Tuesday, July 23, 2013

SENTAP dengan Facebook

Salam ramadhan yang ke  14..
kejap je..dah masuk 14 hari..
pejam celik pejam celik dah sampai penghujung...
tahun depan belum tentu kita akan bertemu lagi...
insayallah moga kita semua dipertemukan dengan ramadhan yang akan datang...

tajuk...
SENTAP DENGAN FACEBOOK...
serius kadang2 cik jue sentap dengan fb nie...
terutama tentang kes budak meninggal dalam kereta...
 YA ALLAH...
sampai sekarang cik jue masih lagi teringat gambar dan kisah yang terjadi...
sedih sangat...
menangis cik jue teresak2....
Subahanallah....
sedih betul.....kita sedih mak dia tak tahu mcm mana....
tapi bila baca komen2 org lain...
lagi sakit hati....
jangan salahkan maknya 100%...
benda nak jadi....bukan dia mintak...
kalau kita di tempat dia...
apa perasan kita...
inilah yang dinamakan dugaan...
ALLAH uji maknya dengan cara begitu....
kita tak tahu lagi macam mana ALLAH nak uji kita...
Mak mana sanggup tinggal anaknya begitu...
tapi bila ALLAH cakap 
"KUN FA YA KUN"
maka sapa kita nak tolak benda tue...

jadi buat peringatan pada diri sendiri dan kawan2 sekali...
tak payahlah duk share benda2 mcm gitu..
kalu nak share...
carilah benda yang berfaedah sikit...
mcm ceramah2 agama ke...
sekurang2 nya dapat jugak pahala....

~Al-fatihah buat bidadari syurga~


nak order personal fridge magnet...
jom klik sini ye...



pada teman2 yang cik jue dah mintak alamat...nanti cik jue post fridge magnet kat korang..belum siap sepenuhnya lagi...hehehehhe sorry lambat pulak....
 




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

kan..sue pon bengang ngan sesetengah org yang menghukum tanpa sebab...kiter redha je la dengan ketentuan dier...mungkin ni la cara dier...mana tau kalo dier hidup pon dier akan pergi dengan cara lain kan...sedey dengan ibu tu..bukan dier sengaja...bukan mudah kiter mmg kiter nak lupakan sesuatu benda yang melibatkan anak ni kan...emo sudah

Falsya said... [Reply]

kan jue...dieorg xde kat tmpt parents arwah so xleh nak ckp suke2 hati...kalau kene kat batang idung sendri, xkan la baru nak paham..mak bapak mana yg smua bende nie jadi kat anak2 dieorg..sedih bile baca semua comment2 tuh..semoga keluarga arwah kuat..

al-fatihah buat arwah..

Sidratul Muntaha said... [Reply]

facebook tu entahlah
kami ade pun sbb nak tmbh kawan n niaga
tpi bila ade yg buat onar mcm ni cikjue
nk2 orang islam
tak ke sedih dan malu
takde belas kasihan lansung

Qhaifa Nur said... [Reply]

facebook sekarang Jue..macam-macam cerita ada...

Masya said... [Reply]

emosi kejap kdg tgk org yg komen bukan² tu.. saboo jerlah ... huhuhuhu

mama lieyna said... [Reply]

Itulh manusia skrg ni, kt fb..mudah sgt keluarkan kata2 kesat...cuba la sesekali bygkan if kita ditmpt si ibu tu....yg sedih bertambah sedih dan hiba...hu..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa