Monday, April 22, 2013

Screen Capture HTC One X

Isnin..oh isnin.....
kenapa dengan isnin???
mood kelaut sikit..
oklah nak cerita sikit nie...
orang lain semua dah pandai buat...
cik jue sedikit terhegeh2...ketinggalan keretapi
bila tengok orang buat terpikir2 mcm mana nak buat...
tapi bila tanya..semua pakai samsung...
aku je ke pakai HTC????
siap google kat youtube...
takpaham pulak tue...
rupanya setiap hp lain caranya....
hehehehe ini pun nak cerita ke???
sekali ari sabtu pi mines...
aku jumpa blogger di sana...
si kecik molek dengan husband dia...
sempatlah kami berborak...
ok berbalik pada tajuk..
aku ajak laki aku pi kedai hp yang biasa kita orang pergi tue....
semata2 nak suruh dia jar macam mana nak ajar mcm mana nak 
screen capture...
rupanya senang gila ko...
akhirnya dapat jugak screen capture ...
yeyeyeyeyyeyeye
CIK JUE DAH PANDAI


percubaan pertama...
gambar depan hp aku..


percubaan kedua...
wallpaper HP aku...



hehehehe 
ada2 sapa2 tak tahu lagi ke???
ok yang pakai HTC terutama HTC oNe X...
mai sini nak ajar....

cara yang senang aje...




 ok pham tak...
macam nie...
tekan Buttan ON/OFF 2-3 Saat...
lepas tue korang tekan butang HOME tu serentak tau...
Klu Ada Bunyi Shutter Sound tue betullah tue...
tapi kalau korang OFF memang tak bunyi le...
nanti dia auto simpan kat korang punye GALLERY Tau...
jangan risau ye...

ok dah siap....
selamat mencuba...


Gila kentang first time aku buat tutorial....hahahahha..
ok sapa yang tak join lagi aku punye contest..kat atas tue...
amatlah di alu2 alukan....
jangan lupa join ye...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

Nad MamaZN said... [Reply]

Sharing is caring :)
Lepas ni mesti lg gigih ber screen capture
Hihi
mcm kite la sblm ni masa mula2 pandai tu :)

syawalsimpsons said... [Reply]

mmm...sue jugak yg terkial2...

Qhaifa Nur said... [Reply]

Jue, kena beli hp canggihlah kalau nak buat macam ni...cantik

wahida said... [Reply]

kehkeh...sekarang dah pandai la ye cik jue...

bagus2...

Eliss Mie said... [Reply]

telefon aku cap ayam jer :p

ch@ said... [Reply]

tipon kita tipon baling anjing, so xde nak screen capture ni. huaaa... so cantik HTC ni. i like.

ME BEAUTIFUL FOREVER said... [Reply]

Tima kasih sbb you bg cara utk screenshot utk hp htc ni...nanti mesti i asyik berscreeshot aje lah..hehe

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa