Wednesday, December 26, 2012

P.E.N.A.T tapi Happy


lama jugak cik jue duk berceloteh kat sini...
cik jue dalam keadaan PENAT
yup PENAT...
penat badan,penat otak yang paling penat ialah POKET...
hahahahaha bukan senang nak memenuhi segala impian...

alhamdulilah kepenatan itu hampir selesai..
nak pindah rumah dengan dua anak bukan senang 
terutama ada si FAEZ...
untuk mengemas masukkan barang dalam kotak ialah suatu yang yang susah....
baru kemas dia menangis..mcm mana nak mabil dia klu kita sendiri dipenuhi habuk...
itulah salah satu cabarannya....

insyallah bulan depan di tahun baru kami akan melangkah ke rumah impian kami..
sesuatu yang indah bila memiliki RUMAH sendiri bagi seorang wanita yang bergelar isteri dan ibu..
bila tanya hubby ....jawapannya ialah
"abang rasa satu kepuasan hidup bila dapat sediakan  sebuah rumah hasil titik peluh sendiri untuk isteri ngan anak2 abang"
tetiba laki aku felling2 gitu ..hahahahahaha

sekarang semuanya hampir selesai..
grill,table top dalam proses...
kitchen kabinet lepas siap table top baru pasang...tapi dah selesai jugak...
lampu,kipas dan paip semua dah beli
gate dalam proses upgrade
sekarang tunggu semuanya siap sebelum pindah masuk..
cat dalam rumah????
kami tak cat ok ...pakai je warna putih..
hahahah dapat offer wallpaper murah RM 555 siap pasang dan kami dah booking..
tapi langsir belum lagi pi cari...tunggulah dulu ye...
perabot ada beli baru dan ada pakai je yang lama..

ok cerita kisah anak daraku 
FARISYAH
bukan main seronok dapat bilik sendiri..
hampir semua barang dalam biliknya dia pilih sendiri..
yup lampu tidur dan lampu siling
yang tak boleh tahan siap pilih wallapper untuk biliknya
katil kami pakai je yang ada..double dacker yang bawah quen...
cadar pun suruh beli baru...
nak cari jugak yang warna pink ala2 princess gitu...
almari baju dah beli kat ikea dah lama sebenarnya...
awal tahun ari tue...
meja belajar pakai je yang ada sekarang..warna pink jugak 
dan diapun ikut tak sabar nak masuk rumah baru sbb ada bilik sendiri...
anakku dah besar rupanya...semuanya nak privacy
sabtu nie farisyah ada orentasi kat sekolah...

oklah sampai sini je cik jue celoteh ye...
lain kali celoteh lagi...
sorry kerana tak dapat jln2 rumah korang...
free nanti cik jue pi jalan2 ye...
tunggu komen cik jue kat N3 korang..
hahahahaha...


alhamdulilah aku bersyukur dengan apa yang telah KAU berikan kepada ku serta keluargaKU

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

6 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

penat yang berbaloi...ok la tu

Ya ALya said... [Reply]

alhamdulillah.....

Qhaifa Nur said... [Reply]

alhamdulillah, moga sentiasa dimurahkan rezeki lagi...

ch@ said... [Reply]

wuhuuu, bestnya2. hihiii. letih gilakan? kita hari tu, time sarat kms barang dgn Adli lagi, Auni lagi. konit2 berlari sana sini. dorg tido je la dpt ngemas. kerja lagi. gila btl. hahaaa... so far, dah masuk rmh sendiri, hah bersilat kuntau. tapi syok.

mamafarah4 said... [Reply]

wah! bestnya jue..tahniah..semangat di tahun baru la ye ni..Farisyah dia rasa dia dah beso sbb tu nak privacy..hehehe..

Falsya said... [Reply]

hopefully segala penat jue dan suami ade habuan di masa akan dtg...utk anak2..amin3..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa