Thursday, June 21, 2012

Drama pagi ini.....So Sad

Selamat Pagi semua dan Assalamualaikum....
pagi ni nak cerita kisah yang sedih sikit....
anak daraku merajuk panjang....
alamak rasa bersalah teramat sangat....
sebab memang salah ibu....

biasa setiap pagi farisyah akan minum susu ke sekolah...
nak jadikan cerita....cik jue terkejut lambat sikit pada biasa...
terus masuk bilik air..memang terlupa langsung nak bancuh susu kat dia...
tetiba lepas aje farisyah dah siap pakai baju sekolah ...terus tanya...
"ibu mana susu"
"alamak lupalah sayang...tak payah minum susu ye...."
"ala ibu nie....kesian farisyah tau...."
tetiba sentap...air mata dah turun ......mulut je tak bunyi....
"ok..ok.. ibu mintak maaf ye...ibu lupalah sayang.....lain kali ibu buat ..sorry tau"
DIAM..mulut muncung ..tangan peluk tubuh tanda protes....
"ala sorry le ibu terlupa...."
farisyah masih dalam keadaan yang sama...
si ayah main peranan pujuk pulak....
tapi masih dalam keadaan yang sama...
kami biarkan aje...sampai ke kesekolah....

sampai je depan sekolah....
"ibu mintak maaf ye sayang..nanti pasni ibu buat mcm biasa ok"
pandang ibu..mulut masih lagi muncung....tetiba...
"ibu cha mintak maaf ..cha janji tak merajuk lagi...pasni ibu buat susu ye....sorry ibu....."
aduh terus menangis...dia peluk cik jue n cium....terjadi drama pulak depan pintu pagar sekolah....
alahai...kesian anak ibu....ini semua salah ibu.....ibu tahu masa cha diam ..cha rasa bersalah sebab merajuk kat umah tadi....ibu tahu sayang..anak ibu anak yang baik....
ini semua salah ibu..pasni ibu janji tak lupa buat susu untuk farisyah lagi ye....

Wahai anak..Kadang kamu buat ibu geram....
kadang kamu buat ibu sedih...
tapi apa2 pun ibu tetap sayang kamu DUNIA AKHIRAT...






coretan ikhlas..

Cik Jue aka Ibu Farisyah




10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

10 comments:

anie said... [Reply]

camne ibu nie boleh lupa nie..hah bangun lambat semalam buat ape ye..hehehe...

xpe farisyah..nnt ibu tebus beli toys utk farisyah ok...

Zana Adieyza said... [Reply]

ala sweet la farisyah ni.. siap pujuk & mintak maaf balik kat ibu.. so sweet! untung ada anak bijak macam tu kan..

xpe kak.. kalau rasa bersalah lagi, bawak la dia gie jalan2 weekend ni ke..

amiey lee said... [Reply]

tetiba kita plak nak nanges..alahai takpa nnti cik jue bancuh sedap2 tuk farisyah ye

wahida said... [Reply]

alahai...aku lak yg sedih ni...pandai farisyah mintak maaf...

sian pulak kat dia gi sekolah tak sempat minum susu...huhu...

@e_da said... [Reply]

ala so sweet... baik dia takyah pujuk lama2... anak yg baik

Falsya said... [Reply]

adehhh..mmg betul2 sedih..terkeluar air mata suci nie..gud gurl farisya..

farahana said... [Reply]

as salam kak jue.. da lama ikut blog ni,, tp senyap je, suka baca, tp entri pagi ni sedih la, bijak farisyah ni.. pandai dia amik hati mama dia balik.. :)

cik dah faridah said... [Reply]

merajuk yek..xpe nnt cikdah babab ibu tu..hihihih

Qhaifa Nur said... [Reply]

merajuk dengan ibu yup...
say sori pun tak mau...nanti ibu beli hadiah ok hik..hik

ch@ said... [Reply]

sgt tersentuh hati. pandai farisyah ambil hati ibu. syg farisyah juga.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa