Monday, July 15, 2013

Kek Pertama -Choc Moist

salam ramadhan yang ke 6...
terlalu busy buat kita jarang singgah blog...
ok minggu nie kita free....akaun dah tutup...
"black out" selama seminggu 
korang percaya tak...
31 tahun kita hidup kita tak pernag buat kek...
memang kita tak pandai pun....
tapi disebabkan janji pada anak dara yang sorang....
maka si emak pun mengagahkan diri ...
meng"google" resepi ...
dan akhirnya berkenam dengan resepi dari 
paling mudah dan simple...
nak resepi jugak ke....
alamak kita pun cedok resepi orang lain...
oklah kita kasi link jelah...
nanti korang klip sendiri ye...
ok link buat kek
ni pulak untuk topping

kita ikut sebijik tau..
tak ubah langsung ...
dan hasilnya.................................


tara.........

 walaupun sedikit comot hasilnya..kerana tiada bekas sesuai ...
tapi rasanya.....
nyum...nyum....nyum.....
memenuhi citarasa tekak farisyah n my hubby

senyum dapat buat kek untuk mereka...
lepas ni belajar buat kek lain pulak...
hubby cakap jangan tunggu 31 tahun akan datang baru buat kek lain....
hahahhahahahahah



maafle tempek gambar kek pagi2 nie...cerita lama baru nak publish....
hehehehhehheh


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

Nurhayati Mohd said... [Reply]

sedapnya..yum2

Nad MamaZN said... [Reply]

Waaa mmg sempoi ek? Nk try gak la :)

Gieyana said... [Reply]

nmpak sempoinyer...lama x buat kek gak nih..:)

Eliss Mie said... [Reply]

kalau tak reti buat kek bukan alasan, eliss beli tepung segera :p banyak kat market.hehehehe

syawalsimpsons said... [Reply]

nampak menarik tu..best2...tak pe comot pon

Qhaifa Nur said... [Reply]

sedapnya Jue..
comot tak kisah janji sedap kan..kan

ieyda said... [Reply]

tengok je pun dah tau memang sedap...leh cuba nanti raya nie..hihii

aanie said... [Reply]

kehkeh...31 thn sekali buat 1 kek ye...aanie ni 31 thn jgk..x penah buat kek jgk..haha..

ch@ said... [Reply]

haish, kena buat jg ni...aummm sedapnya.

Masya said... [Reply]

memang mengiurkan btl....

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa