Thursday, August 30, 2012

Discharge IJN - Dalam gembira ada sedihnya....

Salam Syawal Semua...
bersiaran dari rumah...
hehehe cik jue MC dua hari....
lepak2 sorang pagi nie.....

Semalam tak sempat nak up date blog....
sepagi di klinik....
bila petang mulala malas nak update...
malam jalan2 kat blog korang...

nak berkongsi berita gembira...
yup memang happy sangat...
tak tahu nak cakap apa..kecuali
bersyukur kehadrat ILAHI...
kerana farisyah dah discharge dari IJN...
kami dah tak perlu lagi ke IJN buat rutin tahunan...
kalau sebelum ni setahun sekali pi IJN tue memang wajib...
mulai tahun depan dah tak payah dah...

dah ayat ini memang kami tak boleh lupakan sampai bila2...
masa doktor scan jantung farisyah...
"ok jantung dah tak bengkak...dah tak de leaking...lubang pun dah tutup cantik....alat pun dah tertimpus...ok good..semuanya dah ok....ok ibu ngan ayah dah tak payah datang dah nanti saya buat surat discharge ye..kalau ada apa2 masalah lepas ni boleh terus rujuk hospital putrajaya je... "
 perasan kami time tue....rasa mcm nak peluk je doktor je...memang bersyukur sangat pada ALLAH kerana kisah jantung farisyah dah berakhir..tambah2 anak dara ni asyik duk tanya..
"farisyah ni sakit jantung ke ibu"
hati ibu mana tak sedih bila anak asyik duk tanya je....

apa2 pun kami bersyukur kehadrat ilahi dengan apa yang telah di anugerahkan kepada kami...
segala dugaan ini kami terima dengan redha walaupun kadang2 kami rasa kalah dengan dugaan ini...
kadang2 kami rasa mcm ALLAH itu tidak adil dengan kami.....
yup dugaan kami tidak seteruk orang lain...
tapi untuk menghadapinya...bukan mudah....
mata yang memandang tidak seberat bahu kami yang memikul...
MOGA ALLAH TERUS MEMBERI KAMI SINAR DAN MOGA FARISYAH TERUS SIHAT...
walaupun pakar jantung suspek farisyah mungkin menghidap
"SINDROM WILLIAMS"
nanti cik jue  update apa itu sindrom williams...dan tunggu keputusan PAKAR PEADTRIK pada   10/9/2012...
walaupun pun apa jua keputusan...
insayallah kami kuat untuk menerimanya...
dan kami redha jika itu yang telah ditentukan oleh kami....
dan kami akan cari jalan yang terbaik buat farisyah...

\
PLEASE DOAKAN FARISYAH..DAN DOAKAN KAMI MOGA TABAH MENGHADAPI APA JUA YANG TELAH DITETAPKAN KEPADA KAMI....






10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

26 comments:

anie said... [Reply]

syukur alhamdulilah

aku pun seronok dengar citer bila farisyah discarge dr IJN....lega sungguh dengarnye

n aku bangga ko sefamily...sebab sangat2 tabah dengan apa jua ujian yg diberi....semoga terus tabah menghadapi apa jua ujian ok...

juliaakmal said... [Reply]

alhamdulillah...semoga farisyah diberi kesihatan yang berkekalan....buat kedua ibubapanya semoga tabah menghadapi segala ujian.....

juliaakmal said... [Reply]

semoga farisyah diberi kesihatan yang berkekalan dan buat kedua ibubapanya semoga tabah menghadapi ujian...

angahMia said... [Reply]

alhamdulillah,tompang happy tok famili akak!

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

siannya dia, syahdu je kalo dengar dia tanya camtu, semoga cepat sembuh k

Sha Saperi said... [Reply]

ALLAH maha kaya cik jue, setiap apa yang berlaku telah dirancang dengan sempurna olehNYA..pasti ada hikmah disebaliknya..kita perlu sentiasa yakin denganNYA..sha doakan yang terbaik untuk farisyah....semoga farisyah sihat sentiasa....

eB said... [Reply]

tmpg hepi. ms aerish dpt beriter g2 pn kami hepi2 sgt2... syukur alhamdulillah...
tapi mamaaerish nih dh dok bwk observation dato' la plk... hu2... moga dipermudahkan segala urusan. aminnnnnnnnnn

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

amin...happy sgt2...
10q sbb bg sokongan...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Amin...itulah yg kami harapkan

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Alhamdulilah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Memang sedih sgt dan tak th nak jawab apa...amin

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Insayallah mg ada hikmah yg besar menanti kami..amin

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

Memang happy eB...mg eB pun cepat2 sembuh ye

aanie said... [Reply]

alhamdulillah....lega mendengarnya kan cik jue....

Nad @ MamaZN said... [Reply]

alhamdulillah...

moga cikjue n hubby n farisyah juga tabah hadapi semua dugaan yg mendatang..
Allah takkan kasik dugaan tu melebihi kesanggupan kita
ada hikmah di sebalik semua yg terjadi

moga baby F bakal memberi sinar baru dlm famili cik jue :)

Falsya said... [Reply]

Syukur alhamdulillah..ya ALLAH..sedangkan falsya boleh sebak bile farisyah ckp mcm tuh inikan pulak jue kan...jue kene kuat okayh..

Cute Mum said... [Reply]

alhamdulillah..
semoga farisyah terus sehat yer..

Salina@IbuAqil said... [Reply]

Alhamdulillah!!
Moga cik jue sekeluarga terus tabah..
Ina doakan dari jauh yer..
Anak dara kita ni kuat mcm mama dia.. ;D
Cik Jue, nanti nak request cik jue ceritakan sikit perihal "SINDROM WILLIAMS" ni bleh?
Kalau x keberatan..
Nak sgt tau.. ;)
Cik Jue..
Selamat Hari Merdeka!!
Happy Weekend & TC.. ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@aaniememang lega sangat...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Nad @ MamaZNmoga kami terus tabah....
dan moga baby "F" membawa seribu sinar buat kami

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Salina@IbuAqil
10Q ina...
insayallah nanti jue up date pasal sindrom williams tue....

Rinna said... [Reply]

Alhamdullillah.. Moga farisyah akan terus sihat..dan sembuh seperti sediakala.. yer..Apa2 pun kena laa byk berdoa okey.. :)

Miz Fieza said... [Reply]

satu dah lepas...alhamdulilah.....harap2 farisyah bukan SW.......... amin.... tadi sempt sy google aper tu SW.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0626&pub=Kosmo&sec=Kesihatan&pg=ke_01.htm

baru lah tahu aper tu SW........

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Miz Fieza
tu jue pun dah google...
banyak yang tak kena...
doktor kata IQ farisyah ok...
tunggu result dari pediatric pulak...

Nana said... [Reply]

alhamdulillah..moga farisyah sentiasa di kurniakan keishatan yang baik..amin2

–•-•»(•°whØØþ whØØþ€€°•)«•-•– said... [Reply]

alhamdulillah.. acik ana tumpang gembira tuk farisyah... bangga dgn jue dan suami .... Allah maha mengetahui .....percayalah ada hikmah disebaliknya...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa