Monday, July 30, 2012

Terima Kasih IMPIANA OGOS 2012

Salam Ramadan hari ke 10...
sekejap je kan...
alhamdulilah masih mampu berpuasa walaupun kadang2 dugaan itu berat....
syukur dan terus bersyukur dengan nikmat yang ALLAH berikan...

yup apa yang di tunggu2 telah pun tiba...
tapi yang bestnya cik jue tak tahu pun iklan dah keluar majalah...
sampailah ada costumer call tanya pasal JAM....
 oooo cerita dah ketengah ke....
ingat lagi tak cik jue pernah bercerita pasal majalah IMPIANA nak promote jam cik jue kat IMPIANA
lupa jom terjah link nie ye....
jadi barulah kami pergi beli dan tengok sendiri...
mmmmmmmm
kami mampu tersenyum puas...
mungkin inilah di namakan rezeki dia bulan ramadan...
rezeki buat farisyah dan Baby...
rezeki buat kami sekeluarga...
dan setakap nie tidak putus2 lagi kami dapat call dan mesej bertanya pasal jam...
huhuhuhu terharu dan happy sangat...
kerana ALLAH memberi jalan kepada kami...

TERIMA KASIH YA ALLAH...

inilah gambar JAM kami yang diiklankan...
dalam ruangan "MESTI BELI"

cover majalah IMPIANA bulan ni

terima kasih tidak terhingga cik jue ucapkan kepada wartawan majalah IMPIANA IRA kerana tanpa IRA semua ni tak akan jadi kenyataan...

oklah..
jumpa lagi di lain N3...


nak tengok koleksi JAM kami...
Jom Klik Sini..

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, July 29, 2012

Promosi HAri Raya

untuk n3 lain sila kebawah-n3 ini melekat sampai 10/08/2012


Salam Ramadhan semua...
ok sempena ramadhan yang mulia nie..
kami GALLERY ANNA FAUZIE 
ingin memperkenalkan produk terbaru kami
masih lagi fridge Photo magnet (FPM) cuma ada kelainan di mana
FPM kali ini kami buat khas sempena hari raya yang akan tiba.....

jika sebelum ini kita hanya menghantar kad sebagai penganti diri..
apa kata kali ini kita ubah sedikit dengan menjadi FPM sebagai penganti diri...
dan jika kita hadiah kepada family dan sahabat anda..
pasti ia akan dijadikan kenangan kerana ia boleh dilekatkan di
PETI AIS,CPU KOMPUTER DAN DIMANA2 RAK/KABINET BESI.

jom tengok contoh2 yang telah kami buat dan siapkan...
anda boleh membuat keputusan sama ada, menyerahkan kepada kami untuk rekaan latar belakang @ anda cipta sendiri rekaan latar belakang
 & hantar kepada kami.




bersaiz 4R (15 X 10 CM)

Dah selamat melekat kat peti ais kami...

kami menawarkan harga paling cun ...
1 keping = RM 10
2 Keping = RM 16
3 Keping = RM 24
4 keping = RM 30
(harga tidak termasuk kos pos + rm 6)
jika order anda lebih harga boleh dirunding lagi....
anda cuma perlu...
1) memilih latar belakang 
(jika tak tahu kat mana nak pilih boleh klip kat link ini)

2) hantar gambar anda 

3) sertakan ucapan anda sendiri dan beritahu nama kepada siapa

4) kami akan design dulu..dan email kembali kepada anda....jika puas hati dengan design kami barulah kami buat FPM

5) hanya perlu bayar deposit untuk pengesahan order bila dah siap semua baru bayar balance kepada kami 
apa2 boleh call kami di 
019-2880276 @ 019-3618652
atau email kami di 
loveannajueanna@gmail.com

ok tue je ...
promosi ini kami buka sampai 10/8/2012 sahaja...

ok jangan lepas peluang untuk mendapatkan kelainan di HARI RAYA INI....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, July 27, 2012

Dari Glitterati Bertukar manjadi BIASA...TOLONGGGG

Alhamdulilah dah 7 hari kita berada di bulan ramadhan nie
moga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua...

ok teman2 cik jue nak bertanya nie...
kenapa akaun Nuffnang cik jue bertukar dari GLITTERATI kepada biasa ye...
cik jue dah hantar tiket kepada nuffnang tapi masih belum respon lagi...
dah google N3 korang pernah buat tentang Nuffnang nie...
dah betulkan semua ...
tapi sama masih belum ada apa2 perubahan...
apa cik jue kena buat...
dah le ada BE duk menari2...
alahai...baru berangan naK cukupkan RM 100...
nampaknya......huhuhuhuhuhu.sedihnya...

harap2 ada yang sudi tolong ye...


TOLONGGGGGGGGGG
TOLONGGGGGGGGGGG
TOLONGGGGGGGGGGG

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, July 26, 2012

Jika K..I.T.A di tempat M.E.R.E.K.A

HANYA INGIN BERKONGSI SEKEPING GAMBAR...
DAN 
FIKIR-FIKIRKANLAH APA PERASAAN KITA
JIKA KITA DI TEMPAT MEREKA


ya ALLAH
terima kasih kerana memberi kami anugerah sebuah negara yang aman damai..
jauh dari segala peperangan...

mood:
sedih tengok gambar nie...
happy sebab dapat bonus...
(tapikan bonus gaji lama kita punye pergerakkan sepatutunya bulan nie tak dapat lagi...my hubby sila belajar saya kerana awak punye bonus lagi banyak dari saya...huhuhuhuhu)


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, July 25, 2012

Cuak di PAgi Hari...Farisyah Oh Farisyah...

wawawawawawa..tetiba rasa nak menangis pun ada....
farisyah oh farisyah...
ibu ngan ayah cuak tengok kamu tadi...
farisyah oh farisyah ...
jangan buat ibu ngan ayah susah hati....

cerita panas...
bersiap seperti biasa...
kami sekarang pi kerja dengan kereta..
walaupun umah dengan opis dekatlah jugak tapi
 kalau nak kereta memang boleh jadi lambat...

Otw pi kerja ..
farisyah anak dara kesayangangku ok je mcm biasa...
tapi pagi tak  minum susu...
buat perangai sikit...jadi merajuk kena marah dengan ayahnya...
jalan jem teruk gaklah ari ni...
dalam kereta tetiba farisyah nampak lain...
dan...
MUNTAHHHHHHHHHHHH...
huhuhuhuhu cuak ibu ngan ayah dia....
terus ayah pusing kereta pecut cari kedai terdekat...
yup petronas paling dekat....
 berkampunglah kami kat petronas...
si ayah uruskan anak 
dan si ibu berlari2 ke kedai untuk beli RIBENA,makanan dan gula2...
hypo kit kami tak bawak...
jadi kami tak tahu kandungan gula dalam darah dia berapa...
paksa minum air RIBENA,makan biskut oreo sampai habis 5 keping dan hisap gula2....

termenung jap kat petronas...
yup kami dah lambat nak pi opis...
malas dah nak pikir lambat ke cepat janji farisyah ok....
 lepas semua dalam keadaan kembali NORMAL...
farisyah suruh hantar dia ke sekolah...
mula2 kami risau gak nak hantar ke tak...
tapi bila dia dan mula nak menangis sebab cakap tak payah pi sekolah...
jadi kami hantar gak...
bagi tahu cikgu dia keadaan dia pagi nie....
tapi sampai je kat sekolah...
tengok kawan2 terus dia main dan aktif mcm biasa...
muka yang tadinya pucat...kembali merah dan normal seperti biasa...

huhuhuhu lega ibu ngan ayahnya...
tapi kami tetap melepak depan sekolah dalam 10 minit...
pastikan dia betul2 ok.....
baru kami gerak pi opis.....
dan cikgu dia akan pantau dia...


farisyah oh farisyah...
kamu buat ibu ngan ayah cuak pagi nie...
moga farisyah Ok je hari ni dan hari2 yang mendatang...
AMINNNNNNN




huhuhuhu..
jap lagi ada n3 best...
PHOTO MAGNET RAYA..penganti KAD RAYA
jangan lupa terjah ye....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, July 24, 2012

Pengalaman Puasa Ibu Mengandung...

Morning semua...
hari ini lagi ceria pada semalam...
pengalaman pertama berpuasa dalam keadaan mengandung...
kalau farisyah dulu...
seminggu sebulan puasa dah bersalin..jadi tak sempat merasa...
time tue pun tak de ganti2 puasa..
jadi takla merasa...
 ini pertama kali dalam hidup cik jue.....
minggu nie cik jue dah masuk 29 minggu...
rasa kejap je...heehehehee
hari ni dah hari ke 4 kita puasa...
alhamdulilah masih mampu meneruskan walaupun pelbagai dugaan...
hari ni kisah Ibu Farisyah pulak...

hari pertama
bersahur dengan mee goreng....
lepas solat sambung tidur balik...
bangun uruskan rumah...kemas apa yang patut...
bila petang sikit mula dah tak bertenaga...
cik jue masak....
kejap2 duduk kejap2 diri...
tapi alahamdulilah berjaya sampai petang...

hari kedua...
bersahur dengan nasi...
pun sama lepas solat subuh sambung tidur balik...
hehehehe..
bangun tidur..siap2 nak pi ambil jam yang orang booking...
siap semua...hubby ajak pi Kenanga Wholesale Centre (KWC)
mula2 ok lagi ..pastu tetiba cakap kat hubby tak payah pergilah...
ibu penat...
singgah Param kat serdang...
beli apa yang patut...
kaki rasa mcm tak pijak bumi dah...
berpeluh2...
hubby ajak balik...
lepas berbuka...alhamdulilah kembali ok...

hari ketiga (semalam)
hari pertama berkerja di bulan puasa ...
bersahur nasi jugak...
lepas sahur habis keluar isi perut...
tapi rasa ok lagi...
siapkan farisyah nak pi sekolah...
sampai opis kepala ting tong...
tapi mampu bertahan...
buat kerja mcm biasa....tapi keadaan kurang bermaya....
balik umah ...duk planing nak masak apa...
hubby kata tak payah masak...
pi param jugak....tapi biasa tak de berkenang di hati..
last2 hanya beli 2 biji mertabak dan gulai kawah...
balik ngam2 dengan orang azan...
lepas berbuka memang flat habis...
terbaring...je ...sakit perut...
baby mengeras aje...
kadang2 tendang2...rasa nak menangis pun ada...
memang tak tahan...
last2 tertidur....pukul 9:30 mlm...
sedar je pagi tadi dah pukul 4:30...
masak apa yang patut untuk hubby -Nasi Goreng Biasa...
dan cik jue hanya ambil 
3 keping biskut jacob,3 biji kurma dan segelas susu...
buat masa ni cik jue masih ok dan bertenaga...
tak tahu le tengahari nanti mcm mana...
harap2 ok sampai petang...

inilah kisah cik jue selama 4 hari berpuasa...
moga ALLAH bagi kekuatan untuk cik jue teruskan ibadah puasa ini...
aminnnnnnn


korang mcm mana pulak....
ada pengalaman berpuasa ketika mengandung...
semalam baca kisah Uyun aka Cute Mum...
rupanya uyun pun sama...
moga kita mampu bertahan ye Uyun...


 anak dara posing kat tiang...



oklah jumpa lagi...
selamat berpuasa ye....


 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, July 23, 2012

Farisyah Dan Puasa....

Alhamdulilah dah masuk hari ke 3 kita berpuasa...
bersyukur pada ALLAH kerana memberi kita peluang merasa nikmat bulan ramadhan yang mulia nie...

yes ...pagi2 ni nak cerita kisah anak daraku 

hari pertama....
pukul 5:15 pagi..boleh dia bangun sendiri tanpa dikejut....
katanya nak puasa...hehehhee
bila bagi makan mee goreng...katanya taknak..nak susu je...
ok cik jue kasi susu kat dia....lepas minum susu...solat subuh dengan ibu dan sambung tidur...
pukul 10:00 pagi..bangun tidur....mandi dan mintak mee.....

hari kedua...
ok kali ni tak bangun sahur...cik jue tak kejut pun...
tapi dalam pukul 6:30 pagi..dia bangun....
minum susu....terus sambung tidur...
pukul 8:30 pagi.....bangun...
main2 dan tengok tv...
tanya nak makan ke tak..jawabnya...
"cha puasale ibu..."
ok....
ibu tunggu lagi....
pukul 12:30 tengahari...
"ibu boleh tak cha nak minum susu....nanti cha sambung balik puasa..."
hahahaha kelakar anak ibu nie....

opppppppp...gambar seksi sikit..bulan2 puasa nie...

ok,..saya baru lepas mandi....
ibu buat saya susu...


ok hari ini...
 hari ketiga....

hari ini cik jue kejut pukul 6:30 pagi...
nak pi sekolah...
jadi dia sahur pun pukul 6:45 pagi susu dan nasi goreng...
"ok farisyah dah boleh puasa ye ibu...sebab dah sahur"
yup..ari nie anak ibu puasa .....
tak tahu le...
tengahari nanti cik jue ambil dia nanti tanya agak2 dia makan tak kat sekolah...

apapun2 farisyah..
ibu bangga dapat anak sekuat farisyah...


oklah stop sini dulu ye...
tengahari nanti ada prodok baru untuk promosi ...
oklah jumpa lagi ye...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, July 20, 2012

RamadHaN.....Tetiba Rasa Risau Datang LaGi

Ramadhan...
seronoknya akan kehadiranmu...
seronokkan bila ramadhan nie datang ...
namun ...
cik jue sedikit risau....
yup risau pada anak daraku yang sorang...
tahun nie farisyah dah masuk 6 tahun...
yup cik jue memang tak akan kasi dia puasa..
atas sebab kesihatan dia...
cik jue memang tak akan ajar dia puasa...
cik jue memang tak akan suruh dia puasa...
tapi masalahnya....
bila2 kawan2 kat sekolah kebanyakkannya puasa..
mesti dia akan terikut2 untuk puasa...
dan gerenti makanan yang cik jue bekalkan dia takkan makan....
inilah menambahkan lagi risau dihati cik jue nie...
tahun lepas farisyah pun kena pada bulan puasa....

ibu rasa dah tak sanggup sayang ...
lihat farisyah kena cucuk kat tangan ...
sampai lebam....
ibu tak sanggup sayang ...
bila lihat anak ibu lemah ...
ibu tak sanggup sayang ...
lihat anak ibu seperti orang dah takde harapan lagi...

YA ALLAH ...
ku mohon dari mu...jauhilah anakku dara kesakitan ini....

 kakak...
ingat pesan ibu dan ayah...
kalaui rasa lapar terus makan....
kalau rasa pening terus makan...
kalau rasa badan dah tak selesa dan berpeluh2 terus makan...
please kakak...
ibu taknak kakak puasa ...
kesihatan kakak tak izinkan kakak untuk berpuasa seperti kawan2 kakak yang lain...
please sayang....



ada promosi hebat disini...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 RamaDhaN

malam tadi first episod...
episod pertama buat cik jue dah bergenang air mata...
tak boleh terlepas nie....hehehehehehe

 takpe ..kalau di ikut2 kiraan...
lepas terawih nie...
sebab pukul 9:30 malam....

oklah jumpa lagi next N3...

sapa dah tengok malam tadi...
bestkan,.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, July 19, 2012

Nasib Baik ada Farisyah....

salam khamis semua...
malam ni tengok anak bulankan...
insayallah ari sabtu nie kita berpuasa....
moga ibadah puasa kita kali ini berjalan lancar...
cik jue....dah confirm kena tinggal pada 6/8/2012 ..
ada BSP...tue tak masuk lagi yang lain....
huhuhuhuhu..moga cik jue bertahan sampai akhirnya....amin...

berbalik pada tajuk ye...
teman2 semua....
kisah festa bunga tak habis lagi...
NASIB BAIK ADA FARISYAH...
boleh ibu ngan ayah ambil gambar berdua....
kalau tak tak dapat...
nak tengok hasilnya....
jomle....

gambar pertama...
tengok kebawah sebab tukang ambil gambar kecik sangat...

 ini yang nombor dua...
wah mewahnya perut suami tercinta...
hahahaha..
lepas tue terus cik poji tak nak ambik gambar...
sebab perut dia nampak "mewah" sangat



ok lah...
panadai jugak anak ibu ambil gambarkan...
walaupun sebenarnya berdebar2 nak kasi kamera kat dia takut jatuh...
hahahahaha



oklah stop dulu ye...
panjang umur jumpa lagi...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, July 18, 2012

WW Bila IbU DeNgan AyAh BerSandiNg Lagi....


Apa AkaN Jadi....

anak berada di tengah2...
dan dalam perut...


mood:pesta bunga tak habis lagi...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, July 17, 2012

Huhuhu Aku PeNAt

Lewat Bersiaran...
sebenarnya mood sedikit kelaut hari ini...
pagi2 pergi chek up..kena pergi sendiri...hubby kursus..biasa dia hantar dan ambil...
maka kena driver sendiri...paking susah gila kat klinik...
2 kali pusing baru jumpa....
kat klinik kena cucuk kancing gigi..kebas bahu sampai sekarang terasa...
habis klinik dalam pukul 9:45 pagi...
terus pi opis...sebab tahu paking susah..lapar tolak tepi...
sampai opis ..15 minit cik jue cari paking ...rasa dah fedap sangat...
dah niat kalau tak de paking jugak nak balik umah jelah ambil EL...
alahamdulilah jumpa jugak paking......
11:45 kena kluar opis lagi...
ambil farisyah kat pra sekolah...
huhuhuhu penat ...bahu masih sakit2...
sampai opis ngan farisyah 12:15 tengahari...
berpusing cari paking lagi...2 kali pusing ...tak jumpa...
last2 paking tepi taska hantar farisyah dulu...
siap hantar farisyah ..ambil kereta pusing cari paking...
alhamdulilah sekali pusing terus ada...yelah orang dah mula keluar nak ambik anak sekolah...
perut lapar gila...baby mcm kurang aktif ..mybe sebab lapar...
terus pi beli makan dan makan....
alahamdulilah ..kenyang....
baby dah mula2 gerak balik...
huhuhuhu anak ibu lapar rupanya...

mcm mana nak hadap dua hari lagi nie...
masalahnya tengahari kena kluar ambil farisyah...
bukan penat bawak kereta tapi penat kena cari paking kereta...


 inilah kisah hari ni...
minat nak tengok Photo Fridge MagNet,Jam dinding yang comel...
 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, July 16, 2012

Sudah 6 tahun....Apa Perasan Aku sebenarnya....

Next N3 untuk hari ini....
setelah jamuan nak sambut puasa hari ni..makan sampai kenyang...
penuh perut tau...

6 tahun??
perasaan???
yup dah 6 tahun umur farisyah...
dan 6 tahun jugaklah cik jue dah tak bersalin...
sebab ari ni dah mula masuk 7 bulan...
hati ini dah makin berdebar2,teruja semua ada...
rasa mcm nak bersalin anak pertama....
rasanya dah lupa habis dah ...
mcm mana rasa sakit nak bersalin...
macm mana nak mandikan baby...
 huhuhuhuhuhu...
rasa seronok pun ada...
rasa pergerakkan "dia"...kadang2 buat cik jue nak menitiskan air mata...
indahnya pengalaman ini...
alhamdulilah dapat jugak merasa buat kali kedua...



tak sabar ibu nak tunggu kamu sayang...
kakak pun sama ...hari2 tanya bila baby nak keluar....

barang2 pun alhamdulilah selesai...
memborong di sale pureen...
memang berbaloi...

ok pi dulu...


 





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Model Pesta Bunga....(part 1)

kisah minggu lepas...
ari ni baru nak tempek kat sini...
bertahun dah pesta bunga nie kat putrajaya..
tapi ini kali pertama cik jue pergi....
tujuan kami kesana...
mestilah nak tengok bunga ...dan ...hahahaha nak pi ambil gambar test kamera baru ..hahahaha

oklah kita kongsi gambar dulu...
tapi untuk PART 1..
model dia ...mestilah..

NUR FARISYAH BINTI MOHD FAUZIE


.....AWAS BANYAK GAMBAR DI BAWAH NIE.....

bunga nie ada orang..hahahaha

bunga nie cantikkan...

siap duduk model nie...

jom farisyah bawak pi jalan2 nak...

bersama pakcik rama2 ..

cantikkan bunga ini...


aduh banyak sangat gambar anak dara nie...
kalau nak tengok versi penuh kena ke FB...
tak mampu nak tempak kat sini banyak2...


oklah...
jumpa lagi....cik jue ada jamuan ringan2 pagi nie...
jadi sarapan yang best pagi2 nie...

see..u 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, July 13, 2012

Kisah MRI,Temunjanji Farisyah Dan Cik Jue

Salam Jumaat..bertemu  kita di pagi jumaat yang penuh barakah ini...
alhamdulilah diberi kesihatan yang sempurna hari ini...
hari ni tak sempat nak celoteh panjang...
ada appointment telinga farisyah dengan pakar...
sebut pasal telinga....
terima kasih Nad aka mama ZN betul2 perihatin dengan farisyah...
tak sangka Nad aka Mama ZN boleh ingat farisyah tak boleh main air....
ini pasal N3 Nie....JOM MAIN AIR

sebenarnya...
awal bulan 6 ari tue..benda yang dalam di pasang dalam telinga"gronek" farisyah dah terkeluar dengan sendiri...maknanya telinga farisyah dah ok....
jadi farisyah dah boleh berendam air selepas setahun berpuasa dari main air selamanie...
jadi ari ni appoiment nak tengok balik mcm mana telinga farisyah

minggu lepas farisyah buat MRI...
keputusan tak tahu lagi...
pakar yang incas kes farisyah tak ada...
jadi keputusan hanya dia je boleh bagi tahu...
sepanjang MRI dijalankan...
kami (cik hubby n cik jue) cuma nampak doktor2 yang buat tue...
"geling2 kepala dan angguk2 kepala..."senyum pastu kerut dahi...
kami tengok gambar MRI tue...tapi tak paham sangat...
lagi pun cik jue tak tahan sangat duduk dalm tue...
bunyi dia bising sikit...rasa mual,pening semua ada...
jadi cik jue ambil keputusan tunggu kat luar sebab time tue cik jue dah berpeluh2 rasa mcm nak pitam...
akhirnya cik hubby yang tunggu sampai siap...
lama jugak farisyah MRI hampir 3 jam ..menunggu dia tidur dan MRI di jalankan...
boleh pulak masa MRI kaki dia bergerak...batal MRI buat sekali lagi...tue yang lama....
"MOGA KEPUTUSAN DIA OK 2 JE"..
hati tetap berdebar2...

Ok balik kisah cik jue pulak...
pasal Fabroid ...
Alhmadulilah ari selasa cik jue pi hospital..
chek up dan scan...
keputusan dia sunggup mengembirakan...
farbroid tue dah tak de....
doktor kata bukan tak da tapi mungkin dia dah jadi kecik...
"baby" kat dalam ni memang kuat...
tak kasi peluang langsung kat fabroid tue membesar...
anak ibu ni memang bagus....
tak sabar ibu nak jumpa awak....

 
ok dah 27 minggu dah...
ada 13 minggu lagi.....

tapi kan doktor ada tanya satu soalan dengan cik jue...
"puan nak cuba bersalin normal atau terus nak c-za je..."
mestilah nak normal...sebab farisyah dulu normal...apapun cuba dulu ..
kalau dah tak boleh baru c-za....

korang doakan cik jue selamat semuanya...
ok cik jue pi dulu ye....
pasni kita jumpa lagi....

 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, July 12, 2012

Maybank Trears Fair n MickeY Mouse At MidValley

salam Khamis Semua...
jom jalan2 kat Midvalley..
tempat yang paling cik hubby tak suka pergi
tapi kerana ada sebab tersendiri
kami terjah MIdvalley
minggu lepaskan ada "MAYBANKTREASTS FAIR"
cik hubby memang tak akan lepas peluang punye...
nak tebus mata ganjaran selama nie duk guna...
apa yang kami tebus????
hehehehe macam biasa coupon minyak le...
alhamdulilah bolehlah kami guna time raya nanti...
dah tolak duit minyak.....


nilah rupa maybank gift kad...
satu kad ada RM 50...hubby dapat tebus 4 kad...
korang kira sendirilah RM kita orang dapat minyak FREE...
hehehehe saja nak  main metematik dengan korang pagi2 khamis nie...

dah siap semua tebus xtvt tebus menebus..dan orang makin ramai
kami pun keluar dah taksanggup nak bersesak kat dalam tue...
dan kami melangkahkan kaki ke SOGO...
shopping baju raya farisyah.....

sebelum tue...
kat luar tue ada patung MICKEY MOUSE....
comel sangat....farisyah teruja betul time tue...
siap jerit2...
"ibu cepat ibu ambil gambar sya dengan mickey mouse..."
hehehe anak aku memang hantu ambil gambar....
 jadi jomlah kita tengok gambar anak daraku bersama mickey mouse...

 masa ni malu2 lagi...

ok dia dah nak start...
mata pulak pandang orang sebelah...

ok dia dah start...

dia dah start bula aksi "patah pinggang"

yes ...i princess now...

hahahaha banyak lagi gambar sebenarnya ....
malas nak tempek banyak2 kat sini....
sebab nak tunjuk gambar mickey mouse yang kecik2
 duduk dalam cermin...

comelkan...suka betul...

yang ini lagi comel....

farisyah mintak ayah dia belikan...huhuhuhu...

oklah...
cukup sampai sini...
nak siap kerja pulak...
fail banyak atas meja..sistem pun baru ok...
oklah jumpa lagi ye....
n3 memang banyak gambar...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, July 11, 2012

Photo Fridge Magnet

Alhamdulilah....
moga ALLAH murahkan rezeki kami....
oklah nak kongsi Gambar Photo Fridge MAgnet yang telah ditempah 

 tempahan dari nana kawan ibu damia n falsya...

tempahan dari Alya...

tempahan dari amy...

ini tempahan dari zue..sebagai cendermata...


korang berminat ...
Photo Fridge Magnet ini  amat sesuai untuk dijadikan cendermata selain buat koleksi sendiri...
kami menggunakan magnet yang berkualiti tinggi serta kertas gambar yangbermutu....
anti calar dan kalis air...


harga yang kami tawarkan amatlah berpatutan...


Untuk gambar berukuran 2R (10 CM X 6 CM)
hanya RM 5 sekeping
tapi hendaklah menempah lebih dari 4 keping
(HARGA TIDAK MASUK POS)




untuk gambar bersaiz 4R (10 CM X 15 CM)
hanya RM 8 
tapi hendaklah menempah lebih dari 4 keping
(harga tidak termasuk pos)





kami juga menawarkan khidmat mengedit gambar untuk tujuan cendermata...

contoh seperti dibawah...

 ini sempena hari guru baru2nie...


kalau berminat untuk buat di jadikan hadiah hari jadi,hadiah hari guru dan pelabai cendermata lagi...
harga boleh dirunding...
boleh PM cik jue terus ...
ni nom fon cik jue 
019-2880276
atau email kat..
loveannajueanna@gmail.com 
atau
FB cikjue -http://www.facebook.com/jueliana.joehari


ok terima kasih ye...

p/s...nak tengok barang niaga..jangan lupa klik link bawah nie...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WW -GAdis Melayu Terakhir...

As-salam Semua ...salam Rabu....
pagi2 nie kita mulakan dengan WW..
GADIS MELAYU TERAKHIR....
comel tak.......ada sapa2 yang nak menantu ke.....
hehehehehe..

inilah dia...
GADIS MELAYU TERAKHIR...
nampak sopan gitu...


ok jumpa lagi ye...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, July 10, 2012

TeriMa Kasih SamsuNg dan Unilever Fruttare Sunvibe

hehehehe...
jalan2 buka nuffnang...
rupanya ada dua BE duk menari2 comel...
alahai.....
iklan yang paling syok ialah iklan Fruttare....
yes...aiskrim fruttare...memang kegemaran....
sedap oooo kalau tak caya cuba korang try....

cik jue paling suka yang strawberry...hehehe
terima kasih ye kasi BE ...


satu Lagi Iklan BE yang Menari 2 ialah...
samsung S3...

nipis dan cantikk...
tapi bajet tak cukup nak beli hahahahaha



oklah Nuffnang...
terima kasih kerana bagi BE yang comel ni menari2 kat Blog cik jue...
love u so much....

hehehehehehehehe
nampaknya dah boleh cash dah nie...tapi tunggulah kasi banyak sikit...
hehehehehehehehe......



p/s...nak tengok barang niaga..jangan lupa klik link bawah nie...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Teringin Nak Pi Sini....

 As-Salam Semua...

Dah 30 tahuN dah cik Jue ni hidup Kat Bumi AllaH Yang Luas nIe...
alhamdulilah....
n3 nie nak mintak simpati cik hubby.....
kalau duk kira2 kat banyak tempat yang teringin nak pergi...
tapi memang susuh nak tercapai buat masa ini...
insayallah...ada rezeki bolehlah sampai....
tapi dua tempat nie memang teringin sangat nak pi...
ramai dah orang pergi....
kalau ikut kemampuan...
insayallah sepatutnya dah sampai....
cuma bukan izinnya lagi......
 tapi rasanya ...
buat sementara memang kena pendam perasaan dulu...
sebab ada lagi penting dalam hidup kami akan kami temuhi...

pertama:
nak masuk umah baru...dah tak lama dah nie...
kedua:
nak dapat orang baru...pun sama dah tak lama dah nie...tinggal 3 bulan je lagi...

ok...
tempat yang cik jue nak pergi sangat tue ialah....
korang jangan gelak tau...sebab cik jue tahu korang mesti dah pergi....

 yup...
cameron highlands...
teringin nak petik strawberry....


 mestilah langkawi...
nak shoping coklat banyak...
nak jalan2 n ambil gambar...
hahahahaha...


Abang 
bila nak bawak sayang dengan anak2 kat sini...
janji tahun depan ye...
salah satu mesti pergi....
hahahahaha....


ok..
sekian sudah kisah teringin hari ini...
nanti jumpa lagi...






p/s...nak tengok barang niaga..jangan lupa klik link bawah nie...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

JoM MaIn Air.....S.E.R.O.N.O.K

As_saLam seMua.....
ok ni cerita kisah main air....
mandi kolam memang best...terutama anak2 kan....
walaupun kolam tue kecik....
weekend lepas cik jue balik kg ....mak buat kenduri sikit....
seronok tau berkumpul ramai2 ....rasa saat paling indah kalau dapat berkumpul ramai2 nie....
terutama budak2 kecik nie....
jadi untuk merialisasikan keseronokkan mereka....cik jue belikan kolam kecik untuk farisyah dan anak buah yang 3 orang tue....
oklah cerita panjang pun tak best....
jom tengok farisyah,mawardah dan mardiah berendam....hilman tak nak tengah syok main games kat Ipad....

opppp...mawardah seksi......


posing itu penting walaupun tengah mandi ye...


 farisyah seronok betul...ada geng kalau kat umah sorang2 je...


dalam yang mandi tue..si mawardah paling happy...orang lain dah naik dia taknak naik lagi...


seronok betul tengok di orang mandi nie....
oklah kita stop kat sini dulu ye....
nanti jumpa lagi ye....

anak korang suka main air tak???
 
p/s...nak tengok barang niaga..jangan lupa klik link bawah nie...

 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, July 9, 2012

Hadiah Dari Cha dan Teruja Borak dengan Cha


As-salam semua

blog....memang merapat kawan di alam maya...
dari alam maya ke alam nyata....

siapa setuju statement  diatas....
sila angkat tangan....

itulah blog dari pandang mata cik jue...
berkawan dari alam maya...kita rasa dah rapat kenali siapa dia,ahli keluarganya dan sedikit sebanyak kisah hidupnya,
begitulah cik jue kenal 
CHA pemilik it's Umi journal atau 
peminat setia warna hijau...  

kami tak pernah bersua muka...
memang teringin sangat nak jumpa tapi masih belum ada jodoh untuk kami berjumpa...
hehehehee...

tapi kerana N3 ini...
cik jue call cha ..mintak pendapat...
rupanya seronok rupanya borak dengan cha...
10Q tips berguna dari cha...
dan insayallah akan dipergunakan...
sebab hubby dah setuju nak tolong sama...
 sebelum nie..banyak n3 cha yang menarik minat cikjue 
maklumalah nak tambah ahli baru banyak perancangan harus dibuat...
hehehe cha 10Q so much...
tips cha N3 cha banyak berguna buat kak jue yang nak tambah ahli barunie...

dan cik jue dapat hadiah dari CHA...
"Handmade" lagi...
wah seronok...
kad birthday yang comel...

comelkan....
ini kerja cha time dia stress...
tanda cha seorang yang kreatif sangat...
hahahaha...

oklah stop sini dulu...
nanti jumpa lagi ye...

BUAT CHA ...
TERIMA KASIH BANYAK2 ...LAYAN KAK JUE BORAK ARI TUE DAN TERIMA KASIH KAD YANG COMEL NIE...


p/s...nak tengok barang niaga..jangan lupa klik link bawah nie...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa