Tuesday, September 11, 2012

Semalam,Hari ini dan Esok....

yup....ini je aku boleh tulis...jadual aku...

SEMALAM
aku ada BSP...kat klinik...
biasalah rutin 4 kali ambil darah..
alahamdulilah keputusan mcm biasa ...
cantik....
dan aku pun tak paham kenapa doktor suruh aku buat BSP sedangkan aku dan clear dari "kencing Manis"..tak kisahlah ..
aku yang menurut perintah


pukul 11:00 pagi...
bawak farisyah temunjanji dengan pediatric ...
alahamdulilah result dah keluar...
semua dah ok...
MRI ari tue ok je...tak de apa yang serius....
sindrown williams
doktor dah sahkan farisyah TAK DE sindrown williams 
hati ibu ngan ayah mana tak happy kan....
cuma kena pantau makan dan minum dia je....
jangan bagi lapar...
tapi tak kisahlah janji farisyah tak de penyakit yang berbahaya...
pasni farisyah punya temunjanji 6 bulan sekali je...

HARI INI....
aku ada appoiment kat hospital...
mula2 semuanya ok...
fabroid pun dah takde...
kencing manis pun ok....
tetiba doktor scan...
katanya baby "F" kecik....
pening..aku...

36 minggu berat baby 2.3kg ...
korang rasa besar ke kecik...

aku rasa mcm ok je...
entah biarlah ...diakan doktor...
minggu depan kena pi lagi...
scan lagi...huhuhuhu  menyampah betul....


ESOK...
aku ada temunjanji lagi dengan klinik pulak...
huhuhuhu rutin yang panjang sebelum bersalin...


inilah rutinku sepanjang minggu nie...
penat????
memang penat tapi nak buat mcm manakan...
dah nasib....

ooooo lupa pulak...
perasan tak aku dah tukar nama dari...
Cik jue A.K.A Ibu Farisyah 
kepada
Jue @ ibu 2F
saja tukar...
hehehehehehe...
tuajelah nak cerita...
baru masuk opis nie...
nak siapkan kerja yang berlambak atas meja sebelum nak cuti panjang....

aku pi open house blogger "cute mum" n "sweetmama"..
nanti kita cerita kemudian ye....
gambar tertinggal kat umah...



(gambar diatas tak de kena mengena pun saje nak letak....hahahahaha)
ps:nanti korang bagi pendapat ye ye...
36 minggu baby berat 2.3kg ok ke tak????




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

15 comments:

syawalsimpsons said... [Reply]

entahla kakak....sy bersalinkan yang sulung dolu on 38minggu 2.85KG...

sekarang dah nak masuk 37minggu tak tau berat berapa...bila di tanay doc macam malas layan je soalan sy...bila di tanya katanyer ape yg di scan tu belom tentu kuar sama ngan angka tu...tp at least nak tau kan...mmmmm....


tapi pada sue kalo 36minggu 2.3KG...so far tak la kecik sgt kot kakak...ok la kot....nnt dah 2,3minggu mesti naik lg kan...mmmmm...

Jue @ Ibu 2F said... [Reply]

entahle sue...
jue pun rasa ok je...
tapi doktor tue cakap kecik sangat...
ari tue adik jue bersalin 36 minggu berat baby pun sama 2.3kg...
baby ok je....
tak paham daku dengan doktor nie

Mama Gee said... [Reply]

Kecik skit takpe..janji baby sihat dan sempurna...
dulu2 berat baby lahir 2.8 je..takde apapun....
masa check up pun dr asek ckp baby kecik...aduhai...

Jue @ Ibu 2F said... [Reply]

itulah..jue rasa ok je...
doktor tue mcm lah....
sebab farisyah dulu lahir 3.06kg...
tak paham jue...

Eliss Mie said... [Reply]

sebab nak ada 2 f yer terus tukar nama :) harap2 semua ok nanti. mungkin anak doc tu besar2 kot.hehehe

anie said... [Reply]

saje je doc tue nak buat hang pening kepala....
nnt ko tanya klinik esok tau...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

esok aku nak tanya nurse tue...
tapi aku rasa ok je...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

yelah dah nak masuk 2f ni kena tukar nama nanti marajuk pulak satu f...hahahah
tuelah aku rasa doktor tue anak dia besar2...

Anonymous said... [Reply]

tak pe...janji dua² sihat...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply]

Alhamdullillah result farisyah ok :)

Itulah bosan kan bila kena buat BSP ni, x larat dh nak amik darah sampai ke malam..

xtau la nak kata besar ke kecik, sbb eija dulu dua² baby mmg mmbesar dgn jayanya dlm perut..hihi

*ada nama sweetmama pulak kat n3 ni, tq dtg..cute mum dh up n3, eija pulak baru nak terhegeh2 up n3 open house hari tu + gambar x byk amik..

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

entah eija...
jue rasa ok je...
sebab ari tue adik jue bersalin 36 minggu pun sama 2.3kg...
sekarang baby pun dah besar...

Falsya said... [Reply]

alhamdulillah...happy sgt2..xde apeee...jue comel la..ngan pregnant lagi...suke tgk..;D

mamalieyna said... [Reply]

ha a nama dh bertukar...^_^

rasanya ok je kot, dalam tempoh 2,3 minggu ni pun berat boleh naik lagi kan..

ala...janji anak sihat..tengok perut mcm besar yg normal je..hope urusan seharian dipermudahkan..Amin

Miz Fieza said... [Reply]

huyeh uyeh.................... farisyah hebat......

ch@ said... [Reply]

ikutkan mmg kecik, tapi takla kecik bebenor. kira besar auni 1.8kg masa 35m6hari dia keluar hari tu. janji dia dgn ibu dia sht.

adli keluar 2.97kg 37m. Yang kali ni, mungkin besar.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa