Monday, August 19, 2013

K.I.S.A.H Raya oh Raya 2013

Alhamdulilah...
Syawal yang ke 19....
orang lain dah lama cerita...
aku baru tehegeh2 nak cerita....

dugaan demi dugaan yang menimpa sebelum syawal menjelma...
dan kerna dugaan itu...
kami tukar plan...
ikut turn kami raya kat JB...
tapi sebab tukar last minit kami pun berayalah di terengganu....
teruja?seronok?..mestilah raya kat rumah mak sendiri...
tapi masih dalam mood sedih sebab tak tahu berapa rm nak kena habis repair kereta.....

ok...
kami bertolak seawal jam 3 pagi dari sepang...
terima ksih tokey kedai kereta kasi pinjamkan kereta myvi baru dia pada kami...
tak sangka dia kasi pinjam kereta..
ok sambung cerita...
bersahurlah kami di setiawangsa....
(imbas kenangan zaman bercinta gitu...kat mcd setiawangsa hahahaha)
alhamdulilah trafic lancar sampai rumah mak dalam pukul 8 pagi....

aku ada 7 beradik...
4 dah kawin...abang ngan adik aku raya kat rumah mak mertua jadi aku ngan kak ngah jelah raya kat umah mak bersama 3 lagi yang bujang...
walaupun tak ramai meriah tetap sama...
menu utama mak...
mestilah nasi tomota,tapai,ketupat palas dan biskut raya...
petang raya kami semua pun berangkat balik ke kg mak ayah aku kat besut....
oklah...jom kita tengok gambar sekeping dua....

kami sekeluarga....

kakak ngah sekeluarga...

my mum n my dad....

 neida aka mak uteh....

 udin aka ayah chik

eija aka ayah chu



inilah kisah raya kami...
nanti ai tempek lagi gambar raya versi 
farisyah,faez,ayah dan ibu...
kalau tempek semua sekali mahu menagis rasanya...
hahahahhaa tapisan haruslah di buatkan.....




gambar banyak...
malas nak cuci.....nak buat kenangan...
jadilah dia personal Fridge magnet....
klik sini ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

ALHAMDULILLAH DAPAT JUGAK BERAYA KAT KG HALAMAN KAN....

Qhaifa Nur said... [Reply]

salam aidilfitri...

nasib baik dapat balik kg...
semua itu dugaan...
yang pasti raya pasti best kan..

Rizziela said... [Reply]

kenapa dengan kereta?

nasib baik ada kereta yg lain kan? susah gak kalau nak raya2 x ada kereta

SiTi said... [Reply]

nasib baik tokey kedai tu bg pnjam keta... baik hati tul dia kaan....

LYAfrina said... [Reply]

cik jue n family juga membiru di pagi raya.. ramai gak y pilih kaler biru kan..

xpela..ujian blake tu..tp mujur tokey tu btimbang rasa.. alhamdulillah..

salam aidilfitri..
maaf zahir n batin

Masya said... [Reply]

nasib baiklah tokey tu baik ... ada hikmatnya jugak tu.. dapatlah beraya dgn mak.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa