Tuesday, July 16, 2013

Masak BerBuka dengan Senyuman

salam 7 ramadhan
alhamdulilah masih lagi memasak untuk juadah berbuka kecuali kuih...
tersenyum puas dengan hasil tangan sendiri walaupun tak sedap mana...

sebenarnya nak kongsi cerita ....
tahun nielah kita tak pening nak masak apa...
dengan bantunya kita dapat masak lauk yang berbeza setiap hari...
syarat utama bila bahan2 masakan itu ada kat rumah semua menjadi...
serius tersenyum puas....
sesuai dengan slogon 
"pasti menjadi"
nak tahu apa rahsianya...

inilah dia....
memang senyum puas masak kali nie....
sebenarnya kita nie bukan apa...
saja nak cari masakan berbeza ...
kalau masak ayam tue biarlah pelbagai...
ni tidak asyik ayam masak merah je....
bila ada buku nie bolehlah kita pelbagaikan masakan ayam kita...

sebenarnya yang dia ajar masakan harian yg biasa kita masak je...
tapi kadang2 kita datang blur tak tahu nak masak apa...
belek2 buku nie terus datang idea...
tue yang kita suka...
lagi satu bahan yang digunakan insayallah memang ada kat rumah buat stok....
jadi kita sekarang masak dengan penuh senyuman....



nak berbuka puasa kat luar sekarang memang takde mood memikirkan faez selalu buat perangai time nak berbuka...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

Nad MamaZN said... [Reply]

Memang best ada buku ni kan
So cik jue takyah google resepi la ye ? Hee :)

MRS. K said... [Reply]

slalu klu teringin nak masak pape kite google kat tenet je cari resepi huhuh

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@Nad MamaZNgoogle jugak...sebab ada yang takde dalam buku nie..

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@MRS. Ksamalah tapi buku nie memang banyak membantu

MamaFarah said... [Reply]

betul tu cik jue..kita pun ada satu..suami bagi..tapi dia yg dok xcited tengok resepi..hahaha

ch@ said... [Reply]

nak kena beli juga ni, iskla...
kita mmg masak hari2. sbb dh ddk rmh kan. dulu boleh excuse g beli je kat kedai.

syawalsimpsons said... [Reply]

menarik ni..sue kena carik kat internet je klo nak buat yg lain2 sikit

Masya said... [Reply]

ada jugak buku ni mmg banyak membantu, lg² tahu masak sambal tu.. seyes sedapp .. x terpikir pulak nak masak mcm ni selama ni hahahahaha ... mmg senyum lah bhn pun simple jer..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa