Friday, December 14, 2012

KeNAngaN Itu IndAH - U.G.A.T

Salam Jumaat Semua...
minggu Ni minggu Malas Nak Up date Blog...
yang aku tahu pandang umah aku yang dah mcm tongkang pecah..
kotak sana sini...
tapi masih belum di isi apa2..
duk pikir apa yang perlu di kemas dulu...
dan banyaknya barang nak kena let go.....

oklah nak ajak korang ke tahun 
2006
time tue aku baru je tunang...
memang rindu time duduk kat UGAT nie..
antara kenangan terindahlah....

yup aku rindu time nie..
aku kerja dengan TENTERA..
sapa kata tak seronok kerja dengan org beruniform..
bagi aku memang seronok sebab dia orang sekepala denganku...
tp hubby kata tak best sebab dia punye opsi tak sporting mcm opis aku..
tengok aku sorang je awam kat situ..
sebab tue aku dipuja..
diberi segala kenikmatan ...
hahahaha..
dan paling best time ni aku kecik molek dan comel
(hahaha puji diri sendiri pulak)
5 tahun berkerja kat sana sebelum bertukar ke PUTRAJAYA...
kenangan disini tetap menjadi ingatanku...
rindu sangat2 pada..

L/kpl Azian -sekarang dah koperal tunggu nak pakai sarjan dan masih setia dia UGAT
pbt ida- skrg dah koperal dan posting pun kat Butterworth
koperal Azlan- aku panggil dia ABANG LAN..dah Bersara sebab xcident time tue aku dah nak pindah kat PUTRAJAYA...teruk gila dia xcident..kaki patah kiri dan kanan...
Sarjan Kamal- skrg dah pakai PW 1 kat UGAT lagi..memang otai dan orang yang paling aku sayang kat sana..banyak gila tolong aku laki bini...dah mcm abang dah rasanya....
Sarjan Alwi- dan pencen..masa Pencen dia pegang Jawatan PW 2 tak silap akulah...pun baik gila dengan aku..
dan ramai lagi dan masih lagi rapat denganku...
kalau pi KL mesti aku pi kat rumah diorang nie...
diaorang pun kalau ada open house ke mesti ajak aku...
tue buat aku rindu kenangan dengan diaorang...


oklah kita pi dulu ye...
jap lagi ada orang nak datang...
nak kemasle apa yang patut...
hahahaha 

SEDIKIT SELINGAN BUAT
ANIE,BAL DAN SAPA2 LAH YANG IKUT AKU TUNGGU KORANG TAPI AKU TAK MASAK TAU BEKALAN KAT UMAH DAH HABIS....


U.G.A.T

(Urusan Gaji Angkatan Tentera)




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

9 comments:

Nad @ MamaZN said... [Reply]

Baru nk tnye ugat tu ape

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

Nad @ MamaZN UGAT - URUSAN GAJI ANGKATAN TENTERA

syawalsimpsons said... [Reply]

kenangan ni

Ya ALya said... [Reply]

Jgn malas,cepat2 kemas umh tu....,

LYAfrina said... [Reply]

kenangan terindah..

kiranya cik jue keje bhagian gaji diaorg la ye?

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

syawalsimpsons memang kenangan sue

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

Ya ALyatak tahu nak mula dari mana

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

LYAfrinayup kerja bahagian gaji

mamalieyna said... [Reply]

bestnyer ada pengalaman kerja kt situ..untung jumpa org yg baik2 kan.. mcm sedara dah ha.. ^_^

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa