Monday, February 18, 2013

Hadiah Darinya...

Salam Isnin semua...
Mood????
monday blues....
senyum di pagi isnin nie...

oklah nak cerita sedikit kisah "HOME SWEET HOME"
cik jue dapat hadiah...
hadiah yang memang tak disangka...
dah tahu  bentuk dan design dan tak menjaga itu hadiah sebenarnya...
kisahnya begini..
biasalah suami isterikan...
semua benda berkongsi bersama ...
termasuklah rumah idaman..
pada dasarnya rumah itu memang atas nama hubby kerana dia buat loan
sayang nak kongsi loan...
tapi semuanya kami kongsi...

hasil dari kerja keras kami akhirnya dapatlah kami me"renovite" sedikit rumah kami...
dan salah satu idaman kami ialah kitchen kabinet...
dan rasa macam satu kejutan bila hubby cakap 


"kitchen kabinet ini ayah hadiahkan untuk ibu"

hadiah apanye...ini bukan duit yang kita kongsi bersama ke????

"tak ini duit kitchen kabinet ibu...ayah dah bayar habis pakai duit ayah semua...ok jadi kitchen kabinet ni hadiah ayah untuk ibu...supaya ibu lebih rajin masak lepas nie..."

hahahahha tak boleh blah...
tapi apa2 pun terima kasih hubby kerana hadiahkan kitchen kabinet ini untuk ibu...

setelah siap dipasang

ok close-up sikit ye..
pandangan tepi

dan masa pindah..
semua pinggan mangkuk selamat di susun oleh dua orang adik lelaki yang memang rajin..
dan sebabkan kabinet tue tinggi sangat dan disebabkan ketinggian cik jue yang tak berapa nak panjang jadi pinggan yang kat atas sekali tue adalah pinggan yang memang tak guna kalau guna pun time darurat aje...hahahahaha


10Q abang chik dan adik kerana sudi menolong mengemas rumah kami kalu tak memang pengsan kot dengan anak kecik nak mengemas...
huhuhuhu stok dulu ye lain kali jumpa lagi...

hubby...
terima kasih banyak2..sebab hadiah kitchen kabinet nie...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

14 comments:

NinaAz said... [Reply]

Monday y surammm. En hubby dh terbg sarawak. :(

Sisss. Bestnyaaa ada dapur mcm tuuuu. Siap kabinet bagai.. lg2 present dr encik hubby kan.. hihi.

syawalsimpsons said... [Reply]

cik jue...untuk aunty soya ada tak..kikikii

Falsya said... [Reply]

yeayyy!!!..bestnye dpt kitchen cabinet..lagi bersemangat la nak masak nnt..;)

aanie said... [Reply]

bestnya dpt hadiah mcm ni....mmg kena rajin masak la lepas ni cik jue...hehe...

@e_da said... [Reply]

bestnya cikjue... nampak cantik je kemas kan.. bertuah dpt hadiah... dapur sy pun otw tgh nak buat.. heheh

cik dah faridah said... [Reply]

mesti cik ju makin rajin masak kan..bak kata en suami la..hadiah istimewa utk isterinya ..hik..hik

Rinna said... [Reply]

Alhamdullillah.. cantik.. Kitchen Cabinet tuh.. lepas nie leh laa masak sedap2 utk hubbykan.. :)

Qhaifa Nur said... [Reply]

rasa kemas bila ada kitchen kabinet ni Jue..
asal masuk dapur saja mesti senyum memanjang kan..kan

Nad MamaZN said... [Reply]

Bile nak buat house warming? Haha! :)

sakila's craft said... [Reply]

lepas nih kompom masak best2...bulat lagi la en.husband...

mamafarah4 said... [Reply]

hehehe..tahniah..dpt hadiah..
best plak tu hadiahnya..
kene wat mkn2 ni ...
mesti hepi jer bila masak kan?
wakakaka

airis naufal said... [Reply]

alahai cntiknye rumah kak jue.. rindu kat rumah saya kt sermban... uwaaaa...

Masya said... [Reply]

dulu pindah rumah pun hubby cakap mcm tu hahaha.. sebab tu semangat jer nak masak.. sampai sekarang.. walaupun blk kerja penat sebenarnya...

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

assalam salam kenal...wow! dapur canggih..cantik2..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa