Friday, November 30, 2012

Rules In The house....


petang semua...
agak2 klu pakai 2 rules ni kat umah ok tak...
tapi lakiku masa ku tag ni kat FB...keluar semua fakta...
hahahahaha
yelah bagiku sendiri memang tak sesuai pun ...
tapi tak tahule orang lain....
nilah RULES nye...



macam mana korang semua setuju tak....????
pikir-pikirkanlah..petang2 nie...



**autopublish...time nie dengan duk ambil kunci umah nie....seronoknya**



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Bila FARISYAH Berkebun

Salam Jumaat Semua...
Bila Mood rajin ni Jom Update blog laju2

klu semalam duk cerita pasal faez....
hari ini kita bercerita pasal kakaknya pulak...
kakak dah pandai baca ...
nanti bila ibu buka blog baca banyak kisahnya dalam blog nie...
ok time duk kampung ari tue...
farisyah ni tak lekat kat umah ...
mana mak tok dia pergi mesti dia ikut dan salah satu xtvt dia buat ialah...
"BERKEBUN"
ok jom tengok gambar biar gambar cerita ye...

 tolong angkut batu bata....

tersenyum...walaupun berat...

posing itu penting...

bukti kakak tolong mok tok

gedik santai pertama...

gedik santai kedua...

posing dulu pastu.....

baru susun bata buat hiasan
ok last sekali ambil gambar atas tugu depan umah...


ok inilah kisah farisyah berkebun...


p/s: hari ni nak pi ambil kunci umah....tak sabar rasanya...malam nanti cik jue BW korang ye...jgn lupa tinggalkan komen nanti cik jue pi BW korang ye....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, November 29, 2012

Faez....Happy 2 Month

hari ini genaplah umur faez 2 bulan
tadi cerita pasal kena cubitkan...
jom sekarang kita cerita pasal kisah chekup kat klinik dua hari lepas...

berat : 4.9 kg...
tinggi :54 cm..
alhamdulilah faez sihat ..
perkembangan pun bagus....
kena cucuk 5 serangkai...
menangis tak ingat tapi kejap je...
pastu diam dan terus termenung.....

kecik mata lepas nangis...

termenung panjang....





sebenarnya paling best time chek up faez ialah...
bila ibu kena timbang...
berat sebelum faez kluar : 92 kg
berat sebulan selepas faez keluar : 82 kg...
berat dua bulan faez keluar :70 kg...
huhuhuhuhu senyum sampai telinga ....
bila orang tegur nampak kita ...
.....KURUS.....
penat kena dera kat budak dua orang nie.....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Alahai Kesianya Dia

....oppppssss lama tak update...
...banyaknya sawang..hari2 buka tapi tengok je tak update....
...ada nak cerita tapi malas nak ketuk....

jomlah untuk mengubat kerinduan kat blog yang tak berapa nie...

jomlah tengok budak kena tarik pipi dek ayahnya...
geram..pipi bukan main bolat lagi.....


-ibu suka tengok bila bibir bawah dah di tarik lebih dari bibir atas...
- mata dah kecik..enjin dah nak start tue...
-enjin dah start bunyi...ibu ambil gambar dulu ..baru pujuk....
hahahahahaha

ala kesiannya anak ibu...



ps:Enjin ibu nak berblog baru nak panas...hahahahaha


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, November 6, 2012

Berkongsi Kasih

Salam SemUa...
alamdulilah dapat up date blog ari nie...
senyum sampai telinga...

anak ialah anugerah paling  bernilai dalam hidup..
dulu semasa kakak seorg...
semua kasih dan sayang di beri sepenuhnya kepadanya...
tidak perlu berkongsi dengan sesiapa...
6 tahun kakak tak payah kongsi dengan sapa2 pun...
dan selepas 6 tahun Faez muncul...
alahamdulilah anugerah dari ilahi...
yang selama ini kami nantikan....
ayah memang mengharapkan seorang anak lelaki untuk menjadi ketua keluarga jika aya tiada nanti 

mula2 kakak rasa tergugat..
bila marah sikit...air mata berlinangan dan ayat paling kami tak boleh terima ialah
"ibu dan ayah dah tak sayang farisyah ye....mentang2 dah ada adik..."
oh tidak sayang ibu ngan ayah tetap sayang farisyah mcm dulu..
tak pernah kurang kasih sayang kami pada farisyah...
farisyah tetap ratu dihati kami berdua dan faez tetap menjadi raja dihati kami....

gambar pertama 
farisyah dan faez

dipagi raya aidiladha...

kakak sayang adik....



inilah kisah kakak yang terpaksa berkorban apa saja demi adik tersayang....

jumpa lagi lain kali ye....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, November 5, 2012

29/10/2012 - Dah cukup Sebulan

salam semua...
alhamdulilah mampu bersiaran ari nie.....
suka sangat ..

tanggal 29/10/2012 maka cukupla sebulan anak terunaku...
perkembangan semuanya ok...

 berat :3.5 kg (naik 700 Gram)
 tinggi : 5.2 cm (naik 0.3 cm )
 lilit kepala : 36 cm

faez si hitam manis ibu makin besar rupanya...
walaupun bukan BF sepenuhnya...
harapan tinggal harapan...
rupanya aku tak mampu nak bf sepenuhnya kerana jenis yang kurang susu (ini doktor pakar sendiri yang cakap)
tapi takpelah janji anak ibu merasa jugak susu ibu walaupun tak sepenuhnya...
nasib baik ada suppliment shakle yang buat susu ibu keluar kalau tak memang sikit jela ibu dapat menyusu Faez...
takpelah walaupun ibu bagi FM kat faez setiap kali menyusu ibu peluk faez mcm orang BF...ibu tak pernah letak faez kat bawah setiap kali menyusu sebab dengan cara ini ibu nak faez rasa pelukkan ibu seperti mana baby yang si ibu BF sepenunya walaupun ibu tak bf faez waktu siang...tapi malam ibu bf faez tapi masih kena to up jugak dengan FM...
tak kisahlah janji anak ibu sihat hendaknya...

inilah wajah saya semasa umur 1 bulan

gambar saya tengah tidur..
ibu lupa nak ambil time pi klinik....

dah lama ibu tak cerita pasal kakak...nanti ibu cerita pasal kakak konveksyen...tapi ibu tak de time tue..ayah  je ada..tapi takpe ayah ambil gambar banyak sebab dia tahu ibukan blogger kurang tegar ..hahahahahahaha....  

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa