Monday, October 15, 2012

KisaH Kelahiran FaezuddiN part 1

salam semua....
rindunya pada kalian semua....cik jue tak kisah pun kalau klu tak de yang rindu cik jue....
tapi yang nyata cik jue rindu kalian....
dapat laptop nie rasa happy sangat...hahaha banyak benda nak cerita .......
tak pe cik jue cerita satu persatu ok.....
first cik jue nak cerita pengalaman bersalin si Faezuddin nie..suka duka semuanya ada.....

27/09/2012
Seperti sedia maklum cik jue disuruh bersalin secara czer .tapi cik dah mintak tangguh selama seminggu dan hari ini hari terakhir cik jue nak tengok dah ada jalan ke belum,selepas bersarapan pagi cik jue n hubby pergi ke hospital putrajaya untuk chek up terakhir.
bila doktor panggil cik jue dan hubby kami masuk dengan berdebar2 dengan harapan baby dah masuk jalan dan cik jue di benarkan bersalin normal tapi mungkin bukan rezeki kami kepala baby tidak masuk jalan malah hanya suku je kepala berada di jalan dan doktor taknak ambil risiko dan terus suruh masuk wad dan czer pada esoknya...
masa nak daftar wad,biasalah wad putrajaya sentiasa penuh,kami diarahkan balik dulu dan bila ada kosong diaorang akan call.tapi pukul 2 kena jumpa pakai bius untuk tandatangan borang dan soal jawab.sempatlah cik jue pergi ambil farisyah dan makan2 dulu.
pukul 2:30 kami pergi balik hospital wad masih lagi penuh kami jumpa pakar bius diruang menunggu je...lebih kurang pukul 4 petang barulah cik jue dapat masuk wad.
wad 2B katil 9.
selepas semuanya selesai cik jue diarahkan untuk berpuasa pada malamnya bermula pukul 12 tengahamalam.tapi selepas pukul 8 malam cik jue dah start puasa lagipun kat hospital tak de benda nak buat time tue memang cik jue rasa berdebar2 je....rasa takut mengalahkan segalanya,mulut ni tak kering dengan zikir dan al-quran tambah2 duduk sorang2 lagilah menambahkan ketakutkan cik jue....

28/09/2012
pagi2 lagi cik jue dah siapkan diri sebab katanya cikjuenya punye turn sebelah pagi.takut hanya ALLAH je tahu.hubby lepas je hantar farisyah dan beli breakfast untuknya terus datang teman cik jue.dan yang paling kesian hari tue farisyah ada sukan sekolah tapi kami tak boleh temankan dia nasib baik ada adik cik jue yang menjadi wakil kami.
kami berdua tunggu turn kami tak sampai2 lagi.dalam pukul 12 hubby pergi tanya lambat lagi ke.nurse jawab sabar ye lepas ni turn isteri encik.cik jue jangan cakaplah dari takut dah hilang perasan takut sebab lapar menguasai diri..baby pulak bukan main lagi kick perut ibu dia..yalah dah laparkan.hubby balik tengaharinya teman farisyah dirumah adik nak pi sembahyang jumaat.pukul 2 hubby datang semula..turn cik jue masih belum sampai.muka cik jue time tue dah pucat lesu.hubby pi tanya lgi.dia org bagi jawapan yang sama..tetiba pukul 3:30 petang..seorang doktor perempuan datang dan memaklumlah cik jue tak jadi nak operat hari ini sebab ada kes kecemasan ada pesakit tumpah darah.time tu hubby terus marah doktor tue...
"kenapa baru sekarang cakap saya dah banyak kali tanya bila turn wife saya jawap confident je lepas nie..sedangkan doktor tahu kes tumpah darah darah nie dari pagi tadi,saya bukan nak marah tapi cuba doktor pikir wife saya puasa lebih 24 jam tanpa  apa2 drip pun,tengok mukanya dah pucat  dia mngadu sakit perut lapar dari tadi.doktor tahu tak saya tak pergi tengok anak saya main sukan sebab doktor kata turn wife isteri saya pagi.pa ni kalau tak boleh kena tak cakap awal2'
kami mengaku ini kesilapan dari kami puan boleh makan ye....
masa doktor cakap cik jue tak jadi operat time  tue yang cik jue mampu hanya mengangis sebenarnya cik jue pun tak tahu kenapa cik jue mengangis..mungkin tension dan lapor kot...
hubby terus pi cari makanan buat wife dia nie....
malam cik jue kena puasa balik...



ok stop kat sini esok insayallah cik jue sambung balik cerita kelahiran faezuddin dan detik cik jue di operat....sakit ke tak...pengalaman itu indah ke tak ...
korang kena tunggu....mengadap komputer lama2 buat kepala cik jue pusing..haahahahahaha
ok jumpa lagi ye....





10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

sengal kat doc tu ...mmmmm...tu yang sue tak konfiden sangat ngan putrajay ni..walaupun duduk putrajaya kan..mmmm....

Cute Mum said... [Reply]

adoi.. sakitnya hati kalau kena camtue..
takperlah.. apa yang terjadi ada hikmah disebaliknya kan..

mamafarah4 said... [Reply]

bagus jugak hubby cik jue sound doktor tu.. sukati jer buat cam gitu..kita ni dengan lapo, berdebar lagi nak tunggu kene operate..tup2 x jadi x bgtau awal.. x per la cik jue..pengalaman kan..yg penting baby dah keluar...

mamaRIFQY said... [Reply]

HAISHH..SABO JER LA..APE DAA....takpe la..sume tu pengalaman yg bharga

Qhaifa Nur said... [Reply]

sekarang nak bersalin pun susah, ada kosong baru bole masuk wad...
kalau hubby saya pun naik angin juga....cian kat isteri
faham bila kena czer sbb ada pengalaman juga....

juliaakmal said... [Reply]

kekadang dorang nie tak fikir langsung perasaan dan masa orang kan.......

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

huu.. mmg menguji kesabaran tambahan keadaan jue yg sedang berperasaan bercampur baur tu... lapar, debar, risau , lesu ,dok tertunggu tunggu turn .. mau x beremosi smpi jue nangis terus bila tau x jadi.. tapi alhamdulillah.. semuanye selamat jua akhirnye...x per ada hikmah tu... ermm.. x sabar nak dgr sambungan citer si faezuddin n mamanye ni lagi.... anyway jaga kesihatan jue baik2 ok...

ch@ said... [Reply]

putrajaya bkn ke hospital tahap high class. pun dah mcm sg buloh jugak ye.

Imaan09 said... [Reply]

eh..eh.. geramnya dengar..tp xpe, sabar, at least lega kut sbb blum masanya

Mama budak2 Faeizrill........ said... [Reply]

huhuhu.......sabar yerrr...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa