Thursday, November 7, 2013

Faez: Ibu Sedih Awak Happy Je...

Salam Sayang semua...
think positif always...
semalam rasa sedih sangat bila budak berdua tue takde...
tapi atas nasihat kawan2 kat FB n Blog serta member2 opis...
akhirnya hari ini...rasa ok sikit...

ambil peluang rehatkan badan...
ambil peluang bulan madu jap...
ambil peluang cas bateri ...
ambil peluang bermanja2 dengan cik poji...

tapikan naluri seorang ibu kot...
sampai je umah petang semalam....
buka pintu rasa sunyi betul...
air mata ni laju je mengalir..
tetiba cik poji pulak cakap
"sunyi je rumah kitakan yang"
"ampaian pun kosong"
huhuhuhuhu....terus makin laju pulak air mata nie....

tapi lain pulak kisah si anak....
malam tadi adik wassup gambar...
happy je main....
adik cakap kadang2 faez macam termenung...
pastu terus bangun jalan masuk bilik...
mencari ibunya dalam bilik...
bila tengok ibu takde dalam bilik...
kluar sambung main.....
tapi tak nangis....
huhuhuhu lega hati ibu bila dengar faez tak nangis...
semalam call cakap ngan kakak...
dapat anak yang mulut banyakkan...
siap cakap...
"ibu janganlah sedih,kakak jaga adik kat umah mok tok,nanti bila dah umi nak jaga adik balik..ibu datanglah ambil...kakak ngan adik ok je duduk rumah mok tok nie"

serius lega hati ibu bila dengar mcm gitu...



tengok bukan main lagi budak kecik tue main...
join kakak ngan abang main...
mana nak ingat ibu...

oklah hari ini hati ibu lapang sikit...
moga anak2 ibu sentiasa sihat dan happy dibawah jagaab mok tok...
dan moga umi kembali nak mengasuh secepat mungkin...

oklah jumpa lagi ye...
nanti kita lawat rumah korang ye...

tahniah buat falsya n emy ...
dua2 dah selamat bersalin....
seoarang bb girl..seorang bb boy...
tahniah...selamat berpantang korang



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

teringat2 akan farisyah yang banyak celoteh tu...dier tau ibu dier susah hati...tu yg die tenangkan ibu dier kan...

syawalsimpsons said... [Reply]

jue ada dapat mesej dari umno putrajaya...semalam dier buat untuk presint 16, 17, 14, n 18..nnt try call N g kat pejabat umno presint 15..kalo dorang dah buat untuk presint 9...kena collect kat pejabat umno la...mak sue kata..sekarang kena collect sendiri..tak leh wakil sudah..try la...mana tau ada rezeki kan...dah jimat

Qhaifa Nur said... [Reply]

nampak hepi mereka Jue...
janganlah bersedih ok..

cikpuanhady said... [Reply]

alahai..sweet sgt farisyah..kakak yang good ni..

IntaNBerliaN said... [Reply]

alahaiiii bergenang air mata baca dialog kakak tu haaa...

ch@ said... [Reply]

aduih karam. mmg kuatlah kakJue. jadi kita ni taktaula caner. tak terbayang auni berpisah ngn kita, harus berdrama air mata je. emak ok, auni yg ko, asyik tanya umi ja. isk! tabahla kakJue.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa