Tuesday, August 28, 2012

Kisah Raya Kami - Versi Tak penuh

raya kali ni tetap tak penuh macam biasa...
abang long ku beraya di umah mak mertuanya...
kak ngah pun sama...rumah mak mertuanya dia JB...
kami pun tak tahu bila kami nak beraya penuh ...
sebab turn kami tak sama....
patutnya adikku pun beraya kat umah mak mertuanya...
tapi sebab dia bersalin awal...
jadi dia raya kat umah mak cik jue...
tapi hari raya lakinya tak de....
raya kat umah mak dia kat JB....
jadi ini ajelah yang ada....



oklah yang duduk dari kiri...
baju merah tue....my mum...
no 2 adik bawahku bersama babynya yang berumur 7 hari time tue...
pastu ayahku bersama farisyah...

yang berdiri pulak...
dari kiri...
my bro -  jamal (adikku yang nombor 3)
my sis- neida (adikku yang nimbor 2)
my hubby n cik juele...
my bro- Eija (adikku yang bongsu)

kalau ada abang long dan kak Ngah mesti lagi meriahkan...
tapi nak buat mcm mana masing2 ada tanggungjawab masing2...
insayallah satu hari nanti pasti kami akan beraya penuh satu family...
dan orang paling happy mesti mak dengan ayahku...

insan yang cik jue sayang...
paling banyak berkorban demi cik jue...
love u all so much...
(wah tetiba rasa touching pulak)


oklah pergi dulu ye...
nanti jumpa lain kat next N3...
masih lagi auto publish 
malam nanti cik jue jalan kat blog korang....




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

Rinna said... [Reply]

Meriah jugak..dpt berkumpul adik beradik yg lain..kan.. :)

Eliss Mie said... [Reply]

tahun ni abang ku yg sulong dan adik ku yg bongsu tadak kat rumah. kurang jugak meriah nya..

~ yus ~ said... [Reply]

selamat hari raya cik jue

ch@ said... [Reply]

janji ada orang beraya di rumah org tua kak. kalau sorang pun tak ada mau haru kesunyian. mcm mama kita, mujur ada adik bujang seorang tu, kot tak mmg beraya berdua je la mamapapa tu.

LYAfrina said... [Reply]

biasa la tu cikjue..bila msing dh bsesar &bekeluarga.. ginilah.. kna bergiir kan..sma la dgn family lya..pon x complte..tp mana y ade ni..ttp raikan..

**lya bru leh on9 ni..sbb laptop wak hal... bru beki ni..mati kutu gop.xleh nk on9.. huhu

Mama Gee said... [Reply]

ada adik beradik ramai...rs meriah...kalo semua tak balik pun takpe..mak ayah tak sunyi sgt kalo 1 family je balik...

kalo mama ni haa....nk kena balik gak...anak tunggal kan...mau menangis mak nnti...beraya sorg2...

Sidratul Muntaha said... [Reply]

oklah tu kan dpt gambo family..
hihiih
selamat hari raya jue.
maaf zahir batin

Falsya said... [Reply]

Meriah ape mcm nie jue.lkalau falsya kan janji mak abah ade dh cukup meriah sgt3 dh..hehehe..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa