Monday, June 25, 2012

Soalan Yg ditanya sepanjang Mengandung...

ok dah tengok adik farisyah kat atas tue...
hehehehehehe...mood ibunya happy gila + teruja....

oklah jom kita tengok soalan yang biasa ditanya sepanjang mengandung nie...
soalan itu ditanya oleh anak daraku dan jawapannya korang sediakan sendiri....
mahu nak pecah perut bila soalan2 ini di ajukan ye....

1.Dalam perut ibu ada lampu tak...?kesian baby duduk dalam gelap...
2.baby pakai baju tak....kesian dia sejuk...
3.ibu jangan minum air panas2 ..nanti baby sakit...
4.baby tue memang warna hitam ye (merujuk pada gambar scan)..bila ibu nak masukkan warna...
5.baby dah tukar warna oren ye ibu (merujuk gambar scan 4D)
6.muat ke baby dalam perut ibu..kesian dia sempit...
7.kenapa baby duduk dalam perut ibu....mcm mana dia masuk....
8.ibu dalam perut ibu ada toilet tak....kalau tak de mcm mana baby nak berat ngan kencing....

inilah antara soalan yang biasa anak daraku tanya...
sebelum jawab cik jue n hubby bantai gelak dulu..sebab tak terpikir dia akan tanya soalan mcm gitu...

dan paling best ..kalau ibu makan suruh berdiri...sebab..
kalau berdiri..makanan terus sampai ke mulut baby tak sangkut....

aduh farisyah....

anak korang ada tak tanya soalan yang pelik....
kalau farisyah memang hari2 dia tanya....

ambil posing maut..dengan selipar ala RATU....



ya Allah Terima kasih kerana memberikan ku suami isteri..anugerah yang terindah ini...
dialah penawar dan racun buatku...
terima kasih kerana menghadiahkan aku anak pintar sepertinya...
AMINNNNNN




Coretan Ikhlas..

cik jue aka ibu Farisyah...


 

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

7 comments:

eB said... [Reply]

ha3. comei :)

Falsya said... [Reply]

serious coml sgt farisyah..kadang soalan2 yg die bg tuh kite xpenah terpikir pun kan jue..;p

Orked said... [Reply]

cantiknye kasut dia...pink lg tuu..

Cute Mum said... [Reply]

heheh.. kelakarlah farisya..
dania tak der tanya camtue.. tapi die selalulah main dan bercakap dgn adiknya..
paling kelakar, die baring pastue usap perut sendiri sambil cakap "adik.. adik wat per tue?" hihi.. imiginasi tinggi..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

eb:hahahha memang comel...

Falsya:memang tak terfikir dek akal....

orked: pilihan sendiri..

cute mum:dania pun boleh tahan...jue rasa sebab dia kecik lagi....kalau dia besar mcm farisyah..mesti soalannya hampir sama dengan farisyahkan...

Eliss Mie said... [Reply]

kalau dia bertemu nuha jumpa geng la. banyak soalan pening :p skang ni hari2 tanya bila baby nak keluar :p hehehe. dah panggil adik boy :p hrp2 betul2 laa boy :p

ch@ said... [Reply]

auni tidak tanya, dia tidak mengerti lagi. farisyah dah sekolah, dia bijak thats why dia tanya. kalau akak beli buku mami & baby tak silap, dia ada sediakan pada persoalan2 farisyah di atas. mmg gaya utk terangkan pd anak2.

cantik kasut cha, nnt boleh auni pinjam.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa