Friday, December 28, 2012

First T.I,M.E


Salam jumaat semua...
dah jumaat rupanya....
hari ini 28/12/2012 sepatutnya cik jue masuk opis...
selepas 3 bulan bercuti...
tapi cik jue sambung cuti lagi sampai minggu depan...
almaklumlah kakak dan start sekolah darjah satu
lagipun pengasuh faez dah start bulan 1...
cuti panjang buat rasa malas nak pi kerja dah...
golek2 kat uamah dengan anak2 memang seronok...
tengahari masak untuk laki dan perut sendiri...
alahai bahagia rasanya.....
tapi buat masa ini keadaan kami membuat cik jue  
tidak boleh menjadi housewife 

inilah budak yang kena tinggal umah pengasuh start minggu depan...
tapikan...dia mula tak sihat...
esok genaplah umurnya 3 bulan...

aduh sayu hati ibu sayang 
bila hidung tersumbat,susah nak tidur...
dah mula merenget2
apa2 pun ibu sentiasa doakan anak ibu cepat sembuh ye sayang...
sayang anak ibu...

please share pendapat korang

kerja start 28/12/2012 
ambil cuti :28 dan 31 /12/2012
2/1/2013 cuti farisyah start sek...
3-4/1/2012-nak cuti ke nak kerja...
ingat nak kemas barang masuk kotak...
tapi rasa sayang cuti takut nak pakai time emergency...
pening - pening...
apa pendapat korang kerja ke cuti...
please share pendapat korang


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

9 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

kalo sue...sue keje,...kikikiki...agaknyer sebab sue tak suke duduk umah lelama kot....

Falsya said... [Reply]

ujung2 tahun nie mmg parents akan cuti pjg kan..nak2 plak early2 year sbb anak nak masuk sekolah..hopefully farisyah boleh adapt dgn sek baru..jgn jd mcm anak buah kite..dekat 3 bln mak kite kene tunggu die kat sekolah..nangis je keje..hehhe

♥cikmOt♥ said... [Reply]

wahhh doboknya si kecik...geram nengok...

tulah kan, kalu dah cuti lama, lemau jek rasa nak naik kerja...

Sha Saperi said... [Reply]

lebih baik keje...simpan cuti untuk emergency kes nanti...ada anak kecik ni kena spare cuti banyak2....persediaan

Nana said... [Reply]

mmg klw lama cuti malas nk g keje hehe
saya arini last keje
pasni jadi surirumah plak

Nad @ MamaZN said... [Reply]

Klu semata2 utk kemas brg, takyah la cuti...simpan cuti utk emergency
Kemas brg bleh buat mlm2 time budak2 dh tdo...aman sket...cam kite ni huhu!
Weekend bleh jalan2..abeskan masa dgn ank2
Kemas sket2 lama2 abes jugak sume siap kemas nnt =)

Qhaifa Nur said... [Reply]

mmg gitu...dh cuti lama malas nak kerja...

lps ni geng mama2 akan sibuk kembali...

anie said... [Reply]

2013 la....

@e_da said... [Reply]

cikjue sambung je la.. hihi .. sy patut naik keje 31 dec.. tp dpt MC sbb demam.. 2hb lak mika start skolah.. 3 , 4 tu sambungcuti tahunan. terus naik next week tu jela.. lgpun mmg lemau nak keje... hahaha M A L A S... khikhii syg nak tinggal baby

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa