Wednesday, February 29, 2012

Apa PerasaN korang JiKA Berada Di TemPat Aku...

Kita Hanya Merancang Tapi TuHan Yang Menentukkan...
KiTa MahuKAn Yang TerBaik ...TaPi sudah TersuRaT KiTa Tidak MamPu MeLAwaNNya...
SesungguhNya DIA lebIh Tahu Apa YanG  TerBaiK Buat HamBanya...

Kadang2 kita mengharapkan semua orang paham apa yang kita hadapi...
tapi sebenarnya kita silap...
bukan semua orang paham...dan ada yang paham tapi buat2 tak paham...
jadi kini aku sedar...
jangan mengharapkan orang paham masalah kita nie...

buat hubby tersayang...
walaupun apa pun dugaan yang ALLAH tetapkan kepada kita...
kita kena redha ...
walaupun kita rasa kita buat yang terbaik tapi tak semua orang akan dapat menerima  apa yang kita buat...
jadi apa2 terjadi...ayah harus banyakkan bersabar
INSAYALLAH ada ganjaran buat kita suatu hari nanti....
sesungguhnya setiap apa yang berlaku itu...ada hikmahnya...

ayah kekuatan ibu...
kalau ayah sedih ibu lagi sedih...
kalau ayah berduka ibu lagi berduka...
kalau ayah give up....ibu lagi give up...
jadi ayah harus kuat...sebab kami ikut sama kuat mcm ayah...


Apa PerasaN korang Bila Korang berada Di Tempat AKU...
AKu Hanya MampU berdoa MoGa NAsIb Kalian TIdak Seperti AKu.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, February 28, 2012

KeRaNA "Kaw-Kaw Burger" ..aku hampir Kehilangan Gelang TanganKu..

Tajuk tak boleh blah....
hahahahaha....kisah ari jumaat mlm sabtu...
frust menonggeng tau...
dari putrajaya ...aku bergerak dalam pukul 8:00 mlm...
terjah semata2 nak cari "kaw2 burger"
hubby aku yang sememangnya ikut aje segala apa bini dia nak ..
tak kisahlah mengandung ke tak dia jarang sangat hampakan harapanku...
maka kami pun pergilah....
dalam jalan yang jamlah jugak..kami sampai sana dalam pukul 9:45 mlm...
ramai orang dahle tu susah pulak nak paking...
tapi takpe.. sabar nak makan punya pasallah...
bila kami sampai je n nak order..budak perempuan yang ambil order tue pun cakap...
"sorry bang dah habis-semua orang order nie"
"alamak ...jauh ni dik kita orang datang lagipun isteri abang mengandung nie...tak boleh ke..dapat satu pun tak pe"
"memang tak delah bang...lain kalilah bang....lain kali abang datanglah awal 7:45 kami "
pas tue ada sorang brother tue cakap...
"dik kasilah dia satu kesian dahla jauh pastu mengandung pulak tue"
"sorrylah bang turn  tetap turn..lain kali datang awal ye".aku tak kisah pun tak dapat burger tue

oklah malas nak cerita panjang ...aku pun terus masuk kereta..terbantut rasa nak makan lagi ...tengok lain kali ..kalau mood nak makan datang ..kami pilah balik...
sampai je kat kereta....tetiba aku pandang tangan aku tetiba rasa ringan...
ambil kau "gelang tangan" akau tak ada...
mau mengelabah dia buatnya...
alamak mana  tercicir nie...
punyalah aku cari meraba dalam gelap....nasib baik jumpa tersangkut baik kat tepi kerusi....
huhuhuhuhu ..nasib baik...
kalau tak mau menangis aku dibuatnya.......

inilah kisah ku...ari sabtu tue hubby aku ajak lagi tapi aku dah hilang mood ....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kisah Kali INi...

Salam sayang semua...
apa khabar semua...
sekali lagi cik jue tertinggal kamera kat umah...
jadi tangguh lagi cerita -cerita hujung minggu...
tahap kelupaan semakin ketara....
aduh lepas bersalin nanti cuti pulak 3 bulan ....memang makin lupalah aku...huhuhuhu

oklah....
nak cerita kisah kali ini....
kisah apa ye???
pregnant  kali ini...
masa farisyah dulu..cik jue ni tak bergiat dalam dunia blogger nie...
jadi tak sempatlah nak kongsi...
jadi ambil peluang kali ni nak kongsi pulak...

farisyah
ibu tahu pun sama mcm yang ini..dah masuk dua bulan baru tahu...
tak ada morning sickness,aktif sangat berjalan kemana saja..sampai budak2 opis naik risau sebab kadang aku mcm orang tak mengandung pun ada...
tapi setiap petang mesti nak masuk selimut..sejuk sangat tambah2 time maghrid...
nak ambil air sembahyang tu rasa bercinta.....boleh beku rasanya...
makan pulak semua berselera-kalau pasar malam tak boleh pi..kalau bau je makanan terus rasa nak makan..makan sikit je...hahahaha hubby pun terpaksa mengandung mcm bini dia...


kali ini...
setiap pagi mesti muntah-tapi taklah teruk sangat...penat je kerjanya (ini mybe sebab faktor umur kot)selera makan makin hari semakin berkurangan..tapi kalau lapar memang tak tahan-nasi dengan telur pun jadi...mengantuk je kerjanya-selalu rasa mengah2 tercungap2 mcm orang tak cukup nafas,makan pun memilih.pastu selalu rasa loya tetiba...tapi tak muntah pun....
ini kisah 9 minggu tak tahu lepas ni mcm mana pulak...
apa2 pun moga semuanya selamat-

pagi tadi jatuh kat bilik air- sakit bontot.......inilah sikap yang selalu kena marah dengan hubby...memang hobby suka jatuh...masa farisyah dulu pun selalu gak jatuh...


inilah rupanya kot dalam perut ibu nie...

apa2 pun doakan yang terbaik buat cik jue dan baby...
hari2 kakak aka farisyah datang peluk,cium perut cik jue dan cakap2 dengan adik dia...
hahahahah sweet sangat..kadang2 rasa nak nangis tengok telah farisyah...
masa pergi kursus minggu lepas pun kalau call soalan yang suka tanya ..
"ibu..baby ok tak?"...
farisyah oh farisyah ..tunggu ye sayang ....
insayallah hujung bulan 9 farisyah boleh jumpa adik ye....

oklah jumpa lagi kain kali ye.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, February 27, 2012

DAh TaMat...

Salam Semua...
Miss cik Jue Tak...Hahahahaha..menyampah soalankan...

weekend yang memenatkan...
tapi menyeronokkan...
cerita weekend nanti kemudian ye... sebab camera tertinggal...
jap-jap lagi nak bawak farisyah pi hospital...
temunjanji pertama di tahun 2012..
harap2 semuanya berjalan lancar...

oklah dengan ini..cik jue nak menutup "Contest Like n Follow Gallery aNNa JueaNNa"
walaupun ada yang tak memenuhi syarat...
cik jue suruh korang follow blog "gallery-annajueanna".. tapi ramai yang follow blog nie...
tapi tak pelah...cik jue terima jelah...
sebenarnya..kesihatan diri tak mengizinkan..jadi terpaksalah cik jue terima....

oklah pasni cik jue chek....
korang tunggu ye...
keputusan cik jue akan beritahu secepat yang mungkin ....
jangan lupa korang tunggu tau....

ok jumpa lagi di next N3...
bye-bye...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa

Salam Semua...
seperti yang cik jue janji...
hari ni maka bermulalah contest yang cik jue janji2kan dengan korang minggu lepas....

cik jue buat contest ni bertujuan 
memperkenalkan bisnes baru cik jue....
jadi cik jue harap korang semua dapat support cik jue dalam bisnes ini...



syarat2 penyertaan..

1. wajib FOLLOW blog GaLLery aNNa-JuEaNNa
2. Wajib LIKe  Facebook "GaLLeRY aNNa-JuEaNNa (bagi mereka yang ada fb)
(kerana tujuan untuk perkenalkan kepada umum tentang GaLLeRY aNNa-JuEaNNa)

3.N3 TerPulang Kepada AnDa - tiada paksaan..Tapi jiKa Anda Membuat N3 dan ToloNg promot Sekali Anda LAyak UntUk Dua CAbuTAn BertUAh

4.Cik Jue Mencari 5 pememnag yang bertuah ..

5. Hadiahnya - Photo Magnet....

kalau boleh tolong beritahu kawan lain untuk join contest nie...
(tak de paksaan)

cara menyertai...
hanya perlu tinggal komen kat N3 ni..
contoh':
1) Saya Dah Follow Dan Like :
bagi mereka yang ada blog n FB
username:
username kat FB:

2)Saya Dah Follow :
bagi mereka yang ada blog sahaja

username:

bagi mereka yang buat N3..sila tinggalkan link anda...



OK tue ajelah yang korang kena buat...
mudah ajekan......
tarikh tutup penyertaan:

29/2/2012
jam 12:00 tengahmalam...
(kalau ada perubahan akan diberitahu kemudian)

selamat mencuba ye kawan2...









10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, February 24, 2012

Doa mengelakkan Keguguran

 Salam jumaat semua...
miss korang so much...
 oklah nak kongsi sekeping doa buat kalian semua...
terima kasih buat MY CUTIE PIE STORY
sebab sudi kongsi ayat ni dengan kami semua
SURAH AL-Hij'r (Batu Gunung) 

Barang siapa membaca tiga ayat yang terakhir dari surah ini, ke atas perempuan yang selalu anak kandungannya gugur, nescaya anak kandungannya itu akan terselamat, dari gugurnya.

Terjemahannya:

Ayat 97
Dan demi sesungguhnya Kami mengetahui, bahawa engkau bersusah hati dengan sebab apa yang mereka katakan.

Ayat 98
Oleh itu, bertasbihlah engkau dengan memuji Tuhanmu, serta jadilah dari orang-orang yang sujud.

Ayat 99
Dan sembahlah Tuhanmu, sehingga datang kepadamu (perkara yang tetap) yakin.


Cara-cara Bacaan
Wanita yang mengandung, amalkan ayat-ayat ini selepas setiap kali solat. Baca sekurang-kurang 3 x doa ini dan dihembuskan pada perut anda. InsyaAllah usaha anda diberkatiNya.
 
 
 
 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, February 21, 2012

DIAM...........

salam semua..
tuan rumah terpaksa diamkan diri jap..
nak pi kursus...sambil bercuti rehat ..bersama teman2 opis...
hubby n farisyah kena tinggal....(mesti ibu rindu ayah dan farisyah)...

jaga diri baik2 tau...
baju farisyah nak pi sekolah ibu dah sediakan..
baju nak pi transit petang pun ibu dah sediakan...
baju kerja ayah pun ibu dah sediakan...
stokin ayah dan farisyah pun ibu dah sediakan..
jadi ayah dan farisyah jangan risau ok...
cuma pandai2lah jaga diri masa ibu tinggal 3 hari ni...
kalau rindu ibu...call ibu ye...
kalau rindu lagi...
datang jelah...
bukan jauhpun ..PD je...
hahahahahahahahahaha....

apa2 pun ibu mesti rindu kamu....

ayah pesan:
"ibu jaga diri tau,baby jangan buat perangai..kesian ibu..duduk baik2 tau...
ibu jangan lupa makan ubat tau..."sweet je pesanan ayah...




bertahun tak pi kursus kat luar nie... 
 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, February 20, 2012

Syukur....bertahun kami tunggu...

Alhamdulilah...
tak tahu mcm mana nak cakap...
mengigil tangan tengok pregnancy test kat tangan....
hubby siap tanya..confirm ke nie?
dah dua...mestilah confirm kan.....
apa lagi...rasa terharu datang lagi bila hubby tetiba datang peluk...
YA ALLAH dah lama kami tunggu...
sejak farisyah masuk umur 3 tahun lagi kami menunggu...
menunggu terus menunggu...akhirnya tahun 2012 ini ia jadi kenyataan....
farisyah dapat je tahu exsited dia mengalahkan ibu ngan ayah dia....
sweet sangat.....






syukur ..syukur alhamdulilah....
kerana telah memberi kami rezeki...
setakat nie...
due cik jue 30/9/2012..
maknanya sekarang cik jue
dah masuk 8 minggu...

nak tahu mcm mana nak kira...
jom pi laman web nie...insayallah...hampir sama dengan due doktor kasi...

pasni kalau nak besday farisyah...insayallah sama dengan adik...
jadi satu majlis untuk dua orang...


oklah..doakan kesiahatn cik jue dan baby ye....
(esok dah nak pi kursus kat pd-tinggalkan hubby n farisyah..nasib baik ada baby temankan ibu)




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, February 17, 2012

FArisyah Pagi Ini...

Hari ini Ada sambutan MAulidur RAsul di sekolah Farisyah...
Jadi Kenalah Pakai Baju Kurung siap Bertudung...
mlm Tadi gigih kami mencari tudung sebab nak sama dengan baju...request dari farisyah sendiri...
asuh anak2 zaman sekarangkan....
tak sempat nak cerita banyak....jadi jom layan gambar yang sempat di snap pagi ini....

 gambar lepas minum susu pagi tadi....

disekolah....kenapa buat gigi mcm tue...
dengan bunga telur di tangan...


setiap pelajar kena bawak bunga telur dengan telur yang siap di rebus....
yang tak tahannya...ibu rebus telur separuh masuk..ingat dah masak penuh...hahahaha
apa2...pun anak ibu nampak comel pagi ini..walaupun tudung sedikit longgar sebab itu tak letak kerongsang sebab takut tercucuk masa main dengan kawan2...

ok..jumpa lagi ye....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, February 14, 2012

Happy Besday My Little HerO -Danish Ikhmal

Salam Sayang Dan SeLamaT Pagi semua...
hari ini besday -my little hero..
DANISH IKHMAL...
sejak bila pulak cik jue ada anak laki ni...
hehehehehe..inilah anak angkat cik jue...
cik jue n ibu danish ni BFF...
kami kawan sejak tingkatan 1 sampai sekarang...
duduk pun sama2 kat putrajaya...
cuma kerja je berlainan tempat


buat Danish...
hsppy besday sayang..
ibu ,ayah dan kak farisyah ...
doakan danish jadi anak yang soleh 
dipanjangkan umur serta dimurahkah rezeki..
menjadi anak yang bijak pandai,
jangan anak2 ye sayang...

HAPPY BESDAY DANISH IKHMAL YANG KE 2


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, February 13, 2012

Alhamdulilah ALLAH Pemurahkan Rezekiku...

Salam Sayang Semua...
aku rindu kat orang tapi aku busy sikit..
banyak benda nak kena buat dan pikir...
dan terutama melayan anak daraku...
waktu malam menjadi cikgu dan ustazah untuk anak dara...
kadang2 termiss jugak kalau ada hal nak kena selesaikan...

seperti korang tahu le....
aku kan sekarang buat bisnes jual jam dinding dan fridge photo magnet (FPM)...
sebelum tu kalau nak usaha jom sini ye...

alhamdulilah ..walaupun tak banyak..tapi alahmdulilah...
ada kawan2 opis dan orang luar serta kawan blog yang sudi order...

FPM
buat Cha @ hijau itu cantik terima kasih banyak2...
buat member2 opis dayah,lya dan kak zaharah...
terima kasih kerana sopport...
dan beberapa orang lagi yang beli secara online..
terima kasih mempercayai hasil kerja cik jue...
(gambar tak boleh upload-kemera tertinggal)

jam dinding..
kalau korang nak tahu yang ini paling hot ok...


yang ini dah 10 orang order ...
budak2 opis dan online...

 yang ini pulak dah 3 orang order..

oklah sampai sini jelah ye...
dan yang paling best...
aku dan hubby dah dapat yang kami cari2 selama ini......
tunggu ketibaannya bulan 3 nie...
nanti kami akan bagi tahu kalian ye....
jangan lupa untuk "TERJAH"...kami....



jumpa lagi di lain n3 ...ye...miss u so much...
takziah buat nana kerana telah kehilangan bapa mertuanya...al-fatihah

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, February 9, 2012

Maka BerSawanglah Ia...

up date..up date ..up date...
sorry banyak2 teman2....
jue tak dapat nak update blog...
maka bersawanglah blog ini.....
bukan apa tak sempat nak up date...
kerja banyak....
tapi...sapa yang join blog...jangan risau ...cik jue update...
teruskan join ye...

ok lah semoga kita bertemu lagi pasni...






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, February 3, 2012

Kita seMua CintAkan Rasulullah SAW



SALAM MENYAMBUT MAULIDUR RASUL
1433H

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

HARI MALAS SEDUNIA

hari ini ...aku mengistiharkan bahawa...
"HARI MALAS SEDUNIA"
kerana...
aku memang nak buat semua benda...
tolonglah...kerja banyak tapi malas....
pastukan ...
nak cakap nie....
sabtu,ahad,isnin dan selasa...................ialah CUTI.............................
ini menambahkan lagi perasaan malas ku...
dah stop kat sini ..sebab dah malas nak tiap panjang...
memang pemalas betul budak ni kan....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, February 2, 2012

AKHIRNYA....ia beralih tuan..

Salam Semua...
camana cuti semalam...bagi mereka yang cuti jelah...
me?????
biasalah pi cari stok jam.....n cari koleksi terbaru jam....
jomlah usaha kat sini...FB-Jueliana

inilah kisah sudah beralih tuan...
apa?????farisyah punya PSP...
sebenarnya..farisyah ada PSP..baru lagi beli dalam 4 bulan...
tapi semalam ia dah beralih tuan...
cik jue dah jual dia...
kenapa jual???
sebenarnya farisyah sekarang suka main benda2 touch scrin...
jadi habislah telefon ibu dan ayah jadi mangsa dia..
yang biasa dia buka...
"you tube""games" dan belajar ABC dan 123....
jadi kami ambil keputusan kalau dia dah taknak main PSP dia baik jualkan aje...
alhamdulilah ..iklan je kat MUDAH...
bertalu2 panggilan telefon kami dapat...dan akhirnya selamat dijual
dan petang nie...nak pi MINES...
cari galexy tab untuk farisyah 
(guna nama farisyah sebenarnya ayh dia pun nak guna gak)


mula2 farisyah mcm sedih gak nak kasi PSP dia kat orang tue..tapi bila cakap baik2 dia bagi..dah tue siap pesan.."jaga baik2 tau"

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa