Tuesday, August 27, 2013

Duit Raya Singapore...

Salam Semua...
Busy ke korang...
mood raya lagi ke??
minggu depan ada jamuan raya bahagian dan sektor...
makan2 jelah kerjanya...

oklah mcm semua tahukan...
jue raya kat terengganu..
lepas kereta dah ok ...
kami pun balik johor...

biasalah dah nama pun johor baharu....
mestilah sebelah singapore...
dan kami memang tak pernah jejak kaki ke singapore..
walaupun sebenarnya sedara mara cik hubby 
kebetulan time kamibalik adalah jumpa sedara jauh family cik poji...
dari singapore...
maka merasalah anak2 ku dapat duit raya singapore...


senyum farisyah dapat duit raya lain dari lain katanya...
jumlahnya ...
4 SGD untuk farisyah dan 4 SGD untuk faez...
kami tak tukar pun...biarkan aje duit tue dalam simpanan...
kalau tukar anggaran dapat dalam RM 16 +++
tapi bila ayah chik dia tengok duit tue terus mintak sekeping...
farisyah kasilah...ayah chik dia kasi RM 10....
huhuhuhu lagi untung nie...
sekarang ada 3 keping je simpan dalam tabung farisyah...
seronok dia bukan main....

rupanya2 time kecik2 dulu family cik poji memang selalu bagi duit raya dalam matawang negara lain...
yang biasa diaorang dapat singapore dan australia...

ok jumpa next cerita ye...

gambar banyak...
malas nak cuci.....nak buat kenangan...
jadilah dia personal Fridge magnet....
klik sini ye...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

4 comments:

aanie said... [Reply]

untungla farisyah ayah chik dia tukar...kalo tukar 4 keping tu confirm dpt Rm40...hehe....

Eliss Mie said... [Reply]

wah best jugak dpt duit matawang asing kan :)

syawalsimpsons said... [Reply]

seronoknya farisyah duit raya berganda-ganda yee

Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum.sheila pun selalu dapat duit raya dollar. papa sheila suka simpan dollar, pastu bagi as duit raya kat anak2 dia. heeee

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa