Wednesday, August 1, 2012

Dah 10 Tahun Rupanya...

salam Ramadan semua...
semakin hari semakin stress kerja kat opis nie...
bila DURIAN2 kat atas tak pernah pikir perasaan MENTIMUN2 kat bawah nie...

alhamdulilah...
rupanya hari ini genaplah 10 tahun cik jue bergelar sebagai 
"PENJAWAT AWAM"
dan yang paling bestnya...
hari ini
10 tahun jugak...
cik jue mengenali hubby...
  
sebagai PENJAWAT AWAM
banyak yang dah tempuhi..
suka duka pahit semua ada...
kadang2 menangis sendiri..
kadang2 ketawa sendiri..
kadang2 mcm happy nak datang kerja...
kadang2 mcm malas nak datang kerja....

5 tahun di kementerian pertahanan...
5 tahun di Jabatan perkhidmatan Awam...
dari menguruskan Gaji Angkatan tentera 
bertukar menbuat Pencen Pesara

dan masih berbaki 
28 tahun lagi untuk berkhidmat sebagai PENJAWAT AWAM
alhamdulilah dan moga ALLAH memberkati setiap rezeki yang cik jue dan hubby dapat...
AMINNNNNNN

sorry tak sempat nak jalan2..
kat opis ni tengah "PANAS".........  


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

12 comments:

Masya said... [Reply]

alhamdulillah .....
tahniah ....
cuti tahunan pun bertambahlah kan ...

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

tahniah, semoga makin sukses k, bestnya keje gomen..

::EIDA:: said... [Reply]

Betul betul.. cuti tahunan bertambah.. hehehhheeeee~

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Masya
belum lagi tahun ke 11 baru berubah cuti tahun..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
alhamdulilah...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@::EIDA:: belum eida tahun depan baru berubah ....

Sidratul Muntaha said... [Reply]

eh?
bukan ke kita kena 60?
tapi ke mmg 58?
confused la cik jue..
ehhe.
tingat lagi kisah ni jadi dulu..
nad tejadi lagi sekali
sabar ye cik jue..
kuatkan semangat
jgn sedih2
nnti budak kat dlm tu ikut menangis jugak nnti.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Sidratul Muntaha
jue ambil 58 je....boleh pilih ayu nak nak sain ke tak 60....
biarlah ayu..mals nak pikir..
yang penting rezeki yang kita dapat ni halal...

Sha Saperi said... [Reply]

tahniah..wahhhh, bertambah le cuti 5 hari lagikan....yeayyyyyyyyyyyy

eB said... [Reply]

bertambah cuti tahunan?
tahniah :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply]

Alhamdullillah, skjp jerk masa berlalu sbnrnya.., eija pun mcm x percaya gak eija dh 8 thn keje sbg penjawat awam..

sbnrnya mana2 tempat keje pun sama jerk kan cik jue, mmg x dapat lari dr masalah stress di tempat keje..

dulu masa mula2 masuk keje pernah gak alami masalah stress ngan bos, sekarang ni alhamdullillah srnok bekerja w/pun kena keluar o/station tp x pernah ada perasaan bosan or stress kat tempat keje..tp x tau la masa akan dtg nnti sbb kitanye servis lama lg kan..lain tempat lain persekitarannya kan...

anie said... [Reply]

tahniah la..tahun depan boleh cuti panjang lagi...

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa