Friday, July 19, 2013

Aksi Saya : Lasak Tak Saya

Salam Jumaat dan Salam Ramadhan ke 10
kejap je dah masuk hari ke -10
dan hari ini kami suami isteri bersahur dengan segelas air dan sebiji buah pear...
sebab semalam buka puasa kat luar..perut dah penuh sedar pulak lambat..
memang tak sempat nak masaklah...
nasib baik hubby kata "ok takpe ibu...kita minum air je..."

ok jumaat ni nak cerita pasal anak terunaku...
semalam buka pose kat Marriot Hotel Putrajaya
(sponser RHB bank utk opis hubby)
sumpah best gila...
juadah memang banyak...
dari tradisional sampai western,italy semua ada...
buah2 durian pun ada....
tapi sebabkan faez yang sesungguhnya lasak...
dan telah menguji kesabaran si ibu ngan ayahnya...
maka si ibu blogger yang tegar  (tegar ke??) 
merasa sedikit sedih dan terkilan 
kerana 
tidak dapat mengambil gambar...
huhuhuhuhhu
rasanya tahun nie nilah last kot kami makan buffer...
tapi dalam geram tue seronok jugak tengok telatah dia...

nak tengok bukti kelasakkan dia...


berdiri dalam stroller tue memang hobi dia
(gambar ni masa dia datang opis pengasuh tak de)

tengok aksi dia buat kita rasa nak gigit....

ini gambar malam tadi...
dapat sekeping je...masa ni dia duduk diam lagi..
dapat sudu..di gigitnya sudu tue...


inilah kisah anak teruna saya...
walaupun lasak...
kami tersenyum puas dengan telatahnya...
moga faez jadi anak yang solehah...
sentiasa sihat....



atas kelahiran baby boy masing2...
selamat berpantang






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

Nad MamaZN said... [Reply]

Baru la namanya boy ye faez? :)
Part berdiri dlm stroller tu kakak nayli pun gitu jugak
Last2 jual stroller dok dlm troli
Puas hati haha

MamaFarah said... [Reply]

ala cik jue, x encem la kalo x lasak...dah namanya anak teruna..hehehe

Falsya said... [Reply]

alaaa ibu..faez kan boboy..kene la lasak..ehhh tetibe..ahahaha..chumellll faezzzz wat muke jelir2 lidah gitu...;D

syawalsimpsons said... [Reply]

si izz tak penah try duduk kat dalam kerusi tu lagi...budak tecik tu sangat2 lasak kalah abg dier tau...

ch@ said... [Reply]

adoiii faez, buat aunty geram je buat muka camtu. muka minta kiss-kiss-kiss. tatau la arrizqi nnt cemana. dia diam asal dpt mknn. tatau la.

Qhaifa Nur said... [Reply]

budak tengah buat kerja Jue..memang gitu gayanya...yup faez..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa