Thursday, December 26, 2013

Faez :Rasa Nak Tercabut Nyawa Kami

Salam khamis Semua..
pagi tadi punyelah malas nak bangun pagi...
mentang2 semalam cutikan...
hehehehehehe...
korang semua apa khabar...
mesti ramai yang sambung cutikan...

hujung2 tahun nie...
kadar sibuk cik jue memang berbeza sikit berbanding pertengahan tahun...
tapi alhamdulilah setakap nie mampu mengatasinya....

oklah berbalik pada tajuk kita...
budak yang dah nak masuk 
1 tahun 3 bulan nie..
memang jalannya dah laju...
akal dah panjang...
ligat sangat...
happy sangat tengok dia ligat mcm tue...
tapi sendiri mau ingatlah...
penat sampai kadang2 rasa mcm nak menagis pun ada....

faez sekarang pantang gate rumah terbuka...
memang di meluru ke jalan raya...
BAHAYA????memang BAHAYA...
walaupun Taman perumahan...tapi ada gak yang bawak kereta laju...

kejadian pagi semalam 
tengah cik poji sibuk membasuh kereta...
cik poji bukalah gate sebab banyak baju kat ampaian..
nanti basah pulak baju...
si faez ada kat luar main basikal...
cik jue memang duk tengok dia main...
tetiba sekali cik jue pandang ke TV...dia dah takde...
oklah cik jue ingat dia mainlah kat depan...
dalam masa yang sama ada sebuah kereta honda perlahankan kereta...
cik poji ingat org tue cari rumah org...
bila di keluar ...........
rupanya2...faez dah kat jalan raya....
YA ALLAH...
tak tahu apa perasan kami masa tue....
memang sumpah sekelip mata je....
berlari2 aku ngan cik poji ambil faez...
subahanaALLAH...
jauhilah kami sekeluarga dari kecelakaan....
terdiam kami...
memang tak salah2kan sapa2...
sebab dua2 salah....
huhuhuhuhu faez oh faez....

petang pulak kami memang plan nak kluar...
pakaikan dia kasut..sibuk nak pakai beg sekali...
bajet hensemlah...
buka je gate rumah terus je kluar...
tak pandang kiri kanan dah...
cik jue ikut je mana dia nak pergi...
bila si kakak tanya
"adik nak pergi mana"
dia pun tunjuk nak pi taman rupanya....

ini budak yang mendebarkan hati ibu ngan ayah dia pagi semlm...

betul2 pengajaran buat kami...
macam2 boleh jadi dalam sekelip mata...
selama ni memang Gate rumah kami bermangga...
jarang sangat kami buka...
kalau buka pun sebab nak kluar rumah...
pasni cik poji ckp...
"basuh kereta pun tak boleh buka gate...
biar basah baju jangan kita yang menangis hari2"
huhuhuhuhu serius kami berdua rasa bersalah atas kecuaian kami...

Moga ALLAH lindungi kami sekeluarga...





sesungguhnya Dia memberi rezeki kepada sesiapa yang di kehendaki-NYA dengan tidak menghintung jumlahnya

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

mama ila said... [Reply]

bahaya betul..budak dah dapat kaki memang camtu...dapat peluang..mesti berdesuppp dia jalan..hihihi.... kena hati2 lepas nie ye =)

NinaAz said... [Reply]

ishh. bahaya tu kakk. kena jaga2. faez jgn nakal2 yea. ciannn mama

Cik Jue said... [Reply]

@mama ilamemang bahaya...rasa kalau kena toreh memang tak berdarah rasanya..menyesal sgt

Cik Jue said... [Reply]

@NinaAztuhan je tahu perasaan kami..hehehe

syawalsimpsons said... [Reply]

bahay tu...takut pulok sue baca ni..adoi faez tu dah la ligat kan..nasib tak da jadi pape kan//.//....risau pulok...tak pe la pengajaran untuk sesape yang baca jugak kan...setuju dengan piji jugak

::EIDA:: said... [Reply]

uikk bahayeeeeeee.. die baru nak berjalan, habis semua die redah ehh.. hati2 kak ;))

ch@ said... [Reply]

btl, anak yg baru dpt kaki mmg mcm tu. pantang gate terbuka, meluru sahaja. alhamdulillah, trio sini masih lg dlm kawalan. nak buka grill pintu pun kita cuak nak biarkan dorg main kat luar melainkan, kita pun ada sama kat luar. seram.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa