Wednesday, December 5, 2012

Kisah BEG Sekolah Farisyah

Ari tue aku ada post pasal farisyah nak beli beg sekolah...
ok ni postnya


farisyah sebenarnya jenis tak kisah kalau beli barang kat dia..
memang takde hal belilah kat mana pun...
tapi tak tahu mcm mana kali nie boleh pulak request kat JUSCO...
mak ai anak aku "high test"
dah le tue...
siap cakap nak beg "princess ada roda"
jadi kami pun memenuhi citarasa anak dara kami sorang...
tapi kami tak beli pun beg dalam jusco sebab ...
harga beg roda memang rasa nak pengsan...
akhirnya kami beli kat kedai SWAM...
pun berpeluh dengan harganya...
tapi yang best siap ada waranty 
3 bulan bermula bulan januari sehingga Mac 2013

inilah begnye RM 79.90 

sbb nie harganya jadi mahal...

barang yang sempat rembat untuk sekolah farisyah
baju sekolah mak tok jahit kat kg..
tak sangka anak ibu dah besar rupanya...
moga farisyah menjadi anak yang berguna di dunia dan akhirat 
serta mencapai cita2 yang diimpikannya menjadi seorang 
"doktor"

memikirkan kithcen kabinet..
warna apa?
dah siap draf..tak tahu nak tambah apa atau nak kurangkan apa....

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

22 comments:

amiey lee said... [Reply]

Wahhhh besttt nyeeeee......sarah tak beli apapunn lagi...ingt nak daftar pasti..kalau dh cfm aftar baru start cari brg sekolah

syawalsimpsons said... [Reply]

semangat farisyah nak ke sekolah..teringat dalu2....tiap2 tahun nak barang baru..kikikikik

aanie said... [Reply]

kalau farisyah asik princess aje...adik dia nanti xtau la apa pulak...hehe..

ch@ said... [Reply]

kita pun nak belikan beg utk Adli, melopong je dia tgk kakak pikul beg princes. tapi beg princes tu paksu yg beli, so mnta paksu je la. hahaa...

pergh, sgt mahal beg kamu farisyah, beg aunty ch@ rm25 ja. hihiks...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@amiey leesarah dah nak sekolah ye..
semangat nak masuk darjah satu

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@syawalsimpsonsmemang semnagat sue..
tulah ingat masa sekolah dulu

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@aanietak tahu le..kakak princes adik utraman ke ben 10

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@ch@
tahu takpe rasa nak pengsang je mak dia...tapi nak buat mcm manakan dah berkenan dan kebetulan time tue ada duit lebih sikit...klau tak mmmg selamat

Nana said... [Reply]

heheh klw mia dia xkisah
dia tak tau lg
tempat mahai ke murah
saya lg relek je
bli kasut skolah harga 7.90 hahaha
xyah mahai2 la
tadika je pon kan

MamaYatie said... [Reply]

uiksss..berbaloi tu..siap ada warranty..si nurin pun pow papa dia beg angry bird sebelah tangan la jugak...yg penting tahan lasak kan...dah settle semua ker Jue persiapan utk farisyah?

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@Nana
farisyah sebelum ni tak kisah jugak..mybe jln2 kat jusco selau jumpa beg princess..tue yg demain sikit

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@MamaYatietuelah sekurang berbaloi pakai utk setahun...

Salina@IbuAqil said... [Reply]

hIK3!!!!!
Comel jer anak ibu sorang ni..
Farisyah!! Nak ibu beli hadiah apa msk sekolah ni?!!!
Cik Jue send alamat umah kat inbox FB ibu leh x?! :)
Maaf lama x jengah sini..
Line tenet opis kena block sementara waktu..
Ni dah ok..
Miss u so much.. ;D

Sha Saperi said... [Reply]

belajar rajin2 ye farisyah...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@Salina@IbuAqil
nak kasi hadiah ..terima kasih..
nanti jue kasi alamat ye...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

@Sha Saperi mintak2 rajinlah...

Nad @ MamaZN said... [Reply]

Amboi, semangat farisyah ni..
Siap dh sume kelengkapan
Blaja rajin2 ye sayang...

Cikjue, nnt check emel ek..tq!

LYAfrina said... [Reply]

hihi..kelasss farisyah..nk y jusco ye..

lya pon xbeli lg brg2 utk sekolah asya.. xreti nk beli apa.+ eksited sgt

Sidratul Muntaha said... [Reply]

pitam aku..
ahahaha
ank - ank..
ikutkan jelah..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply]

itulah kan bdk zaman sekarang kenal sungguh JUSCO..sama la mcm Zaquan tgk lambang dah tau tu JUSCO..hehe

wah farisyah dah dpt kelengkapan utk ke sekolah..mesti dia excited kan.

eija tunggu gaji n bonus bln ni boleh la beli kelengkapan Zaquan ke Taska..

anie said... [Reply]

aku lak cam sama xcited nak masuk sekolah..hehe

Anonymous said... [Reply]

It's good to see Bandai Ent. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]Homecoming Dresses[/url]
[url=http://www.canadagoosehommes.com]canada goose vest[/url] Beats by dre has launched their latest earphones -- Beats by dre SE115, a better audio accessory designed for music lovers seeking to upgrade the headphones included with their MP3 players.
Since these Monster Beats Studio headphones use Bluetooth technology, its delicate circuitry gets easily busted due to poor handling and strong impacts caused by accidental dropping and the like.. [url=http://www.londongenuinepandora.com]pandora charms[/url] The Lord knows he's worth every cent of it. But if you look at the world and see opportunities that can be taken more seriously then you come up with a great idea". These kinds of shoes stay on better and help avoiding falls.
Chinese Americans descended from the first wave of 19th century immigrants can trace their roots to the Angel Island Immigration Station here. http://www.soldesgoosefr.com He was an honest-to-goodness cowboy at home, home on the range wearing his wife's beige-colored, one-piece, tights-plus-panties..
There are many different minority grants out there will be help to individuals attend college if they do not have the money to do this on their own. In a statement released Friday, Ractliffe said that he had received "three small uncut diamonds" on Sept. The calendar industry gains its popularity by having a decorative role in homes and offices. [url=http://www.promkleidde.com/]Chiffon Prom Kleid[/url]

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa