Thursday, September 20, 2012

Chek Up 37 W- KeputusaN????

Petang2 baru nak up date blog...
ari ni kena pi hospital putrajaya chek up...
minggu lepas scan baby kecik.. 2.3 kg...
jadi minggu nie kena pi balik chek -up...
yes baby dah naik jadi 3.0 kg (700 g naiknya)
huhuhuhu 
keadaan baby ok je...
cuma doktor tak bagi bersalin lewat dari 38 minggu..
yup maknanya ari selasa nie cukup 38 minggu...

bila perbincangan mula dia buat...
doktor tanya nak operat ke normal...
mestilah jawab nak normal..
tapi doktor kata ada risiko kalau nak tunggu sampai baby keluar...
apa risiko dan kenapa????
mai sini cik jue jelaskan...

1) cik jue dah lama tak bersalin (6 tahun ok)
2)umur pulak dah masuk 30 tahun
3) baby punye berat  naik tapi tak berapa cantik sebab ari tue kecik sgt skrg besar pulak....huhuhu

risiko..
Sekarang banyak kes baby meninggal dalam perut dan 
doktor tak nak kita tanggung sakit banyak kali kot...
kalau induce tapi jalan tak buka pun sama jadi lebih baik terus operat...

mula2 kami main tarik tali gak dengan doktor tue...
nak jugak salin normal...
doktor kata ok tapi risiko tanggung sendiri...
bila pikir2 balik...
nak dapat baby susah jadi malas nak pikir setuju jugak dengan doktor
cuma kami mintak tanggung sampai minggu depan...
bila doktor tengok scan balik dan bagi keputusannya ialah...
"ok kita tunggu sampai 27/9/2012 kalau tak bersalin gak 28/09/2012 kena operat"
huhuhuhu maka kalau  baby tak nak keluar gak minggu nie...
insayallah 28/09/2012 - jumaat nie...baby akan keluarlah...

tak kisahlah janji baby sihat...
cik jue sakit tak pe janji baby cik jue keluar dengan sihat...
apapun doakan yang terbaik buat cik jue dan baby...
moga di permudahkan segalanya...

Aminnnnnnnnn
tak sabar nak tengok baby "F"
 
 



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

25 comments:

asdina said... [Reply]

semoga dipermudahkan semuanya dan selamat..aminnnnn

anie said... [Reply]

xkisah la jue janji baby sihat...
semoga sumernye berjalan dengan lancar....

JaSSNaNi said... [Reply]

assalamualaikum... ciksue...
harap2 semuanya selamat nanti.. ciksue dah nak lepas ni.. saya tak tentu lagi.. uwaaaa.. nervous sangat.. x tau camne nanti.. tapi baby ciksue kira 3kg tu ok sangat.. sblm ni pun saya tak penah capai berat beby lebih 2.5kg.. next year january saya di jangka bersalin.. jarak dengan anak yg kecil skrg ni pun 6 tahun.. takut semua ada.. sbb sblm ni pun operate gak.. sebab2nya mcm yg ciksue jelaskan tu.. masalah baby tak nak kuar walaupun dah induce.. terpaksa emergency operation.. hmmm.. sbb yang 2nd ke 3rd tu jaraknye 7 tahun.. sbb tu kot tak de jalan.. mmm ape pun semua nya harap2 ciksue selamat ye.. :)

ch@ said... [Reply]

ihiks... takpe, czer pun dh mudah nk jaga skrg ni kak.
harap 27hb la, boleh sama ngn adli. ahaks. tak kisah juga. cuma harap ibu baby yg comel ni selamat dgn babynya. aminnn. smg dipermudahkan.

MRS. K said... [Reply]

semoga semuanya dipermudahkan..
takpe, i dulu czer jugak.. tak sakit.. heheh
lepas ubat bius abis baru rasa sakit.

Falsya said... [Reply]

Dh xlama dh tuh..xpe la jue..doc tau mana yg terbaik..janji jue ngan baby sihat..moga dipermudahkan segala urusan.take care jue..

mamafarah4 said... [Reply]

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALANYA..YANG PENTING IBU DAN BABY SELAMAT DAN SIHAT..

angahMia said... [Reply]

semoga semua nye di permudahkan amin...

Cute Mum said... [Reply]

Nampaknya baby kita lahir dekat2 gaklah.. Uyun kalau tak bersalin gak 27/9 tue dah wajib masuk wad.. Harap baby keluar dulula sblm tarikh tue.. At least jue dah tau bila last date nk tgu baby keluar.. Uyun nie dok menunggu jadi risau sgt..

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

aminnnnnnnnnn

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

tuelah janji baby sihat...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

tuelah rupanya berisoko jugak mengandung jarak yang jauh...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

tuelah cha...
bukan apa risau takut susah nak jaga lepas bersalin...
maklumlah akak ko ni kulit perut tebal...dengan lemaknya sekali

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

aminnnnnnnn...
tak sakit ye....
huhuhuh hati ni berdebar2 rasanya

juliaakmal said... [Reply]

semoga dipermudahkan....

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
doakan jue dipermudahkan segalanya

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

aminnnnnnnnnnn
terima kasih doakan kita

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

aminnnnnnnnnnn

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply]

tuelah tapi hati ni tetap berdebar...
moga uyun dan jue dipermudahkan...
aminnnnnnnn

Nor Idayu Abd Rahman said... [Reply]

Berharap semua dipermudahkan..

wahida said... [Reply]

kalau 27 tu beday aku dah tu...hehe...

aku doakan ko selamat semuanya ye...jgn neves2 tau...relax...

eB said... [Reply]

xper lah jue janji sumer slamat yer.
aper2pn tahniah bakal bertemu org baru x lamer lagi. :)
cumer eB x tau plk kalo 2.3 ke 3 kg tuh kira x braper nk cantik naiknyer. eB engat ok jerk. sbb aed dolo dari 3.2 trus 3.7... slg sminggu gaks...
hmmmmmm... moga segalernyer dipermudahkan . aminnnnn

sue zainun said... [Reply]

semoga semuanya selamat ye cik jue

Sidratul Muntaha said... [Reply]

semoga semuanya selamat jue
ayu dulu brnkkan ara pun induce la itulah inlah
last2 kena operate jugak
yup
sakit jue sakit
sgt sakit la klu operate ni

Masya said... [Reply]

saya doakan segalanya dipermudahkan... semoga semuanya selamat.. buatlah keputusan yg terbaikkan.. demi anak yg dilahirkan...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa