Tuesday, February 28, 2012

Kisah Kali INi...

Salam sayang semua...
apa khabar semua...
sekali lagi cik jue tertinggal kamera kat umah...
jadi tangguh lagi cerita -cerita hujung minggu...
tahap kelupaan semakin ketara....
aduh lepas bersalin nanti cuti pulak 3 bulan ....memang makin lupalah aku...huhuhuhu

oklah....
nak cerita kisah kali ini....
kisah apa ye???
pregnant  kali ini...
masa farisyah dulu..cik jue ni tak bergiat dalam dunia blogger nie...
jadi tak sempatlah nak kongsi...
jadi ambil peluang kali ni nak kongsi pulak...

farisyah
ibu tahu pun sama mcm yang ini..dah masuk dua bulan baru tahu...
tak ada morning sickness,aktif sangat berjalan kemana saja..sampai budak2 opis naik risau sebab kadang aku mcm orang tak mengandung pun ada...
tapi setiap petang mesti nak masuk selimut..sejuk sangat tambah2 time maghrid...
nak ambil air sembahyang tu rasa bercinta.....boleh beku rasanya...
makan pulak semua berselera-kalau pasar malam tak boleh pi..kalau bau je makanan terus rasa nak makan..makan sikit je...hahahaha hubby pun terpaksa mengandung mcm bini dia...


kali ini...
setiap pagi mesti muntah-tapi taklah teruk sangat...penat je kerjanya (ini mybe sebab faktor umur kot)selera makan makin hari semakin berkurangan..tapi kalau lapar memang tak tahan-nasi dengan telur pun jadi...mengantuk je kerjanya-selalu rasa mengah2 tercungap2 mcm orang tak cukup nafas,makan pun memilih.pastu selalu rasa loya tetiba...tapi tak muntah pun....
ini kisah 9 minggu tak tahu lepas ni mcm mana pulak...
apa2 pun moga semuanya selamat-

pagi tadi jatuh kat bilik air- sakit bontot.......inilah sikap yang selalu kena marah dengan hubby...memang hobby suka jatuh...masa farisyah dulu pun selalu gak jatuh...


inilah rupanya kot dalam perut ibu nie...

apa2 pun doakan yang terbaik buat cik jue dan baby...
hari2 kakak aka farisyah datang peluk,cium perut cik jue dan cakap2 dengan adik dia...
hahahahah sweet sangat..kadang2 rasa nak nangis tengok telah farisyah...
masa pergi kursus minggu lepas pun kalau call soalan yang suka tanya ..
"ibu..baby ok tak?"...
farisyah oh farisyah ..tunggu ye sayang ....
insayallah hujung bulan 9 farisyah boleh jumpa adik ye....

oklah jumpa lagi kain kali ye.....


10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

11 comments:

Nad @ MamaZakwan said... [Reply]

hati2 cikjue....

anie said... [Reply]

1st comment aku.. aduyai..camne boleh jatuh...uih..pasni nie lebih berhati2 ye cik jue....bukan pojie je marah aku pun rs nak marah..hihihi

2nd comment : yelar..sweet tul farisyah tue....xsabau betui dia nak dapat adik..sabar ye sayang..

3rd comment : jue gilar banyak aku nak create kan ayat sendiri tau bila baca ko punya post...hahahaha...

Masya said... [Reply]

semoga semuanya baik² aja... jaga kesihatan...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply]

anie:hahahaha aku malas nak ubah ..syok sendiri ...jangan marah aku tau...

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

jaga diri elok3. jangan buat kerja berat2 lagi..

.:Mama Dhia:. said... [Reply]

tahniah yer cik jue..same tahun la anak kite nanti..

eB ezrin said... [Reply]

tahniah lagi.
besanyer len2 kali preggy, len2 ragam kan? :)

ch@ said... [Reply]

hujung bulan sembilan? ambil 27hb sama dgn aie nnt. berhati-hati tau kak, farisya kena jaga ibu ye.

Cute Mum said... [Reply]

samalah kita cik jue..
2nd pregnant nie amat mencabar.
salah satu faktor cute mum kerja, dulu tak..
perut lapar, tapi takder selera, bila paksa, muntah..
tghari jer mengantuk yang amat.. terus tido kat sofa, dah bangun baru start wat kerja..
dania pon sama macam farisyah.. asyik cakap dengan adik jer..
semoga kita sama-sama selamat melahirkan baby nanti yer..

mama rifQy said... [Reply]

loooo..macamane lak ni leh jatuh bilik air? jaga2 kakjue..take care tauuu...

Mama Rizq said... [Reply]

Terbalik la kita acik jue..yza 2nd baby ni alhamdulilah behave sgt..dah 2 bln xde muntah2 ke apa..makan sume leh telan..berselera sgt..berbeza sgt dgn 1st preggy dulu..dri bln pertama smpai ke 4 mmg lembik asyik mc sebab xleh bgun alahan teruk..dulu boy..agak2 lain ragam lain la jantina ye..insyaAllah..hehe..ni baik2 je yza harap gegurl lak..:) Semoga sumenya selamat utk mommies sum..

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa