Tuesday, January 17, 2012

Nak JadI dokTor Ke Nurse...

Salam Sayang semua...
Dah Lama Tak bercerita Kisah farisyah...
sejak bersekolah ni ...xtvt farisyah kurang sedikit..penat kot...
yelah pagi pergi sekolah pukul 12 ..ayah dia datang ambil ..pastu sambung pulak kat transit....
petang lepas kerja baru ambil....
mlm pulak lepas pukul 7:30..dah kena mengaji..pastu makan malam pastu ambil buku belajar sambil main2 dengan ibu..dah nak masuk pukul 10 mata dah kuyu....

weekend je hari farisyah bermalas-malasan ...
bangun lambat, pastu tengok tv sepenuh hati sambil layan games...
kejap2 main psp pastu ,mintak hp ayah pastu hp ibu pulak...

berbalik pada tajuk ye semua...
kejadian pagi tadi....OTW nak pi sekolah...
tetiba..........
"ibu farisyah nikan nak jadi doktor ke nurse"-anak bertanya
'KENAPA"-jawab si ibu..
"sebab kalau perempuan mesti jadi nurse"-jawab sianak...
"takpelah mula2 jadi doktor kalau tak dapat baru jadi nurse"-jawab di ibu..
"ooo ye ke....nurse boleh cucuk orang ke?"
"boleh"-jawab si ibu...
pastukan...
cha peninglah ibu ?..
kenapa??
tak tahu nak jadi doktor ke nurse"

la mcm tue pulak..
nasib baik time tu dah sampai kelas..kalau tak mesti banyak lagi dia tanya...
tunggu balik sekolah petang nanti..mesti dia sambung balik..

hahahahahha farisyah oh farisyah...

wajah kesayangan hamba yang suka bertanya itu dan ini...

10Q BaCa KisaH "OnE HaPpY FaMilY" Klu RaJin KomENLah sikiT

8 comments:

Amy Syaquena said... [Reply]

alahai sweetnya dia...jadi doktor la boleh tolong ramai orang

anie said... [Reply]

hahah..suh farisyah jadi polis la sebab banyak bertanya...

Salina@IbuAqil said... [Reply]

hahahahaha!!!!
kalo Aqil plak bila ditanya nak jadi apa dia mst jwb..
"Fire Engine!!!" bila tanya lagi dia jwb..
"Ambulan!!!" cuba tanya lg mst dia jwb..
"Eloplane lah!!!"
Adoi!!!! Hik3!!!

eB ezrin said... [Reply]

ha ha ha. lawyer elok kot x? :)

Ida Rahayu Yahya said... [Reply]

huhuh..
aqil belum mahu tanya lagi..
biarkan dulu

amiey lee said... [Reply]

hahahaha sarah belum lg...mu8ngkin thun depan sibuk nak jadi itu ini hehehee

Sh@ S@peri said... [Reply]

kalau hadif bila tanya plak dia nak jadi ultraman....ekekekeke

ch@ said... [Reply]

jadi doktor la best farisyah, gaji besar, kerja besar, pahala pun besar. aunty doakan farisyah yg terbaik. insya-ALLAH.

BloG PerIbaDi-SeGalanYa Hak MiliK aNNa-JuEaNNa