Friday, March 30, 2012

MinGGU INi..........

Jumaat Yang Indah...
hujan membasahi tanah putrajaya hari ini...
esok kami nak balik JB...
kenduri belah lelaki pulak...

rumah cik jue ..mcm kapal pecah...
amat2 berselerak....penat badan yang melampau...
nasib baik hubby banyak tolong....
farisyah kadang2 ragamnya seperti bukan budak 6 tahun....
tak tahu kenapa...
semalam dia buat perangai lagi...tak tahu kenapa tetiba sentap....
habis tumpah segelas air bandung kat kedai makan...
si ayah hilang sabar...nasib baik tangan ayah tak melayang kat pipi comelnya....
 tetiba anak dara tue sentap...menangis teresak2...
"ayah ni dah tak sayang farisyah...sikit2 nak marah..sikit nak marah...farisyah dah tak nak kawan dengan ayah...farisyah dah tak sayang ayah..."
jenuh pun si ibu ni pujuk...
cakaplah farisyah yang salah tue yang ayah marah ...
tapi korang tahu apa dia jawab...
"IBu Pun sama suka marah farisyah...."
aduh anak ..ibu ngan ayah bukan nak marah kamu..tapi perangai kamu buat ibu ngan ayah naik angin...dengan keaadaan ibu mcm ni sekarang nie...dengan ayah penat kena kerja umah yang selalu ibu buat...dengan kamu yang makin hari selalu sangat sentap...
dugaan betul ibu dengan ayah dengan perangai kamu...
tapi ibu suka kamu time bangun pagi...
sekali kejut kamu bangun dengan senyuman di bibirnya...dan ucapan pertama dari mulut kamu yang suka pot pet tue...
"Selamat Pagi Ibu ayah"...

inilah kisah anak daraku...namun ibu nak kamu tahu yang ibu ayah sayang kamu sepenuh jiwa raga kami.kamu segalanya buat kami......



 Ok cukup sampai sini..ada panjang umur kita jumpa lagi di N3...
ASSALAMUALAIKUM...............



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 29, 2012

Farisyah With Upin Dan Ipin...

Salam Khamis Semua...
kejap je dah masuk khamis ...
Hari2 cik jue rasa penat sangat...
kadang2 malas nak pergi kerja...
tapi pergi jugak....

oklah cerita lama lagi...
takpelah .....janji farisyah buka dia tersenyum baca kisah dia dulu2...
sebenarnya upin ipin ni datang putrajaya pada KARNIVAL WOW hari tue...
hehehe ..punyelah lama cerita ni...

oklah sebab lama kita layan gambar n cik jue cerita bawah gambar ok...

hari pertama..
 
time ni dah lewat..upin ipin dah balik..jadi ambil gambar dengan background upin ipin je...

posing time...
mnggunakan khidmat ayah supaya nampak semua watak dalam cerita upinipin
 

hari kedua....
pukul 10:30 pagi dah ada sana..
sebab show upin ipin akan start dalam pukul 11:00 pagi...
dan satu benda yang kami (cik jue n hubby) tak sangka ialah...
farisyah angkat tangan nak jawab soalan...
walaupun dia cakap pelat...
farisyah sikit pun tak malu n sungguh berani untuk bercakap di atas pentas...
wahai anakku NUR FARISYAH...ibu bangga dengan kamu....
tapikan jawapan yang farisyah bagi tue salah....
tapi takpe..ada orang lain tolong dan farisyah pun dapat hadiah...
buku mewarna upinipin...
jom layan gambarnya ye...

farisyah naik pentas nak jawab soalan...

time ni ada syila tengah nyanyi...

nak tengok syila menyanyi tapi tak nampak...nasib baik ayah awak tinggi boleh nampak jugak akhirnya 

yeyeyeye dapat bersalam dengan IPIN

 last2 dapat jugak bergambar dengan kak syila...


Sempat jugak jadi ahli upinipin rm 15 seumur hidup..
dapat botol air upin ipin n baucer KFC...
pastu sempat beli tikar upin ipin
 n adalah lagi dah lupa dah...sebab cerita dah lama...
hahahhahaha sapa suruh peram cerita lama sangat....
oklah bye ..jumpa n3

 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, March 28, 2012

Selamat PenGantin Baru KakNgah N AbG Faisal...

Aduh banyak betul cerita lama2 yang cik jue tak sempat nak kongsi...
tapi takpe...cik jue kongsi jugak..buat kenangan cik jue dan keluarga....

alhamdulilah pada tarikh 16/03/2012
satu2nya kakak kesayanganku telah di ijab kalbukan dengan jejaka pilihan hatinya....

Buat Kak Ngah...
Na doakan moga hubungan yang suci ini akan kekal buat selama2nya..
dikurniakan rezeki yang berlimpah ruah serta di kurniakan zuriat yang comel lotel macam cik na dia...hahahahaha

jom layan gambarnya ye teman2...

Kak Ngah SEBELUM DISATUKAN...
AKU TERIMA NIKAHNYA
ALHAMDULILAH AKHIRNYA....

kami sekeluarga...
xde dalam gambar adik aku yang ke 6 serta adik ipar..duk masak lauk pengantin...
3 orang anak buah yang entah kemana perginya...

merah putih pilihan hati...


ini je gambar yang sempat ...
gambar bersanding tak ambil sebab time tu ramai sangat orang ambil gambar...
tunggu dari adik aku ..banyak gambar cun..yelah dia pakai kamera besar...aku pakai kamera kecik n biasa je...(ayat kesian-manalah tahu hubby nak beli kamera besar...hahaha)

hujung minggu ni belah lelaki pulak...
bandar johor baru -sama ngan cik hubby kita...
nanti sempat aku kongsi gambar kat sana pulak...





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

WW..KakaK FarIsyah KesaYangan Ibu AyaH

Lama Tak Tempek aksi Gedik anaK iBu Ini...
Jom Layan...
Miss u so Much..Pagi Tadi NanGis Nak MAsuk seKolah..kena TinggAl DeNgan Kawan...
jadi Ayahlah HanTar Sampai Ke Kelas...
anak Dara Itu Makin ManjA Bila Nak Dapat adik Nie...


I Am Super Girl...





kadang2 kamu buat ibu tersenyum...
kadang2 kamu buat ibu nak marah...
kadang2 kamu buat ibu tergelak....
kadang2 kamu buat ibu sedih...
kadang2 kamu buat ibu menangis....
semua kerana kamu...
kerana ibu sayng kamu sepenuh hati ibu....

MOGA ANAk IBU NI MEMBESAR BAGAIKAN JUARA...
 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, March 27, 2012

KITAKAN KAYA....

 SAJA NAK KONGSI PERBUALAN RINGKAS NGAN FARISYAH TENGAHARI TADI YANG BUAT IBU NGAN AYAH DIA TERSENYUM SAMPAI SEKARANG
 
kisah tengah hari tadi...
semlm farisyah ada beli cincin...RM 1 harga cincin tue...
dia bawak pergi sekolah..tapi di simpan dalam poket beg...
tengahari sebelum hantar dia ke transit...si ibu ni pun bertanyalah...

IBU : Mana Cincin...
farisyah : Dah kasi kat kawan..
ibu : kenapa kasi kawan..
farisyah: dia mintak...pastu sya kasilah...
ibu : selalu mcm tue...suka bagi kawan barang2 sya...
Farisyah : Takpelah ..."KITAKAN KAYA"...

ambik kau sekali budak tue jawab..tergelak mak pak dia...

ibu: banyaklah sya punya kaya....
farisyah senyum dan tumpang gelak sama....
huhuhuhuhuhuhu...anak daraku memang makin pandai menjawab....
 
WAJAH ANAK DARAKU YANG COMOT... 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, March 26, 2012

AkhirnYa - Kami Ada LOgO sendiri...

Alhamdulilah kerana ALLAH bagi kesihatan yang bagus hari ini
berbanding semalam seperti "kain buruk"  nak angkat kepala pun tak boleh....
inilah dinamakan dugaan berbadan dua -
tambah2 masa farisyah dulu tak pernah merasa...

Alhamdulilah jugak bisnes kami ada kemajuannya...
walaupun pada mulanya bergerak suam2 kuku sahaja...
sekarang kami ada LOGO sendiri...
di cipta oleh hubby sendiri
walaupun simple tapi tetap comel di mata kami berdua...
sebagai Identiti kami 
jom tengok kami punya logo...

Galeri Anna-Fauzie..
(gabungan antara aku dan dia)

dan kami akan membuka bazar di seksyen 13 SHAH ALAM setiap Sabtu dan Ahad..
mulai 7/04/2012 sehingga akhir bulan 10 /2012
gerai kami no 60 
(maklumat lanjut dan peta ke akan cik jue kasi dan warkan2 kemudian)

Kami Menjual Pelbagai Jenis Jam Dinding Untuk dijadikan Hiasan rumah serta boleh dijadikan hadiah,selain itu kami menjual pelbagai cendermata untuk dijadikan hadiah sempena Hari Lahir,Hari Guru,Hari Ibu atau bapa serta hadiah perkahwinan
dan menerima tempahan PHOTO MAGNET...


OKlah Cukuplah sampai kat sini..
doakan kerjayakan cik jue ye kawan2...
TERIMA KASIH....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sweet SanGat "VIdeo Awal lamar ScHa"

Morning....
mooad memang kelaut...
tapi sebab suka sangat dengan ini .....
jadi cik jue nak kongsi ngan korang..walaupun cik jue tahu korang semua dah tengok....


sweet kan..apa pun orang nak cakap tapi cik jue suka...
hahahahahaha......



kelas kau..
aku pun tetiba rasa terharu sama...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, March 23, 2012

PeMenangNYA Ialah .....................

Ok...
pagi jumaat nie ...
cik Jue nak umumkan pemenangnya...
seperti yang korang tahu...
ada 2 ketogori...
pertama BLOG
kedua FB...
dan setiap ketogori ada 3 orang pemenangnya.....


FACEBOOK

1. fATMA ISWARAIZA

2. SUE ZAINUN

3.AQSUPERHERO



BLOG


1. ANALYANA

2. NUR _ZA

3.ECADWINKYASHA



ok Tahniah buat semua pemenang...
jangan lupa email 
nama:
alamat:
no tel :
serta sekeping gambar bagi tujuan hadiah berupa "photo magnet"

sila hantar secepat mungkin atau selewat-lewatnya pada
25/03/2012 -jam 12:00 Tengahmalam...
ke
loveannajueanna@gmail.com


jika terlambat pemenang lain akan dicari



terima kasih....
dari cik jue

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 22, 2012

Senarai Peserta Contest FOLLOW N LIKE (CFL)

Oklah Malas nak cerita panjang...
busy sikit curi2 masa nak update....
korang tengok ok..takut nama korang tak masuk pulak....

oklah kita mula dengan like kat FB...

like kat facebook

1 siti nor asmah
2: Salina Sasliza Abdul Rashid
3:sakila
4 : Muhammad Solleh
 5:sarah ghazali
6:zaikulim
7:mas ibarhim
8:shakila zainun
9 : erawatie
10: Ana Lyana
11: Aiza Khair
 12:Cherosliza Chemat
13:ummi norseha
 14: Ash ShiKano
 15:kak yang
16:norzie hany
17: mizz lina
18: Siti Normastura
19 : einzmiszmessy
20:sis lavender
 21: Sue Zainun
 22: Joel Leslie
23:Nur Ashikin Ramli
24 : Noor Murni
25:zalina ghazali
26 : Nadratul Syazwana
27: Hasni Muniati
28 : aqsuperhero
29: Eija ZaquanZiqry
 30 : Nabila Medan
 31 : Nur Sue
 32 : E'raz Fadli II
33:ieyra mat nasir
34 : Julia Ngah
35:fatma iswaraiza
 36: Cikgu Zamani
 37 : eca dwinky asha
38: Rusazziana Ahmad
 39: Najwa Wawa
40: Ainul Asyirah Asyiqeen
41 : Solehah Shamsuddin
42: Along Nida
43: cikpuanhady
44: nur asmani
45:eliss mie (fb
46: nur hamizah ayub
47: Noorlina Ahmad Mirza
48:Norhati Binti Abdullah
49: Sal Ya
50: ctrahani
51 : anis hana



peserta kat blog pulak...
cik jue pakai nick name je ye...

2: ssasliza
3:sakila
4: masnayli
5:zaikulim
6:sarah
7:mas ibrahim
8:shakila
9:erawatie
10 : AnaLyana
11:blog abazilah
12:aieza
13:Cik Rose Cute
14:ummi_norseha
15: miss kano
16:azatiesayang
17-cempaka kuning
18 : nenot
19: fiQ'Ra
20: einzmiszmessy
21:dunia kebahagianku
22 :iqawangi
 24: Joel Leslie
25:ekinashikinid
26 : Puan Kutu
27: solehahtunoor
29:zalina
30 :taufidris
31 : Nadratul Syazwana
32: gadis pekan
33: SLUMBER SAGUN
34: Sweetmama@EijaZaquanZiqry
 35: Nabila Medan
 36 : lurun namzar
 37 : Mr. E'raz Fadli
38: ieyra
39 : Mia Liana
40:fatma fazira
 41: Zamani
42 : ecadwinkyasha
43: Kimmie
 44 :Errah Najwa
45- syiqeen
46: noorulaz
47 : Solehah Shamsuddin
48: Nida
49 : cikpuanhady 2
50: aanie
51: e.l.i.s.s.m.i.e (blog)
52:nur_za
53: Ina_noorlina
54:MamaYatie
55:Masyaamiraaimi blog
56:Maszmadi  blog
57: anisalya
58: http://ctrahani.blogspot.com/
59 : nur anis



ok inilah dia senarai peserta..jadi bagi mereka yang ada masuk  tapi nama tak de sila bgi link untuk cik jue chek...
kalau dah comfirn sampai petang nie...
pagi2 besok cik jue buat cabutan dan kepada pemenang jangan lupa email nama,alamat,no telefon serta sekeping gambar yang cun untuk PHOTO MAGNET...
jangan lupa tau...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, March 21, 2012

Kami sayang SaNgat KaT Kamu

Oklah....
lama Tak WW nikan...
Just Nak KOngsi..sekeping Gambar Yang MemBawa ErtI bUat Cik Jue...
dia MemAng Sangat2 sportIng...
JaRaNg sangat maraH...
Boleh Di BAwak BerguRau...
My HUbbY sayang Gila Kat "DIA" Nie...
kerana "Dia "hubby Rasa KasiH sayanG seoRang A**H
hanya kerana "DIa" 
Jom TengOk ...
sIapa Dia.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

IniLah aYah Cik Jue
seoRang Yang PenuH berMaknA Buat cik Jue selain My Mum...
TerutAma Cik HubbY...
korang nak tahu tak...
hubby cik jue memang sayang gila kat ayah mertuanya..
selalu duduk berdua2...
pastu sama2 gelak...
pergi minum air yang kedai sama2..pergi kedai kereta sama...
memang banyak benda yang mereka buat bersama..
dan hubby cik jue pantang...kalau ayah call tanya bila nak balik kg...
mesti dia akan ajak balik kampung...
dan cik jue ambil kesempatan suruh ayah call sebab nak balik kampung...
hahahahahaha...
dan yang buat hubby tersenyum sebab...
walaupun ayah dah ada 2 menantu lelaki baru...
"hubby tetap dihati dan tetap menjadi kesayangan"
yang tak tahan kak ngah n adik cik jue siap cakap...
jangan rampas tahta pozi..
iaitu menantu kesayangan mak dan ayah..kalau tidak merajuk dia nanti...
hahahahahaha...
inilah kisah insan kesayangan KAMI...

ayah kami sentiasa doakan..
moga ayah panjang umur serta dimurahkan rezeki..
dan tercapai hajat ayah ngan mok untuk jejak kami ketanah suci...
akan kami usahakan sampai ia tercapai..





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sorry Tak Sempat


pagi teman2 semua...
apa korang breakfast pagi nie...
cik jue?????
berat punya breakfast...
"nasi lemak dengan ayam goreng"
berselera pulak pagi ni.....
pastu baru risau berat naik banyak nanti chek up mesti kena marah..............
hahahahahaha.....................


Oklah...
Buat peserta contest Follow N like (CFL)..
sorry ..masih belum keluarkan senarai..
semalam..dah siaplah cik jue buat list...
nanti cik jue tunjuk kat sini ye....(tertinggal pen drive pulak)
pastu secepat mungkin cik jue buat cabutan n cari pemenang..
korang jangan marah ye...
sebab cik jue terlambat...
tapi jangan risau ..janji tetap janji...
lambat cepat pasti cik jue akan umumkan pemenangnya...
korang tunggu ye....

tue ajelah...
SoRRY bUAT SemUa PesErTa CFL...
atas kelewatan ini....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, March 20, 2012

My MuM Design

Selamat Petang semua...
hahahaha...hari ini aku terajin sikit nak up date blog...
saja nak kongsi mak cik jue punya kepakaran...
mak cik jue ni tukang jahit ...
tukang jahit kampung je...tukang jahit kat umah...
dah lama dia ambil upah menjahit..sejak cik jue umur 6 tahun lagi...
maknanya dah hampir 24 tahun dia mbil upah menjahit...
alhamdulilah dengan duit tuelah sedikit sebanyak menolong ayah untuk menyara kami sekeluarga...
sepanjang hidup ini cik jue tak pernah pakai baju yang orang lain buat ..memang selama ni memang hasil jahitan mak cik jue....
oklah saja nak abadikan baju kak ngah cik jue kawin ari tue...
hasil tangan mak cik jue....



 baju masa nikah kak ngah
 baju nikah adik cik jue

 baju tunang kak ngah

baju sanding kak ngah...


baju kawin cik jue mok yang buat ..masih baik tersimpan dalam almari...
kenangan terindah...

macam mana cantik tak?????

tukang jahit nya yang inilah...

 yang baju merah kat tepi tue...
my mum...i love u so much

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

overdose ViTamin....Apa KesannYa????

Aduh Hai..ini Kisah anaK daraku Malam Tadi...
malam tadi tanpa ibu sedar...
dia telah menghabiskan sebotol vitamin appeton...dalam tue ada lebih dari 20 biji...

kisahnya begini...
petang semlam dia nak suruh potong buah mempelam...
cik jue cakaplah nanti dulu sebab kat luar orang duk FOgging...
n si ibu ni terlelap.....pastu si anak kejut ...cakap nak makan vitamin...
maka si ibu pun bukalah..kasi dua biji....dan tutup balik...
dalam pada tue..si ibu terlelap balik....hehehehehe....
sekali lagi si anak kejut nak makan buah...si ibu bangun terus menuju ke dapur...
tetiba si ibu tersepak botol vitamin..dan rasa sesuatu yang pelik ...
terus angkat dan rasa ringan....
terkejut si ibu kerana botol vitamin tue dah kosong...
bila si ibu bertanya pada anaknya...
maka dengan selamba si anak menjawab....
"kakak dah makan semua"....
maka si ibu pun naik cuak...tak tahu nak buat mcm mana....
call semua sedara2 mara tanya da kesan tak....
mcm2 jawapan....
tapi kalau tengok keadaan farisyah mcm ok je....
tadi pun siap pesan kat cik gu ..kalau ada apa2 peruban kat farisyah terus call......

kalau korang tahu apa kesannya...
n apa tindakan yang cik jue kena ambil..bolehlah kongsi ngan cik jue...
hati ini berdebar2 rasanya...
ini gambar vitamin yang farisyah teroverdose malam tadi...


aduh hati ibu ni takut2 pun ada,...
anak oh anak!!!!!!!!




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, March 13, 2012

LAWak Ke Der....

korang dah layan belum "lawak ke Der"
sumpah kalau korang layan..
bukan je mulut korang je ketawa...tapi segala usus dan organ dalaman lain juga turut ketawa....
hahahahahahah ..memang lawak tak tahan aku...
sebenarnya LAWAK KE DER ni dia main kat istana budaya bulan Feb ari tue...
tapi idoklah aku ke IB....jadi bila tengok dah duk main iklan kat astro 951...
aku dah agak mesti ada kat "cerita master"..
masa tunggu laki aku petang semalam...
maka selamatlah aku layan kat opis ni dengan farisyah...
sampai berair2 matanya...
memang lawak tak ingat...
Pengacaranya Nabil, artis dia Boboi, Jozan dan Harith Iskandar. Semuanya lawak!! Pengarahnya Hans Isaac.

kalau korang nak tahu lawak ke tak...
korang tengoklah sendiri...
ni ada dua link kalau nak tengok cerita melayu free online...
memangterbaiklah...

@

jangan lupa tengok..tapi kalau korang langgan kat astro pun boleh GAk...
janji korang tengok tau...




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

ProdUk TerBaru Kami...

Oklah Nak Kongsi Produk terbaru kami..
hasil gabungan bersama dengan sakila craft

sebenarnya..
cik jue dapat buka bazar sabtu ahad...
tapi nanti cik jue akan bagi tahu kemudian ye...
tempat,masa dan tarikhnya...

hari ni last cik jue kerja..
pastu cuti sampai ari isnin minggu depan...
nak balik kg ...akak cik jue kawin...
tu yang busy sangat minggu nie....

oklah malas cerita panjang...
jomlah tengok koleksi terbaru ye kawan2...
kalau berminat boleh PM cik jue ye...

i Miss U
Rm 15

flower 
 RM 15


 yang ni design belakang depan ..
RM 20

 yang ni design belakang depan ..
RM 20



ok...
berminat boleh hello2...
kalau nak ada idea sendiri..
nak buat nama ke..boleh request ok...
terima kasih sebab support...





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, March 12, 2012

Buku PinK MiliKKu...

alhamdulilah ...
bersyukur pada ilahi ...kerana
setelah 5 tahun 7 bulan ...
akhirnya ...
buku pink menjadi miliku..sepanjang 9 bulan nie...
alhamdulilah..hari ni dah masuk 11 minggu...
mesti tertanya2 kenapa cepat sangat aku buat buku nie...?
sebenarnya ...hari rabu ni nak balik terengganu...
sebab perjalanan yang jauh ..untuk langkah berjaga2
jadi aku buat buku awal2...
lagipun masa pi klinik minggu lepas dah tanya nurse kat situ ...
bila boleh buat buku...dia pun galakkan buat masa kandungan dah masuk 10 minggu...
oklah tak rugi pun buat awal2 cuma penat sebab kena tunggu bila turn...
oklah....


 inilah rupanya buku pink ku...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, March 9, 2012

Susu Buat Ibu Mengandung......

Salam jumaat semua.....
alhamdulilah sampai jugak kita di penghulu segala hari...

oklah.....
cita2 ku hanya satu insayallah nak kasi Breastfeeding (BF) buat adik farisyah...insayallah...
kerana cita 2 itulah...aku dah start minum susu setiap hari...
kadang2 tekak ni menolak jugak...tapi aku minum jugak...
sebab doktor yang aku jumpa pernah cakap...
.kalau nak susu banyak..boleh minum susu dari awal...
selain menguatkan tulang dan klasium...dia jugak boleh memperbanyakkan susu selepas bersalin...
(kalau salah tolong betullkan ye)
selian dari BF
aku ni jenis kurang kalsium...
masa mengandung farisyah ....start 4 bulan aku dah kejang kaki..setiap malam...ada yang panggil simpul biawak-...setiap mlm kena kejut hubby...kadang2 sampai menangis....
harap2 kali ni janganlah kena setiap malam....


susu apa yang aku pilih ye????
inilah susu nya...

mamil keluaran Dumex...(gambar ehsan cik google)


sebenarnya MamilMama ada 2 jenis.. Original dan Fine Cocoa..dan mestilah aku pilih coklat...tak lalu nak telan yang origanal....

dan antara khasiatnya 
formula baru yang mengandungi Immunoforce yang dirumus khas untuk memenuhi keperluan wanita yang merancang untuk hamil, sedang hamil atau memberikan si manja susu badan..
ia juga mengandungi asid folik, kalsium dan zat besi yang tinggi kandungannya untuk tumbesaran dan perkembangan janin.Selain itu ia juga diformulasi dengan vitamin dan mineral penting untuk membantu dalam menbekalkan nutrien dalam badan..
Kesimpulannya..MamilMama nie bukan untuk wanita yang sedang hamil je, yang merancang untuk hamil dan yang tengah menyusukan baby pun leh minum ye... Kadar pengambilan yang disyorkan ialah 2 kali sehari untuk wanita yang sedang merancang kehamilan dan menyusukan bayi, 3 kali sehari untuk wanita yang sedang hamil..tapi aku minum 2 kali je..kadang sekali...hahahaha terlupa...
(aku copy ni dari kotak - sedikit info dari blog cikpuan)


oklah tu jelah nak kongsi ngan korang buat masa nie...
apa2 pun kalau ada info tentang nak BF ..please kongsi dengan cik jue-segala pandangan korang amatlah dihargai-

nota kaki:doakan moga berjaya kasi BF buat baby ye....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 8, 2012

Selamat Hari WaNita....

salam Khamis semua...
salam BATIK buat Staf2  Gov...
mesti korang semua tertunggu2...
apa yang PM nak umum kat PICC pagi nie...
Tapi staF JPA duk menunggu Rombangan 5S datang....
menyampah betul audit 5S nie...menyusahkan....
apa2 pun moga ada berita baik yang akan di umumkan oleh PM...

8/03/2012....HARI WANITA SEDUNIA...
bagi mereka yang bergelar wanita....
cik jue nak ucapkan...
SELAMAT HARI WANITA

****************************************************************

Sekadar catatan mengenai wanita yang merupakan makhluk terindah dan istimewa..wanita juga sangat kompleks dan sukar di jangka sehingga banyak hal yang boleh diuraikan mengenainya, berikut di senaraikan 15 hal mengenai wanita, namun 15 hal itu masih belum cukup untuk menggambarkan wanita.

  1. Wanita boleh memaafkan suatu penghianatan suaminya, tetapi dia tidak akan boleh melupakannya.
  2. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.
  3. Sebelum nikah, wanita hafal seluruh jawapan dan sesudah nikah dia hafal seluruh pertanyaan.
  4. Barangsiapa menikahi wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.
  5. Cincin pernikahan adalah cincin termahal di dunia, karena mengharuskan pemberinya untuk mengingatkan harganya setiap bulan tanpa henti.
  6. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.
  7. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, serta tidak mengenal setengah-tengah.
  8. Wanita selalu tergolong manusia halus dan lembut hingga dia menikah.
  9. Wanita ketawa jika dia mampu dan akan menangis jika menginginkan sesuatu.
  10. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika dia tidak dapat menjadikan suaminya menjadi teman yang termulia.
  11. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan didalam mengingat peristiwa yang menyebabkan dia menangis.
  12. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia
  13. Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya.
  14. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal: tikus, munculnya uban dan wanita-wanita cantik yang akan menjadi saingannya
  15. Isteri yang bersikap jujur dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.


nota kaki: Rasa bertuah kerana di lahirkan sebagai WANITA



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, March 7, 2012

Adnan semPit 2...TerBaik...

salam rabu semua...
dua tiga menjak nie...memang malas betul aku nak update blog...
tak tahu le...
cerita banyak..tapi nak menaip malas yang amat....

weekend ari tue...
kami (aku n hubby) duduk berdua je...
anak dara aku balik kg ikut mak ngah dia...
maka kami pun ber"honeymoon"lah...
tapi tak best...
rumah sunyi je...xpe si mulut murai tue...
  
malam sabtu tue kami layan...
"ADNAN SEMPIT 2"
midnight -kat ioi mall...

cerita dia memang terbaik...
ketawa dan ketawa dan ketawa...
penat mulut aku ...sampai berair2 mata kami...
panggung tue ..tak sunyi....
sampai habis pun ada orang gelak...
sapa2 yang rasa stress dan tension...
cerita ni memang sesui untuk di tonton..
memang hilang stress korang...
cayalah...

 

memang terbaiklah



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, March 6, 2012

Announcement.....buat peserta contest

salam selasa semua...
alhamdulilah masih bersua kita disini...

pertama...
sorry buat semua peserta kerana x tinggalkan komen kat blog korang...
cik jue dah pergi jelajah satu demi satu...tapi tak sempat nak tinggalkan komen...
sebab cik jue kena mabuk kepayang..pening kepala mengadap lama2...

kedua...
cik jue dah bat list untuk semua peserta...
dan ada dua ketogori...
sebab ramai yang join dua2...iaitu "follow dan like"..
maka dengan ini cik jue buat ketogori..

ketogori pertama...
follow blog-cik jue akan ambil 3 orang pemenang melalui cabutan bertuah...
ketogori kedua...
like kat FB....cik jue pun ambil 3 orang pemenang melalui cabutan bertuah...

JADI SEBELUM CIK JUE BERCUTI 14/3/2012 - 18/03/2012 INSAYALLAH CIK JUE AKAN UMUNKAN KEPUTUSANNYA...
SORRY ATAS KELEWATAN INI YE...

MAAF ATAS KELEWATAN INI...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, March 2, 2012

FarisYah New Look

rupa farisyah terkini...
request warna pink..tapi takde..alih2 warna biru + purple..yang menarik pilihan hatinya....
aunty2..uncle2 semua comel tak....
kenapa ibu beli yang ini..sebab ini paling lasak yang boleh digunakan...kalau yang biasa rasanya cepat kot patahnya....

jadi inilah gambar saya yang terbaru...


cantik tak?????



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, March 1, 2012

Akhirnya....Dia BerkaCa Mata...

Salam sayang semua...
Baru Balik Hospital....
penat .....biasalah orang ramai...hospital kerajaan mesti kena ada tahap kesabaran yang tinggi...
aku dah biasa ..jadi tak masalah nak tunggu lama2...
tapi bab opis yang tak berapa nak gemar.....tapi..lantaklah aku ada time slip...
tetiba pulak melepaskan geram kat sini...

oklah kita tutup buka ...
tadi pi appointment mata farisyah...
dan keputusannya...
 anak daraku kena pakai Cermin Mata....
tapi power cermin mata tak banyak sangat cuma silau tinggi sikit...
untuk mengelakkan dia pening nak baca buku nanti ..kenalah jugak pakai...
pakai pun time belajar n tengok tv je...yang lain tak payah...
oklah tue...nak buat mcm mana kalau itu yang terbaik...ibu terpaksalah ikutkan jugak...
apa2 pun moga anak ibu jadi budak yang pandai dan bijak.....

oklah nanti aku tempek gambar anak daraku pakai cermin mata...
dia dah request nak warna pink....
petang ni nak pi MINES ..buat cermin matanya....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Seminggu yang Padat....

Petang Ni aku Rasa Rajin pulak nka buat N3...
hahahahaha..mood datang jangan tolak....
lupakan segala kesedihan..kerana ada berita gembira di sini...

farisyah oh farisyah...
anak ibu sayang...
minggu ni appointment dengan hospital penuh....

isnin (27/02/2012)
 appointment pertama ditahun 2012.bermula dengan appointment hypoglycemia..
keputusan doktor...bolehlah mengembirakan hati...keputusan ujian darah ari tu dah keluar...
N3 tentang nie kat sini ye....Klip
keputusanya semuanya ok kecuali HORMON tumbesaran je...
berat badan n tinggi farisyah naik tak banyak...
bulan 11
berat :17.15kg
tinggi :108:35cm
bulan 2 aka ari isnin yang lepas
berat :17.25 kg
tinggi : 109.00cm..
walaupun sekalipandang dah ok..tapi masih belum capai tahap yang doktor nak...jadi kena repeat temunjanji lagi : 10/09/2012...
rabu (29/02/2012) aka hari ni...
temunjanji audio dan ent...
mula2 temunjanji ENT...
nak tengok gromek yang pasang ari tue dah keluar belum...
dan jawapannya...belum...
jadi anak ibu sorry ...tak dapat pi swimming pool lagi...
  tapi yang bestnya...pakar ent cakap farisyah dah tak ada masalah pendengaran lagi...
dah siap semuanya...buat lagi temunjanji seterusnya 13/07/2012 
mintak2 bulan 7 ni gromek tu dah tercabut dari gegendang...

lepas tu pi pulak kat audio...
chek pendengaran....
dan alhamdulilah....graf pendengaran dah naik...dan yang paling menggembirakan..
memang sah farisyah dah tak de masalah pendengaran lagi
tapi ada jugak temunjanji susulan sama tarikh dengan ENT 13/07/2012...

Esok -Khamis (1/03/2012)
temunjanji mata lak...
mata kiri farisyah mcm juling sikit..jadi kurang fokus sikit...tapi tak payah nak risau tak de kesan yang memudaratkan tapi boleh pulak anak dara complain yang dia tak nampak cikgu tulis kat papan hitam...aduh ni dah kes berat...anak daraku kena pakai cermin mata ke...
jadi esok tunggulah keputusan dari doktor pakar...kalau ye...alamak anak ibu kena pakai cermin mata mcm ibu lah nampaknya....kalau ibu pakai cermin mata seawal umur 11 tahun rupanya anak ibu lagi awallah....6 tahun dah kena pakai...
apa2pun ibu doakan yang terbaik buat anak ibu...
inilah kisah padatku minggu ini..
sampai ada yang ingat aku saja2 nak keluar opis lepak2 kat hospital tue...sampai berjam2...
apapun terima kasih YA ALLAH kerana memberi ujian kepada kami ..kerana  dengan ujian ini kami makin dekat kepadaMU...



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa