Monday, October 28, 2013

Faez: Masuk Wad 22/10 -24/10/2013

salam sayang semua...
bersua kita di pagi isnin...
seperti di janjikan...
bercerita kisah faez masuk wad...
sebenarnya faez dah batuk n selsema dah nak masuk 2 minggu..
sebelum raya haji lagi...
klinik swasta dah pergi klinik kerajaan pun dah pergi...
ubat2 semua habis...
kisah bermula disini....

22/10/2013
pagi2 turun dari rumah,memang dah plan nak bawak faez pi KK kat presint 9
sampai KK ambil nombor bagai ...
tunggu dalam 1/2 jam.dokor panggil...
tengok keadaan faez...doktor suruh ambil gas...
dah ambil gas,chek oksigen dalam badan masa tue...oksigen faez dalam 80 je...
memang rendah...
masuk balik bilik doktor...
doktor buat surat suruh rujuk HPJ...
pakaikan faez oksigen, kami ke HPJ naik ambulan....

 tengah menunggu nombor di panggil

kena net diKK , 
kepenatan dan tertidur sendiri

sampai di HPJ..
faez kena xray,ambil darah dan di bagi oksigen..
keputusan oksigen dalam badan masih lagi drop...
paru2 pulak ada jangkitan kuman tapi sedikit je...
tapi masih kena masuk wad..sebab oksigen dia tak cantik...
pastu faez di masukkan ke wad..
wad 2C katil 19
(masuk wad je...boleh katakan nurse2 kat wad 2c ramai yang kenal aku..huhuhu penangan farisyah yang selalu kluar masuk hospital)

masuk wad...
faez aktif macam biasa...
gambar bawah tue menangis tak nak pakai oksigen..

sampai kat atas..
alhamdulilah oksigen faez dah mula ok macam biasa...
syukur alhamdulilah...
faez tak dibagi makan ubat,tiadak dipasang drit sebab dia makan dan minum macam biasa...dan aktif macam biasa...
cuma kena on net 3 jam sekali...

 tukar baju hospital sebab memang tak bawak baju...
tunggu ayah bawak baju...
comel tak faez pakai baju pink...
petang tue jadi drama air mata...

ambil net pada malamnya...
faez dah ok tak menagis lagi...

23/10/2013
perkembangan faez bertambah baik...
aktif macam biasa...
cuma masih ada bunyi dan nafas masih lagi laju...
oksigen je pun dan normal....
memang teruji mengjaga faez kat hospital nie...
sakit habis badan aku...
sebab tak nak duduk langsung kat bilik...
memang berdukung je...
berbanding jaga farisyah ...sebab farsyah dah besarkan...

faez dah seronok...
net dari 3 jam di naikan menjadi 4 jam sekali
tapi masih belum boleh kluar wad...
kena tunggu lagi satu malam...

24/10/2013
alhamdulilah akhirnya faez boleh kluar wad...
selepas malam tadi net di naikan lagi jadi 6 jam sekali...
pukul 1 tengahari...
pakar cakap semuanya dah ok..
boleh kluar wad...
cuma kena pantau je...
alhamdulilah sekarang faez dah sihat tak batuk dan selsema lagi...

tunggu ayah datang ambil...
ada orang kasi vitegen
seronok faez...


inilah kisah faez bercuti 3 hari 2 malam di Hospital Putrajaya...
moga lepas nie anak ibu nie sentiasa sihat selalu...
orang jarang demam dan selsema nie...
sekali kena ...
berpeluh si ibu...

ada orang datang tengok faez kat hospital...
terima kasih aunty soya....

sibuk duk hisap jari...

oklah stop dulu...
nanti jumpa lagi ye...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

faez mmg macam tak sakit..macam tak percaya je dier masuk hospital tu kan..mmm..ni izz dah mula batuk balik..adoi ubat dah bagi...nape la jadi gini

Qhaifa Nur said... [Reply]

risau gak kan Jue...bila budak cergas macam faez masuk wad...tak selesa juga...
alhamdulillah..lega dah sembuh

aanie said... [Reply]

musim skrg ni kan....

alhamdulillah faez dah ok...

ch@ said... [Reply]

Alhamdulillah Faez dh kembali sht. Tapi duduk wad, mmg la x best. Kita xtau la cemana keadaannya kalau kita ditmpt kakJue. Dgn trio lg. Adeis!

LYAfrina said... [Reply]

siannyer faez.. tp syukur alhamdulillah coz keadaan dah beransur sembuh kan..

mamaRIFQY said... [Reply]

olo kesiannya.lama gak die kene warded ye..try bagi habatussauda.bagus utk sume penyakit tu..

eB said... [Reply]

lahai. sori to hear that. mmg menduga jaga anak kat spital nih kan? eB pn dh experience utk 2-2 anak. sedih. hu3...

Masya said... [Reply]

lama jugak kene tahan.. dah keluarkan?? alhamdulillah... dah sihat

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa