat luar kalau join kursus luar memang senang je nak penuhkan...
tapi kalau harap "In House"..mau sampai akhir tahun baru cukup kot...

jadi semalam 
cik jue joinlah 


KONVENSYEN PSIKOLOGI




antara pengisiannya...

waniata lebih ramai penghidapi penyakit mental berbanding lelaki

di Kuala Lumpur..
statistik menunjukkan bahawa..
1 dalam 22 orang menghidapi penyakit mental...

dan kat sana..
cik jue belajar ilmu tentang AUTISME...
yes aku suka bab2 yang berkenaan dengan anak2 nie...


ok stop sampai sini dulu ye...
lain kali jumpa lagi...
berusaha BER BW ..
sampai buat kerja...
hahahahahaha



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, April 22, 2013

TerBaru ~ kAMi BereMPat...

amat susah untuk bergambar bersama...
kalau tak ada orang nak tolong ambilkan..
lagi satu my hubby susah nak bergambar...
banyak alasan...
walaupun dia tahu bini dia nie suka Bergambar...
oklah masa kenduri kawin sepupu hubby ari tue..
dapatlah kami bergambar berempat...
huhuhuhuhuhu

Love For ever...
faez sibuk nak menarik bunga...

masing2 ada misai..
farisyah dengan bibir seksinya...

kami dan pengantin...


heheheh tema biru...
tapi farisyah tak jumpa kaler biru..
bantailah sya..janji comel...



baju anak lagi mahal dari baju mak...
sabor ajelah..nasib baik comel sangat


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Screen Capture HTC One X

Isnin..oh isnin.....
kenapa dengan isnin???
mood kelaut sikit..
oklah nak cerita sikit nie...
orang lain semua dah pandai buat...
cik jue sedikit terhegeh2...ketinggalan keretapi
bila tengok orang buat terpikir2 mcm mana nak buat...
tapi bila tanya..semua pakai samsung...
aku je ke pakai HTC????
siap google kat youtube...
takpaham pulak tue...
rupanya setiap hp lain caranya....
hehehehe ini pun nak cerita ke???
sekali ari sabtu pi mines...
aku jumpa blogger di sana...
si kecik molek dengan husband dia...
sempatlah kami berborak...
ok berbalik pada tajuk..
aku ajak laki aku pi kedai hp yang biasa kita orang pergi tue....
semata2 nak suruh dia jar macam mana nak ajar mcm mana nak 
screen capture...
rupanya senang gila ko...
akhirnya dapat jugak screen capture ...
yeyeyeyeyyeyeye
CIK JUE DAH PANDAI


percubaan pertama...
gambar depan hp aku..


percubaan kedua...
wallpaper HP aku...



hehehehe 
ada2 sapa2 tak tahu lagi ke???
ok yang pakai HTC terutama HTC oNe X...
mai sini nak ajar....

cara yang senang aje...




 ok pham tak...
macam nie...
tekan Buttan ON/OFF 2-3 Saat...
lepas tue korang tekan butang HOME tu serentak tau...
Klu Ada Bunyi Shutter Sound tue betullah tue...
tapi kalau korang OFF memang tak bunyi le...
nanti dia auto simpan kat korang punye GALLERY Tau...
jangan risau ye...

ok dah siap....
selamat mencuba...


Gila kentang first time aku buat tutorial....hahahahha..
ok sapa yang tak join lagi aku punye contest..kat atas tue...
amatlah di alu2 alukan....
jangan lupa join ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, April 17, 2013

MY bAMbaM bOY n bAMbAM gIRL

bersemangat nampak up date blog...hahahhahaha

ok...
tetiba berangan kalau dapat anak kembar sepasang...
bestnya....
dua2 Bambam...dua2 pipi kembung...
sedap digomo dan di gigit...


jom layan gambar 
my BaMBaM Boy N BaMBaM Girls..
kembar lain bulan...

inilah gayanya kalau aku ada anak kembar..

lagi satu..
aku menahan keberatan yang maksimun...
faez : 8.2 kg
ain :7.6 kg


ala sweet sangat..


suka sangat dengan gambar nie....



Qurattul Ain seindah namamu..
mata yang bersinar...
susah nak senyum tak berapa nak mesra dengan org lain tapi bila dia tengok cik na dia...
laju je tangan hulur...
tak puas cik na peluk gomo pipi ain...
bila kita nak jumpa lagi ye ain...
cik na rindu ain...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Faez in The Opis...

Pengasuh oh pengasuh...
alhamdulilah aku di kurniakan pengasuh yang baik..
dan tidak pernah ambil cuti tiba2...
dan inilah kali pertama pengasuh ambil cuti emergency...
ari ahad...
pengasuh dah mesej ckp ari isnin dia tak boleh jaga sebab mak dia Nazak...
oklah sebab kenduri sepupu kawin hubby pun habis lewat dan ari masing2 dah penat nak driver kami pun sepakat sambung EL ajelah...pagi isnin baru balik SEPANG..
pagi isnin umi mesej beritahu mak dia dah meninggal...
minta lagi cuti selasa...
disebabkan pakej banyak dan due date dah dekat..aku tak boleh ambil cuti...
hubby dengan senang hati ambil cuti le semalam...
tepat jam 3:30 pagi tadi..
pengasuh call bagi tahu kena cuti lagi...
kakak dia pulak sakit tenat...
jadi ari ini...
ibu kenale bawak faez datang opis siapkan kerja

tengok baik punye baring atas meja ibu..
habis barang atas meja ibu turunkan kebawah meja...
huhuhuhu nasiblah KPT ari ni dapat staf kecik


esok tengoklah mcm mana...
klu umi cuti lagi memang ambil kena cuti le..
ari ni kena siapakan semua pakej yang due date dah dekat....


okla jumpa lagi ye...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, April 16, 2013

Pertemuan Itu Indah~TEnliTtIEFinGerS

pertemuan itu indah...
demi sebuah pertemuan...aku gagahi membawa anak2 yang selsema untuk berjumpa seorang teman ...
perkenalan alam maya memang indah...
dari sekadar menbaca kisah di blog akhirnuya membawa ke sebuah pertemuan di alam nyata...
yes..memang berhajat untuk berjumpa pemilik blog 
yes..sungguhtidak percaya...
tapi itulah yang menjadi kenyataan...
bermula berwassup di petang sabtu...
Eb cakap dia ada kat putrajaya 
ada kenduri sepupunya...
aturkan pertemuan di petang ahad...
tempat jumpa dewan kejiranan presint 16
exsited jangan cakaplah...
tetiba anak selsema.bukan anak je emaknya sekali...
hubby tanya jadi tak nak jumpa Eb...
tetap jawab jadi...
tapi petang....
pukul 4 baru jupa Eb...
perasaan?????
seronok gila2 ...
Eb...
peramah orangnya dan comel sangat....
anak2nya yang comel...oma yang peramah...

Aerish:
comel,senyum tapi pemalu...ajak bergambar ok je...
Aedrian:
paling ligat..susah nak tangkap gambar dia...
Aerica:
budak ni sungguh comel,asyik tersenyum aje ...manis wajahnya...lahirnya kecik je..tapi masa jumpa dah bambam....

mata aerica yang bulat...
kakak Aerish sedikit pemalu..belum panas lagi..

bergambar dengan bunga..
tengok dua2 nak tarik bunga...

kami berdua2 tetap ada je halangan nak bergambar comel2

ini dia si bujang yang ligat...

lagi gambar tapi tetap ada ganguan..

jadi gambar semua tak berapa nak cun...
nak lebih cun kena la tunggu Eb...
gambar dia mesti lagi cun...



buat Eb..
jangan serik nak  jumpa jue lagi...
nanti kita jumpa kita borak panjang2 je...
rasa tak puas jumpakan...
kita memang cakap banyak ...like hubby kita jugak...
sorry le kalau kita laki bini nie terlebih peramah...
hahahahahahha


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sweet Moment~Menonton Bersama

Dah berhari2 tak update blog...
rindu sangat...
bukan je tak update jalan-jalan pun tidak...
weekend???
kenduri kawin sepupu hubby..
banyak cerita menarik dan pos yang cun...(cunlah sangat)
ok jom kita mula bercerita...

kejadian..
pagi sabtu...dalam bilik rumah tok hubby...
sangat comel di  mataku...
sweet je...rasa lapang dada tengok dia,dia dan dia....insan yang ku sayang nie...
bertambah comel dengan aksi si kecik tue...

sorry ayahnya terseksi..
tapi "comel" sebab jadi baby tua...
cerita yang di tonton..
pada zaman dahulu

si ayah tak perasan si ibu ambil gambar...dia tahu bila dah masuk fb..hahahahahhaha
"ibu ni tak teragak2 nak ambil gambar...siap pos dalam fb tue"

sorry ayah...tapi ayah tak marahkan...
comel sangat...

ok stop dulu sampai ini..
nanti sambung balik.

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, April 10, 2013

WW..Main dan menangis...

inilah kisah faezuddin yang makin membesar dengan lasaknya...
sungguh gelihati melihat telatahnya...

mula2 tengok bersama-sama

baikkan..tengok sama2..
adik dengan baiknya...

mana boleh tengok saja..
nak pegang jugak..

akhirnya kakak dah tak bagi ...
terus menangis....

itulah faez....
kelakar betullah si faez....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, April 9, 2013

Chek Up 6 Bulan


aduh kali ini cik jue dapat pakej..
selain pakej ada pulak sampingan dia...
selsema.batuk dan demam..pakej sampingan pulak migrain dan tekanan darah rendah..
huhuhuhu tapi tak boleh ambil mc atau cuti sebab kena jadi urussetia meeting prestasi...
selagi report tak siap..
selagi tuelah tak boleh cuti..
meeting ari jumaat nie...
(sebenarnya boleh je nak cuti tapi tak bestkan..nie first time jadi urusetia tetiba nak cuti pulak....tapi klu mlm nie tak ok gak..terpaksa mengalahlah..esok kena cuti/mc gak le...)
selagi cik jue mampu...
huhuhuhuhu


oklah jom kongsi perkembangan faez..

berat 8.2 kg
tinggi 68 cm

dah start angkat bontot..tapi tak bergerak2..just pandai buat tarian dangdut aje...
makin lasak mengalahkan kakak time kecik...sekali pandang bawah meja..kejap lagi bawah kerusi..kadang2 tersangkut bontot di sofa..
terpaksa alihkan sofa sebab nak bagi lapang untuk di gerak kesana kemari..
time makan mcm anak burung asyik nganga aje...
hobi: 
kembangkan pipi dan sembur...
sangat pengeli...letak je muka kat dada dia..pasti dia gelak...
suka buli kakak..time kakak tengah buat homework dan main tab...
asyik berebut hp dengan ibu sebab dan masuk mulut...
dah pandai kutip2 barang dan bawak masuk mulut..
ok tue je setakap nie...
bila bangun je tidur pasti satu senyuman manis dihadiahkan kepada ibu atau ayahnya..
sweet sangat anak terunaku ini..

tertidur time balik chek up
kena cucuk kat peha...

hisap jari mengharapkan simpati ibu...
time ni ibu dah tak larat nak bangun dah..
ibu tak layan...
jom kacau kakak tengok TV...

kakak pun tak layak jugak...
kesiankan...



ok dah tue je perkembangan faez..buat masa nie...
moga anak2 ibu membesar dengan sihat dan kuat..
inn shaa ALLAH..




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, April 8, 2013

Projek Hujung Minggu..

salam isnin semua..
pening kepala...ari nie demam makin teruk...
klu dua hari lepas selsema dan batuk secara berjemaah dengan farisyah dan faez...
ari ni mak dia rasa nak mengundur diri...
demam...
tapi terpaksa gak pi opis...minggu ni kena jadi urusetia meeting prestasi...
jadi memang kena pi opis gak...
dah 3 hari sebijik nasi pun tak makan...
memangtakde selera langsung..
mengharapkan air milo je...
dengan biskut sekadar mengalaskan perut...

oklah nak kongsi projek kami hujung minggu nie..
alhamdulilah tempahan photo fridge magnet kami mendapat sambutan yang menggalakkan...
tapi kali ni hubby buat sorang..
jue sekadar masukkan dalam plastik je..
packing untuk di poskan kepada customer

tempahan dari tokey Elken...
50 pcs..

tempahan untuk majlis aqiqah 
(100 psc)
tempahan persendirian...
ada 3 set..


sebenarnya ada lagi tapi tak ambil gambar...
pening kepala tak ingat..
kesian hubby kena buat sorang2..



semalam kami jumpa dengan seorang blogger dengan 3 orang anaknya...comel sangat anak2nya..nanti jue cerita siapa dia...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa