Monday, July 2, 2012

Tip ANak PinTar

TIP ANAK PINTAR
Sebelum tidur, amalkan amalan ini.. 

1. Setiap malam, sewaktu anak sedang tidur, wirid 'Ya Latif' ke ubun-ubun kepala si manja sebanyak 100 kali.

2. Baca Surah Al-Fatihah dan Surah Alam Nasrah sebanyak 1 kali.

3. Berbual dengan si manja sewaktu dia sedang tidur. Nasihat, puji dan berceritalah bersamanya dengan penuh perasaan kasih sayang.

4. Kerap menyapukan air wuduk pada ubun-ubun anak.
 Ya AllaH jadikan anakku seorang anak yang solehah dan pintar...



mOOD:SEDIKIT KELAUT HARI INI...
FARISYAH MASUK WAD BESOK...
 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

15 comments:

syuhadah said... [Reply]

salam perkenalan..terima kasih atas petua itu...elok diamalkan sejak kecil....jemput singgah http://syuhaida0110.blogspot.com

~ yus ~ said... [Reply]

tips yang bagus di kongsi...

Moga Farisyah baik2 saja ya Jue...

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply]

my mom selalu cakap suh baca yalatif tu kat ubun2 anak, bagi dia mendengar kta, kadang2 dah penat terlupa plak nak wat, nak2nya kalo mamanya dah tertido dulu...ahak

cik dah faridah said... [Reply]

tip berguna ni..tq.

Bionic women said... [Reply]

cik jue...
indu cikjue n farisyah..
lama x memgaktifkan diri..
baru nak terjebak secara langsung ni

Sidratul Muntaha said... [Reply]

ya latif tu tak pernh buat lagi
thank cik jue

Falsya said... [Reply]

nape farisyah masuk hosp jue?..sabar kayh..

Zana Adieyza said... [Reply]

amalan yg baik utk dikongsi bersama.. tq kak!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply]

Tip yg bagus,
pernah tau ttg tips ni tp itulah kadang2 x terbuat..setiap ibu bapa pasti nak anak dia jd yg terbaik dan beriman kan..

Insyaallah moga farishah anak yg solehah dan pintar..AMIN.

Amieylee said... [Reply]

Tq cik jue tuk tips ni..
Farisyah masuk wad... harap semua baik2 aja

Salmi Khairil said... [Reply]

terima kasih krn berkongsi...amin

wahida said... [Reply]

bagus n3 ni cik jue..terima kasih berkongsi...

semoga farisyah baik2 je ye cik jue...

eB said... [Reply]

amin
tq 4 sharing :)

LYAfrina said... [Reply]

suka baca tips2 ni semua...
y no.1 tu mmg lya selalu amalkan & lya pon ajr asya supaya elalu sebut ya latif.. time dia main pon dia selalu sebut ya latif...

farisyah msuk spital esk?utk apa? apa2 pon lya doakan moga smuanya baik2saje

LYAfrina said... [Reply]

suka baca tips2 ni semua...
y no.1 tu mmg lya selalu amalkan & lya pon ajr asya supaya elalu sebut ya latif.. time dia main pon dia selalu sebut ya latif...

farisyah msuk spital esk?utk apa? apa2 pon lya doakan moga smuanya baik2saje

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa