Thursday, March 1, 2012

Akhirnya....Dia BerkaCa Mata...

Salam sayang semua...
Baru Balik Hospital....
penat .....biasalah orang ramai...hospital kerajaan mesti kena ada tahap kesabaran yang tinggi...
aku dah biasa ..jadi tak masalah nak tunggu lama2...
tapi bab opis yang tak berapa nak gemar.....tapi..lantaklah aku ada time slip...
tetiba pulak melepaskan geram kat sini...

oklah kita tutup buka ...
tadi pi appointment mata farisyah...
dan keputusannya...
 anak daraku kena pakai Cermin Mata....
tapi power cermin mata tak banyak sangat cuma silau tinggi sikit...
untuk mengelakkan dia pening nak baca buku nanti ..kenalah jugak pakai...
pakai pun time belajar n tengok tv je...yang lain tak payah...
oklah tue...nak buat mcm mana kalau itu yang terbaik...ibu terpaksalah ikutkan jugak...
apa2 pun moga anak ibu jadi budak yang pandai dan bijak.....

oklah nanti aku tempek gambar anak daraku pakai cermin mata...
dia dah request nak warna pink....
petang ni nak pi MINES ..buat cermin matanya....



10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

13 comments:

amiey lee said... [Reply]

wahh cik jue ke the mines ke ari ni..kalau kta kesana bertembung la..heeee

Mrs.Imran said... [Reply]

laaa....sama macam mukhrisz dah jue, mukhrisz pakai cermin mata pun sbb silau jugak...mula2 kena pakai waktu belajar n tgk tv, last bila g check semula, doktor suruh pakai setiap masa sbb mata tetap silau, n sekarang 2 jam sehari kena belajar ngan mata sebelah selama sebulan...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@Mrs.Imrantula kila..tadi doktor cakap budak2 sekarang memang ramai yang mcm gini..buat masa sekarang pakai je time belajar.next temunjanji chek balik...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

@amiey lee
nanti boelh jumpa...

@e_da said... [Reply]

alahai sian farisyah.. takpela jika itu terbaik untuk dia.. senang nak membaca nanti

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said... [Reply]

wah siap dah request nak kaler pink ye..berkacamata la farisyah lepas ni..msti cute..

Qhaifa Nur said... [Reply]

banyak faktorkan kenapa dari kecil dah guna cermin mata...
moga itu yang terbaik buat farisyah...

eB ezrin said... [Reply]

tringat ms kecik2 dolo nk sgt pakai spek
sbb nmpk bijak
tup2 mater rsk troks. hu3

wahida said... [Reply]

sama mcm anak aku si abang tu, umur 6 tahun dah kena pakai spek..kesian sgt masa tu...aku seboleh2 kata tak nak pada doktor tu, tapi doc ckp awak tak sayang anak awak ke? nnt dia sendiri susah nak belajar..

huhu...terpaksa jugak la ikutkan..mmg dia ada masalah mata..

aku harap ko pun bykkan sabar ye menempuh dugaan mcm ni...

kita doa sama2 agar anak kita cepat baik..

ch@ said... [Reply]

apa cermin mata pink? lepas tu cha order yg ada telinga miki mouse, very the cute bila pakai, makin pening kepala ayah ngn ibu. hahaaa. takpe cha, pkai cermin mata pun comel apa. kan mewarisi ibu dgn ayah :D

mama rifQy said... [Reply]

nampak bijak kan kalo pakai spek..suke..hehehehe

Zana Adieyza said... [Reply]

anak buah zana pun ada yg pakai cermin mata sejak tadika sampai skrg darjah 2..

but now power makin kurang sbb dia banyak minum carrot susu..

Zana Adieyza said... [Reply]

anak buah zana pun ada yg pakai cermin mata sejak tadika sampai skrg darjah 2..

but now power makin kurang sbb dia banyak minum carrot susu..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa