Thursday, May 31, 2012

Hebatnya oRanG Ppuan.....

ooo orang puang ...

mung bangung pagi , mung gerok suami ,
mung ajok suami berjemooh , mung jd makmung ,
mung masok , mung gosok baju suami ,
mung sedie kasut stokeng untuk suami ,
mung kuca tea , mung ato suami ke pitu pago , mung cium tangang ye ...

mung mitok maah ...
mung dok rehak ...

mung basoh baju pulok , mung pon lipak baju ,
mung kene tunggu van ikang pulok , mung beli laok maok ,
mung masok pulok , mung siang ikang ,
mung potong sayor , mung ggoreng ...

mung letih ...
mung dok rehak ...

tengohari , anok anok balik ,
anok tu lepo beg ngate , mung sabo ,
anok tu wak bising , mung redho ,
anok tu wak hhanya , mung senyum ,
anok tu nangih , mung tetak manih ...

mung taboh ...
mung dok rehak g ...

mung hidang makang tengohari ke anok ,
mung tukang suap , mung tukang basuh ,
mung tukang lap , mung tukang kkemah ...

sapa petang ...
mung dok rehak ...

suami pulok balek , mg belari cium tangang ye ,
mg mitok maah , mg hidang ke dye minung petang ,
mung bagi senyumang ke ye , mung hiborkang ati ye ...

mung letih ...
mung nyando tepi meseng nyo ...

garib tibe , mung ajok suami g ddengo kuliah ,
mung sedie juboh suami , mung sarong ppioh suami ,
mung hiborkang lagi , lagi dan lagi ...

mlm tibe , mung jd permaysuri ,
mung bahagiakan suami , mung jd bidadari ...

dengan jalan ninglah mung akang dapak syurge ...




*hebak mung orang ppuang ... :).





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, May 23, 2012

HARI INI...

TAK MAMPU NAK MENULIS ..KERANA BANYAK CERITA DAN KISAH...
TENTANG KEMATIAN TENTANG KESAKITAN..
DAN TENTANG KESIBUKAN DIRI...
MOGA ALLAH MEMBERKATI KITA SEMUA...
AL-FATIHAH BUAT NORMA...

SYUKUR KERANA KESIHATAN CIK MAR KEMBALI BERTENAGA HARI INI...
DAN 
TAK SANGGUP RASANYA NAK HADAPI KERJA YANG BERLAMBAK ATAS MEJA...

*********************
 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, May 21, 2012

Ketagih Nak Main Bowling....

kisah farisyah lagi ...
kali ni sibuk duk mengajak ayah dia main bowling...
lalu je tepi ALAMANDA..mesti ajak ayah dia main bowling...
padahal dah lama tue kami tak jejak kaki kat bowling..rasanya dah nak masuk 3 tahun kot...

kesian pun ada....
ayah jomlah kita main bowling..jomlah ayah...
si ayah pulak tak nak main sebab takde geng...
tak kanlah cik jue pulak naik main...dengan perut kedepan ...walaupun tak nampak mcm org mengandung nie....(wawawawawa..sekali pandang mcm org tak mengandung....)

akhirnya permintaan di penuhi,,,
petang semalam kebetulan nak pi buat cermin mata adik cikjue..
kami pun terjahlah pusat bowling...
si ayah pun mainlah lawan ngan ayah sue...
seronok bukan main farisyah..
mcm org dapat lepaslan gian....
bila suruh dia baling tak nak pulak...
katanya bola berat...
hahahahaha takpelah farisyah....
tak main pun tak pe..janji boleh posing n tengok orang main ye...

TERSENYUM PUAS..

POSING MAUT NAMANYA...

BAGI SOKONGAN BUAT AYAH...
GO AYAH GO...

TENGOK SENYUM SAMPAI TELINGA...

ayah main sekali je...jadi bila dah habis nak tahu ayat dia...
"kejap je.....ayah ni kedekutlah"...
hahahahahahaha...lalu si ayah jawab...
"bukan kedekut tapi nak pi solat asar dah lewat...."

inilah kisah farisyah yang gian nak main bowling...

 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

kOLEKSI uPIN DAN iPIN KFC

as Salam semua....
apa khabar ari nie....weekend korang mcm mana???
best tak???cik jue biasa je..melayan kerenah anak dara yg sorang...

pagi ni saja nak kongsi patung Upin dan Ipin  koleksi pertama KFC...
anak dara cik jue ni pantang dengan upinipin...
jadi dalam minggu lepas kot...kami lalu depan KFC...
terpandang je patung ipin ipin..
dang2 tue jue dia jerit sakit perut....
dialog dia mcm nie le...
"ibu cepat ibu ...perut farisyah dah sakit nie..dia kata dia lapar nak makan KFC"
hahahahah ibu ngan ayah dah tahu dah...
kami pun masuk...orderlah untuknya Happy meal...
tersenyum panjang dapat upin ipin tapi sebenarnya dia nak upin yang main bola...
tapi setiap keluaran ada tarikh..
apa lagi farisyah pun apa lagi request nak datang lagi bila dan keluar...

jom tengok aksi anak dara posing dengan upin ipin...

hai..semua...

apalah yang anak ibu menungkan itu...

 ala tomey2nya anak ibu...

hahahahahhaha...
kita tunggu dan lihat berjaya tak farisyah mencukupkan koleksinya...



tenet ari lembat...sejam lebih nak uploup gambar..sakit hati...


oklah kita jumpa lagi lain kali ye...
nak siapkan kerja yang berlambak atas meja...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, May 18, 2012

Hadiah Hari Guru Farisyah

salam jumaat...semua kita semua mendapat keberkatan di pagi jumaat ini....
oklah nak kongsi hadiah untuk cikgu-cikgu farisyah..sempena sambutan hari GURU kat sekolah dia hari ini...
kerja keras ayah dia membuahkah hasil yang amat memuaskan hati....
farisyah pun seronok je....
cik jue hanya jadi tukang komen kat mana nak tambah dan kat mana nak kurang,.....
oppssssss malam tadi cik jue di landa sakit kepala yang amat sangat...

Photo Freeze MaGnet...
hadiah untuk hari guru...

ada 6 semuanya....
4 untuk sekolah pra...
2 untuk cikgu tuisyen  kat transit 


special dari farisyah...
ada gambar dia...
huhuhuhu edit kurang menjadi dari cik hubby tapi nampak comel...

dah siap letak dalam plastik...
tengahari nanti cik jue bawak....nanti boleh dia kasi kat cikgu dia...



mcm mana ok tak...
promosi photo freeze magnet masih ada  lagi...
sapa2 berminat boleh pm cik jue...
sesuai untuk simpanan sendiri atau untuk dijadikan hadiah ataui cendermata majlis...

nak skooter murah untuk anak-anak...




 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, May 17, 2012

Doakan Buat KawaNkU..... :-(

Salam Khamis...
Masa berlalu terlalu Pantas..
pejam celik..pejam celik dah nak akhir bulan mei nie...
rasanya banyak benda tak buat lagi...

kat sini cik jue nak kongsi kisah ex-opissmate cik jue...
sekarang dia disahkan breast cancer stage 3...
Ya ALLAH masa mula2 tahu rasa tak caya pulak...
tapi itulah dinamakan ketentuan oleh ALLAH...
kawan cik jue ada anak baru masuk 2 tahun...
kesiankan anaknya breastfeed lagi...
dan doktor cakap pasni dia dah takboleh ada anak lagi...lagi2 tambah kesiannya....
suami dia  pulak...kawan hubby cik jue zaman belajar kat poly...
cik hubby pun kadang2 ada jugak bunyi...."kesian diakan ibu"
dan hari ini kawan cik jue dah nak start kimo...
moga semuanya berjalan lancar...

teman2 semua....
marilah kita sama2 berdoa ...
moga dia tabah menghadapi segala dugaan ini,moga dia cepat sembuh seperti sedia kala..moga suami,anak dan keluarganya turut tabah dan memberi penuh sokongan kepadanya,moga ALLAH memberi seribu kekuatan dan kesabaran ,dan moga ALLAH kurangkan rasa sakitnya....
aminnnnnnnnnnnnnnnn
 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, May 16, 2012

Photo Magnet - 10Q Eida...

salam semua...
hari sabtu lepas ...jumpa sorang..eh bukan sorang dua ..iaitu eida dan zana...
time tue mereka buat gathering blogger...
cik jue jumpa diorang kat foodcourt presint 9
eida tempah PFM dengan cik jue...
time tue cik jue nak cepat sebab lari time ot ..jadi dapatlah ambil gambar sekeping dengan eida...
peramah budaknya..mesti seronok kalau dapat borak lama2 kan,....
zana pun sama....kecik molek tuan....comel gitu...

eida ada ada ambil gambar...
muka cik jue tak sedia langsung time tue..hahaha buruk kau...
farisyah pun bukan main buat aksi sendiri...
time eida memang comel je ambil gambar....hahahahaha..
dengan zana takde..nak tengok gambar kena ke blog eida ye...

ok ni PFM yang eida tempah...

eida punye...

eida punya jugak...

ini aanie punye....

 ini pula Kasih Alya...

yang lain banyak lagi tapi member2 FB ...
kalau letak kat sini jenuh tue...hahahahhaha

ada sapa2 berminat ....bolehle...
tempah dengan cik jue ye...
promosi masih lagi terbuka....

buat eida: 
10q so much sebab tempah PFM dengan akak..harap eida berpuas hati...ye...
lain kali kita jumpa lagi..teringin nak chit- chat dengan eida dan zana....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Siapa Tue Ibu?BabY ye....

N3 kedua...ari nie...
saja nak kongsi sekeping gambar dan ada orang tak mengaku itu DIA...
"Ibu Tue sapa...Baby ye..."
taklah itulah farisyah....
dengan selamba dia jawap....
"tak cantik pun.....farisyah cantik...."
hahahahaha anakku perasan .....
kenapa pulak tak cantik...
"rambut dia tajam2...rambut farisyah cantik..."
hahahahaha ambil kau sampai ke sudah tak mengaku itu dia...



jom nak tengok gambar yang di tak mengaku itu dia...


time dia umur 3 hari...
tengok rambutnya...pacak jekan...

cantik ke tak ibu tetap sayang kamu wahai anak...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, May 15, 2012

xtVt Sebelum Tidur...

as-salam semua....
hari ni dah selasakan....
bila dah masuk rabu..terus rasa kejap je waktu berjalan....
oklah ...saja nak kongsi xtvt kami seblum tidur......
memang nilah kerja kami...terutama farisyah dan ayahnya...
cik jue kadang2 layan..jugak tapi lagi suka layan TV ok.....
Tv dan remote astro tue..memang milik cik jue ok....

nak tahu apa xtvt kami.....
jomlah layan.....jadi tak de masalah dalam isu perebutan ok.....
dan xtvt berlangsung selepas farisyah siap membaca dan mengaji....



mula2 kita tengok apa hubby cik jue buat ye...


bersama Laptop kesayangan..melayan games bola sepak...

farisyah....bersama tabnya..layan games atau you tube....
tengok sampai muncung2 mulutnya layan games hello kitty salon...



ini cik jue punye xtvt....
melayan blog n fb kat notebook cik jue..dan mata tengok tv....



ok..inilah xtvt kami sebleum tidur...
tapi sebelum xtvt ini dijalankan..pastikan semua keadaan umah dah ok. ye...
pastikan sinki kosong ye....
cik hubby pastikan kain semua dah siap berada diampaian....
hahahahahaha....inilah xtvt kami anak beranak malam...
oklah....nanti kita jumpa next n3...
kerja banyak betul sekarang nie...
walaupun mlm2 cik jue buka blog tapi malas nak draf n3 awal2...
pagi2 baru duk kalut buat n3..sebelum buat kerja....
haahahahaha...jangan ikut perangai cik jue tau....


jom cuci mata dengan skooter kanak2 dengan harga promosi....


JUMPA LAGI YE TEMAN2...
IKHLAS...
CIK JUE aka IBU FARISYAH

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, May 14, 2012

RAWANG BURGER BAKAR- Kami datang Lagi...

yup...N3 kedua hari ini...
mood tetiba rajin nak update...hahahahaha
walaupun sebenarnya ada cerita lama yang tertinggal di belakang...

malam tadi sekali lagi menjamu selera di RBB di wangsa maju...
kali ni pun sama makan free hasil dari cik hubby...
pasni kami nak pi makan lagi ...tapi bukan free berbayor...
hubby cik jue dah gian sangat nak try KLCC punye...
apa2 pun 10 Q brother Roy aka pemilik RBB kerana kasi kami makan burger PERCUMA lagi...
percuma sebab hubby menang cabutan bertuah suami mithali untuk ibu mengandung...
patutnya kami makan 3 minggu lepas tapi time tue cik jue balik kg nenak meninggal- alfatihah buat arwah-
jadi try call petang semalam..alhamdulilah masih ada rezeki..jadi kami pun pilah makan burger free lagi....

jom layan gambar GEDIK hubby n farisyah bersama burger masing2...

peminat TEGAR burger...
(double ring ok)

 menikmatinya....
(ibu jom pasni kita cuba KLCC pulak)

sopan pulak anak daraku...
bersama valentine burgernya

rupa sebenar sebelum dimakan oleh anak daraku...



UMMMMMMMMMMMMMMM sedapnya...
dulu masa buat first n3 ramai tanya kat manakan...
RAWANG BURGER BAKAR nie kat Wangsa maju ye....bukan kat rawang..
pastu ada cawangan kat uptown kota damansara dan Carlos 2 usj seksyen 9

ok sapa2 nak try...jomlah datang ye....
bagi cik jue ..insayallah tidak mengecewakan anda...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Jom BerbasiKal bersama BasiKal Baru

Salam Isnin semua....
jangan monday blues ye ....
ceriakan hati anda ...walaupun sebenarnya malas nak pi opis hari ini...
hahahahaha....
minggu ni free tanpa appointment klinik dan hospital....

oklah ...dah lama tak bawak farisyah naik basikal petang2...
maklumlah ibu dan ayah busy mengalahkan PERDANA MENTERI....
masa balik kampung ari tue....terbelilah basikal untuk farisyah...
yelah basikal yang ada dah tak sesuai untuk farisyah....
jadi sabtu lepas petang tue bawak dia ke dataran Putrajaya...
(tempat lepak paling lapang kat putrajaya)
  bukan main seronok anak dara tue dapat berbasikal 
pusing dataran...ramai kawan pulak tue...tue yang menambahkan lagi keseronokkannya tue...
jomlah layan..gambar G.E.D.I.K farisyah dengan Basikal BAru...

bermula aksi...

ni aksi nak terlanggar ayah...

tersenyum...tetiba rasa comel pulak anak daraku ini....
(alamak ibu dia perasan)

bergambar dengan ayah...

senyum bangga...


seronok dapat bawak anak pi jalan2....
moga anak ibu dan ayah sentiasa sihat....
.....
 LOVE U SO MUCH SWEETHEART....





Nak skooter kanak2 dengan harga murah...
jomle KLIK SINI YE....


nota kaki:alhamdulilah duit yang kena tipu tue dapat balik petang semlam....alhamdulilah syukur pada allah...


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, May 13, 2012

HappY Mother Day...

SelamaT hari Ibu terutama buat ibuku tersayang..
Puan Zainab binti MAt Din...
tanpa dia siapalah cik jue dimuka bumi ALLAH ini...
dialah pembakar semangat ,pemberi seribu kekuatan buat cik jue menghadapati segala dugaan yang telah ditentukan oleh ALLAAH buat cik jue...
dialah orang pertama cik jue kongsi apa masalah dan kegembiraaan selain dari hubby...
dia adalah segalanya buat cik jue.....



"teringat farisyah hari rabu lepas...menjerit atas motor masa cik jue dia nak pi transit...."IBU ..SELAMAT HARI IBU....."SO SWEET....rasa diri ini dihargai....

buat ibu tersayang PUAN ZAINAB BINTI MAT DIN....terima kasih atas segala-galanya......melahirkanku,membesarkanku,mendidikkanku serta menyayangiku .....terima kasih tidak terhingga mengorbananmu tiada bandingannya......buat semua insan yang bergelar ibu,mum,mumy,mama,umi,bonda,mak atau apae aje panggilan ..........

SELAMAT HARI IBU....
KAU INSAN YANG PALING MULIA DIDUNIA INI...
TIADA YANG PALING INDAH .....
KECUALI DAPAT MELAHIRKAN,MENDIDIK SERTA DAPAT MEMBESARKAN
ANAK MENJADI ANAK YANG PALING BERGUNA DI DUNIA DAN AKHIR.....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Saturday, May 12, 2012

RuMaH Baru SaYa...

SaLam SabTu....
N3 Di HarI SabTu....
SajA Nak KoNgsi rumAH BaRu...
dah Lama Pakai UMah WarNa pInk...ari Ni NAk TukAr WarNa PuLak....
warNa purple...
Tapi Sekali Pandang duk Jalan2 Hampir sama PuLak deNgan Naa A.K.A MamA RIFQY
tapi takpelah....sama tapi tak serupa...hahahahaha...
mcm mana ok tak?????
...ke ada yang tak ok...
kalau tak cun...cubalah komen....nanti cik jue try codek lagi...
oppppppp gambar kat atas tak tukar lagi...dalam pembinaa lagi....
hahahahaa............

oklah......jumpa lagi lain kali...
tengah cari SKOOTER KANAK2....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, May 11, 2012

PROMOSI SKOOTER KANAK-KANAK

Salam Jumaat  Semua...
sempena hari jumaat nie...
cik jue nak buat promosi untuk skooter kanak2...
kalau sebelum ni cik jue jual skooter RM 75..
bermula hari ini cik jue nak buat promosi ....
RM 65 untuk 100 pelanggan pertama...
dengan cara booking dengan RM 30 anda akan dapat dengan harga RM 65 sahaja...
(harga ini tidak termasuk pos)
COD juga dijalankan di kawasan berhampiran ..putrajaya,bangi,kajang dan nilai 1...

pink dan purple untuk kanak-kanak perempuan- gambar princess
hijau dan biru untuk kanak-kanak lelaki-gambar ben 10
sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 tahun hingga 8 tahun...
boleh dilarasakan ketinggian ..
serta ada lampu di setiap roda...
jadi jangan lepaskan peluang ye...
berminat boleh hubungi cik jue di
019-2880276
atau 
loveannajueanna@gmail.com

jom ..kami mencari 100 pelanggan pertama sahaja dengan harga promosi ini...


 gambar dekat skooter...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, May 9, 2012

Kedai Kami di Dataran Nilai

SALAM RABU SEMUA...
saje nak kongsi gambar barang2 yang kami niaga di dataran Nilai...
alhamdulilah rezeki boleh tahan jugaklah...
daah 2 minggu kami niaga ..alhamdulilah ada kemajuan di sana...
ada2 sapa berminat boleh je....cik jue pun jual secara online...


wajah kedai kami....
hari pertama...dua minggu lepas..
(hahahaha las meja senget.....)

antara koleksi jam dinding yang kami jual...

 lagi koleksi yang menarik dan mendapat perhatian ramai....

barang budak ..
kipas angy bird...
beg duit + jam tangan
bekas air....

skooter budak2...
memang hot...ni baru masuk minggu lepas...
kamiberjaya menjualnya 5 buah pada minggu lepas...


ada sapa2 berminat dengan barang2 diatas ...
boleh pm ye...
nanti jue kasi best price untuk korang....



nota kaki: syukur alhamdulilah kami dapat balik duit sewa dan deposit yang tak jadi niaga di shah alam..setelah report polis dibuat dan pelbagai usaha dijalankan..akhirnya kami dapat balik duit kami...SYukur Alhamdulilah.......

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, May 8, 2012

KesiAn AnaK Ibu

Salam Selasa semua teman....
lama tak meng update blog...busy???? yup memang busy.....
setelah lama anakku tak kena "serang " di hypoglycemia...
ari ahad fraisyah kena lagi....
dan macam biasa dengan warded kat wad dipantau 24 jam...

cerita bermula disini...
12:00 tengahari ahad..
farisyah baru bangun tidur....(lambat anak dara ni bangun....kerana penat bermain pada hari sabtu.-dia tidur dalam pukul 1:30 pagi )
12:15 mengadu sakit perut dan kebilik air..untuk berak...
tetiba..menjerit dalam bilik air...
si ayah terus berlari ...melihat anaknya....
masih dalam keadaan normal...tapi nak muntuh...
bila nampak dia dah seperti nak melayang-layang- mata buka dan nak tutup...
ibu berlari kedapur ambil madu....sapu di dalam mulutnya.....mata terbuka tapi masih dalam  huyong-hayang...
langkah seterusnya...
terus bawak ke hospital putrajaya....(yup itu je tempat paling sesuai....)
sampai emergency... terus ke unit kratikal ...
darah diambil...yup gula dalam darah memang rendah....1.2 je...
 sepanjang perjalanan ke hospital..sebab tak nak kasi farisyah tidur...
penampar memang peneman dia..kesian merah pipi......tapi sorry sayang ibu terpaksa...
masuk air ambil darah 9 botol kecik.....akhirnya farisyah kena warded...
masih dalam keaadan lemah tapi memberi respon yang baik...
dan semalam...pukul 5:00 petang..farisyah dibenarkan balik....
tapi bulan 7 ni kena masuk wad lagi..sebab nak buat MRI......

di dalam wad farisyah memang kena chek gula setiap 2 jam sekali...
sebab dah biasa ...farisyah akan beri jari mana yang nak kena cucuk...
tapi ada satu kes buat cik jue sedih sampai hari ini...
yup sedih dengan rintihan si anak kerana kena cucuk di lengan...
cik jue tak pasti doktor tue memang tak pandai ambil darah ke..atau perbuatan dia tue kasar...
farisyah biasanya akan memberi respon yang baik ..
dia hanya menagis sedikit je time jarum mula2 cucuk dia ..pastu dia pasti diam...
malam pukul 8 mlm...
farisyah kena ambil darah lagi...dalam 3 botol kecik...
bila doktor tue ikat tangan dia untuk timbulkan urat...
farisyah dah mula menangis...
mulut dia dah mengadu sakit...
bila doktor cucuk dan tak jumpa urat ....
apa lagi meraunglah kawan tue.....
memang kesian time tue bila dia sendiri.....peluk tangan cik jue dan cakap....

"IBU SAKIT IBU...TOLONG ANAK IBU NIE....KESIANLAH ANAK IBU....SAKIT IBU...TOLONG IBU SAKIT,...NURSE TOLONG FARISYAH SAKIT" 

ya ALLAH..runtuh hati ibu sayang dengan farisyah menjerit macam tue...
ibu pujuk farisyah..nurse tue pusing kebelakang ..dan turut mengalirkan air mata...
ibu sedikit pun tak menagis...ibu betul2 kuat time tue...
kalau ibu tak kuat mesti ibu kena halau dan tak dapat teman farisyah....
4 kali farisyah kena cucuk barulah dapat darah..tuepun ibu suruh doktor lain....
mahu tak sakit anak ibu....
bila siap....semuanya....masuk je bilik...ibu peluk farisyah dan menangis...
yup ibu dah tak tahan tengok....
ibu call ayah mengadu....farisyah tetidur kepenatan....
malamnya farisyah mengigau...ibu menangis lagi bila ingat balik kata rayu anak ibu....
dan sampai ke hari ini,...bila ingat balik rayuan farisyah ....
ibu menagis lagi dan sepanjang n3 ini ibu tulis ..ibu menangis....

 
 posing dengan drip di tangan...


"Ya ALLAH...aku redha dengan apa yang terjadi..dengan apa yang telah KAU tentukan kepadaku...namun YA ALLAH kadang2 aku rasa tak sanggup tengok penderitan anakku ini ya ALLAH..andai ini telah kau suratkan kepadaku YA ALLAH ..aku terima dengan rela hati namun KAU Kurangkanlah penderitan ke atas ANAKKU ya ALLAH dan jauh dial dari penyakit yang berbahaya dan kau sihatkanlah dia seperti mana anak2 yang lain...."

Nota KAKI:Doakan Yang terbaik buat farisyah..moga dia sentiasa sihat.- hati ibu dan ayah terus berdebar2 sehingga keputusan MRI keluar.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, May 3, 2012

Al-FatiHah....


As-salam semua...
Kepada DIA kita datang kepada DIA kita kembali....
ya..cik jue baru kehilangan seorang nenek..ibu kepada ayah cik jue...
walaupun cik jue akui tidak rapat dengannya..tapi tetap terasa kehilangannya...
dan ....Alhamdulilah...kami sempat berjumpa denagannya.....sebelum dia menutup mata...

 cikjue balik malam jumaat...tapi tidur dulu kat umah mak...
pagi2 lepas subuh kami balik rumah nenek di besut...
mak dan ayah cik jue dah balik dulu...
sampai je di sana dalam pukul 11:00 pagi...
kami terus kerumah nenek...
kami jumpa dia..peluk..cium..dan bercakap2 dengannya...
walaupun dia sudah tidak boleh bercakap time tue...
tengok aja kami..mengadapnya...
bercucuran air matanya....kami tak tahu kenapa...
tapi mak cakap...masa cucu lain datang dia tak menangis pun...
tapi bila kami satu keluarga datang ...air matanya..bercucuran...
mak kata masa mak cakap dengan dia pun..air matanya mengalir jugak...
kami tak tahu kenapa...tapi arwah memang tak rapat dengan kami sekelurga tapi kami tak pernah menyimpan sedikit dendam pun dengannya..dan kami sekeluarga sayang dia mcm kami sayangkan nenek2 kami yang lain....

akhirnya..dia menutup mata sesudah orang azam asar..
wajahnya sungguh tenang ketika itu...dengan lembut alunan nafasnya akhirnya di menutup mata....
moga CHIK tenang di sana... 



nota kaki: tengah mengatur masa dan waktu supaya dapat berblog seperti dulu.....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa