Monday, December 31, 2012

Orentasi Tahun S.A.T.U Buat Farisyah


salam Semua...
tanggal 29/12/2012....
farisyah dah mengarung pakaian rasmi sekolah rendah iaitu 
baju putih dan kain biru gelap...
perasaan time tue...
farisyah: seronok yang amat sampai malamnya tak lelap asyik berjaga je...tanya dah pagi ke belum
ibu n ayah: macam tak caya anak dah besar dah masuk tahun satu..dah masuk 7 tahun..dah nak alami alam persekolah buat anak

jom kita bercerita...
seawal 8:30 pagi kami dah sampai di Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 16 (2)
masuk pendaftar tengok farisyah dapat kelas 1 LOTUS..
kat sini takde peperiksaan menentukkan kelas...
bila tanya cikgu ...jawapannya..
tahun satu sama je kita ajar kasi ok tahun dua baru tentukan kelas...
(ok aq suka cara nie...semua budak dia tidak dibezakan tarafnya kepandaiannya..kerana kadang2 pada awalnya dia slow tapi lama2 dia ok)

sebelum sampai kesekolah...

saya dah dapat tag nama yang besar

sebelum taklimat dimulakan...
farisyah kena beratur ikut kelas dan akan dibawa kekelas 1 lotus..
ibubapa tak boleh ikut..kena tinggal dalam dewan...
alhamdulilah farisyah ok bila ditinggalkan...

taklimat pun bermula...




selepas selesai taklimat dalam pukul 11:00..
ibu bapa boleh ambil anak2 kat kantin ...
kenapa kat kantin???
jom tengok aktiviti mereka!!

 tengah mendengar taklimat
taklimat macam mana cara nak beli makanan dan minuman dikantin

 ustaz tengah bagi taklimat
budak2 baik je dengar.siap ada demo lagi macam mana cara beli makanan...
kat sekolah tue takde jual makanan ringan...
menu dia cuma nasi lemak,bihun goreng,keut tiew goreng,mee goreng dan nasi goreng..harga RM 1 sepinggang'
air pun sama RM 1 segelas...
maknanya setiap ibu bapa kena bekal RM 2 sahaja untuk anak2...


mak ai ..zaman aq sekolah dulu mak hanya kasi 50sen je pi sekolah rendah

masa ni suruh farisyah belajar beli makanan dan minuman dikantin...
alhamdulilah berjaya...
sebenarnya aq dan hubby tak percaya rupanya farisyah dah pandai berdikari sebab selama nie semua kita orang buat untuk dia.....


ok maka tamatlah hari orentasi farisyah disekolah...
tak sabar nak tunggu rabu FIRST DAY dia..
buku teks cikgu dah kasi tapi takpayah bawak dulu sampai dapat jadual waktu lagipun dua minggu awal nie orentasi mengenal alam persekolahan...



moga farisyah menjadi anak yang berguna di dunia dan akhirat,
ibu tahu mungkin farisyah tak sehebat orang lain dan selaju orang lain untuk memahami apa yang cikgu ajar tapi ibu tahu farisyah akan cuba untuk jadi macam orang lain dan ibu tahu anak ibu pasti berjaya seperti orang lain satu hari nanti.

nasihat cik jue pada korang semua....please jangan banding anak2 kita dengan orang lain atau dengan adikberadiknya sendiri kerana setiap anak lain perkembangannya.

dan semua orang nak anak berjaya tapi jika dia memang dianugerahkan "istemewa"terima dengan hati yang tenang kerana setiap yang berlaku inn shaa ALLAH...sesuatu yang lebih baik menanti kita nanti...



selamat tahun baru 2013 buat semua


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Alahai D.I.A putus pulak




huhuhuhu gelang tangan kesayanganku dah putus...
sedih betul...nak pi kedai betulkan sekarang tak de masa pulak...
busy aje memanjang...
alahai.....




abang jomlah kita pi betulkan...
huhuhuhu sedih tau...
rasa lain pulak tangan ni bila tak de,...



tak sabar tunggu RABU sebab farisyah dah start sekolahxsuka RABU sebab dah nak hantar faez ke rumah pengasuhdan tak sanggup nak hadapi khamis sebabDAH START KERJA



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

New H.A.I.R for New S,C.H.O.O.L


N3 nie auto publish ye teman2..
saat nie cik jue kat sekolah farisyah...
ada orentasi sekolah....
tetiba terpikir....

DAH BESAR RUPANYA ANAK AKU NIE, RASA BARU JE AKU BERSALINKAN DIA

seperti biasa...rambut farisyah kena potong...
cik jue tak suka rambut yg nipis dan halus itu menganggu dia...
klu ikutkan memang sayangle..
rambut di lurus je...
ok je kalau simpan panjang dan boleh toncang pi sekolah...
tapi anak dara ni tak suka..
jadi apa lagi kasi potong le...
tapi mcm biasa ala2 DORA 

jom tengok rambut baru farisyah tapi fesyen lama...

muka serius ...
ambil lainlah...

senyum kambing gitu...

dan ialah wajah sebenarnya...
senyumannya....


cantik tak???


selamat berhujung minggu ....selamat kembali kesekolah anak2...





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, December 28, 2012

First T.I,M.E


Salam jumaat semua...
dah jumaat rupanya....
hari ini 28/12/2012 sepatutnya cik jue masuk opis...
selepas 3 bulan bercuti...
tapi cik jue sambung cuti lagi sampai minggu depan...
almaklumlah kakak dan start sekolah darjah satu
lagipun pengasuh faez dah start bulan 1...
cuti panjang buat rasa malas nak pi kerja dah...
golek2 kat uamah dengan anak2 memang seronok...
tengahari masak untuk laki dan perut sendiri...
alahai bahagia rasanya.....
tapi buat masa ini keadaan kami membuat cik jue  
tidak boleh menjadi housewife 

inilah budak yang kena tinggal umah pengasuh start minggu depan...
tapikan...dia mula tak sihat...
esok genaplah umurnya 3 bulan...

aduh sayu hati ibu sayang 
bila hidung tersumbat,susah nak tidur...
dah mula merenget2
apa2 pun ibu sentiasa doakan anak ibu cepat sembuh ye sayang...
sayang anak ibu...

please share pendapat korang

kerja start 28/12/2012 
ambil cuti :28 dan 31 /12/2012
2/1/2013 cuti farisyah start sek...
3-4/1/2012-nak cuti ke nak kerja...
ingat nak kemas barang masuk kotak...
tapi rasa sayang cuti takut nak pakai time emergency...
pening - pening...
apa pendapat korang kerja ke cuti...
please share pendapat korang


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, December 27, 2012

TUTORIAL DAN FREEBIES PERCUMA


Salam Semua..
sekarang suka ubah2 wajah kat blog ku nie...
konon nak kasi cun...
barulah semangat nak buat n3...
nak kongsi dua blog yang aku suka tentang tutorial dan freebies dia..
cara dia ajar memang mudah...
kalau korang nak ubah blog korang kasi cun lagi..
adik berdua nie ada buat tutorial dan suka kasi free apa yang di buat..
tapi nak tempah pun boleh jugak...
dan yang penting murah...

blog pertama


dia punye follow korang tahu berapa???
55371
aku punye....
610 
memang jauh langit dengan bumi
dan adik ni rapat gila dengan blooger otai


blog kedua




adik baru berumur 20 tahun
mula berblog pada januari 2012..
follow dia??? 
797



ok jadi kalau korang nak mencantikkan blog korang..
atau nak belajar lebih lagi tentang blog selain membuat n3 je...
korang boleh pergi kat blog adik berdua nie...
gerenti korang puas hati cara dia ajar....


bilalah blog aku nak se"hot" blog2 otai...
hahahaha perasan...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Baby Collection


Baru berjinak-jinak dalam dalam perniagaan barang Baby
jadi Kami menawarkan Harga yang murah sebagai harga promosi
jika berminat boleh PM,Call,SmS dan wassup...
stok adalah terhad

3 in 1
saiz : 6-12 bulan
cotton 100%
harga kedai RM 72..
harga kami RM 40 (xmasuk pos)

3 in 1
saiz : 0-6 bulan
cotton 100%
harga kedai RM 72..
harga kami RM 40 (xmasuk pos)


3 in 1
saiz : 0-6 bulan
6-12 bulan
cotton 100%
harga kedai RM 72..
harga kami RM 40 (xmasuk pos)


saiz : 0-6 bulan
         6-12 bulan (sold out)
cotton 100%
harga kedai RM 42..
harga kami RM 30 (xmasuk pos)


saiz : 0-6 bulan
         6-12 bulan 
cotton 100%
harga kedai RM 42..
harga kami RM 30 (xmasuk pos)



kasut baby Boy (tapak lembut)
saiz
     0-6 bulan  (sold out)
6-12 bulan (sold out)
12-18 bulan
RM 25

 kasut baby Boy (tapak lembut)
saiz
     0-6 bulan  
6-12 bulan
12-18 bulan
RM 25




 kasut baby Girl (tapak lembut)
saiz
     0-6 bulan  
6-12 bulan
12-18 bulan
RM 25

last stok
stoking dan sarung kaki
baby 0-6 bulan
1= RM 10
2=RM 16
3=RM 21

last stok
baby 3-12 bulan\
1= RM 8
2=RM 14
4=RM 24


last stok
Stoking baby
0-9 bulan


1= RM 7

2=RM 10





harga barang tidak termasuk harga pos..
cod kawasan berdekatan putrajaya sahaja..

ok tue ajelah...










10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, December 26, 2012

P.E.N.A.T tapi Happy


lama jugak cik jue duk berceloteh kat sini...
cik jue dalam keadaan PENAT
yup PENAT...
penat badan,penat otak yang paling penat ialah POKET...
hahahahaha bukan senang nak memenuhi segala impian...

alhamdulilah kepenatan itu hampir selesai..
nak pindah rumah dengan dua anak bukan senang 
terutama ada si FAEZ...
untuk mengemas masukkan barang dalam kotak ialah suatu yang yang susah....
baru kemas dia menangis..mcm mana nak mabil dia klu kita sendiri dipenuhi habuk...
itulah salah satu cabarannya....

insyallah bulan depan di tahun baru kami akan melangkah ke rumah impian kami..
sesuatu yang indah bila memiliki RUMAH sendiri bagi seorang wanita yang bergelar isteri dan ibu..
bila tanya hubby ....jawapannya ialah
"abang rasa satu kepuasan hidup bila dapat sediakan  sebuah rumah hasil titik peluh sendiri untuk isteri ngan anak2 abang"
tetiba laki aku felling2 gitu ..hahahahahaha

sekarang semuanya hampir selesai..
grill,table top dalam proses...
kitchen kabinet lepas siap table top baru pasang...tapi dah selesai jugak...
lampu,kipas dan paip semua dah beli
gate dalam proses upgrade
sekarang tunggu semuanya siap sebelum pindah masuk..
cat dalam rumah????
kami tak cat ok ...pakai je warna putih..
hahahah dapat offer wallpaper murah RM 555 siap pasang dan kami dah booking..
tapi langsir belum lagi pi cari...tunggulah dulu ye...
perabot ada beli baru dan ada pakai je yang lama..

ok cerita kisah anak daraku 
FARISYAH
bukan main seronok dapat bilik sendiri..
hampir semua barang dalam biliknya dia pilih sendiri..
yup lampu tidur dan lampu siling
yang tak boleh tahan siap pilih wallapper untuk biliknya
katil kami pakai je yang ada..double dacker yang bawah quen...
cadar pun suruh beli baru...
nak cari jugak yang warna pink ala2 princess gitu...
almari baju dah beli kat ikea dah lama sebenarnya...
awal tahun ari tue...
meja belajar pakai je yang ada sekarang..warna pink jugak 
dan diapun ikut tak sabar nak masuk rumah baru sbb ada bilik sendiri...
anakku dah besar rupanya...semuanya nak privacy
sabtu nie farisyah ada orentasi kat sekolah...

oklah sampai sini je cik jue celoteh ye...
lain kali celoteh lagi...
sorry kerana tak dapat jln2 rumah korang...
free nanti cik jue pi jalan2 ye...
tunggu komen cik jue kat N3 korang..
hahahahaha...


alhamdulilah aku bersyukur dengan apa yang telah KAU berikan kepada ku serta keluargaKU

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 24, 2012

Jom M.E.N.D.E.R.M.A ringan beban..


Salam Semua...
just nak sharing nie ...
pada mereka yang sudi  dan berhajat ingin bersedekah bolehlah panjang2kan tangan anda untuk menderma kepada mereka yang memerlukkan...
sumbangan anda amatlah kami hargai...

SEMOGA ALLAH MEMBERKATI ANDA SEMUA




SESUNGGUHNYA TANGAN YANG MEMBERI ITU LEBIH BAIK DARI YANG MENERIMA

MOGA JASA BAIK PADA ANDA UNTUK PANJANGKAN
N3 INI DI BLOG DAN FB KORANG YE...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, December 19, 2012

J.U.M.P.A blogger


sambung n3 tadi..

Home Deco Exhibition 2012 Shah Alam


masa duk jalan2 dalam tue kita jumpa blogger...
aku perasan itu blooger sebab tengok anaknya..terus je meluru pi tegur...
hahahaha aku memang tak malu...sumpah kalau salah orang malu besar...
tapi dah tahu mesti betul sebab aku kenal benar muka anaknya...
nak tahu sapa...
jomlah tengok...



berminat dengan PHOTO FRIDGE MAGNET n MY PERSONAL CALENDER







kenal tak???

walaupun tak sempat borak panjang tapi suka sangat dapat jumpa aanie...
aanie dah buat n3 pasal jumpa ni semalamkan...
nanti ada jodoh kita jumpa lagi dan borak panjang2 ye aanie...





ps:sapa2 yang rajin boleh tak "like" FB-GaLLeRY-aNNaFaUzIE

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Home Deco Exhibition 2012 Shah Alam


Tadi tunjuk aiskrim...terliur tak..
sedap aku makan kat ALAMANDA ye...

ok tutup cerita aiskrim ye...
kita cerita pasal Home Deco Exhibition 2012 Shah Alam

ari ahad ari tue aku kesini...
sejak nak masuk umah nie...
tempat2 lagu nie aku pi...
hehehehe saja jalan2 cuci mata dan poket kot...
tengok design kitchen kabinet,tengok almari...
kita beli apa ye????

berminat dengan PHOTO FRIDGE MAGNET n MY PERSONAL CALENDER



kami beli plug extension yang comel sangat..
(lupa nak ambil gambar)
pastu kita beli wardrobe...
memang murah dah usaha kat kedai semua dekat RM 2k..
tapi kat sini tak sampai RM 2K...puas hati bahagian dalam boleh pilih sendiri
pastu siap ada cabutan bertuah..cik jue dapat kipas...
heheheheh suka sangat...
dan yang paling syok kita jumpa blogger...
jup lagi kita cerita ye...

yup kita dapat kipas,pastu farisyah dapat JAM DINDING..
hubby pulak dapat tempat letak biskut raya....

katil dan tilam ..siap duduk bagi faez susu jap...

suasana kat dalam tue..
(gambar tak berapa cun..sbb kalut dukung faez)

itu jelah yang sempat ambil gambar...
nanti bulan 3 tahun depan ada lagi...


jam yang kita jual pun ada jual kat sana tapi lagi mahal pada jue jual...hahahaha


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WW- RM 20.75


salam rabu ...
jom ww jap...

Apa Yang RM 20.75??????




ini ke?????
TAKKKKKKKKK
TAPI INI.....


























sumpah sedap...
aku dah langgar pantang....lagi 20 hari nak 100 hari
hahahahahahahhah


nak tempah PERSONAL CALENDER DAN PHOTO FRIDGE MAGNET...klik sini ye...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, December 18, 2012

S.E.P.E.T.A.N.G Bersama Versi AYah sayang Kamu


sambung lagi cerita kat TAMAN SAUJANA HIJAU presint 11 
kami pi sana sebenarnya nak bawak farisyah jalan2..
yelah dah lama dia tak pi jalan2 mcm nie..
yelah ibu ngan ayah dia sibuk amat sangat...
tahun nie kami tak de masa nak bersuka ria...
setiap hari ot plus sabtu..
ari ahad pulak pi pick up jam yang orang order
plus lagi aku mengandung...
memang takde masa busy sgt..kesian farisyah...
sorry sayang ini semua demi nak masuk umah...
dan akhirnya impian jd kenyataan...
ibu ngan ayah janji....
tahun 2013....kita pi jalan2 ye...

berminat dengan PHOTO FRIDGE MAGNET n MY PERSONAL CALENDER


oklah jom layan moment indah antara 
"ayah dan anak"

10Q hubby sebab sporting habis ambil gambar kali nie...
sweet sangat...

ayah vs kakak

sweet sangat...anak manja ayah...

"ayah dah ada anak dua"-farisyah

saya hero ayah saya

aku sayu tengak gambar ini...
"kasih sayang seorang ayah"



YA ALLAH TERIMA KASIH KERANA KURNIKAN AKU KEBAHAGIAN INI

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SePetaNg BerSama....Versi Ibu Dan Anak-Anak


salam Selasa semua...
lambat bersiaran hari ini...
semalam busy buat benda lain tak sempat nak draf siap2...
hehehehe

oklah kita sambung kisah sepetang bersama..
semalam aku tunjuk kami gambar kami ber4..
(nak bergambar ala2 Nad aka mama ZN tue)

kali ni pun ambil gambar versi ...
ibu dan anak-anak serta ayah dan anak-anak
aduh pening pulak...
jomlah kita tengok gambar...

berminat dengan PHOTO FRIDGE MAGNET n MY PERSONAL CALENDER

jom tengok versi IBU DAN ANAK2 ye...

kakak ngan ibu bergambar..faez sibuk duk menyusu...

wah kakak dah mula aksi gediknya...

ibu dan faez...

view yang sungguh menarik..


ini tempatnya...


kalau sapa2 yang rajin bergambar...
jomlah datang sini ...
korang akan rasa kepuasan yang amat sangat untuk bergambar...



jom kemas rumah lagi






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, December 17, 2012

K.I.S.A.H PAVLOVA


Terlebih rajin Pulak ari nie...
dah lama nak makan PAVLOVA nie...
huhuhuhu dari mengandung kot...
tapi taklah mengidam..cuma nak makan...
dan akhirnya impian jadi kenyataan...
aku buat sendiri....hahahahaha...
idoknya...
semua order dengan Sha Saperi
memang bestlah...
dia jual yang mini punye...
kalau nak order kena PM dia ye...
tapi rasanya memang PERRRRRRRRRRRRRRRRRRR
best sangat2...
tapi ada cerita sedih disebaliknya....
sebelum cerita moh kita tengok gambarnya....

tengok pun dah tahu sedap....


kasi zoommm sikit...
(gambar dari FB SHA SHAPERI)



ok moh nak cerita kisah sedih..
idoklah sedih sangat cuma telan air liur jelah..hahaha
ok PAVLOVA ini aku beli 5..
sha ni kasi kat hubby ku..tengahari tue dia bawaklah balik...
terus simpan dalam peti...
dia balik sembahyang jumaat ...
aku pun ambillah satu..konon2 nak kongsile...
jadi makanlah kami satu kongsi tiga orang...
yang lain simpan dalam peti kasi sejuk sikit lagi...
sebelum pi kerja hubby dan farisyah pun makan sorang satu...
ok ada lagi 2 dalam peti ais...
maka yang dua tue akulah yang punye...
lepas hubby pi kerja aku pun tidur faez..
dan aku pun selamat tidur sama...
bila aku bangun..duk jap hubby pun balik...
tengah aku duk berperang dengan perut belanga kat dapur...
tetiba farisyah masuk buka peti ais ambil PAVLOVA
dalam hati aku dok kata..
takpelah ada satu lagi nanti boleh makan..
tetiba ayah dia tanya
"cha makan tue ibu dah makan belum"
dan bila ayah dia tanya je macma tue...
tergerak hati aku terus buka peti ais
bila je aku buka peti ais...
huhuhuhuhu menangis aku kat situ...
PAVLOVA tue dah habis...
rupanya farisyah dah makan time aku tidur tadi...
dan yang dia ambil dan makan sebentar tadi itu adalah yang last...
dan makanya aku hanya makan yang mula2 tadi tue pun berkongsi 3 orang dan farisyah makan paling banyak time tue...
huhuhuhu maka si ibu pun menyanyikanlah lagu..
"batu belah batu bertangkup ..
telanlah aku tangkuplah aku 
aku kempunan Pavlova yang sedap...
hahahaha itulah kisahnya...
walaupun tak banyak dapat jugaklah aku makan sesudu dua...

huhuhuhuh sha shaperi nanti kita nak order lagi...

kasi farisyah dan hubby sorang satu je..

yang lain pasti aku sorok siap2...
hahahahaha



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

SePetang BerSaMA..K.A.M.I Berempat...


Hari Sabtu Petang KAMi lepak kat 
TAMAN SAUJANA HIJAU,Presint 11
tempatnya cantik sangat..
view dari atas bukit...
kalau duduk kat atas tue boleh nampak SATU PUTRAJAYA...
memang cantek...
klu nak buat PHOTOSHOT 
kami just2 jalan kat atas tue...
dan sempatlah bergambar sekeping dua...
dan inilah first time kami bergambar berEmpat...


alamak jauhlah pulak...
ok jom ambil sekeping lagi





dan inilah gambar kami berempat...
sweet je rasanya...
terima kasih "Cik PAGAR" kerana dapat kami tumpangkan kemera dia atas kamu




siap aku cakap dengan hubby ambil gambar ni takyah posing skima kita posing selamber je mcm nad aka mama ZN...gambar dia satu family comel2 belaka..

nad aka mama ZN...sumber inpirasi untuk bergambar keluarga..hahahaha





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Senyuman Di Suatu P.A.G.I



Salam Isnin Semua...
Monday Blues ke...
buat masa nie memang takde monday blues
heheheh tengah bercuti katakan...
sue@syawal hari ni dah masuk kerjakan???
selamat kembali bertugas....ye...

MaNa Pi cuti sabtu dan ahad..
cik jue???
xtvt penuh...
siap jalan2 jumpa blogger lagi....
siapa dia???
TUNGGU...
Ok kita mulakan N3 pagi nie dengan senyuman 
anak teruna aku....
alala tomei2nya....
(heheheh puji anak sendiri nampak)
faez ini "sombong" sikit berbanding kakaknya..
farisyah 1bulan lebih dah pandai senyum dan menegur orang...
faez sekarang baru nak start..tupun ikut mood....
tapi mcm mana anak ibu tetap comel di hati ibu



Selamat Pengantin Baru buat DIAH,moga bahagia selamanya....
(kawan nana n falsya)



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, December 14, 2012

KeNAngaN Itu IndAH - U.G.A.T

Salam Jumaat Semua...
minggu Ni minggu Malas Nak Up date Blog...
yang aku tahu pandang umah aku yang dah mcm tongkang pecah..
kotak sana sini...
tapi masih belum di isi apa2..
duk pikir apa yang perlu di kemas dulu...
dan banyaknya barang nak kena let go.....

oklah nak ajak korang ke tahun 
2006
time tue aku baru je tunang...
memang rindu time duduk kat UGAT nie..
antara kenangan terindahlah....

yup aku rindu time nie..
aku kerja dengan TENTERA..
sapa kata tak seronok kerja dengan org beruniform..
bagi aku memang seronok sebab dia orang sekepala denganku...
tp hubby kata tak best sebab dia punye opsi tak sporting mcm opis aku..
tengok aku sorang je awam kat situ..
sebab tue aku dipuja..
diberi segala kenikmatan ...
hahahaha..
dan paling best time ni aku kecik molek dan comel
(hahaha puji diri sendiri pulak)
5 tahun berkerja kat sana sebelum bertukar ke PUTRAJAYA...
kenangan disini tetap menjadi ingatanku...
rindu sangat2 pada..

L/kpl Azian -sekarang dah koperal tunggu nak pakai sarjan dan masih setia dia UGAT
pbt ida- skrg dah koperal dan posting pun kat Butterworth
koperal Azlan- aku panggil dia ABANG LAN..dah Bersara sebab xcident time tue aku dah nak pindah kat PUTRAJAYA...teruk gila dia xcident..kaki patah kiri dan kanan...
Sarjan Kamal- skrg dah pakai PW 1 kat UGAT lagi..memang otai dan orang yang paling aku sayang kat sana..banyak gila tolong aku laki bini...dah mcm abang dah rasanya....
Sarjan Alwi- dan pencen..masa Pencen dia pegang Jawatan PW 2 tak silap akulah...pun baik gila dengan aku..
dan ramai lagi dan masih lagi rapat denganku...
kalau pi KL mesti aku pi kat rumah diorang nie...
diaorang pun kalau ada open house ke mesti ajak aku...
tue buat aku rindu kenangan dengan diaorang...


oklah kita pi dulu ye...
jap lagi ada orang nak datang...
nak kemasle apa yang patut...
hahahaha 

SEDIKIT SELINGAN BUAT
ANIE,BAL DAN SAPA2 LAH YANG IKUT AKU TUNGGU KORANG TAPI AKU TAK MASAK TAU BEKALAN KAT UMAH DAH HABIS....


U.G.A.T

(Urusan Gaji Angkatan Tentera)




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa