Wednesday, January 30, 2013

WW..jelingan Manja dan senyuman Meleret..

morning..morning..morning...
ok gambar pertama dirumah baru...
pagi sabtu sementara menunggu lori sampai hantar barang...


 
ala tomel2....

permulaan di rumah baru kelam kabut aku dibuatnya setiap hari...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, January 29, 2013

4 BULAN SUDAH...

ALHAMDULILAH..
selesai sudah pindah rumah...
home sweet home...
lain kali kita cerita kisah suka duka kita pindah rumah ye...

sekarang berbalik pada anak teruna cik jue...
hari ini 29/01/2013 
Muhammad Faezuddin sudah berumur 4 bulan..
tapi masih belum menerap lagi...
mengiring tapi tak jatuh2 lagi...
alhamdulilah tidak bernah demam lagi..
cuma selsema ngan batuk je...


good boy...
suka berborak2...dan paling suka tidur..
senang ibu jaga awak,,,,
sepanjang sesi punggah barang,pindah rumah dan kemas rumah...
faez bagi kerjasama yang menggalakkan...
minggu depan baru chek up....
berat terkini minggu depan baru tahu...



oklah stop dulu ye...
lain kali jumpa lagi..

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 21, 2013

Hari I.N.I

oppppp sorry...
skrg memang tak update blog sebab.....................






packing barang...


sebab.........



nak pindah rumah...



ok selesai semua nie..
inn shaa ALLAH kembali berblog lagi...

banyak cerita nie..
kisah sedih,happy,takut semua ada...
simpan buat pekasan dulu...
jumpa lagi yaaaa

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 17, 2013

10Q MummY Ayu..

salam semua...
setelah lama kita tak bersua...
n3 pendek je...
tanda perhargaan buat mummy ayu...
terima kasih kerana sudi menjadi teman...
yeeeeeeehaaaaaaaaaaaa..memang hadiah komen terpilih dari mummy ayu...
so cute...

kad yang comel...
muka depan dia ...  


dah letak kat peti ais...



terima kasih...
sapa nak bagi hadiah kat kita lagi nie...
hahahahaha
sempat sampai sini je...
nanti sambung lagi...


ps :Sue@syawal...yang jue janji tue lepas jue pindah umah ye...tak sempat nak buat lagi nie..sorry terlambat pulak kali nie...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 14, 2013

T.E.R.P.A.K.S.A

serius aku terpaksa...
terpaksa kenapa????
perasan tak dua tiga menjak ni ...
cik jue jarang update blog...
sebenarnya cik jue dah start kerja..
dan opis pulak buat sistem baru...
jadi kerja berlambak...
memang tak sempat nak buat n3 atau jalan2...
sebab fail memang super duper punye banyak ...
kalau lambat kesian pulak kat pesara2 lambat diaorang dapat duitnya...
jadi buat sementara nie kena stopkan dulu berblog..
kena serasi dengan sistem baru ini dulu
baru boleh berblog dengan aman...
tapi yang sedihnya NUFFNANG pulak tengah berputar2 BE nya...
namuan cik jue terpaksa....



sorry cute mum aka uyun tak dapat pergi majlis aqiqah sara...
harap sara menjadi anak yang solehah..
amin

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 10, 2013

Jam 12:18 TengahMalam...

dah khamis dah..
kejap jekan....
n3 ringkas di pagi hari...
tepat Pukul 12:18 tengahmalam...
anak bujang ku dengan selamba bangun bermain ok...
di ulang...Bangun bermain ok
maka dengan "bangga"..ibu nipun melayanlah dia bermain...


 tengok..
ceria je bangun di tengahmalam...
dan kembali tidur tepat jam 
2:00 pagi...
huhuhuhu ingatkan adik tak ikut jejak kakak...
rupanya sama....huhuhuhu..



xtvt masukkan barang kotak dah bermula..
ada 15 hari lagi nak pindah
 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, January 9, 2013

WW kalau R.I.N.D.U suami....

pesanan dari Ustaz Azhar Idris





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WW R.I.N.D.U kamu

yup....
rindu sangat dengan budak nie...
last tengok masa umur 2 bulan ...
sekarang dah masuk 5 bulan...
tunggu bulan depan baru boleh jumpa....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, January 8, 2013

3 BLN sudah Berlalu...


yup anak bujang cik jue hari ini dah masuk
3 bulan 9 hari...
chek up le hari ni...
kena cucuk 5 serangkai dos ke 2...
dan alahmdulilah buat kali pertama FAEZ tak nangis kena cucuk...

berat : 6.5 kg
tinggi : 62 cm

alhamdulilah..
sudah pandai senyum..
tangan nak masuk mulut aje sebab gatal gusi


senyum itu sedekah
jadi sila senyum ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 7, 2013

Hadiah Dari K.A.M.U



Berkenalan melalui alam maya memang indah...
walaupun tidak mengenali face to face ...
tapi kita rasa macam dah lama kenal..
seronok tau...
bertukar2 pendapat,pandangan dan nasihat..
seronok tau..tambah2 satu hari boleh berjumpa....
lagi seronok...

terima kasih buat nad aka mama ZN 
keran sudi kasi FM gambar anak2 yang comel tue....



dah buat cha aka umi yang kental...
akak buat hadiah awak sebagai penghias peti ais akak...

 hehehehe yang besday tue dah nak luntur...
tapi tetap cun...



10Q so much ye kawan2 semua...
perkenalan yang kita semua memang indah...


ch@ hujung minggu ini inn shaa ALLAH akak nak pi sungai buluh..
nanti kita jumpa ye....




sistem GEN 2 masih down...
tension...fail banyak atas meja...








10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

MY Kitchen Kabinet


hohohoho bersua kita dihari isnin...
weekend korang apa cerita???
weekend ku ...ulang alik rumah baru tengok progress terbaru...
so far alhamdulilah ...
misi untuk pendah hujung bulan nie rasanya berjaya...
grill umah semua dah pasang...
table top pun dah siap....
sekarang tengah duk duk pasang lampu,kipas dan air con
kitchen kabinet belum siap lagi...
tapi design dah siap...
skrg dalam proses nanti dia orang datang pasang sebelum 24/1/2013
aduh pening jugak nak masuk rumah nie...
tapi happy....


ok ni dia kitchen kabinet kita yang dah siap design...

muka depannya..

rupa kat dalamnya...


alhamdulilah semua berjalan seperti yang dirancang...

ok jumpa lagi ye...



tension betul..masuk2 opis je skrg buat sistem baru...
memang hancurlah dan pening...
sekrang terlalu sibuk dengan percubaan dan percubaan...
memang tak berapa nak sempat BW korang....
huhuhuhuhuhu semput tau....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, January 4, 2013

Jom Pi KAFA



alhamdulilah tiga hari persekolahan ..
semuanya berjalan lancar...
tahniah anak ibu kerana pandai berdikari...
tapi yang tak sanggup baju putih bertukar tak putih ...
pagi sehelai baju petang sehelai baju...
nasib mak tok buat 6 helai baju putih...
huhuhuhuhu anak daraku....

pagi sekolah kebangsaan 
petang sekolah KAFA...
sedikit merunggut kerana penat...
tapi nak buat mcm mana sayang...
nak jadi "doktor" mesti kena pi sekolah pagi petang...

tengok baru je pakai dah kotor..
pasni makan dulu baru pakai baju...
tension ibu tau...




YA ALLAH kau terangkan hati dan kau permudahkanlah pembelajaran anakku
AMIN


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 3, 2013

PerCubaan Pertama Gagal..

Ok teman2..
hari ini baru start kerja..
jadi sedikit kelam kabut dengan menguruskan kakak ke sekolah dan adik ke rumah pengasuh...
alhamdulilah walaupun kelam kabut tapi semua berjalan lancar..

ok percubaab yang gagal tue...
opppp
si bujangku FAEZ ..
dah mula nak menerap tapi percubaan gagal dan terus menangis...

 takpe faez nanti kita cuba lagi ye sayang...

alhamdulilah hari ini hari kedua faez duduk dengan pengasuh...
so far oklah...
harap faez serasi duduk dengan pengasuh tue sampai besar...



hari pertama kerja jiwa sedikit kacau ingatkan anak dan farisyah
dan bertambah kacau nak uruskan kakak kesekolah pagi dan petang


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, January 2, 2013

DAh Jumpa Tapi ........


kisah jumpa blogger...
tapi tak sempat nak tegur sebab
dia kat tingkat 3...
cik jue kat tingkat 4...
turun bawah dia dah takde....
tak de jodoh kami untuk beramah mesra...

korang nampak tak sapa???
ala yang pakai baju hijau tue!!!
kenal tak???
ala yang anaknya kaki posing ala model tue!!!
nampak tak budak dalam stroller...
itulah anaknya BALQIS...
dah kenal belum???
oklah blogger tue ialah 
anje pemilik 
aka 
Kau Tercipta Untukku


buat anje moga lain kali jodoh kita panjang dan bolehlah kita bertegur sapa...


hubby  selalu cakap:
ibu ni selamba je tegur orang.pantang dia rasa dia kenal terus tegur...
hahahaha aku memang mcm tue kalau aku rasa pernah jumpa orang tue..mesti aku tegur dan ayat aku rasa pernah jumpakan???
kalau blogger pulak...ni ######(nama dialah)...
tapi kalau tak cam memang aku tak tegur jadi korang tegurlah aku ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

R.A.M.B.U.T ku gugur ...


aduh tension..
makin hari makin banyak...
dulu taklah banyak mcm nie...
sejak bersalin ni makin teruk pulak rasanya...
nampaknya kena pi kedai kasi potonglah......


macam nielah keadaan rambut aku bila disikit setiap hari...
penuh tue kat sikat...

lagi aku tensian lagi banyak rambut ku gugur...
huhuhuhuuuhuh




sapa2 ada petua jomlah kongsi...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

KeNaNgan di Tahun 2012


HARI ini 2/1/2013...
selangkah kita ketahun baru...
moga tahun ini lebih baik dari tahun 2012...
kenangan yang terindah 2012 kita bawa dengan senyuman ketahun 2013...
kenangan yang pahit...kita tinggalkan ia disana...
jangan dibawa kenangan bersama air mata itu ketahun baru ini....

Yang Best tahun
2012

pertama:
kami telah dikurniakan seorang cahayamata yang telah lama kami..
6tahun kami tunggu akhir farisyah telah menjadi kakak..
Selamat Datang Mohd Faezuddin...


kedua...
Farisyah Discharge IJN...


yup mulai tahun ini farisyah dah discharge dari IJN..
jantung dah kembali normal mcm orang lain...
hanya ALLAH je tahu perasaan kami time tue...

ketiga

Home sweet HOme...


yup dapat kunci umah...
dan insayallah hujung bulan nie dah nak pindah duduk umah sendiri...


Yang tak Best
2012..

macam biasa farisyah kena jugak hypo pada bulan 6,kena buat MRI...keputusan ok cuma air di kelililng otaknya keputusan tak berapa cantik...tapi kalu itu ditentukan oleh ALLAH buat Farisyah kami terima dengan hati yang terbuka dan redha...
sepanjang mengandung kena ulang alik ke hospital putrajaya sebab ada fabroid 


dan paling penting kami dapat penuhi impian farisyah nak kek yang diimpikan selama ini...



dan apa yang kami harapkan moga...

*moga kesihatan farisyah bertambah baik dan kalau boleh taknak masuk wad lagi tahun nie*
*moga bisnes yang kami jalani terus maju jaya*
*moga kehidupan kami berjalan dengan lancar dan penuh kegembiraan*


alhamdulilah permulaan tahun 2013 dengan gembira kerana nak masuk rumah sendiri,moga dengan kegembiraan ini membawa sinar kepada kami sekeluarga pada tahun ini.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa