Thursday, June 13, 2013

Berubah Kerana Anak

Salam Khamis...
menghintung hari nak pi besuka ria dengan Family....
tapikan cik P dah datang pulak ari nie...
macam mana nak main air.....
huhuhuhuhuhuhuu.....

inilah kisah perjalanan hidup kita...
biasanya balik kerja... 
lepak jap tengok tv..
pastu masuk dapur..pastu siap2 nak solat berjemaah..

tapikan sejak gila "teduhan kasih" ini
jadual larilah pulak...
hubby jeling bukan main...
tetiba rasa mcm ketam pulak...
"nak ajar anak jalan betul..diri sendiri tak betul"

hubby pun banyak berubah sejak farisyah mula solat nie..
biasanya xtvt dia...
balik opis,masukkan kain dalam mesin..
pastu dia akan mengadap komputer main games....
tapi sekarang sebab farisyah tunggu dia nak solat nie...
azam maghrid je...dah siap mandi...
nak jadi iman pada anaknya...


jadi ibu sila faham2 sendiri...
tutup tv bila sebelum azam maghrid ye...
sila mandi dan solat bersama ye...
sila layan "teduhan kasih" di TONTON ye... 

sekarang ayah dah mula menjeling jangan sampai ayah buka suara ye...


betulkan...bila dah ada anak nie..banyak perubahan yang ketara berlaku sebab kalau kita tak berubah macam mana kita nak mendidik anak2 kita menjadi insan yang cemerlang..
kita impikan anak yang berjaya didunia dan akhirat ...tapi kita sendiri beri contoh tak baik pada anak..macam mana anak nak jadi yang terbaik....


n3 ini bukan untuk menunjuk2  tapi buat kenangan kami sekeluarga..insayallah bila kami baca balik..kami tersenyum sendiri kerana ia kenangan terindah bagi kami sekeluarga dalam kehidupan seharian kami....


"senyum selalu ..peace"


kenapalah tv tayang cerita best time maghrid



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

Nigina said... [Reply]

tulah ... skrg ni cite best best suka pada kul 7.00.. tu yang geram kan.. dahlah waktu maghrib... tv3 ni pun buatlah waktu lain kan...

cik dah faridah said... [Reply]

betul2..kdg kiter nak ajar anak tp kiter sendiri bt kesalahan jgk..sama2 berubah kan...

syawalsimpsons said... [Reply]

sokong ngan cik jue..demi anak perlukan perubahan

Falsya said... [Reply]

akan menuju ke perubahan tuh...insyaAllah..hehe

xpe jueee...falsya pun layan kat tonton jer..

Qhaifa Nur said... [Reply]

dulu layan citer ni kejap2..sekarang macam best pula...
maghrib pun jadi lewat he..he..
perlu berubah kerna anak..

Masya said... [Reply]

demi anak2kan .. kenelah tunjuk yg baik....

haihh jenuhnya kat opi masuk blog cik jue nampak header jer.. x boleh baca entry apatah lg nak komen, kat opis internet tgh lembappppp

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa