Tuesday, January 31, 2012

LeyPak KiNG at oLD ToWn White CaFE..

SaLam Dan SeLamaT Pagi seMUa...
ari Ni SeLaSa....Esok RAbu...
Apa Yang SpeciAl SaNGat EsOk????
sebab...............
EsOK....CutIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...seronok sangat2...hehehehehe...
esok xtvt nak cari stok jam yang orang order...
nak tengok jam dinding cun????
klip sini ye "wooden clock"!!! boleh order dulu....


ok berbalik pada tajuk...
kami leypak king kat Old Town at Alamanda putrajaya...
kami???biasalah...aku,bal dan Anie
menghabiskan masa rehat yang panjang...
borak2 dan gosip2 pasal laki masing2..hahahaha...
bercerita kisah rumahtangga dan anak2 lagi bagus dari kami duk cerita pasal orang lain...

jom layan gambar kami ye....

old town..first time aku jejak sini kat alamada..

kami bertiga...

bal duk pilih ..nak makan ape ye?
tengok anie makan tak pandang kiri kanan..
anie with mee jawa...
bal with mee kari..

bihun TomYam aku ..pedas ya rabbi..tapi sedap...
Bil Kami....

tamatlah sudah kisah leypak king kami...
terbaik wooo...
lain kali kita lepak lagi ye kawan2...




"sebenarnya nak cerita kisah mandi sungai dulu..tapi lupa nak transfer gambar...postpont dululah ..."


BYE..BYe...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Sunday, January 29, 2012

Ang Pau Tahun BarU ciNa....

pertama kali bersiaran di ari ahad.....
hahahah saja ..tengah duk merangka tajuk contest nak start esok nie...
pertama kali anak ku dapat angpau di tahun baru cina...
ang pau di beri oleh budak kedai hp ..Vincen...
10q vincen.....tersenyum lebar anak daraku....






tersenyum puas,....
nak tengok berapa jumlahnya ...
jom

































































ok nilah jumlahnya...
RM 500...
korang caya tak????

















Takde maknanya...
rm 5 ..(alhamdulilah boleh masuk tabung)
itu ayah dia ngada2.....



ok jumpa lagi esok ye....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, January 27, 2012

Jam DindiNg @ WOODEN CLOCK

SALAM SEMUA....
OKLAH KITA NAK KONGSI PRODUK BARU KITA...
mula2 jom cuci mata pastu berkenaan bolehlah rembat ye...













HArGa  RM 80 tidak termasuk pos...
(anggaran pos rm 25)
size 42 cm x 42 cm..(size kotak)

BERMINAT BOLEH PM @ EMAIL SAYA DI
loveannajueanna@gmail.com

100 % kayu...
HArGa  RM 170 tidak termasuk pos...
(anggaran pos rm 25++)
size 50 cm x 50 cm ..(size kotak)

BERMINAT BOLEH PM @ EMAIL SAYA DI
loveannajueanna@gmail.com

100 % kayu...




HArGa  RM 70 tidak termasuk pos...
(anggaran pos rm 20++)
size 38cm X 38 cm..(size kotak)

BERMINAT BOLEH PM @ EMAIL SAYA DI
loveannajueanna@gmail.com



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 26, 2012

TunGGU....KetiBaanNYa...

Salam Sayang semua...
masih ada Yang bercuti...
alahai...aku dah kerja tapi busy pulak...up date blog tak sempat...
dengan balik kg tetiba -
dengan bisnes baru nak start...
takpe moga ALLAH memberkati aku dan keluarga....

TunGGU KetIbaanYa..
Hahaha Apa Yang tibanya...
OPPPPPPSSS
pasal ConTest YanG aku Janjikan...
Insayallah DeNgan IzinnYa..
ari Isnin aku akan PUBLISHKANNYA...
Jadi Sapa Nak Join ...
Tunggu Tau ...
syarat Pun Mudah Je...

ok aku stop sini dulu ye...
my boss bising2....
aku tak suka dengan suasana kerja sekarang...

 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, January 20, 2012

Nak Buat ConTest Nie...

Salam JumaaT seMUa...
Harap KoranG HaPPy Ye...
mahUnye tak HappY cuti 4 Hari...
gila apa kalau tak happy...
walaupun aku tak kemana2..tapi Cik Jue happy sebab cuti lama..hahahahaha..
Cik Jue nak cakap nie....
Cik Jue nak Buat ContEst Nie...
KorOng Nak Join Tak???
cik Jue baut Sempena Nak Promot BloG baru N Fb Baru cik Jue...
sempena.............

hadiah ..harusle photo magnet...
syarat dia kemudian ye...
nanti kalau korang suka dan nak join...
korang boleh komen kat sini ye...
harap2 korang suka.....

ok cik jue pi dulu...
nak buat kerja sikit..sebelum cuti nie...
bye..bye..bye..

jom cuci mata kat sini


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Kami @ MIAT (Malaysian Institute of Aviation Technology )

Salam KHamis SeMua....
Kami @ MIAT (Malaysian Institute of Aviation Technology )
Sebenarnya pi sini pada 8/1/2012 ari tue...
hantar adik aku yang dapat belajar kat sana...
anak aku ni minat gila dengan kapal terbang dari kecik sampai besar...
sebenarnya dia dapat ambil lesen nak jadi "PILOT" tapi yuran dia mahal sangat..
RM 250 k belajar setahun setengah....
tapi mampu weiiii.......
pastu boleh mintak tajaan tapi tajaan YAYASAN NEGERI TERENGGANU dah penuh untuk tahun 2011.
jadi kena tangguh mintak tahun nie pulak...
kebetulan pulak dalam masa yang sama dia dapat tawaran belajar kat MIAT...
 Bachelor of Aircraft  Engineering Technology (Hons) - Mechanical
 jadi dia ambil keputusan nak pi MIAT ajelah...
(tak kisahlah chik janji kau nak belajar je)

oklah merapu panjang2 tak syok..
sebab ada je mata memandang asyik layan tenet je kat opis...
jadi jom tengok gambar kita yang tak berapa nak cun nie...

 anak daraku bergambar dengan kapal terbang dengan kapal terbang kecik kat tangan

 my mum n my sis -kak ngah
 keadaan dalam kapal terbang besar 
(tengok anak daraku sikit pun tak pandang kamera- mahal betul kali ni)


 aku n my mum..n my anak dara yang sombong untuk bergambar

 i love my mum so much..lagi dengan my mum

 dengan ayah chik- nilah yang masuk belajar kat sini

MY mUM..kali ni my mum rajin betul nak bergambar....


anak dara kali ni memang sombong..teruja sanagt tengok kapal terbang yang banyak tue...

banyak kan kapal terbang kat sini...yang belah sana  tue helikopter 

ok lah jumpa lagi lain kali ye...
jom layan mata tengok 




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Thursday, January 19, 2012

PhoTo MAgNet

N3 Ini Melekat ....


SALAM SEMUA.....
alhamdulilah semoga ALLAH memurahkan rezeki kami sekeluarga...
oklah cik jue nak perkenalkan korang projek baru cik jue sekeluarga..
"PHOTO MAGNET"

Kami menjual Photo Magnet.
kami Menggunakan kertas gambar serta magnet yang berkualiti tinggi,tahan lasak serta kalis air.
Sesuai di letakkan di peti ais serta cpu komputer atau dimana sahaja yang boleh diletakkan
menggunakan magnet.
Terdapat pelbagai size dan design yang kami tawarkan dan anda juga boleh meminta design anda sendiri.
UNTUK SET PERTAMA




bersaiz 10cm x 13cm
4 KEPING = RM 28
(boleh pilih warna frame dan corak) 
untuk harga seketul RM 8 



SET KEDUA









4 GAMBAR BERSAIZ 4R -(4 X 6 INCI )
DAN 
2 GAMBAR BERSAIZ 2R (4 X 3 INCI )
DENGAN HARGA PENGENALAN
RM 32 

untuk harga sekeping RM 7



semua harga diatas tidak termasuk harga pos...

JIKA BERMINAT BOLEH TERUS 
CALL @ SMS CIK JUE -019-2880276
ATAU 
EMAIL JE TERUS GAMBAR ANDA DI 
Deposit 50% untuk mengelakkan pelanggan membatalkan tempahan.

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Wednesday, January 18, 2012

WW...SedapNYa.....

Salam Rabu semua...
first time makan donot kat J.CO....
biasanya makan kat BIG APPLE je....
rasa???
sama je ngan BIG APPLE....sedap...








10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Tuesday, January 17, 2012

Nak JadI dokTor Ke Nurse...

Salam Sayang semua...
Dah Lama Tak bercerita Kisah farisyah...
sejak bersekolah ni ...xtvt farisyah kurang sedikit..penat kot...
yelah pagi pergi sekolah pukul 12 ..ayah dia datang ambil ..pastu sambung pulak kat transit....
petang lepas kerja baru ambil....
mlm pulak lepas pukul 7:30..dah kena mengaji..pastu makan malam pastu ambil buku belajar sambil main2 dengan ibu..dah nak masuk pukul 10 mata dah kuyu....

weekend je hari farisyah bermalas-malasan ...
bangun lambat, pastu tengok tv sepenuh hati sambil layan games...
kejap2 main psp pastu ,mintak hp ayah pastu hp ibu pulak...

berbalik pada tajuk ye semua...
kejadian pagi tadi....OTW nak pi sekolah...
tetiba..........
"ibu farisyah nikan nak jadi doktor ke nurse"-anak bertanya
'KENAPA"-jawab si ibu..
"sebab kalau perempuan mesti jadi nurse"-jawab sianak...
"takpelah mula2 jadi doktor kalau tak dapat baru jadi nurse"-jawab di ibu..
"ooo ye ke....nurse boleh cucuk orang ke?"
"boleh"-jawab si ibu...
pastukan...
cha peninglah ibu ?..
kenapa??
tak tahu nak jadi doktor ke nurse"

la mcm tue pulak..
nasib baik time tu dah sampai kelas..kalau tak mesti banyak lagi dia tanya...
tunggu balik sekolah petang nanti..mesti dia sambung balik..

hahahahahha farisyah oh farisyah...

wajah kesayangan hamba yang suka bertanya itu dan ini...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Monday, January 16, 2012

Kecuaian Sendiri..aku KehilangaN mySalsa....

Salam IsNin semUa...
No MoNday Blues Ok....WalauPun aku Pun diLanDa MoNday Blues....
camana weekend Korang???
best ke??
aku Jangan Di Tanya....Berusaha Mendapatkan BaranG2 Untuk Bisnes Baru Tue....
aku buat sedikit perubahan..jap2 lagi aku tunjuk kat korang ye...
ok berbalik pada tajuk ...
aku kehilangan my Salsa....
(hp HTC Model Salsa)
diatas kecuaian aku sendiri...
aku baru pakai 3 bulan ....
tapi ari khamis lepas aku dah jatuhkannya....
atas jalan tar pastu aku terpijak....
habis calar dia punye cover...huhuhuhu sedih weeee campur takut sebab mesti hubby aku bising...
aku diamkan aje..tapi sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua...
hubby aku perasan...huhuhuhu..maka terjadilah sesi dileteri ....(eeee menyampah)
lagi satu sejak jatuh ..kejap2 dia loading..kejap2 dia loading.....
jadi sebelum ia jadi parah hubby aku ajaklah tukar hp...
dia kata ...
"pasni ibu pakai je hp 3310....senang sikit...."
aku diam jelah sebab memang salah aku pun...
mcm biasa tempat kami suka beli Gajet ialah MINES...
kat sana kami memang dah biasa dengan satu kedai nie...
aku beli my salsa pun kat dia gak...
aku cakap le nak tukar hp...

"oklah akak saya angkat RM 500"
korang tahu dia tak tengok pun lagi hp aku yang dah calar tue...

hubby pandang aku..aku pandang hubby...
risau nak tukar hp pun duit tak berapa nak ada nie...
ingat bajet nak beli "Galaxy TAB 8.9 " tue...
bincang punya bincang ...
akhirnya hubby rembat HP baru untuk dia...

HTC SENSATION



eee sapa punya hp yang dah calar nie....
sebagai hukuman merosakkan hp yang masih baru...
aku terpaksa pakai hp lama hubby tapi taklah lama sangat pun dalam 8 bulan gitu...
(sebenarnya dah lama aku nak hp dia nie...)




HTC INCREDIBLES S

dan inilah wajah HTC SALSA...yang dah tinggal kenangan buat aku...



first time dalam hidup aku hp aku jatuh dengan teruk sekali...
first time jugak dalam hidup aku pakai hp 3 bulan je..pastu tukar baru...


 lupa pulak ...bila cina tuie tengok hp aku..
"alamak banyak calar..ini jatuh kena batu ye....ada lobang2(cuba korang banyangkan keadaan cover aku yang teruk itu)..tapi takpelah saya tetap angkat RM 500"..huhuhu lega kalau tak mampus mesti tak laku punye...

inilah kisah aku dah salsa yang hanya bertahan 3 bulan aje....
kenapa aku laki bini suka HP HTC-
aku tak tahu nak jawab tapi aku memang suka dengan function dia....
sekian jumpa lagi ye....
..................ASSALAMAUALAIKUM.............

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

Friday, January 13, 2012

PhoTo MagNet -nEW pROJEK...

sebelum tue...Alhamdulilah bersyukur kehadrat ilahi kerana akhirnya dengan izin NYA ..
akhirnya berjaya jugak cik jue memperkenalkan produk baru cik jue....
moga ALLAH mempemurahkan rezeki cik jue sekeluarga...


ok jom kita layan ...
inilah dia...
"PHOTO MAGNET"
anda boleh memilih dan meletakkan wajah2 insan kesayangan anda untuk diletakkan di mana sahaja...
terutama di Peti ais atau kat CPU anda....
ok tanpa membuangkan masa ...
jom kita tengok mcm mana wajahnya......

ok inilah dia.......
"PHOTO MAGNET"


1 SET-
4 GAMBAR BERSAIZ 4R -(4 X 6 INCI )
DAN 
2 GAMBAR BERSAIZ 2R (4 X 3 INCI )
DENGAN HARGA PENGENALAN
RM 32 
(tidak termasuk pos)


tapi 
jika mahu sekeping je...
harganya RM 7 untuk saiz 4R sahaja...


ok jom kita layan lagi beberapa contoh Photo Magnet yang ada...

 ini contoh letak kat CPU...



sini cik jue nak cerita pasal kualiti PHOTO MAGNET yang cik jue hasilkan...
kami mengunakan kertas gambar yang berkualiti dan kalis air...

JIKA BERMINAT BOELH TERUS 
CALL @ SMS CIK JUE -019-2880276
ATAU 
EMAIL JE TERUS GAMBAR ANDA DI 


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa